Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש מפחיד שזה קורה מול העיניים שלך ,

העיקר שהם יצאו עוד איך שהו בסדר ואני מקווה שלך אין טראומה

נסיעה רגועה וטובה לכולם לילה טוב

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברור שלרגע קט אחרי מראות כאלו עושים "סוויץ" בראש

ומתחילים לנהוג אחרת

אבל המציאות מראה שליום המחרת נעשים תוקפניים על הכביש כאילו כלום לא קרה.

ירון מאיר

פורסם
לדעתי, הוא נצמד במהירות גבוהה לרכב שלפניו, וכשזה בלם, הוא בלם בחוזקה רבה(בלימה שגויה), מה שגרם לאיבוד אחיזה מוחלט של החלק האחורי והיזרקות לצצדים של הגלגלים האחוריים.

הגיוני??

ברכב שיש שילוב של בלמי דיסק מקדימה ובלמי תוף מאחורה זה הגיוני.

קרה לי מקרה דומה למה ששאלת, נהגתי בנתיב הכי ימני שהיה פנוי לגמרי ,בגלל שהוא מוביל לפניה ימינה,המהירות המותרת היתה 70 קמ"ש וזאת המהירות שבה נהגתי פחות או יותר,הנתיב לידי היה פקוק כיוון שהוביל לרמזור,לפתע מטרים ספורים ממני התפרצה לנתיב פיאט אונו,בלמתי בחוזקה בכל הכח (הרכב הוא רנו 5 מודל 86,אז תארו לכם כמה זה קשה),ננעלו לי הגלגלים הקדמיים,ולא היתה לי אפשרות בריחה ימינה או שמאלה,פשוט אחזתי בהגה בחוזקה ממש למרות שהוא התנגד והתפרע ולחצתי חזק מאוד על הברקס,עקב נעילת הקדמיים הרכב "זרק תחת" והסתחרר מעט ממש במקום,מצאתי את עצמי כמה סנטימטר מהאונו,פתחתי את הדלת לצאת כדי לשוחח מעט עם נהג האונו לשאול אותו מה לדעתו תפקידה של המראה הימנית,אבל הוא מיד ברח.

פורסם
ברכב שיש שילוב של בלמי דיסק מקדימה ובלמי תוף מאחורה זה הגיוני.

קרה לי מקרה דומה למה ששאלת, נהגתי בנתיב הכי ימני שהיה פנוי לגמרי ,בגלל שהוא מוביל לפניה ימינה,המהירות המותרת היתה 70 קמ"ש וזאת המהירות שבה נהגתי פחות או יותר,הנתיב לידי היה פקוק כיוון שהוביל לרמזור,לפתע מטרים ספורים ממני התפרצה לנתיב פיאט אונו,בלמתי בחוזקה בכל הכח (הרכב הוא רנו 5 מודל 86,אז תארו לכם כמה זה קשה),ננעלו לי הגלגלים הקדמיים,ולא היתה לי אפשרות בריחה ימינה או שמאלה,פשוט אחזתי בהגה בחוזקה ממש למרות שהוא התנגד והתפרע ולחצתי חזק מאוד על הברקס,עקב נעילת הקדמיים הרכב "זרק תחת" והסתחרר מעט ממש במקום,מצאתי את עצמי כמה סנטימטר מהאונו,פתחתי את הדלת לצאת כדי לשוחח מעט עם נהג האונו לשאול אותו מה לדעתו תפקידה של המראה הימנית,אבל הוא מיד ברח.

אין הבדל התנהגות בין בלמי דיסק ובלמי תוף למיטב ידיעתי. בלמים הם בלמים.

הרכב שלך לא הסתחרר בגלל נעילת הגלגלים הקידמיים אלא בעיקבות איבוד אחיזה בגלגלים האחוריים שנגרם, כנראה, עקב הבלימה החדה שלך והעברת משקל הרכב קדימה.

האם בלמת בקו ישר או תוך כדי שהיית בעקומה/פניה?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

בקו ישר,ותפסתי את ההגה חזק שהרכב ישאר ישר,כי מימיני היתה מדרכה גבוהה ומשמאלי מכוניות.

ולפי מיטב הבנתי בלמי דיסק ננעלים הרבה לפני בלמי תוף.

פורסם
בקו ישר,ותפסתי את ההגה חזק שהרכב ישאר ישר,כי מימיני היתה מדרכה גבוהה ומשמאלי מכוניות.

ולפי מיטב הבנתי בלמי דיסק ננעלים הרבה לפני בלמי תוף.

זה לא משנה כי האחוריים אף פעם לא ינעלו בבלימה לפני הקדמיים וזנב נזרק לא בגלל שהקדמיים ננעלים אלא בגלל שמאסת המכונית מועברת לפנים במהירות, יש פחות משקל על האחוריים ורמת האחיזה שלהם יורדת.לכן זנב יכול לברוח בבלימה גם אם הקדמיים לא ננעלים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ביום רביעי שעבר 7/3 ירדתי מירושלים ב2 לפנות בוקר בערך!! נסעתי משהו כמו 70 קמ"ש ופתאום נדלק אור אדום ברמזור שהיה 400 מטר ממני, התחלתי לבלום ואני מרגיש שאותו מתחיל לסטות התחלתי לשחק עם הברקס כלומר לבלום לעזוב ללחוץ הורדתי ישר הילוך לראשון ולאט לאט האוטו התייצב ונכנסתי עם גלגל שמאל במדרכה, וניהיה לי שבר בג'נט,אבל מאחורי נסע פיאט פונטו, הם סטה ימינה נדפק בקיר ואחרי זה שמאלה קפץ עם האוטו על המדרכה והייתה שם תחנת דלק ועף לתוך התחנה, הסיבה לכך הייתה לפני הרמזור יש הרבה שמן ממכוניות שעומדות ברמזור והכביש רטוב אחרי גשם ובגלל שהמים יותר קלים מהשמן השמן עלה למעלה, למזלי הכביש היה ריק ולא היו מכוניות חוץ ממני והפיאט ויצאתי מזה בנס!!!

Peugeot Partner-II 2005 2.0HDI

פורסם

בלמי דיסק אמורים להיות יעילים יותר מבלמי תוף אז מן הסתם הם ינעלו מוקדם יותר מאשר התופים.

אולי מוטי ירחיב בעניין. הוא כנראה ישן עד מאוחר היום.

פורסם
בלמי דיסק אמורים להיות יעילים יותר מבלמי תוף אז מן הסתם הם ינעלו מוקדם יותר מאשר התופים.

אולי מוטי ירחיב בעניין. הוא כנראה ישן עד מאוחר היום.

ומי אמר שנעילת גלגלים עוזרת בבלימה?

אולי רק בקו ישר.

אם הגלגלים ננעלים קשה מאוד לתמרן עם האוטו. אני לא מבין בסוגי הבלמים, אבל אם ניקח את זה מהתאוריה שלך, בלמי תוף עדיפים.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

נעילת גלגלים עוזרת בבלימה, נקודה.

בלמי תוף (או כל סוג בלמים אחרים) יגדילו את מרחק הבלימה אם הם לא נועלים את הגלגלים. אגב, בלמי תוף מאבדים יחסית מהר את ה"שיניים" בבלימות אגרסיבות כי יש פחות איוורור במנגנון.

גם ABS מגדיל את מרחק הבלימה אולם ABS מאפשר לך לתמרן תוך כדי בלימה ולהתחמק ממכשולים וזו הגדולה שלו.

כלומר - אם תשים 2 מכוניות ושני נהגים מוצעים עם מערכת בלימה זהה רק שאחת עם ABS ואחת בלי ותתן לנהגים לבלום בעזרתן בקו ישר, המכונית בלי ה ABS תעצר קודם.

אם תחזור על הניסוי ותשים ילד בנתיב המכוניות, המכונית עם ה ABS (כנראה) תשבור הצידה לקראת הסוף ותתחמק מהילד. הנהג יראה לבסוף שהוא לא מצליח לעצור לפני הילד וישבור את ההגה ומכיון שיש לו היגוי חלקי, המכונית תסטה והילד ינצל.

לעומת זאת, המכונית בלי ה ABS תעלה על הילד. הנהג יראה שהוא לא עוצר לפני הילד, בדיוק כמו במכונית עם ה ABS, והוא ינסה לשבור את ההגה ימינה או שמאלה. מכיון שאין לו היגוי עקב נעילת הגלגלים, המכונית תמשיך ישר.

מוטי, תציל אותי, הסתבכתי....

פורסם

אם הגלגלים נעולים = אי אפשר לתמרן.

אם הגלגלים לא נעולים (ABS) = אפשר לתמרן ולהתחמק ממכשולים.

מי יודע במקרה איזה סוג בלמים יש בלאונה DL?

אני לא שואל כמובן אם יש ABS (כמובן שלא) אבל איזה בלמים יש באוטו הזה ואיך הם ביחס לרכב ולמהירות הבלימה שלהם? או שבכל רכב ספיציפי יש סוג בלמים אחר שמתחלף עם כל ביקור במוסך אצל כל רכב שונה? (יש לך סוג בלם אחד, החלפת בלמים במוסך, המוסכניק שם לך סוג שונה...)

כמו שאמרתי אני לא הכי מבין בזה, יש תשובות למישהו?

תודה, יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

בלמי תוף מכונים בלמים שנמצאים בתוך מין תיבה עגולה .(אין לי כוח להסביר בפירוט)

בלמי דיסק זה דיסק עם רפידות .

קל להבחין בינהם כי בדיסק רואים דרך הג'נט פלאטה עגולה ורפידות באחד הצדדים שלה.

ןבתוף רואים את התיבה שבתוכה הברקס והרפידות .

בדר"כ לא מחליפים בין סוגי בלמים (יש מיקרים שכן)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מקרה נוסף ודומה מאוד, אך ללא תאונה קרה שבוע שעבר {אגב זכרון} מול ג'סר לכיוון צפון (כביש 4)

טנדר מאזדה (בערך 80 קמ"ש) לא ראה שיש טור מכוניות עומד, כיוון שהראשון פנה שמאלה.

התגובה הראשונה שלו הייתה לעקוף את כולם, והוא התחיל תנועה לשמאל, אבל אז הוא קלט שזה לא רעיון כל כך טוב (הוא הבין למה כולם עומדים...), ושבר ימינה, בשילוב ברקס מתחזק.

אני ראיתי הכל מהכיוון הנגדי וזה היה פשוט בלט על הכביש...

הטנדר דילג בין הגלגלים, סגר מהלכי מתלים, נסע עם גלגל אחורי באוויר, הצמיגים העלו עשן וצרחו בפנאטיות, דרמה של כמה שניות. בסוף הוא עבר מימין.

הפעם, זה היה מצחיק...

לי זה נראה (לגבי שני המקרים) שאיבוד השליטה נגרם בגלל העברות מסה (ימינה ושמאלה) בעת בלימה חזקה. סוג הבלמים לא קשורים לעניין.

dirty old man

need love too

פורסם
הערה קטנה - תאונה ללא נפגעים , או נפגעים קל - היא לא תאונה קשה.

שאלה קטנה,

המשטרה בכלל חוקרת תאונות ללא נפגעים כמו אלו?

או שסוגרת ישר את התיק כמו בתאונה שקרתה לי עם הגולף?

No worries 8)

פורסם

המשטרה לא חוקרת תאונות ללא נפגעים.

איך בלמי תוף עובדים.

איך בלמי דיסק עובדים.

איך מערכת ABS עובדת.

יוסי, לפי דעתי יש סיכוי שיש לך בלמי דיסק מקדימה ותוף מאחורה.

• תוכן חדש...