Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i800 - מלך חדש הגיע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוקף תפקידי, אני מסתובב הרבה בכבישים דרום, צפון ומזרח ולאחרונה אני רואה הרבה ואנים חדשים של...יונדאי.

אנחנו זוכרים את יונדאי בעיקר מהטנדר והמיניואן המעולה שלהם, H1 וכמובן שהיה כבר כמה שנים הדגם i800 אבל הגיע חידוש לרכב.

ניתן לקבל אותו במרכב של מיניבוס או במרכב של ואן סגור.

אני רואה הרבה כאלה בכביש, הדגם החדש, וזה סיקרן אותי האם הוא יכול לקרוא תיגר על המלך הבלתי מעורר, פיאט דוקאטו?.

אחרי מבט קצר בנתונים היבשים, ניתן לנחש שיונדאי לא מנסים להשיל את פיאט ממקומה אלא רק להתחרות על פלח בשוק הואנים והמיניבוסים.

ההבדל טמון ב-2 הבדלים מהותים בשוק.

א. ניתן לקבל את ה-i800 רק ב-2 צורות, מיניבוס וואן, בעוד שאת הדואקטו?, איזה מרכב שתרצה, תקבל ובעיקר גם דאבל קאבינה, חד קאבינה, גבוה, נמוך, פתוח ועוד...

ב. משקל ההעמסה, טרם ראיתי ואן שיכול לנצל את הפיאט במשקל העמסה, ברשיון ב'.

גם מרצדס עם הספרינטר המעולה שלהם, לא עומד באותה תצורה.

ביונדאי ניתן להעמיס עד 800 קילו, בעוד בדוקאטו ניתן להעמיס עד 1.4 טון הכי נמוך ועד 2 טון במרכב הפתוח מאחורה.

אני מאמין שאם יש מקום שבו יונדאי יכולים לנצח, זה תחום המיניבוסים, כי הואן שלהם יותר ארוך ויותר רחב מה שאומר שהוא מדהים יותר להיות מיניבוס.

מכמה הפעמים שיצא לי לנסוע בדוקאטו הן בתצורה של ואן והן בתצורה של מיניבוס, אין מה להשוות.

הרגשה שהמיתלי המיניבוס בדואקטו, לא מתאימים לנשיאת בני אדם, הם מאוד נוקשים ומעבירים את המכות מהכביש, ישר לנוסעים וגם הוא יותר צפוף בפנים.

בו בשעה שעם ואן עמוס וגם לא עמוס, הנהג והנוסע לא מרגישים את המכות, הוא עוברים ועובדים נהדר.

היתרון הגדול של היונדאי וגם ואנים אחרים כמו מרצדס ופורד עובדת הימצאות התיבה האוטומטית, דבר שטרם יצא לי לראות בדואקטו בארץ וגם במפרט שלהם, לא מצויינת תיבה אוטומטית ונסיעה בת"א בידני, סיוט, חרף העובדה שהתיבה הידנית שלהם מאוד נוחה לפעולה.

כנראה שדואקטו יכולה להישאר רגועה והיא תמשיך להיות שליטה בשוק, גם ההגעה של היונדאי.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

יכול להיות שאתה מדבר על H-350 ולא і800?

יונדאי H-350 במאת מתחרה של יונדאי בדוקאטו וספרימטר, היא גם מעוצבת באותו סגנון.

פורסם

פיאט זה איווקו לפי מה שיודע לי.

אני להעביר את השמועה שאני שמעתי על איווקו בשני דורות (2017-2015): הייתה בעיה של מצמדים (כבל נקרע לעיתים קרובות, והמצמד עצמו נדרש להחליף כמעט כל 70 אלף).

זה מה ששמעתי מאבא שלי ששמע מנהגים אחרים. לאבא שלי הייתה משאית שנת 2008 שהגיע ל-400 אלף. אחת הבעיות הלא מצאו פתרון היא הדלקה מנורות Abs, esp אחרי עליה של במפר אחד (עוד כאשר הרכב חדש), כבל מצמד נקרע 3 פעמים, ומדי פעם חישן כזה או אחר שנדרש תיקון.

יכול להיות שזו גם אחת הסיבות שלא רואים את הרכבים האלו הרבה בכבישי ישראל, ומעדיפים מרצדס.

פורסם
פיאט זה איווקו לפי מה שיודע לי.

אני להעביר את השמועה שאני שמעתי על איווקו בשני דורות (2017-2015): הייתה בעיה של מצמדים (כבל נקרע לעיתים קרובות, והמצמד עצמו נדרש להחליף כמעט כל 70 אלף).

זה מה ששמעתי מאבא שלי ששמע מנהגים אחרים. לאבא שלי הייתה משאית שנת 2008 שהגיע ל-400 אלף. אחת הבעיות הלא מצאו פתרון היא הדלקה מנורות Abs, esp אחרי עליה של במפר אחד (עוד כאשר הרכב חדש), כבל מצמד נקרע 3 פעמים, ומדי פעם חישן כזה או אחר שנדרש תיקון.

יכול להיות שזו גם אחת הסיבות שלא רואים את הרכבים האלו הרבה בכבישי ישראל, ומעדיפים מרצדס.

אני לא כל כך מסכים איתך.

איווקו רואים הרבה, העניין שאיווקו נועד למשקלים מעל 4 טון ולכן מחייב רשיון ג'.

משתמשים בו בעיקר UPS למשל, גם Fedex משתמשים במעל 4 טון אבל בספרינטר.

TNT משתמשים גם במרצדס.

מבחינת נוחות, אין לי מרצדס בתחום.

אבל אם אתה רוצה משהו לעיר ובעיקר משקל העמסה הכי גבוה עד 4 טון, אין מתחרה לדואקטו.

יצא לי לנהוג על איווקו, אבל האיווקאואים שאני נהגתי עליהם היו מכוסחים מכל צד וכל צורה.

בדוקאטו שנסעתי עליה האחרונה, באמצע הנסיעה הקלאץ' נפל פנימה ולא חזר ומזל שהיה מספיק מהירות לעבור לשול הדרך ולא להידכא על הכביש עצמו.

אחרי זה התברר שהמשאבה של הקלאץ' תרמה נשמתה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
יכול להיות שאתה מדבר על H-350 ולא і800?

יונדאי H-350 במאת מתחרה של יונדאי בדוקאטו וספרימטר, היא גם מעוצבת באותו סגנון.

אתה צודק 100%, טעות שלי, מצטער.

מסתבר שהיא מגיעה גם עם גיר ידני, בניגוד לספרינטרים והאיווקו.

בנוסף, אפשר לדרג אותה יפה מבחינת משקל העמסה, 1.3 טון, אבל עדיין לא מתקרב ל-2 טון של הדואקטו.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אני מאמין שאם יש מקום שבו יונדאי יכולים לנצח, זה תחום המיניבוסים,

.

אתה אומר את זה כאילו קונצרן יונדאי לא עושים בית ספר לשאר היצרנים בסגמנט המיני, משפחתיות , קרוסאוברים בינוניים, גם עם קיה וגם עם יונדאי.

פורסם
אתה אומר את זה כאילו קונצרן יונדאי לא עושים בית ספר לשאר היצרנים בסגמנט המיני, משפחתיות , קרוסאוברים בינוניים, גם עם קיה וגם עם יונדאי.

אני לא מתייחס אפילו לתחום הרכב הפרטי פה.

אני מתייחס לרכבי משא ותו לאו.

ברכבי משא, יונדאי לא במקום בכיר כמדומני.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
אתה צודק 100%, טעות שלי, מצטער.

מסתבר שהיא מגיעה גם עם גיר ידני, בניגוד לספרינטרים והאיווקו.

בנוסף, אפשר לדרג אותה יפה מבחינת משקל העמסה, 1.3 טון, אבל עדיין לא מתקרב ל-2 טון של הדואקטו.

בנושא משקל העמסה צריך לעשות הפרדה בין דגמים עם הנעה קדמית ואחורית בשביל שההשוואה תהיה הוגנת.

זה דיי ברור שמסחרית עם הנעה קדמית תשקול פחות (וגם לרוב תהיה זולה יותר לרכישה) אם יש לה הנעה קדמית מכיוון שיש לה פחות מכלולים ומכלולים קטנים יותר שחוסכים משקל.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כנראה שלא הביאו את ה-H350 בגרסת היסעים כדי לא ליצור תחרות פנימית עם הספרינטר.

גם ככה הספריטנטר שולט באופן אבסולוטי בשוק האצ"ז - אז למה לכלמוביל להשקיע בעוד מתחרה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
ברכבי משא, יונדאי לא במקום בכיר כמדומני.

ברכבי משא אין ליונדאי/קיה כאן נציגות כלל משום מה, כנראה אין תקינה אירופאית.

ומשאיות כבדות מהמזרח לא משווקות כאן כלל.

למרות שאני מאמין שיונדאי עוד ייכנסו לתחום הזה בגדול, יש להם דגם חדש עם מראה אירופאי ומערכות מתקדמות, כמו בקרת שיוט אדפטיבית וplatooning:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ליונדאי יש משאיות קלות בתקינה אירופאית ואפילו אחת נץהגיעה לפני כמה שנים לתקינה.

למה אין שיווק? כדי שלא תהיה תחרות פנימית עם המשאיות של פוסו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני בעד עוד שחקנים בשוק, אבל כמו הרבה דברים השוק הוא די מרוכז.

למרות ששוק התובלה הוא שוק חזק בארץ, כי חוץ ממשאיות, אי אפשרויות לתובלה אחרת.

הבעיה האחרת היא כמובן עלות המשאיות ולכן ישנם מקומות אשר מזניחים את נושא תחזוקת המשאיות.

לא אשכח שנסעתי על משאית איסוזו שמעל 80 קמ"ש היא רעדה כל כך קשה, ההגה כולו היה על צידו, הצמיגים חלקים יותר מישבן תינוק.

פניתי בעבודה בנושא, אמרו שזה בטיפול.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
ליונדאי יש משאיות קלות בתקינה אירופאית ואפילו אחת נץהגיעה לפני כמה שנים לתקינה.

למה אין שיווק? כדי שלא תהיה תחרות פנימית עם המשאיות של פוסו.

אני ממש שונא את המשאיות של טויוטה ומיצובישי.

בכלל, המשאיות מיפן, הן כל כך לא נוחות לנסיעה בינעירונית, קופצניות מאוד, רועשות מאוד.

בתוך העיר עצמה זה נוח כי הגודל מתאים והן זריזות בתוך העיר ובמהירויות נמוכות.

פרנקופיל מושבע!

• תוכן חדש...