Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קיבלתי לא מזמן את האאודי של אחי - A3 2013 1.4TFSI. הרכב נקנה יד שניה דרך חברת "אוטודיל" ועומד כעת על כ-82,000 ק"מ. היום הלכתי לצ'מפיון מוטורס כדי לברר היסטוריית טיפולים לרכב מכיוון שלא ידענו היכן הרכב היה מטופל ולאוטודיל לא היה את המידע הזה לצערי.

לאחר הבדיקה, מסתבר שהרכב מאז שנקנה מטופל רק בצ'מפיון מוטורס (שזה די הקלה) והטיפול האחרון בוצע ביולי 2016, כאמור "טיפול 60,000" ובו הוחלפו פילטר שמן, דיסקית, שמן מנוע, מסנן אויר, מסנן אבק, 4 פלגים, נוזל בלמים ורפידות בלם.

רציתי לשאול מספר שאלות:

1. באחד הטיפולים במרץ 2016 רשום שהוחלף מוח לגיר. אני מכיר שיש למכוניות גרמניות "מחלה" עם הגיר (הייתה לי בעבר פאסאט בבעלות המשפחה ומכרנו אותה נטו בגלל שהחלק הזה עלה כמעט קרוב לשווי הרכב) אבל נראה לי קצת הזוי שאחרי 3 שנים החליפו לו את החלק הזה. יש סיבה ספציפית לכך או מדובר ב"מזל" או אובר שחיקה כתוצאה מנהיגה פזיזה?

2. מדוע לא נעשה טיפול מאז הטיפול לפני (כמעט) שנתיים? במסמכים שקיבלתי אין תיעוד מעבר ליולי 2016, ואני בספק אם היו טיפולים במוסך לא מורשה מכיוון ששאר היסטוריית הטיפולים ממשיכה עד ל-2014 וכוללת רק טיפולים בצ'מפיון מוטורס. האם הדבר אינו נדרש בתדירות של שנה אלא בהתאם לק"מ? ממה שאני מכיר כן.

3. שאלה קצת טריקית, אבל האם טיפולים תקופתיים בהכרח יקרים יותר משמעותית ברכבים מהסוג הזה מאשר רכבים "זולים" יותר? הרי בסופו של יום מדובר בחלקים פשוטים כמו שמן ומסננים, לא חושב שאמור להיות הבדל משמעותי בהנחה שלא צריך להחליף כלום. האם אני צודק או שמא אני עתיד לקבל חשבון מפתיע?

תודה רבה לעוזרים!

2016 BMW M235i.

פורסם
שלום לכולם,

קיבלתי לא מזמן את האאודי של אחי - A3 2013 1.4TFSI. הרכב נקנה יד שניה דרך חברת "אוטודיל" ועומד כעת על כ-82,000 ק"מ. היום הלכתי לצ'מפיון מוטורס כדי לברר היסטוריית טיפולים לרכב מכיוון שלא ידענו היכן הרכב היה מטופל ולאוטודיל לא היה את המידע הזה לצערי.

לאחר הבדיקה, מסתבר שהרכב מאז שנקנה מטופל רק בצ'מפיון מוטורס (שזה די הקלה) והטיפול האחרון בוצע ביולי 2016, כאמור "טיפול 60,000" ובו הוחלפו פילטר שמן, דיסקית, שמן מנוע, מסנן אויר, מסנן אבק, 4 פלגים, נוזל בלמים ורפידות בלם.

רציתי לשאול מספר שאלות:

1. באחד הטיפולים במרץ 2016 רשום שהוחלף מוח לגיר. אני מכיר שיש למכוניות גרמניות "מחלה" עם הגיר (הייתה לי בעבר פאסאט בבעלות המשפחה ומכרנו אותה נטו בגלל שהחלק הזה עלה כמעט קרוב לשווי הרכב) אבל נראה לי קצת הזוי שאחרי 3 שנים החליפו לו את החלק הזה. יש סיבה ספציפית לכך או מדובר ב"מזל" או אובר שחיקה כתוצאה מנהיגה פזיזה?

2. מדוע לא נעשה טיפול מאז הטיפול לפני (כמעט) שנתיים? במסמכים שקיבלתי אין תיעוד מעבר ליולי 2016, ואני בספק אם היו טיפולים במוסך לא מורשה מכיוון ששאר היסטוריית הטיפולים ממשיכה עד ל-2014 וכוללת רק טיפולים בצ'מפיון מוטורס. האם הדבר אינו נדרש בתדירות של שנה אלא בהתאם לק"מ? ממה שאני מכיר כן.

3. שאלה קצת טריקית, אבל האם טיפולים תקופתיים בהכרח יקרים יותר משמעותית ברכבים מהסוג הזה מאשר רכבים "זולים" יותר? הרי בסופו של יום מדובר בחלקים פשוטים כמו שמן ומסננים, לא חושב שאמור להיות הבדל משמעותי בהנחה שלא צריך להחליף כלום. האם אני צודק או שמא אני עתיד לקבל חשבון מפתיע?

תודה רבה לעוזרים!

בס"ד

1. המחלה שכתבת עליה, זו הסיבה להחלפה.

יש לך מזל שלא אתה צריך להחליף שלא במסגרת האחריות.

2. תעשה יישור קו, אל תסמוך על בוצע/לא בוצע.

3. לפעמים גם "השם" שווה כסף, מצד שני צריך לבדוק איפה הרכיב מיוצר, גם זה מוסיף לעלות.

פילטר שמן מקורי של אלטו עולה באזור ה-40 ש"ח, אותו פילטר רק ת ח ל י פ י לפסאט 00' עולה 100 ש"ח.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

טיפולים בצ'מפיון - אני הייתי מודאג. מעט לפחות.

טיפול אחרון לפני שנתיים - הייתי מודאג עוד יותר. היית צריך לשאול את בעל הרכב / סוכנות (ולא לוותר). אין סיבה לטעמי לטפל כל שנתיים (אלא כל שנה או 10000 ק"מ - שוב - זו דעתי).

מוח גיר - עשה חיפוש על DSG יש מספיק חומר על בעיות גירים ונספחיהם. כנראה בעייה שלא היה מנוס אלא להחליף. אני רואה את זה דווקא כיתרון.

אאודי - טיפולים יקרים יחסית. יותר מפולקסווגן (כי השם אאודי מושך אש יותר מפולקסווגן, אפילו שהן מטופלות באותו מוסך).

בקיצור - (שאלות שהיית צריך לשאול אולי לפני) - תהנה מהרכב.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...