Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רציתי לכתוב לך שתממש את האחריות אצל היבואן אבל עד שהגבתי כבר עדכנת . 

עריכה אחרונה על ידי nepet

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתאריך 1.11.2021 בשעה 20:51, avargel כתב:

סיכוי קלוש לדעתי

תנסה לפנות למוסך בבקשת השתתפות עקב התקלה הידועה, אבל אל תפתח ציפיות

מסתבר שבגבע או אורן יהיה יותר זול (וכנראה יותר מקצועי) ממוסך ברשת היבואן גם אם ישתתפו חלקי

אשמח שתשוב לעדכן 

היבואן אכן סירב להשתתף, טען שמכיוון שאין ריקול לדגם שלי, אז אני צריך לספוג את העלות.

גררתי משם למוסך גבע, יוסי טיפל בי מצויין, עשה את העבודה בפחות מחצי מהמחיר של מוסך היבואן, וגם עשה את זה מהר

פורסם

מעודד לשמוע שבסופו של דבר, היבואן נותן גיבוי.

מה שרציתי לומר זה דווקא לעניין ה"תור" במוסכים המורשים, גם אני נתקלתי בצורך להזמין תור שבועיים מראש לטיפול שגרתי במוסך מורשה סיטרואן, מספר כלי הרכב עולה, מספר המוסכים המורשים והמצויידים לרבות מספר העובדים המיומנים והמקצועיים נשאר במקום או אף יורד, יבוא יום ולמצוא תור לביקור במוסך יהיה קשה יותר מאשר למצוא מקום ישיבה ברכבת של יום ראשון בבוקר...

אלא אם כן ברכבים חשמליים שאולי יהיו נפוצים יותר בעשורים הקרובים, יהיו פחות תקלות או צורך מופחת בביצוע טיפולים שגרתיים..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני הזמנתי תור כמה ימים לפני למיצובישי, בקקטוס גם כמה ימים לפני במוסך בנהריה.

אולו במרכז יש עומס קיצוני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 13.11.2021 בשעה 22:47, dj_dani כתב:

טוב אז עדכון, 

אין אף מוסך זמין באיזור ראשלצ. מתוך 3 או 4 מוסכים, כולל הראשי בשורק, אין תור לשבועיים הקרובים. אז הרחקתי לתל אביב למוסך ליטל שבמקרה טיפל ברכב ביד הראשונה, וגם היה פנוי לקבל אותי.

באופן מוזר מאוד נאמר לי שהרצועה התנפחה. שזה שלב אחד לפני התפוררות. 

למה מוזר? כי הרכב עשה טיפול לפני 2,000 ק"מ. אצלהם. או שלא ראו, או שזה באמת ביש מזל והתחיל דווקא מאז שהרכב אצלי. מה שכן, עלו על זה בזמן. 

לשמחתי, הרכב באחריות ולא שילמתי שקל, לפי הפרוטוקול של היצרן במקרה הזה, מחליפים רצועה, מותחנים, שמן, ועוד כמה דברים (לא זוכר בדיוק, מחכה שישלחו פירוט, זכור לי גם תוסף כלשהו, ועוד כמה רכיבים שנוקו או הוחלפו, על אף שעל פי מה שנאמר, לא הגיעו אליהם שבבים, ולא התחילו בכלל שבבים, אך הם פעלו לפי הפרוטוקול) 

דבר נוסף שעלה בחיבור המחשב זה שיש פיח בסעפת יניקה והוא זה שגרם לתחושת קרטוע גמגום וכו'. על פי מה שנאמר, ניקוי הפיח עצמו הוא לא החלק היקר, אלא ההגעה עצמה לסעפת היניקה שדורשת פירוקים רבים, וגם החלפת מכסה שסתומים ועוד כמה רכיבים. לצערי סיטרואן לא אישרו את ביצוע העבודה בגלל שהייתה חריגה בק"מ בטיפול הקודם אצל הבעלים הקודם, אפשר להגיד שזה נשמע שחיפשו תירוץ להתנער (ומדובר בתיקון ב4.5K בכל זאת לא כמה מאות שקלים שהייתי עוד מוכן לספוג) פניתי למחלקת השירות של לובינסקי והסברתי את המקרה, ולשמחתי אישרו את זה במסגרת רצון טוב.

כשאקבל פירוט מה נעשה אעדכן. 

בכל אופן, אני לא יודע אם שתי הבעיות הדליקו את הנורת תקלה, או שרק עניין הפיח הוא זה שהדליק את התקלה (ואז על הדרך תפסו את הרצועה בזמן) כך או כך, יכל להגמר גרוע יותר, וגם תיכננתי לעשות טיימינג יזום בטיפול 75 הבא, וזה חסך לי כמה אלפי שקלים. 

נוסף על כך, ביצעו לימוד מחדש לגיר על כל מקרה לבקשתי.

בגדול, קיבלתי שירות מעולה אדיב ומקצועי ומהיר ממוסך ליטל, ומחלקת השירות של לובינסקי היו נחמדים ואדיבים. אני יצאתי מבסוט, והרכב נוסע חלק יותר ונעים יותר ושקט יותר. מרגיש שקיבלתי רכב חדש :)

עברו 14 ימים ו600 ק"מ מאז התיקון. שוב נדלקות מנורות מנוע. דוושת הגז מגיבה קצת מוזר אבל בגדול הרכב נוסע כרגיל. אחרי כיבוי והדלקה המנורות נעלמות. 

כבר עלו מחשבות כפירה, ושוטטתי ביד 2 כדי למצוא תחליף, אולי נפלתי על רכב לא תקין, כי את עניין הרצועה שהיה ידוע לי מראש וכך או כך תכננתי להחליף יזום, טופל. אז מה לעזאזל הפעם... 

אחרי שנזכרתי בעברי עם 3 צרפתיות אמינות, ואחרי שיטוט ביד 2 והבנה שלעבור ליפני או קוריאני, מלבד הויתור על הרבה דברים, אני יורד בשנתון, משלש את הק"מ והיד, ונוסע ברכב די נחות (ושיסלחו לי שונאי הצרפתיות ומהללי תוצרת יפן) נכנסתי שוב לליטל בתל אביב.

ההבחנה המוזרה היא שסולונואיד נסתם משבבי רצועה. למה מוזרה? כי בהחלפת הרצועה אמרו שהרצועה התנפחה, לא התפוררה. אוקיי....

לטענת המוסך, בהחלפת הרצועה לפי פרוטוקול היצרן לא מחליפים סולונואיד אלא מנקים. לפעמים זה עוזר לפעמים לא. 

אני מתעסק בתחום הדו גלגלי ומבין פרוטוקולים של יצרן במקרי אחריות ולכן עם כל הטרטור, אני לא כועס. מעוצבן, אבל מבין. לפחות האחריות ספגה את התשלום.

מה שנקרא "תיקון משלים". שאלתי לכמה כאלו עוד אני צריך לצפות בעקבות פרוטוקול היצרן שדורש ניקוי ולא החלפת רכיבים... נאמר כי מלבד הסולונואיד הכל הוחלף בחדש במעמד החלפת הרצועה ואינני צפוי להשלמות נוספות.

אז זה לא עלה לי כסף, ואפשר להגיד שזה בתכלס אותו תיקון ולא משהו חדש שצץ. שזה מרגיע חלקית (כי המחשבה בראש הייתה שאם כבר תוקנה בעיית הרצועה המוכרת, אז מה לעזאזל עכשיו קרה) 

בקיצור, כעת נשאר לעקוב אחרי מפלס השמן שבנתיים לא זז, לקוות שאכן לא אצטרך השלמות נוספות בנוגע לתחום הרצועה ומה שמסביבה... ולהנות מהרכב הכיפי הזה.

פורסם

המנוע ב-208 שלי התחיל לשתות שמן ברמה של 500 מ״ל ל-300 ק״מ. רצועה מתפוררת הוחלפה לפני שנתיים וכ- 30,000 ק״מ אצל גבע. האבחנה שצריך להחליף מנוע. הרכב עבר 99,000 ק״מ.

יש שרשור שמתחיל להיות מפלצתי בפורום ״רכב כללי״ - 

פורסם (נערך)

בקצב הזה כמעט אין מכוניות נורמאליות שפשר ליקנות כבר, כולם עם רובוטים שאפילו אם אמינים עדיין עולים הרבה אלפי שקלים להחלפה, מנועי טורבו שמתפגרים ושותים שמן, מה נישאר עם גיר יפני פלנטרי ומנוע אטמוספרי אמין? רק פיאט טיפו? 

אולי זה מסביר למה מחירי הטיפו עולים באלפים כל שבוע, לפני שנה אפשר היה להשיג אותם ב30 לדגמי ליסניג 2017, עכשיו כבר כמעט 50!

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אתה יכול לקנות פיורטק אבל משנתון שיש בו רצועה חדשה.

גם למי שהוחלפה רצועה בדור הראשון לא כולם סובלים מצריכת שמן ובטח לא מהחלפת מנוע.

יש לך גם מזדה 2 שתהיה זריזה לפחות.

• מעניין 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 17 שעות, galbh כתב:

המנוע ב-208 שלי התחיל לשתות שמן ברמה של 500 מ״ל ל-300 ק״מ. רצועה מתפוררת הוחלפה לפני שנתיים וכ- 30,000 ק״מ אצל גבע. האבחנה שצריך להחליף מנוע. הרכב עבר 99,000 ק״מ.

יש שרשור שמתחיל להיות מפלצתי בפורום ״רכב כללי״ - 

תוכל לחלוק מתי התחילה אצלך אכילת השמן? האם רק לאחרונה המנוע התחיל לאכול שמן או שהייתה אכילת שמן ולאחרונה היא התגברה?

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

תוכל לחלוק מתי התחילה אצלך אכילת השמן? האם רק לאחרונה המנוע התחיל לאכול שמן או שהייתה אכילת שמן ולאחרונה היא התגברה?

הרכב עכשיו כ-5000 ק״מ אחרי טיפול. לפני הטיפול האחרון אם אני זוכר נכון אכל משהו כמו ליטר-ליטר וחצי בין טיפולים.

בסביבות 3000 ק״מ אחרי הטיפול התחילה צריכה מוגזמת לחלוטין..מילאתי שמן בהפרש של 3 שבועות ואז התחלתי לעקוב.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אז גם אני נכנסתי לסטטיסטיקה. 

אחרי הדלקות של מנורת מנוע ולחץ שמן, קפצתי למוסך. 

איבחנו שיש התחלה של התפוררות רצועה. 

הרכב הוא סיטרואן C3 2018 שעברה 85 אלף(עברה טיפול אחרון ב-80 אלף) מטופלת תמיד במורשה לפי הספר. 

לא יודע איזה דור הרצועה, אבל זאת התמונה שלה שצירפתי פה בשרשור לפני כמה חודשים:

IMG_1939.JPG

טוב שיש אחריות, לפחות חסכתי לעצמי החלפת טיימינג על חשבוני. במידה וימשיכו בעיות אחרי ההחלפה, אני די בטוח שהם יתגלו עד לתום האחריות(אני נוסע סביב ה-30 אלף בשנה) 

פורסם (נערך)

לפי התמונה,זאת רצועה דור 2.

למען האמת,בהסתכלות מקרוב על הרצועה,היא ניראת חלקה,ללא סימנים של סדקים.

אם אתה יכול לצרף תמונה חדשה של הרצועה זה יהייה מעניין.

תנסה גם לצלם את הרשתית,או לפחות לבקש מהמכונאי לשלוח לך תמונה.

עד היום לא ראיתי שום עדות ממשית להתפרקות רצועה דור 2,חוץ מ 3008 שהעלו פה לפני כמה ימים,ואני עדין בספק.

הנושא של התפרקות רצועה דור 2 הוא חשוב ביותר,ולכן עדויות קונקרטיות כגון תמונות,דו"ח טיפולים מסודר,וכדומה,יתן תמונה בהירה.

תחשבו שבדור הקודם הרצועות התחילו להתפורר ב 50K,ועכשיו מתחילים להגיע עדויות על 85K,זה מעניין

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני עשיתי טיפול (C3 2018) לפני שבועיים (84000 ק"מ) במוסך יבואן וביקשתי להחליף טיימינג ולרוקן ולנקות אגן שמן. כשנשאלתי למה (נאמר לי שאין צורך) הסברתי שאני רוצה להקטין מרווח טיפולים בגלל סיפורי הזוועה. לפי התמונות של הרצועה הישנה (ביקשתי שישמרו לי אותה) היא נראית סדוקה למדי... זה גם לא דור 1 לפי הסיפורים. 

IMG_20220315_113417.jpg

IMG_20220315_113457.jpg

IMG_20220315_113512.jpg

עריכה אחרונה על ידי Renaultrap
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אגב, נציג השירות טרח לומר לי בסוף היום ש(כמובן...) לא נמצא שום דבר באגן השמן (הרי לא הבינו למה אני רוצה לנקות אותו מלכתחילה...). אני רוצה להאמין לו, אבל יש לי עכשיו שנה עד סוף האחריות כדי לגלות אם נזק שעלול היה כבר להיגרם יכוסה ע"י היבואן או שאני אגלה את זה מעט מאוחר מדי

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Renaultrap כתב:

היא נראית סדוקה למדי... זה גם לא דור 1 לפי הסיפורים

זה בהחלט מעניין,תודה רבה על התמונות.

זכור לי שאי שם לפני כמה חודשים רשמתי שאני חושש שהרצועה החדשה מתפרקת בנסועה יותר גבוהה מדור 1.

ולאט לאט המידע מגיע,וכפי שאנחנו רואים,הרצועה החדשה מתפרקת בצורה שונה,פחות סיבים,יותר התפרקות של חלקיקים שלמים כפי שאנחנו רואים בהגדלה בתמונה מס 2.

אני עדיין בדעה שהרצועה החדשה נותנת עוד 30K -50K עד להופעת סימפטומים,קרי דור 1 בסביבות 50K ודור 2 בסביבות 100K.

זה שיפור,אבל זה לא מנחם,והטכנולוגיה בעייתית ולא אמינה לטווח הארוך.

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...