Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התחלתי להתעניין ברכישת פורד גלאקסי.

עד כה שני אקזמפלרים מתוך 2 שבדקתי עברו שיפוץ גיר. שניהם מודל 2013. אחד עם 166K ק"מ והשני עם 73K ק"מ (טופל לדברי הבעלים במוסך היבואן באופן סדיר).

האם יש בעיה גורפת ברכב הזה - והאם רכב ספציפי שעבר שיפוץ גיר הוא פסול קניה (או דווקא להיפך)?

מה עוד חשוב לבדוק לפני קניה?

תודה

רן

עריכה אחרונה על ידי Ran_Z
פורסם (נערך)

בס"ד

לגבי שיפוץ הגיר...

בדר"כ המצמדים לפני שהם הולכים לעולמם הם גורמים נזק למחזיר השמן (הציר שלהם מאבד איזון ונע בצורה אובאלית.

פורד לא מבצעים החלפת מחזיר בלבד, אלא החלפת מחזיר+מצמדים+חיישן מהירות על הגיר, בתור נוהל שלהם.

אם אתה מתכוון ללכת על רכב כזה, במידה והשיפוץ בוצע במורשה עדיף יותר מרכב ללא שיפוץ (ישנה אחריות לשנה מהיבואן).

ניתן להחליף את המצמדים לא במורשה בשליש עלות כמעט, אבל שם מדובר על החלפת מצמדים בלבד ללא תוספות ואני לא יודע עם מדובר במקוריים.

חשוב מאוד לבדוק שהרכב מטופל כמו שצריך.

לבדוק את הטורבו שאין הזעות/נזילות של שמן.

הרכב כשלעצמו חזק מאוד ומפנק.

הרכב כשלעצמו אלו הם שתי נק' התורפה שלו, גיר ומגדש.

במידה ושניהם במצב טוב, מובטחת לך הנאה...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי rotemb

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

תודה. אבדוק הסטוריית טיפולים.

איך יודעים בבדיקה מה המצב של הטורבו ושל הגיר? זה במכון בדיקה לפני קניה? במוסך?

משהו בנהיגה או בדרך הטיפול ברכב מקצר את חיי המכלולים האלה? 73000 ק"מ זה ממש מעט.

קראתי ממש עכשיו את השרשורים האלה (פורד s-max, להבנתי אותו מנוע/גיר רק מכוייל להספק גבוה יותר), די חושש להכנס להרפתקאות...

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?630146-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%AA%D7%99-%D7%91-s-max-titanium-2012-(%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%AA%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C)&highlight=%D7%92%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%99

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?629507-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-SMAX-%D7%98%D7%99%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%9D-240-%D7%9B-quot-%D7%A1-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2011

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?642049-%D7%92%D7%99%D7%A8-DSG-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%92%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%99-2012

פורסם

בס"ד

גלוי נאות.. ברשותי smax טיטניום.. מפה נובע הידע שלי.

לטורבו ניתן לבדוק איזה לחצים הוא מוציא.

שוב במידה והרכב עבר שיפוץ במורשה זו נק' זכות לדעתי.

בכדי לדעת מצב של הגיר (יותר נכון להעריך)

צריך לנסוע על הרכב, לבדוק שהגיר לא מחליק, בשילוב מ-ניוטרל לראשון אין דפיקות/רעידות.

פורסם

הלכתי לראות גלאקסי 2013, עם 73,000 ק"מ.

לפני 3 חודשים, ב 68,000 ק"מ הרכב עבר טיפול מאוד מקיף במוסך מורשה של היבואן (רצ"ב). הוחלפו גם הטורבו וגם הגיר בעלות כוללת של 20K ש"ח!

1. האם זה אומר שהרכב "כמו חדש" וזו הזדמנות, או להפך, יכול לקרות לי תוך שנה?

2. מחשב הרכב הראה צריכת דלק ממוצעת של 16 ליטר ל 100 ק"מ. אחרי סיבוב עם הבעלים (הוא נהג) הבנתי למה... אני מקווה שבנהיגה רגועה הצריכה תרד ל-10 ליטר ל-100, כפי שראיתי בגלאקסי אחר.

3. בנסיעה (לא נהגתי, ישבתי ליד) הרכב לא היה שקט לגמרי כפי שציפיתי. נשמע הדהוד מסוים של רעשי כביש, והורגשה ויברציה קלה (לא בהגה) במהירות גבוהה. הצמיגים הוחלפו לפני שנה לדגם סיני כלשהו. אציין שבסובארו פורסטר שבבעלותי בשנים האחרונות, החלפת צמיגים פתרה בעיות מעין אלה. יש מה לדאוג?

שאלה לא קשורה - בשני הרכבים שראיתי הבעלים לא ידעו לקפל את מושבי שורה 3 בצורה שטוחה כדי ליצור משטח העמסה (קיפלו רק את המשענות קדימה).

(שנייה 0:28 ואילך) מראה קיפול יותר מוצלח, האם זה אפשרי ואיך?

תודה

רן

galaxy 2013 73k.jpg

פורסם

בס"ד

לפני ש-רצים...

נראה מפתה מאוד, רק שאלה שצריכה להישאל

למה הוחלפו 2 הפריטים הנ"ל בק"מ כזה נמוך וביחד.

התיבה והטורבו יכולים בשקט להגיע ל 150k בייחוד עם רכב כמו הגלקסי, שהוא לא מיועד וקהל היעד שלו לא מתגרזן איתו..

חוץ מזה יש אחריות לשנה על שתי הרכיבים, אחלה.

פורסם

אפשר להשטיח את השורה השלישית לחלוטין לתוך הרצפה, כל חצי בנפרד. כך שאם רוצים אפשר נוסע שישי + הרבה מטען. רק צריך לדאוג לעגן את המטען היטב.

היה לי רכב כזה, הגיר שלי לא התקלקל אבל נדרש החלפת שמן גיר יקר ב60000 ק"מ כחלק משגרת הטיפולים. רביעיית צמיגים קונטיננטל עלתה 5000 ש"ח. מה ששבר אותי היו ההוצאות השוטפות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בס"ד

לפני ש-רצים...

נראה מפתה מאוד, רק שאלה שצריכה להישאל

למה הוחלפו 2 הפריטים הנ"ל בק"מ כזה נמוך וביחד.

התיבה והטורבו יכולים בשקט להגיע ל 150k בייחוד עם רכב כמו הגלקסי, שהוא לא מיועד וקהל היעד שלו לא מתגרזן איתו..

חוץ מזה יש אחריות לשנה על שתי הרכיבים, אחלה.

הבעלים הנוכחי מתגרזן, גם העיד על עצמו וגם הדגים לי כשנהג איתי ברכב. גם מחשב הדרך מראה על כך בצריכת הדלק.

בכל אופן אם המכלולים חדשים, ואני נהג רגוע, אני צפוי ל 150K של שקט? אם כן, קונה.

כמה מחיר הוגן לרכב כזה?

פורסם

בס"ד

שאפו לבחור, לפרק את שניהם...

בשביל השקט שלך, תבדוק לחצים במנוע, ושאר המכלולים שידך מגעת.

את האמת אני לא הכי שקט, הוא ממש התחרע..

בעיקרון לאחר החלפה יש לך שקט לאורך זמן, בייחוד עם אתה רגוע, ולא חוליגן אנגלי כמו הבעלים הקודמים..

במידה והכל בסדר, אתה ממש תהנה מהרכב.

לגבי מחיר, תבדוק ביד 2 מה הולך, אם הוא פנינה אפילו ההיתי מוסיף על הממוצע.

• תוכן חדש...