Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי עד 40,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב משפחתי לאחר שמכרתי את היונדאי I30 שנת 2009 שלי.

חשבתי על I30 2013, קיה פורטה, אופל אסטרה וכדומה.

אשמח להמלצות לרכבים בסגנון (פתוח גם לרכבי מנהלים).

תודה.

פורסם

לא בטוח בכלל ש I30 2013 נכנסת ב 40,000 -אולי ידנית בלבד/אחת אוטומטית שמחוברת מ 2 רכבים/קרועה ושחוטה מהשכרה/ליסינג/חברה לשעבר-שיטוט קצר ביד 2 הראה שטווח המחירים מתחיל בזול מאוד 40,000 לידני,37,000 לרכב חברה לשעבר עם ים ק"מ ואחת מנתניה (סוחר ?) שהיא יד 3 מליסינג עם ק"מ סביר ולא יותר מזה-אלו לא עסקאות שאני ממליץ עליהן -עסקה טובה תעלה פה 50-60,000 לרכב הזה ספציפית.

בתקציב הזה בגזרת המשפחתיות,יש את המאזדה 3 ספיריט/הונדה סיוויק 1.8 (לא תתקדם בשנתון),מיצובישי לנסר (אולי תתקדם בשנתון אבל הרכב מאוד לא חסכוני).

אם אהבת את היונדאי,חפש אחת משנתון 2012 גם לפני וגם אחרי מתיחת פנים תוכל למצוא אחת כזו שמורה מפרטי.

אופציות נוספות- קרוז 2013 אם תמצא רכב שמור ומאובזר-גם כאן לקנות מיד פרטית או לצאת מהקופסה והחשיבה המקובעת ולרכוש ניסאן נוט-ראיתי אחת כזו 2013 שמורה ביד 2- המוכר מי-ם (לא מכיר אישית) אך הנתונים הראששונים טובים בהחלט.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בתקציבך תוכל למצוא קיה פורטה 2013 מהדגם החדש, רכב מוצלח. אמין, צריכת דלק סבירה כ1/12, מרווח, מאובזר ונותן תמורה מעולה לעלות שלו.

אם תרד קצת בשנתון תוכל למצוא יונדאי i35 משנים 2011/2012 שהיא התאומה של הקיה פורטה.

סיוויק תיכנס בתקציבך אחת מ2010/2011- רכב עם מנוע מעט חזק מהיונדאי/קיה אבל צורך יותר דלק. באופן כללי בשנתונים האלו הסיוויק הייתה לפני החלפה לכן הרכב מיושן בעיצוב, באבזור, צפוף יחסית ותא מטען קטן.

גם באחזקה הקוריאניות יותר זולות בביטוח ובטיפולים.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

גם באחזקה הקוריאניות יותר זולות בביטוח ובטיפולים.

זה אומר שלא הכנת שיעורי בית ולא קראת פה לפחות שני שרשורים על 2 קוריאניות שלא ממש היו זולות לתחזוקה- יש שרשור מסכם שלי עם I30 2009 ואת השרשור המתעדכן של ITAMAR G .

טיפולים במורשה -יקרים בכל המוסכים,אל תהפוך את מוסכי יונדאי לצדיקים, הטיפולים במורשה יקרים מאוד,הרכבים רחוקים מאוד מאמינות מופתית ומאופיינים במס' תקלות סדרתיות כמו יוניט אור בלם/נקישות בהגה המצריכות החלפת קופלונג במקרה הטוב או מסרק/מוט הגה במקרה הרע.

את חוות הדעת כזו כותב לך אחד,שתחזק 2 רכבי יונדאי בכמעט עשור האחרון,לא מרב סרן שמועתי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני לא מכיר את התחזוקת רכב לא שלך ולא של אחרים אני יכול להעיד מהרכבים שלי ממקור ראשון.

טיפול קטן במורשה יונדאי אחרון עלה לי 680 שח (טיפול 45) לעומת טיפול קטן בהונדה כ1000 שח. טיפול גדול ביונדאי עולה 900-1200 שח. טיפול גדול בהונדה 1800-2000+ שח(טיפול 60 בהונדה) המחירים מגובים בקבלות שיש לי ברכב. בהונדה מחליפים שמן גיר כל 60 אלף, מסנן דלק כל 75 דברים שמקפיצים את העלויות.

ביטוח בהונדה עלה לי 700 שח לשנה יותר מהיונדאי.

היונדאי יותר חסכונית.

הקופולונג עולה 700 שח. ב2 יונדאי שהיו לי ועוד אחת במשפחה לא נתקלנו וגם לא ביוניט אור בלם.

תושבות זה מחלה בהונדה, תושבת מרכזית עולה 1200 שח.

אם אתה רומז שאני כותב משמועות אז כדאי שתחזור בך מספיק לראות בחתימה שלי שהחזקתי יונדאי והונדה במקביל (ההונדה נמכרה) וגם בעבר החזקתי יונדאי והונדה, אתה יכול לכתוב שאתה יותר נהנה מהנהיגה של ההונדה או מהנוחות שזה עניין אינדיבידואלי. אבל אל תחלוק עליי באחזקה הרגשתי מהכיס שלי את שני הרכבים ואני אומר שעד היום לא החזקתי שום רכב שעלה לי זול להחזיק כמו יונדאי i35 כולל טויוטה קורולה וניסאן אלמרה.

פורסם

דניאל, כנראה שאתה מטפל במוסך יחיד ומיוחד ועם הנחות מיוחדות, יוצא דופן שלא מעיד על הכלל.

כמו שאתה יודע, יונדאי רכב מאוד נפוץ וכל אחד מאיתנו מכיר לא מעט בעלי רכב כזה. כל מי שאני מכיר שמחזיק או החזיק יונדאי בעלת ותק מסוים על הכביש קילל את עלויות האחזקה (הבאמת מוגזמות) במוסכים מורשים/יבואן.

דרך אגב, גם האמינות של חלק מהדגמים לא בדיוק מוחלטת.

מה שאתה כן צודק, שמוסכי יבואן הונדה אפילו עוד יותר יקרים... (אישית אני מעדיף הונדה ANYTIME)

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

ולהודעה רלוונטית יותר לשרשור:

אני ממליץ לחפש סובארו אימפרזה משנתון 2014, למרות חוסר האהבה אליו בפורום.

רכב אמין, מרווח, נוח - תמורה מצויינת לכסף. אותו דין גם למיצובישי לנסר שכבר הומלץ.

הונדה סיוויק רכב טוב אבל לדעתי לא שווה את הירידה בשנתונים.

פורסם
דניאל, כנראה שאתה מטפל במוסך יחיד ומיוחד ועם הנחות מיוחדות, יוצא דופן שלא מעיד על הכלל.

כמו שאתה יודע, יונדאי רכב מאוד נפוץ וכל אחד מאיתנו מכיר לא מעט בעלי רכב כזה. כל מי שאני מכיר שמחזיק או החזיק יונדאי בעלת ותק מסוים על הכביש קילל את עלויות האחזקה (הבאמת מוגזמות) במוסכים מורשים/יבואן.

דרך אגב, גם האמינות של חלק מהדגמים לא בדיוק מוחלטת.

מה שאתה כן צודק, שמוסכי יבואן הונדה אפילו עוד יותר יקרים... (אישית אני מעדיף הונדה ANYTIME)

אני ממש לא יחיד, אני טיפלתי גם ביונדאי ב"ש וגם באשקלון שני רכבים אף פעם לא עברתי את ה1200 שח. ואני לא חוסך בכלום במוסך, מחליף הכל לפי המפרט. אותו דבר גם בטויוטה כל הטיפולים של הקורולה שהייתה לי והקורולה כיום של אחי אף פעם לא עברנו את ה1500 שח. בדיוק השבוע אחי קיבל הצעה לטיפול גדול 150 קמ' בטויוטה הצעת מחיר 1250 שח.

פורסם

טויוטה זולה יותר לטיפולים מיונדאי וגם מהונדה.

הבעיה היא בתפיסה הרווחת שיונדאי, אם בגלל שהיא נפוצה ו/או בעלת תדמית עממית, תהיה זולה לטיפול.

המציאות מראה אחרת.

דרך אגב,

אני לא בעד להחליט רק על סמך עלות טיפולים. צריך לשקלל אותה בעלות הכוללת ומשם להמשך.

כבר נתקלתי במישהו ששילם עוד 10K על טויוטה קורולה כי הונדה סיוויק (מאותה שנתון!) נראתה לו יקרה לאחזקה...

פורסם (נערך)

אני לא יודע מאיזה מציאות אתה מדבר. אני החזקתי בעבר, מחזיק בהווה עם קבלות ביד על מה הויכוח בינינו? מוזמן אליי לעבור על ההיסטוריית טיפולים ברכב שלי כרגע 3 טיפולים, אין שום טיפול מעל 860 שח שזה כולל חבילת גלישה סלולרית.

עריכה אחרונה על ידי daniel204

פורסם (נערך)

איני מפקפק באמיתות הטענות שלך ולו לרגע אחד.

אני מכיר (קירבה ראשונה,שנייה וחברים טובים) מעל 10 בעלי יונדאי בהווה ובעבר מאזור הצפון,חיפה,חדרה.

כולם טיפלו או עדיין מטפלים במוסכי יונדאי מורשים/יבואן במחירים שערוריתיים, אתה מוזמן לחפש לא מעט תגובות בנושא בפורום.

אם אני מבין נכון אתה מאזור השפלה/באר שבע, אולי המציאות שם שונה. אם כך, אתה מוזמן להמליץ על המוסכים לחברי הפורום, זה בהחלט יועיל לחלק מהאנשים.

עריכה אחרונה על ידי shaharper

פורסם

כמובן שאמליץ בשמחה. לא הכרתי שיש פערים כאלה ברשת, בכל אופן הגבתי מניסיוני האישי ומשל חברים קרובים (מטפלים באותו מוסך יונדאי, רפי עמירה באשקלון). כולם מאוד מרוצים מאמינות הרכבים ומעלויות האחזקה.

יש בפורום פוסט על יונדאי i35 שעברה את ה200K קמ ללא תקלות. אני אחפש אותו.

פורסם

יש לי הונדה סיוויק שנת 2008 .רכב מצויין ומאוד מומלץ.

אמין מאוד ועם שוק טוב בצדק.

הרכב אצלי כמעט 9 שנים ,ממוצע טיפולים הוא כ 750 שקלים אבל לא במורשה.

לי אישית יש מוסכניק טוב ,הרכב מטופל רק בחלקים מקוריים.במשך 10 שנים שהרכב קיים היתה לי תקלה של 400 שקלים (שולית) והכנסתי גז למזגן כדי לחזק אותו.חוץ מזה רק טיפולים פעם בשנה .

הרכב נוח,יחסית מהיר,יושב מצויין על הכביש,יפה ,ואמין

לרעתו הוא לא מאוד מרווח בתא מטען ,צריכת דלק שלוחצים היא קשה,רכב נמוך.

שלי הדגם עם כל התוספות אז בתקציב שאתה מבקש תקבל כנראה 2009 /10 עם קצת מזל

פורסם

שברולט קרוז גם אני הייתי בדעה שהרכב לא אמין מטחנת דלק וכו אבל אני עם הרכב הזה כמעט 3 שנים, רכב מאד אמין כמובן צריך לטפל בזמן ולשמור עליו, צריכת דלק סביב 1:10 הנה אני אישית יום שבת נסעתי עם הרכב לחיפה מרחובות בהלוך דרך יבנה בחזור מחיפה נסעתי לאשדוד גבעת ברנר ורחובות נשאר לי 3 פסים מעל החצי , אחזקה סבירה

• תוכן חדש...