Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. ברשותי Audi A3 Sportback מודל 2013 עם 95,000 ק"מ.

כבר תקופה שאני סובל מבעיית רעידה שטרם הצלחתי למצוא את מקורה. יש מצבים בהם אין רעידה כלל, ויש מצבים בהם יש רעידה מאוד מורגשת. כשיש רעידה ברכב, אני מרגיש כאילו הבעיה היא בתושבת מנוע והוא מטלטל את הרכב, בעיקר באיזורו הקדמי. הרעידה מורגשת כשהרכב עומד ולאו דווקא כשהוא זז (אולי בהילוכים הראשונים). התושבות נבדקו ונמצאו תקינות. ברוב המקרים, כשיש רעידות - אני מרגיש גם את התקלות בהעברת הילוכים. זאת אומרת הבעיות הידעות של ה-DSG7 - "מכה" בהעברה בין ראשון לשני, ועוד גמגום בגיר והעברה לא חלקה של הילוכים.

ביצעתי בדיקה במוסך רון, רון נסע ברכב אך טען שאין בעיה בגיר. לגבי הרעידה ניסינו למצוא את מקור התקלה אך ללא הצלחה (הרעידה באותו הזמן במוסך לא הייתה מורגשת יותר מדי, לכן היה קשה לאתר את מקור התקלה). רון אמר שאולי מדובר בגלגל תנופה, אך מוקדם מדי לדעת וצריך שהבעיה תחמיר כדי לאבחן אותה טוב יותר.

אני מניח שזה קשור לגיר, אבל אני לא בטוח. ברוב המקרים (אני רוצה להגיד כלום, אבל נדרשת עוד אבחנה) הרעידות משולבות ביחד עם התסמינים של הגיר לכן אני חושב שהבעיה בגיר (מכטרוניקס הוחלף במסגרת האחריות ב-2014). מרגיש לי שאני היחיד שמרגיש את הבעיה בגיר וכולם חושבים שאני הוזה...

אשמח להכוונה לאבחון התקלה או אפילו לקבל המלצה למקום שמתמחה באאודי/DSG כדי לקבל חוות דעת נוספת (איזור פתח תקווה - מרכז). אם נדרשים עוד פרטים אספק.

תודה מראש.

2016 BMW M235i.

פורסם

לא מובן מה זה אומר כשהרכב עומד ולא זז אז יש רעידה.

אם אתה מתחיל בנסיעה, ויש כמה רעידות חזקות ברצף שמטלטלות את הדשבורד ואת החלק הקדמי של הרכב, וזה קורה מדי פעם, לא תמיד, אז זה קלאץ' סיים את חייו.

פורסם

אנסה להיות הכי מפורט שניתן. הרעידה לא מלווית בסל"ד נמוך, קפיצה בסל"ד או בעיה אחרת. הרכב פשוט רועד, אך לא בצורה משמעותית. מי שמכיר לדוגמא בעיה של רעידות כתוצאה מתושבת תקולה - זו ההרגשה. רעידה יחסית "קטנה", אך מורגשת בתא הנוסעים כשהרכב בעמידה. לפעמים אני יכול לעמוד ברמזור ובנוסף לרעידה יש רעש של משהו זורם, מין קרקוש כזה לכמה שניות.

מה הקשר לגיר? כשאני מתחיל לנסוע בהילוך ראשון הרכב "מגמגם" ורועד חזק יותר כשאני לאט לאט לוחץ על הגז עד שההילוך נכנס. לפעמים יש "בום" כשהוא מעביר מראשון לשני, וההחלפה של ההילוכים כבר לא חלקה כמו שהייתה. לפעמים כשאני מוריד משלישי לשני יש גם "קפיצה".

אני רוצה להאמין שהכל קשור למצמדים/מכטרוניקס תקול, ושאלו אינן שתי בעיות נפרדות אך קשה לי לאתר את מקור התקלה כי הרכב לא יודע להגיד מה היא ובינתיים שני מוסכים שבדקו אמרו שהכל תקין עם הגיר ואין לדעת מה מקור הרעידות.

2016 BMW M235i.

פורסם

צירפתי סרטון שמדגים את ה"קרקושים" שנשמעים כשהגיר בהילוך נמוך/תחילת נסיעה. בסרטון זה נשמע ממש חזק ורעש די מוזר ביחס למה שזה במציאות, אבל מקווה שזה יעזור להבין פחות או יותר על מה אני מדבר.

[video=youtube;n-SimlLaU80]

2016 BMW M235i.

פורסם

זה נשמע כמו מושב של הנהג עושה קרקוש, היה לי משהו דומה באאודי A3.

אם זה משהו שקשור לגיר, אתה תשמע את זה די חזק בחוץ ולא בפנים.

מהסרטון זה נשמע כמו רעש פלסיק פנימי ולא רעש ברזלים מהגיר.

פורסם
זה נשמע כמו מושב של הנהג עושה קרקוש, היה לי משהו דומה באאודי A3.

אם זה משהו שקשור לגיר, אתה תשמע את זה די חזק בחוץ ולא בפנים.

מהסרטון זה נשמע כמו רעש פלסיק פנימי ולא רעש ברזלים מהגיר.

אני יודע. בסרטון זה נשמע משהו פנימי אבל הרעש נשמע חיצוני. אני שומע את זה במיוחד כשאני נמצא בחניון התת-קרקעי בבניין שלי כשאין אף רכב והחלון פתוח. הייתי בטוח שדרך הסרטון אולי זה איך שהוא יעזור להסיק את מקור הרעש.

2016 BMW M235i.

פורסם

יש רעש "תקתוקים" בהורדת הילוך בחניון זה תקין לחלוטין, יש את זה בכל DSG7 יבש.

יש גם רעש של "דלי עם ברגים" כשעולים על פסי האטה.

יש לי רכב חדש עם DSG7 ואחרי 5 אלף ק"מ הוא כבר פיתח את הרעשים האלה.

ברכב הישן עם DSG7 שעבר 150 אלף ק"מ גם היו את הרעשים האלה, והגיר לא עשה בעיות.

למרות שבסרטון שלך זה נשמע קצת שונה, כמו קרקוש של מושב.

פורסם

כן אני יודע שזה נשמע מוזר בסרטון... המיקרופון הוא של הפלאפון והוא לא משהו. בכל אופן אנסה לבדוק שוב אצל בעלי מקצוע נוספים... תודה.

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...