Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחליפה ליטי עד 150K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע הוחלף מוח גיר בסקודה יטי של ההורים שלי בעלות לא קטנה בכלל.

הרכב נקנה ביולי 11 וצבר קצת מעל ל113K קילומטר.

כבר כמה זמן שההורים שלי משתעשעים ברעיון של רכב חדש אבל אחרי התיקון הרעיון הזה קיבל בוסט.

סך הכל, לאורך כל התקופה שלו אצלנו הרכב שירת את ההורים שלי בצורה טובה ואין תלונות (פרט לתיקון האחרון).

מחירון הרכב הוא סביב 40 אלף, רכב חדש באותו סגמנט זה 140-150 אלף.

אני ייעצתי להורים שאם קונים רכב חדש אז חובה שיהיו לו כמה שיותר מערכות בטיחות, כי מבחינת אבזור לא חסר ליטי משהו.

יחד עם זאת, אשמח לשמוע את דעתכם ואיך אתם הייתם פועלים. חשוב לציין שאין צורך בהלוואה והכסף קיים.

שבת שלום

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יפה שהרכב שנת 2011 ורק עכשיו הגיע להחלפת מוח גיר.

יש רכבים שהרכיב הזה הוחלף בהם עוד קודם.

לדעתי אם הרכב משרת אותם וחוץ מהתיקון הנ"ל מפגין אמינות טובה- הייתי נשאר עם הקיים.

אם הם רוצים להתחדש זה כבר משהו אחר.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

מבחינת אמינות אפשר לומר שהוא די אמין, כצפוי הגיר עשה בעיות.

החלפת קלאצים לפני כשנתיים במסגרת אחריות עקב רעידות וכאמור החלפת המוח הגיר.

פרט לזה, החלפת שני מצתים שלא בטיפול שוטף.

החשש הוא שעם הזמן יתחילו לצוץ תקלות למרות שהרכב מטופל בצורה סדירה.

פורסם

העבירו את הפוסט לפה וערכו את הכותרת, אבל חשוב לי להבהיר - אני לא מחפש מחליפה ליטי כי עדיין לא הוחלט שתהיה מחליפה.

אני אשמח לשמוע מה אתם הייתם עושים במצב כזה, האם הייתם מוכרים או משאירים את הרכב?

פורסם (נערך)

בוא נעשה חישוב זריז, הרכב ספג ירידת ערך של כ-100 אלף ש"ח ב-7 שנים. זה אומר כ-14 אלף ש"ח בשנה. בוא נצא מנקודת הנחה שרכב חדש יהיה בעל ירידת ערך זהה. גם אם הרכב שלך יכנס למוסך בעלות של 5 אלף ש"ח כל שנה עדיין זה יהיה כלכלי יותר בהשוואה לרכב חדש (אני יוצא מנקודת הנחה שעוד 5 שנים הערך של הייטי אפס). וזה עוד לפני שהוספנו לרכב החדש את עלויות התחזוקה שלו.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני אשמח לשמוע מה אתם הייתם עושים במצב כזה, האם הייתם מוכרים או משאירים את הרכב?

אין לזה תשובה נכונה. להחזיק רכב משומש במצב טוב יהיה בסבירות מאוד גבוהה זול משמעותית מלהחזיק אחד חדש, בטח כשהתיקון הכי יקר כבר מאחוריכם.

מצד שני, רכב בן 7 (בקרוב 8) כבר גם בסבירות די גבוהה לא יהיה אמין ב-100%, ואפשר לצפות לתקלות פה ושם (לא כל חודש במוסך, אבל תקלה בשנה, לפעמים אפילו שתיים זה כבר מצב לא בלתי אפשרי).

השאלה היא אם העלות הגבוהה יותר של רכב חדש מצדיקה את ה(עדיין מעט) תקלות ברכב משומש, וזו שאלה אישית.

אני, באופן אישי לא קונה רכב חדש, אבל זה תלוי במערך השיקולים האישי שלי, ולאו דוקא ישים לאחרים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אז ההורים החליטו לחפש משהו חדש.

הסתכלתי על כמה דגמים, בינתיים היחידים שהשאירו רושם טוב ושנלך לבדוק אותם בסוכנות זה הקארוק וה3008.

אבל לכל אחד מהם יש בעיה.

הקארוק עדיין עם אותו גיר.

ה3008 קצת מעל התקציב.

יש דגם שאני מפספס וכדאי לראות?

מבחינת דרישות - מרווח, כמה שיותר מערכות בטיחות, בלי מובילאיי,חסכוני.

פורסם

מציע לבדוק את קיה נירו, נשמע שהוא עונה לדרישות וגם יותיר עודף מהתקציב.

לא ברור מה קורה עם אופל גרנדלנד, האם יקבל את המנוע החדש של פיג'ו או אולי גרסת דיזל, הדגם הנוכחי בעיני בעייתי ומחירו יקר מדי אבל אולי בסוכנות יחדשו לך משהו.

סובארו XV אייסייט גם שווה בדיקה אם כי הוא לא הכי מרווח וסביר להניח שיהיה פחות חסכוני מהסקודה.

פורסם
אז ההורים החליטו לחפש משהו חדש.

הסתכלתי על כמה דגמים, בינתיים היחידים שהשאירו רושם טוב ושנלך לבדוק אותם בסוכנות זה הקארוק וה3008.

אבל לכל אחד מהם יש בעיה.

הקארוק עדיין עם אותו גיר.

ה3008 קצת מעל התקציב.

יש דגם שאני מפספס וכדאי לראות?

מבחינת דרישות - מרווח, כמה שיותר מערכות בטיחות, בלי מובילאיי,חסכוני.

אם אתם מתכוונים להחזיק את הרכב הבא למשך אותו זמן כמו הרכב הנוכחי שווה לכם לשקול את ה-3008 באפס ק"מ.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הלכנו היום לראות את הקארוק והרכב מאוד מרשים. הופתעתי מאיכות החומרים והדיפונים בדלתות, אבל הרכב שהיה בתצוגה הוא רמת גימור אקסלוסיב.

הסוכן אמר שאין הבדל בפן הזה בין רמות הגימור (ההורים מעוניינים בסטייל) אבל אשמח אם מישהו יכול לאשר את זה.

פורסם

יש הבדלים.

הריפודים שונים, המושבים שונים, המולטימדיה שונה, אין פתיחה חשמלית לתא המטען ואין חלון בגג. מצד שני יש עוד תא אחסון בדשבורד מעל למולטימדיה.

לי יש את הקארוק ברמת גימור STYLE ומאוד מרוצה גם מהנוחות וגם מהאבזור. נסו לראות אותה אולי בסוכנות אחרת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דגם הבסיס של ה 3008 עם מנוע 1.2 ליטר 130 כ"ס נמכר כרגע ב 145 א"ש, יש לדעתי מספר יחידות אחרונות של דגם הדיזל עם המנוע היצוא בלובינסקי טרייד בכ 145 א"ש , לטעמי מכוניות מעולות במחיר טוב, אני הייתי הולך על הדיזל.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...