Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני מעוניין לרכוש גנרטור בנזין (לא חייב בנזין רק) מושתק לקמפינג, קל משקל.

התקציב עומד על סביבות ה 2,000 שקלים.

ברור לכולם שאם זה 2,200 אפשר לשרוד כן, השאיפה לא לעבור את הסכום הזה ואני מאמין שגם אין צורך.

שימושים? שרשרת מנורות LED (שרשרת של 5 נורות אטומה למים תקנית) עם מנורות של 20-23 וואט LED זה מספיק להאיר בית שלום ויצרוך כ ~120 וואט לכל היותר.

טעינת מכשירים ניידים, כמה זה כבר יצרוך ממני? 3-4-5 מטענים שהספק הצריכה שלהם אפסי עד לא קיים גם ככה.

לעת עתה, מדברים על ~150 וואט הכל כולל הכל? 200 וואט מתמשך לכל היותר מבחינת תאורה + טעינת מכשירים.

עכשיו, יש את נושא הקומקום טיולים הקטן לדוגמא + אולי כירה חשמלית קטנה במקום גז והשאיפה היא לעבור למוצרי חשמל למשל אבל לא קריטי, כיוון שראיתי שיש קומקומי טיולים של 600-800-1050 וואט ולכן צריך גם גנרטור בהתאם.

מן הסתם גז וכלי גז לא חסר לנו לקמפינג כך שאפשר לוותר על זה.

ברור לי שהגנרטור מגיע עם הספק שיא והספק נומינלי ועל זה אני מסתכל, חשוב שהגנרטור יהיה קל משקל ושקט עד כמה שהתקציב מאשר ושיגיע עם הטכנולוגיות הנדרשות כדי וויסות ההספק (אין סיבה לתת מלוא ההספק כל הזמן) ומייצבים וכו', בטווח המחירים הללו זה כבר מגיע ככה.

מעוניין שהגנרטור יהיה 4 פעימות והפרדת שמן ודלק אלה אם כן יש סיבה ממשית לפזול לכיוון ה 2 פעימות וערבוב שמן ודלק, לא רואה סיבה להתעסק עם זה.

העניין הוא כזה, ראיתי מספר גנרטורים בטווח התקציבים הללו ורציתי לדעת מהניסיון של מי שיש לו אולי משהו דומה או בכלל, מה דעתכם או הניסיון שלכם עם המוצרים הבאים:

1. גנרטור ודגמים מבית "KIPOR", מוכרים למישהו? התנסתם בהם? המחיר הוא 2,169 שקלים ל 900 וואט מתמשך והפיק הוא 1000 וואט.

http://www.polack.co.il/item-3058/%D7%92%D7%A0%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%AA%D7%A7

20100921095224.jpg

2. גנרטורים חדשים מבית I-VOLT "יפני" כלשהו? יש 2 דגמים, דגם ראשון כחול CX-1350 דגם שנת 2018 שזה 1350 פיק ו 900 מתמשך מושתק (54-58DB ממרחק של 7 מטר) והמחיר הוא 1,992 שקלים והמשקל הוא 14 ק"ג:

2825a_large.jpg

2825_large.jpg

3. יש גנרטור נוסף באותו המחיר 1,989 מדגם CX-1600 שזה 1600 וואט ו 1300 מתמשך של אותה החברה והמשקל הוא: 13 ק"ג:

0011786a_large.jpg

0011786_large.jpg

קישור לאתר הזה של I-VOLT:

http://www.ivolt-japan.com/cx-1600.html

http://www.ivolt-japan.com/cx-1350-new-model.html - דגם שנת 2018 חדש

ההבדלים בין הדגמים לפי מה שאני מבין, זה שהכחול הוא דגם 2018 עם מערכת TCI שזה אומר לפי היצרן

"(Turbo Charger with Inter-cooler)" כך שכביכול המנוע מאוד נציל.

השחור? דגם טיפה ישן יותר עם הספק גבוה יותר, קל יותר ועם אותם הנתונים בסה"כ.

אשמח להמלצות על גנרטורים נוספים וכמו כן, אם יש מקומות עם הנחות נאות על גנרטורים או תקופות לקנות אותם, אני אגיע לאותם המקומות או ארכוש און ליין.

תודה על ההמלצות.

פורסם

תשקול אם אתה צריך באמת גנרטור.

לחימום מים ובישול אין כמו גזיה ורק בשביל תאורה מספיק מצבר נוסף חזק, או לחילופין להניע רכב (1-2 ליטר לשעה).

רק לשם שהות ארוכה בשטח צריך גנרטור, וגם אז מצטרף להמלצה לקנות גנרטור ממתלהב שקנה אותו לפני שנה וראה שאין לו ממש מה לעשות איתו.

פורסם

הגנרטור משמש למספר טיולים בשנה בשטח, בדרך כלל כ 3-4 ימי קמפינג רציפים בכל פעם ולכן קבוצת האנשים הגיעה למסקנה שזה מוצר נדרש (ייעשה בו לא מעט שימוש ככל הנראה).

אנחנו מעדיפים להתבודד קצת יותר בזכות הגנרטור בדמות תאורה, טעינת מכשירים ומנורות ואם על הדרך הוא מספיק חזק, אז קומקום טיולים חשמלי יכול לשפר קצת את "איכות" החיים.

אנחנו עושים טיולים שכאלו פעם פעמיים בשנה למשך מספר ימים, התנעת רכבים לא רלוונטית והמלצות בסגנון הן לא עבורי :).

השאלה היא האם אנשים רכשו גנרטורים מושתקים בטווח המחירים הללו לאחרונה ויש להם נסיון איתם לאחר כמה חודשים/שנה.

גנרטורים מושתקים של הונדה וכו' עולים פי 2 כמובן, המחירים לחדשים נעים סביב ה 4-5 אלף שקל, משהו שממש לא בא בחשבון ולעולם לא יצדיק את עצמו, במחיר כזה אפשר לקחת גנטור מושתק עם הספק הגבוה פי 3 מחברה פחות מוכרת לדוגמא.

השאיפה היא לרכוש מוצר חדש מחנות, אבל אציץ קצת במודעות יד 2.

פורסם

מנסיון, לצרכים שהגדרת אתה לא צריך גנרטור.

תזמין מאיביי פנל סולרי 150 וואט ובקר טעינה.

בארץ, קנה מצבר פריקה עמוקה 100 אמפר/שעה ואתה מסודר לטעינת מכשירים ותאורה. בשקט. בלי לדאוג לגנרטור, לבנזין ומושתק או רועש.

בנוסף, יצא לך פחות מ2000 שח. שוב, מנסיון.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

זו שאלה ששווה לשאול בג'יפולוג.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
מנסיון, לצרכים שהגדרת אתה לא צריך גנרטור.

תזמין מאיביי פנל סולרי 150 וואט ובקר טעינה.

בארץ, קנה מצבר פריקה עמוקה 100 אמפר/שעה ואתה מסודר לטעינת מכשירים ותאורה. בשקט. בלי לדאוג לגנרטור, לבנזין ומושתק או רועש.

בנוסף, יצא לך פחות מ2000 שח. שוב, מנסיון.

תודה על העזרה אבל יש כמה בעיות עם זה כפי שאני רואה את זה:

1. פנל סולארי ובקרים של 150 וואט זה עלול שלא להספיק וזה מאוד מגביל, צריך לטעון את זה לאורך היום ולאחר סיום מסלול כלשהו כאשר אתה מגיע בערב לאיזה שצריך, אין שמש.

2. מצבר פריקה עמוקה 100 אמפר תלוי בטכנולוגיה יכול לעלות כ 1200-1500 שקלים והמשקל הוא בין 27-30 קילו לרוב וחלקם ללא ידית.

קשה לי לראות כיצד זוג הפריטים הללו יחד, לא יתקרבו לאיזור ה 1800-2000 שקלים כתלות במה שאקנה.

3. גנרטור 4 פעימות עם הפרדת שמן ודלק בתחזוקה נכונה יכול לעבוד גם 10 שנים בסופו של יום.

הגנרטורים האלו שוקלים 13-14 קילו לשם השוואה וההתעסקות עם פריט אחד לעומת 2 היא שונה.

זאת אומרת, יש חסרונות ברורים מאוד החל מהחזקת ציוד כלשהו ועד למצברים ברכב ששוקלים המון לעומת הפתרון של גנרטור קטן קל משקל עם הספק של ~1000 וואט ומאוד קומפקטי, אפילו יותר מהמצבר.

פורסם

את הפאנל אתה שם על הגג במהלך היום.

פאנל כזה מונוקריסטל, שייתן 6 אמפר/שעה (אמיתי) צריך לעלות כ500 שח.

בקר טעינה הכי טוב יעלה כ300 שח, ואני קצת מגזים.

למצבר אתה מכין powerpack. ארגז עם שקעים רלוונטים לצרכנים ושקע תואם לחיווט מהפנל או מבקר הטעינה. יש פרוייקטים יפים ביוטיוב.

דוג למצבר:

http://www.zap.co.il/jacket.aspx?siteid=7894&siteurl=http%3a%2f%2fwww.gvaotenergy.com%2fp%2f%d7%9e%d7%a6%d7%91%d7%a8-12-%d7%95%d7%95%d7%9c%d7%98-85-%d7%90%d7%9e%d7%a4%d7%a8-TROJAN&modelid=0&prodId=384598526&platform=2

אנחנו טיילנו עם מצבר כזה ופנל 100w כמה שנים. היה מחובר למקרר, תאורת לדים בלילה וטעינת סלולרי (3 מכשירים).

מחזיק יפה בלי בעיה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

כן, אבל אתה מבין שעם כל העלויות האלו אנחנו מגיעים קרוב ל 1800 שקלים, התעסקות עם מספר פריטים וגם המצבר ששלחת, שוקל 21 קילו ושוב, זה מצבר לכל דבר עם אורח חיים מוגבל, נצטרך לרכוש אחד נוסף בעוד מספר שנים בודדות אם לא קודם לכן.

לעומת גנרטור ב 2000 שקלים, קל משקל (13-14) קילו והתלות היחידה שלי היא הדלק שאותו אני לוקח במיכל.

מיכל של 10 ליטר דלק יספק לי ל 4 ימי קמפינג ושנים על גבי שנים של שימוש בגנרטור.

הרי המטרה כאן זה לא לסבך אלה לייעל ולרכוש מוצר אחד שיהיה אמון על הכל.

דרך אגב, אפשר לרכוש גנרטור גם ב 1500 שקלים לדוגמא בהספק מופחת הרבה יותר.

ברור לי מה שרשמתי ואני מודע לנושא אבל המטרה היא למנוע התעסקות ב "שטויות", אנחנו קבוצה שיוצאת לקמפינג ואחרים גם יעשו בזה שימוש בסבבים לכן נושא "חסכון" כספי עבור משהו די מסורבל פחות בא בחשבון.

פורסם

שני הסנטים שלי בעניין.

בעבודה רכשו את הדגם הקטן של ימאהה (EF1000is). עבד כשנתיים אבל בגלל תחזוקה לקויה, או ליתר דיוק העדר תחזוקה, הוא שבק חיים.

הסמנכ"ל החליט לחסוך ואמר שירכשו משהו יותר זול אז רכשו את ה-Kippor. החזיק מעמד כמה חודשים בודדים, אולי חצי שנה ושבק חיים.

אחריו רכשו שוב את הימאהה, שמאז מתוחזק כראוי וממשיך לעבוד.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

חבל שאי אפשר להזמין מחול (אמאזון).

זאת אומרת אפשר, אבל הם כולם ל 120V והשקעים אחרים, המחירים פשוט חצי, גונבים כאן בטירוף.

הגנרטור הזה מדהים, רק שהוא עולה בארץ כ 5.5 אלף שקל בכללי, באמאזון עם המיסים זה יוצא כ 850 דולר משהו כזה להערכתי כיוון שאני מנצל את המשלוח החינמי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אולי יקפוץ למישהו משהו, שמוכר גנרטור יד 2 ממותגים במחיר סביר והגיוני.

מרבית המודעות ביד 2 הן מחנויות או סוחרים למינהם והאחרים מוכרים גנרטורים גדולים או במחירים הזויים.

• תוכן חדש...