Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או , עוד אחד שעבר שטיפת מוח של הרשויות. הגוף האנושי וכו'.

תגיד. מבחנים בביה"ס עברת ?

למדת לפני?

אם לא היית לומד בכלל ,גם לא בכיתה. כמה היית מוציא ? 30 ? 40 ?

עכשיו תאר לך שהקשבת בכיתה -אבל ספרי הלימוד הם על חומר שנלמד לפני 30 שנה. לא תהיה בור מוחלט , אלא תדע משהו. תוציא 55. עברת. מזל טוב. אבל האם אתה באמת יודע את החומר?

עכשיו שב בבית ,גלוש באינטרנט ,פתח אנציקלופדיה , שאל אנשים שמבינים ,קח מורה פרטי.

כמה תוציא ? אה ,הוצאת 90 ? מה קרה ??

האם מוחך השתנה לפתע ? אחת האונות קיבלה פתאום משנה מרץ?

לא -זו תוצאה של למידה ותירגול.

עכשיו תחליף את כל הסיפור הזה לשיעורי הנהיגה ולנהיגה בכלל.

אתה יכול לשפר את תגובותיך ליד ההגה. אתה יכול ללמוד להגיב בזמן ונכון למצבים בכביש. צריך לרצות -ומה לעשות , גם כסף.

אבל אל תספר לי שלא ניתן לשפר ושהאדם הינו נתון שלא ניתן לשנותו.

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא אמרתי שאי אפשר לשנות את האדם אבל אם ניקח את הדוגמא שלך זה כמו שתושיב קוף ותיתן לו ללמוד פיזיקה לא משנה כמה הוא ילמד הוא עדיין לא ידע....אותו הדבר עם בני אדם לא משנה כמה תשפר את היכולות שלך עדיין יש סיכוי שתעשה תאונה....אולי פחות מאחרים אבל עדיין יש סיכוי ואף אחד לא חסין מפני תאונות....בייחוד כשאתה לא נוהג לבד

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם

בדיוק בגלל זה (ולמרות שיצא לי לראות כמה פרימאטים על הכביש) לא נותנים לקופים רשיון נהיגה.

מצד שני - כאשר אנשים לומדים לנהג בשיטות שמתאימות לקופים ,בלי שמלמדים אותם להפעיל את החומר האפור שבין האוזניים ,התוצאה היא 550 הרוגים בשנה...new_evil.gif

פורסם
לא נותנים לקופים רשיון נהיגה.

לא נכון נותנים רשיון לכווולם ...

אתן אפילו דוגמה . לפני כמה שנים נכנסה בי מישהי ,לאחר מרדף קצר אחריה (כיוון שהיא לא עצרה)

גיליתי דבר מפחיד היא היתה חרשת ועילמת והיא לא הרגישה שהיא נכנסה בי... :shock:

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
לכן תמיד יהיו תאונות דרכים עד שלא יהיו מחשבים שיעזרו בנהיגה כמו שיש למטוסי קרב למשל שרוב ההיגוי נעשה ע"י מחשב
יש לי חדשות בשבילך, גם אז יהיו תאונות.

מישהוא הרי צריך להקיש איזה נתונים במחשב הטיסה,לא?

שמעת שבוע שעבר על מפקד טייסת F16 שהושעה מתפקידו כי הוא הקיש נתונים לא נכונים ושני להקים של F16 שטסו במבנה עברו אחד מול השני במרחק 20 מטר(!!!)?

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היא לא שמה לב בגלל סיבה אחרת שהמנהלים לא מרשים לכתוב אותה פה עקב שוויון בין המינים.

אני מכיר חרש שנוהג נהדר, ועם בידוד הרעשים שיש היום, לא ממש משנה איך אתה שומע.

לראיה, פעם חירשים נדרשו לסמן את רכבם, והתקנה הזו בוטלה לפני כ6 שנים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
מוטי - תרגול עצמי זה מעולה אבל ללא לימוד קודם ונכון של הטכניקה זה לא יעזור בכלום. בלימה נכונה מתחילה מישיבה נכונה, מעבודה נכונה עם המבט וצריך מישהו מחוץ לרכב שידע אם עבדת נכון עם הבלמים או לא ועד, דברים שבטח לא אני צריך להסביר לך. אין שום טעם בלימוד ראשוני ללא פידבק מקצועי. זה חסר טעם ומתכון לאימוץ טכניקות שגויות תוך הגדלת הביטחון העצמי ללא בסיס.
לא טענתי,טוען או אטען לעולם שתרגול עצמי בא להחליף איזה קורס. לעולם לא.

מה שאני טוען הוא שמי שלא הולך לקורס מטעמי תקציב,זמן או אגו, יכול בתרגול עצמי לצמצם בצורה משמעותית את מרחק הבלימה שלו ע"י תרגולים חוזרים ונשנים אשר יקנו לו את התחושה ה"אינסטינקטיבית" של עוצמת הדריכה על דוושת הבלם ללא נעילת הגלגלים, גם אם זה לא נעשה בצורה המושלמת אשר רשומה בספר.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא טענתי,טוען או אטען לעולם שתרגול עצמי בא להחליף איזה קורס. לעולם לא.

מה שאני טוען הוא שמי שלא הולך לקורס מטעמי תקציב,זמן או אגו, יכול בתרגול עצמי לצמצם בצורה משמעותית את מרחק הבלימה שלו ע"י תרגולים חוזרים ונשנים אשר יקנו לו את התחושה ה"אינסטינקטיבית" של עוצמת הדריכה על דוושת הבלם ללא נעילת הגלגלים, גם אם זה לא נעשה בצורה המושלמת אשר רשומה בספר.

יניב

זה עוזר לכפרות.

ברגע האמת הוא יתחיל את הבלימה חלש מדי ויגמור אותה בנעילה. ובכל מקרה נהג לא מנסה לא יודע להרגיש אם הוא נועל גלגלים או לא. גם אם כן הוא לא יודע לשבת נכון ולתמוך נכון בגוף עם רגל שמאל כדי לא לרכון על הבלמים. אם כן הוא לא יודע לאן להסתכל ועוד ועוד.

לא צריך להיות שומכאר על מנת להיות מסוגל לבלום נכון, אבל אם מישהו שיודע ללמד לא ילמד אותך אתה לא תעשה זאת נכון לעולם. כמו שחייה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

רק רגע אם אמרו פה שנעילת גלגלים לא עוזרת לקצר את מרחק הבלימה וגם אי אפשר לשלוט על האוטו בנעילת גלגלים אז למה האפשרות הזו קיימת

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם

רק רגע אם אמרו פה שנעילת גלגלים לא עוזרת לקצר את מרחק הבלימה וגם אי אפשר לשלוט על האוטו בנעילת גלגלים אז למה האפשרות הזו קיימת

בהנחה שאין ABS, אתה יכול לייצר מערכת שעוצמת הבלימה שלה מספיק חלשה כדי שאף פעם לא ניתן יהיה לנעול גלגלים בשום מצב, גם לא בכביש רטוב, אבל אז כוח העצירה שלה יהיה בלתי מספק בעליל...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא אחד שמרבה לעבור את ה110. אם אני רואה על הספידומטר 110 אני מתחיל להאט. אני לא חובב נהיגה מהירה מדיי. אני מכיר את המגבלות שלי ושל האוטו שלי. אחת הסיבות שבחרתי בסובארו לאונה (חוץ מזה שהיא זולה לאחזקה) זה היה סירוס עצמי, ואתם יכולים לקרוא לזה להקדים תרופה למכה. כמו כל נער אחר יכלתי לשגע את ההורים שלי על אלפא 33 או איזו אונו טורבו קרועה ולהבטיח לטפל בה. אבל העדפתי רכב שאני יודע מראש שלא מסוגל להגיע להרבה (גם איטי באופן יחסי, וגם התנהגות כביש בקאנטים).

התופעה הזו. היא כל כך נפוצה, שאם היינו באמריקה היה צריך להמציא לה ראשי תיבות עם 3 אותיות.

אם אתה מכיר את המגבלות שלך, קודם כל נסה להעלות אותן (ע"י קורס כאמור), אבל בוא נגיד שאתה לא רוצה, או שאתה כה חסר קואורדינציה מוטורית עד שקורס כזה לא יעזור לך. (אני כמובן לא מתכוון אליך, אל תפגע... אני משער שאתה נהג ממוצע. אבל בוא נניח שקיים מישהו שהוא בעשירון התחתון של היכולות המוטוריות, ו"איכשהוא" קיבל רישיון).

מה תעשה אז?

תקנה מכונית שיכולה לשמור עליך ולתקן את הטעויות שלך (החל מ-ABS ועד מערכות ה"ESP" למיניהן בואריאציות המתקדמות שלהן, כל אחד ותקציבו)? או תקנה מכונית עם "התנהגות כביש בקאנטים"? תקנה מכונית שמתוכננת לנסוע בביטחה ב-200 קמ"ש ולכן מן הסתם יציבה ובטוחה במיוחד ב-110, או כזו שב-150 מתחילה לרעוד ולהזיע מכל הכיוונים, וסביר שגם ב-100 היא כבר לא במיטבה?

אז שוב, יש מגבלות תקציביות, כשאי אפשר אז אי אפשר (למרות שאם באמת "אי אפשר" אז גם אוטובוס זו אופציה שפויה). אבל לבחור במודע "מכונית מסרסת"... זה כאילו שתבקש מהשכן השיכור שיהיה הנהג המלווה שלך.

אשתי הוציאה רשיון לפני חצי שנה. אין לה מושג מה הולך על הכביש. מהסיבה הזו קניתי לה מכונית חזקה (שמאפשרת לעקוף בבטחה ולהשתלב בתנועה המהירה), עם ABS, עם אחיזה, עם כל מה שצריך. היה צריך להתפשר על תקציב אז קנינו רובר - המחירון בקאנטים. אז אמנם המכונית מאוהבת במוסכניק שלנו, אבל במגבלות אני מעדיף שהמכונית תהיה במוסך כל חודשיים עם רעשים ונזילות מאשר פעם אחת עם טוטאל-לוס בתאונה. לא הייתי מעלה על דעתי שהיא תסע ברכב "עם התנהגות כביש בקאנטים".

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני דווקא מסכים איתו בעיניין הסירוס העצמי.אם הוא מודע למגבלות שלו ושל רכבו ויש לו משמעת עצמית אז דווקא הבחירה שלו די חכמה.

פורסם

המשפט הזה - מודע למגבלות של הרכב - ממש מטעה... יותר נכון יהיה להגיד שהנהג מודע למגבלות שלו בתוך הרכב, לרוב הנהגים אין שום מושג מה הרכב שלהם מסוגל לו, גם אם המגבלות של הרכב נמוכות למדי.

מוטי.

פורסם

בשביל לחזק את דבריו של מוטי:

ראם סמואל על יורוסוויפט http://www.carsforum.co.il/misc/forum/roni/swift_reem.avi

בפורמט Xvid. מי אמר עגלה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...