Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני ממש חדש בעסקי הרכבים, אבל גם אני יודע שאין שני רכבים שווים (במיוחד בשנתונים הללו).

עם זאת, אני מתכוון לרכוש מאזדה 2 בשנתונים הללו (2008-2010) ואני לא רוצה להכניס את עצמי לעסק הזה לפני שאוכל לשערך את עלות תחזוקת הרכב.

אם נקח ממוצע של 3 שנים, מה לדעתכם עלות התחזוקה השנתית של הרכב?

בהנחה שטיפולים גדולים (מנוע, גיר וכו') יבוצעו במוסך מורשה והשאר במוסך כללי.

האם עלות התחזוקה של רכב ממוצע (לא שמור בקפדנות ולא קרוע לגמרי - רכב 170K ק"מ שאולי פספס כמה טיפולים) צפוייה לעלות על 4K שנתי (ז"א 12K ל-3 שנים)?

אני בונה על המאזדה כיוון שלא אסע יותר מ-10K שנתי (מוכן לקבל את צריכת הדלק הגרוע שלה) וכי הבנתי שהמאזדה היא אמינה והתחזוקה שלה דיי זולה.

פורסם

אתה באמת חושב שלמישהו בפורום הזה יש כדור בדולח והוא יודע להשתמש בו?

יכול להיות שתסע 3 שנים מטיפול לטיפול עם 0 תקלות. ויכול להיות שיום אחרי שתקנה את הרכב ינזל לך הרדיאטור בלי שתשים לב וילך לך מנוע בעלות של 10,000 ש"ח.

פורסם
אתה באמת חושב שלמישהו בפורום הזה יש כדור בדולח והוא יודע להשתמש בו?

יכול להיות שתסע 3 שנים מטיפול לטיפול עם 0 תקלות. ויכול להיות שיום אחרי שתקנה את הרכב ינזל לך הרדיאטור בלי שתשים לב וילך לך מנוע בעלות של 10,000 ש"ח.

לא,

אבל אני מאמין שיש אנשים שמחזיקים רכבים בשנתונים דומים \ קנו רכבים בשנתונים דומים ויכולים לשערך עלות החזקה של רכב בשנתון שכזה.

אני לא חושב שהשאלה שלי הזויה (אם הפורום חושב שכן - מחילה ואפשר למחוק את האשכול המיותר)

פורסם

אני מתחזק 2 מאזדות כאלה

אחת 2008 אחת 2010

ב 2008 שנמצאת אצלנו כבר 6 שנים, נקנתה עם 100,000 קילומטרים ועשתה בסביבות ה 240,000 קילומטרים מעבר לטיפולים החלפתי תושבת מנוע עליונה, רצועת אביזרים, צינור רדיאטור שהתפוצץ ולחצן של הבגאז' [חשמלי].

ב 2010 שנמצאת אצלנו יחסית תקופה קצרה ונסעה עד היום כ 160,000 קילומטרים יצא לי להחליף מסרק הגה מעבר לטיפולים הרגילים.

שים לב שנושא המסרק והלחצן של הבגאז' הוא נושא רגיש ומשהו שדי הולך ברכבים האלה (למרות שב 2008 הרכב עם 240,000 קילומטרים ומסרק מקורי), הלחצן עולה כ 150 ש"ח מחו"ל לאחד מקורי.

מסרק הגה החלפה עצמאית - המסרק החליפי עלה לי כ 600-700 ש"ח.

סה"כ מדובר על רכבים די אמינים

פורסם

האם בתחזוקה אתה מתכוון רק לטיפולים ותיקונים או גם ביטוח, טסט, שחיקה במחיר הרכב, דלק, הכל כולל הכל?

אם זה רק טיפולים ותיקונים:

בהחלט יכול להיות שאם תצטרך להחליף בשנה אחת צמיגים (1300), מצבר (500), טיפול גדול (1500) ועוד חלקי בלאי כמו משולשים, בולמי זעזועים, תושבות מנוע אז זה יעלה על 4000 ש"ח.

את הדברים האלו לא מחליפים כל שנה כך שבעיקרון 3000-4000 ש"ח ממוצע בשנה זה מספר הגיוני, יהיו שנים שתוציא פחות מזה.

אל תקנה מכוניות במצב ככה ככה שפספסו כמה טיפולים, תקנה רק מכוניות במצב מצויין שעשו טיפולים בזמן. יש לזה השפעה ישירה על עלויות אחזקה. ואל תקנה מכוניות עם 170 אלף ק"מ אלא תכוון לאיזור 100 אלף ק"מ או פחות.

פורסם

לא הייתי ממהר לרכוש רכב עם 170k קילומטר ש"אולי פספס כמה טיפולים". לרוב, זה השלב בו תחזוקה לקויה נותנת את אותותיה.

פורסם

אמרו לך דברים מצויינים , ואני אמשיך איתם.

הרבה יותר חשוב שתמצא רכב שטופל בזמן(לא מפספס טיפולים) שהחליפו לו את כול החלקים המתבלים שבאמת יכולים ליפול עלייך גם ב 3000-4000 בבת אחת.

מנסיון, הרבה מוכרים של רכבים ישנים מוכרים אותם רגע לפני שמתבלים כול אותם חלפים שצריך להחליף.

פורסם
אל תקנה מכוניות במצב ככה ככה שפספסו כמה טיפולים, תקנה רק מכוניות במצב מצויין שעשו טיפולים בזמן. יש לזה השפעה ישירה על עלויות אחזקה. ואל תקנה מכוניות עם 170 אלף ק"מ אלא תכוון לאיזור 100 אלף ק"מ או פחות.

מה הבעיה ברכב בן עשור עם מד האוץ' של 150K ק"מ?

זה ממוצע של 15K בשנה וזה יותר מסביר.

לעמים, בחיפושים אחרי מציאות של 80-90K ק"מ מפספסים אחלה רכבים מטופלים בקפדנות, רק בגלל שמתעקשים על קילומטראז נמוך, שאגב, הוא לא בהכרח תמיד יוכיח את עצמו כזול יותר באחזקה.

גם ברכב בן עשור עם 90K ק"מ יכולות לצוץ בעיות שונות ומשונות מכיוון שגם הזמן משחק תפקיד חשוב.

פורסם

אין בעיה מיוחדת ברכב בן 10 עם 150 אלף ק"מ, אבל הוזכר פה גם מודל 2010 וגם 170 אלף ק"מ, שזה גבוה באופן יחסי.

לא הייתי נמנע מקניית רכב מודל 2010 עם 120 אלף ק"מ, 170 זה כבר פחות אטרקטיבי.

פורסם

טיפולים גדולים במוסך מורשה יבואן? תצפה לתחזוקה מאד יקרה

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

מחזיק את הרכב שנתון 2008, עד עכשיו הראה אמינות ללא עוררין. חוץ מטיפולים רגילים שום דבר. הדבר היחידי הוא שפנים הרכב מראה את גילו, כפתורי חלון רופפים, ידית הילוכים וכו'...

הטיפולים עוברים תחת מעקב קפדני שלי, והנסועה השנתית שלי פחות מהממוצע. אני כנראה יחסית מיוחד.

בעניין הטיפולים אצלי הכי הרבה עד כמה שאני זוכר 1500ש"ח, ביטוח לא רלוונטי כי כל אחד מקבל מחיר שונה ואתה יכול לבדוק באינטרנט, הביטוח לא יקר.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תוכן חדש...