Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראה מרכזית נגד סינוור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכלום

כל פעם שאני נוסע בלילה ומוריד את המתג מתחת למראה המרכזית כדי לא להסתנוור אני לא מצליח להבין איך זה עובד, הרי המראה בעצם מכוונת לכיסאות מאחורה.

למישהו יש הסבר מדעי לתופעה?

פורסם (נערך)

יעזור להבין שכל המראה עשויה מ-2 שכבות, אחת זכוכית ומאחוריה בעצם המראה. במצב הרגיל האור המסנוור נשבר לכיוון העיניים שלך ולא מפריע, כשזה מפריע אתה מסית את המראה ככה שהאור נשבר לכיוון אחר.

כדי להיות יותר הגיוני, נראה לי שבמצב הרגיל הזכוכית משופעת והמראה ישרה ובמצב נגד סינוור הזכוכית מתישרת והמראה הופכת למשופעת, זה מה שזורק את האור לכיוון אחר, ומה שאתה רואה זה השתקפות של מה שמאחוריך על הזכוכית.

פורסם פה סרטון על זה פעם.

עריכה:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?558876-%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%A8%D7%90%D7%94-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%AA&p=4659407&viewfull=1#post4659407

מצאתי בדיון שפורסם אפילו לפני שנרשמתי

עריכה אחרונה על ידי LPG

ט.ל.ח

פורסם (נערך)

למראה חתך משולש. ההטייה שקולה לזוית.

במצב רגיל האור מוחזר מהמשטח האחורי של המראה, המצופה צבע כסוף, ומחזיר ביעילות את רוב האור.

במצב מניעת סינוור, האור מוחזר מהמשטח הקדמי של המראה - רק מעט אור מוחזר לעינייך - השאר ממשיך להיות מוחזר ע"י המשטח האחורי (עכשיו מופנה למטה).

עריכה: יש המחשה יפה בויקיפדיה:

Prismatic anti-glare

https://en.wikipedia.org/wiki/Rear-view_mirror

איזה בושות, אחרי כמעט 4 שנים עם הרכב גיליתי שיש למראה מצב לילה הודות לשירשור הזה.

מראות כאלו בשימוש משנות ה-60 של המאה הקודמת, לפחות (לא יודע ממתי נכנסו לשימוש).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
  • תוכן חדש...