Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

הצלחתי לאחרונה להשאיל רב מודד DVM למטרת מדידת כל המתחים/התנגדויות וכו' שאמורים להיות ברכב שתמיד מדברים עליהם. רציתי לשאול מה כדאי למדוד, ואיך למדוד שם?

לדוגמה - מתח האלטרנטור - כמה צריך להיות ערך נורמלי, ואיפה בדיוק לחבר את הרב מודד...

כל דוגמה תתקבל בשמחה של מתח, התנגדות וכדומה...

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

מתח, מודדים במקביל.

זרם - מודדים בטור.

מתח אלטרנטור יש למדוד ע"י הצמדת פלוס ומינוס(לא משנה באיזה סדר) של המודד לפלוס ומינוס של האלטרנטור.

יש לכוון את המד מתח לזרם חילופין.

זרם יש לחבר במקביל - לנתק כבל מצרכן מסויים, שלאחריו הצמדת קוטב אחד של המודד לקוטב המנותק והקוטב השני למגע שאליו הוא מתחבר.

התנגדות מחשבים כך:

V=R*I

V - מתח, נמדד בוולט

R - התנגדות, נמדדת באוהם.

I - זרם, נמדד באמפר.

R=V/I

משמע, ההתנגדות שווה לזרם שעובד דרך צרכן מסויים חלקי המתח החשמלי שהוא דורש.

בברכה

אלעד

פורסם

בכל מקרה הוא צריך מדד להשוואה ,ספר של היינס או משהו כדי לראות את הערכים הנומינליים של המתח והזרם כשהרכב מונע

כדי למדוד זרם הטענה מהאלטרנטור צריך לחבר את ה-dvm בצורה טורית ,זה אומר לנתק את אחד מהכבלים של השל המצבר ולבדוק זרם טעינה בין הכבל לבין המצבר כשהרכב מונע

כדי למדוד מתח טעינה אפשר פשוט להניח את הפרובים על הקטבים של המצבר כשהרכב מונע

יש עוד הרבה בדיקות שאפשר לבצע עם ה-dvm .

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
מתח, מודדים במקביל.

זרם - מודדים בטור.

מתח אלטרנטור יש למדוד ע"י הצמדת פלוס ומינוס(לא משנה באיזה סדר) של המודד לפלוס ומינוס של האלטרנטור.

יש לכוון את המד מתח לזרם חילופין.

זרם יש לחבר במקביל - לנתק כבל מצרכן מסויים, שלאחריו הצמדת קוטב אחד של המודד לקוטב המנותק והקוטב השני למגע שאליו הוא מתחבר.

התנגדות מחשבים כך:

V=R*I

V - מתח, נמדד בוולט

R - התנגדות, נמדדת באוהם.

I - זרם, נמדד באמפר.

R=V/I

משמע, ההתנגדות שווה לזרם שעובד דרך צרכן מסויים חלקי המתח החשמלי שהוא דורש.

בברכה

אלעד

אפשר למדוד מתח טעינה של האלטרנטור על המצבר ישירות. הזרם שמגיע, הוא זרם ישר.

מתח תקין זה 13.5 אם אני זוכר נכון (היינס לא לידי עכשיו).

תמדוד את המתח שהמצבר מפיק, צריך להיות קרוב ל-12 (כאשר הכל כבוי).

תמדוד את ההתנגדות בין הדיג'יפלקס (אם יש לך) לגוף הרכב, צריך להיות בסביבות ה-500 אוהם.

אתה יכול למדוד גם את התנגדות כבלי ההצתה, אבל אני לא זוכר מה הערכים התקינים.

ואתה יכול למדוד מתח בכל חוט חשמל שמגיע לאחד הצרכנים (וגם זרם) ולוודא שאין לך הפסדים בדרך בגלל חוטים רקובים או קורוזיה.

משחק נעים!

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

כדי למדוד זרם הטענה מהאלטרנטור צריך לחבר את ה-dvm בצורה טורית ,זה אומר לנתק את אחד מהכבלים של השל המצבר ולבדוק זרם טעינה בין הכבל לבין המצבר כשהרכב מונע

את הרב-מודד הבחור קיבל בהשאלה...וכבר אתה רוצה שהוא ישרוף אותו???

הייתי מבקש להימנע מביצוע מדידות זרם למי שלא בעל מיקצוע.

מתח אפשר למדוד כמה שרוצים ואיפה שרוצים בלי לעשות נזק.

מתח טעינה תקין עם מצבר טעון ותקין הוא 14.5 וולט.

פורסם

תודה לכולכם על הטיפים!

אשמח לשמוע איזה עוד דברים חשוב למדוד, ובמיוחד מהם הערכים שאני אמור לקבל. יש לי את ספר היינס של הרכב אבל לא ראיתי שם התיחסות לנושא אשמח אם מישהו יפנה אותי.

למי שניסה להסביר על התנגדות וכו', אני קצת מבין ענין (סטודנט לאלקטרוניקה) לרב-מודד יש יכולת למדוד התנגדות בלי שאני יטרח לחשב דברים.

בקשר לדיגיפלקס - יש לי אונו 94 1400 - אמור להיות לי? אם כן איך למדוד בינו לבין גוף הרכב?

כמו כן שאלה קריטית - איך מזהים את קטבי האלטרנטור? (כלומר את נקודות המגע שלו - האם יש לו כאלה חשופות??)

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
הנזק המקסימלי שהוא יכול לגרום לרב מודד במידה והוא ימדוד את הזרם בצורה לא נכונה,יהיה לשרוף את הנתיך שבמכשיר המדידה.

הנתיך ברב המודד הוא SLOW BURN ואם ברשותך רב מודד פשוט/פושט אתה עלול לשרוף את מעגל המודפס יחד עם הנתיך...מנסיון. כמו כן במדידת זרם כאשר הפרובים נמצאים במצב מתח, אתה גם עלול לפגוע בבמעגל המודפס.

לכן עברתי לFLUKE...:idea:

פורסם
תודה לכולכם על הטיפים!

אשמח לשמוע איזה עוד דברים חשוב למדוד, ובמיוחד מהם הערכים שאני אמור לקבל. יש לי את ספר היינס של הרכב אבל לא ראיתי שם התיחסות לנושא אשמח אם מישהו יפנה אותי.

למי שניסה להסביר על התנגדות וכו', אני קצת מבין ענין (סטודנט לאלקטרוניקה) לרב-מודד יש יכולת למדוד התנגדות בלי שאני יטרח לחשב דברים.

בקשר לדיגיפלקס - יש לי אונו 94 1400 - אמור להיות לי? אם כן איך למדוד בינו לבין גוף הרכב?

כמו כן שאלה קריטית - איך מזהים את קטבי האלטרנטור? (כלומר את נקודות המגע שלו - האם יש לו כאלה חשופות??)

תודה,

צביקה

יש לך דיג'יפלקס. דיג'יפלקס 2 אפילו.

כשאתה עומד מול הרכב, בצד ימין (הצד של המצבר) תראה קופסה מתכתית קטנה עם צלעות שרשום עליה digiplex2 פשוט תשים פרוב אחד עליה, ואת השני בנקודה חשופה בגוף הרכב ותמדוד התנגדות.

אם היא גבוהה מכמה מאות אוהם, יש בעיה של הארקה.

מתח טעינה תקין עומד של 14 וולט (לפי היינס) - אל תנסה למדוד ישירות מהאלטרנטור - בכל מקרה יש לו בפנים מיישר זרם ווסת טעינה.

ולעולם אל תנתק את המצבר כאשר המנוע פועל - אתה עלול לשרוף כל רכיב אלקטרוני.

פורסם
ממתי צה"ל קונה מרצדס? :roll::wink:
מאז שהמרצדס הספציפית היא בדולר סיוע

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ל-ארילו - אני לא מבין משהו מהדבר הזה:

כאשר אני מודד בין שני קטבי המצבר (בלי לנתק) אני אמור לקבל 12 או 14 ?

יש הבדל בין מצב מונע לכבוי?

הבנתי את הקטע של ההתנגדות, אבדוק את זה גם..

מה עוד ניתן לבדוק?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
ל-ארילו - אני לא מבין משהו מהדבר הזה:

כאשר אני מודד בין שני קטבי המצבר (בלי לנתק) אני אמור לקבל 12 או 14 ?

יש הבדל בין מצב מונע לכבוי?

הבנתי את הקטע של ההתנגדות, אבדוק את זה גם..

מה עוד ניתן לבדוק?

תודה,

צביקה

לצביקה :)

כאשר הכל כבוי, המתח הנמדד הוא של המצבר נטו. (12 וולט)

כאשר הרכב מונע, המצבר הופך מיצרן זרם לצרכן זרם, כלומר המתח שניתן למדוד עליו הוא מהאלטרנטור. ואם תמדוד עכשיו מתח על המצבר, תראה שהמתח הנמדד הוא של האלטרנטור (13.5 לפי מה שאתה אומר).

מה עוד ניתן למדוד? שלכל הנורות מגיע המתח המתאים (עם הזרם המתאים), שלרדיו מגיע המתח הנכון, ובאופן עקרוני לחפש זליגות חשמל....

ניתן לבדוק גם את סליל ההצתה, ואם הדיג'יפלקס עצמו תקין. בספר של היינס רשום איזה פינים צריך לבדוק.

פורסם

דווקא יש לי באמת בעיות מוזרות בזמן האחרון עם ההצתה שלי... אבל חשבתי שזה מייצר מתחים שאי אפשר ממש למדוד אותם ב-DVM?

אשמח לפירוט בנושא זה...

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

• תוכן חדש...