Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

60$ על ארנק שנראה כמו מאפרה מפיאט אונו שנת 92. בחיי אנשים מחפשים דרכים לבזבז כסף שאין להם על דברים שהם לא צריכים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • תגובות 148
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תהנו מהארנקים שלכם כל עוד אתם יכולים, כי בעוד 10 שנים+- אף אחד מאיתנו לא יאלץ לשאת עליו ארנק או מפתחות, מכל סוג.

הסיבה? NFC. זה צ'יפ שעובד בדומה מאוד לצ'יפ הקטן שנתנו לכם בחדר כושר או בבריכה (RFID), רק שהוא מותקן בתוך הטלפון שלכם והמידע שהוא משדר הוא דינמי לחלוטין.

כבר היום האינטגרציה של NFC גדלה בקצב מסחרר, בעיקר בגלל "פלטרפורמות ארנק דיגיטלי" כמו Cards.

בעתיד תצמידו את הטלפון שלכם (גם כשהסוללה נגמרה) למנעול של הבית, הדלת המסתובבת של החדר כושר והדלת של העבודה או החניה שלכם - והיא תפתח. כנ"ל נסיעה ברכבת וכו'.

כשתרצו לקנות בסופר, או לקבל הנחת כרטיס מועדון בחנויות המועדפות, תצמידו את הטלפון לקופה.

יש לציין שכל התהליך הזה בטוח ונוח מאות מונים מאשר הכרטיסים הפיזיים ו\או המפתחות הפיזיים שלנו - כך שאין חשש באספקט הזה.

יש מספר פלטפורמות שמתעסקות בנושא אבל המובילה במרחק ענק מכל השאר היא Cards. כמובן בישראל התמיכה כמעט ולא קיימת בגלל רגולציה ובגלל העובדה שמשרדי הממשלה רוצים לפרגן ל"שימי ובניו יצור כרטיסי פלסטיק בע"מ", אבל אין ספק שהעתיד שם.

https://cardsapp.com

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם

אין לך מושג כמה שאני מחכה ליום הזה. כבר היום לא תמצא אותי עם מטבעות/שטרות כמעט בארנק. הכל באשראי/NFC (היכן שמתאפשר).

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם (נערך)

שבלול - גם הרכב האוטונומי אוטוטו בכבישים שלנו. כק שהוא עדיין לא שם.

כדי שהתחזית שלך תתגשם צריכים להתקיים כמה תנאים:

1. טכנולוגיה בשלה.

2. רגולציה משתפת פעולה.

3. קבלה על ידי הקהל הרחב.

סעיף 1 הוא כנראה הפחות בעייתי. אבל הרגולציה כן - גם בעולם תשלום ב"נפנוף" הכרטיס מוגבל לסכומים קטנים בסדר גודל של $20-30 (אני מניח שהמנפיקים מגבילים זאת בגלל חוסר רצון לשאת בנזקי גניבות בלי שלב אימות נוסף) וגם הסוחרים לא רוצים לשלם תמורת הקוראים היקרים. אנחנו רואים את הקרקס עם ה-EMV (לא רק אצלנו, גם בארה"ב הכנסת ה-EMV בקנה מידה רחב הצליחה רק לאחר שהמנפיקים איימו על הסוחרים בהעברת האחריות אליהם, ואני לא בטוח שמבחינה רגולורית שה יכול לקרות אצלנו). והסעיף השלישי הוא השאלה הגדולה, יש בעולם לא מעט חברות שלא מוכנות לוותר על המזומן האנונימי. כנראה שאפילו מדינות שצעדו קדימה במהירות, כגון שוודיה, מתחילות לסגת מהאימוץ המהיר של העברת כל מערכת התשלומים לאלקטרונית.

אפילו הקהל הישראלי שנחשב למאמץ מוקדם של טכנולוגיות לא אימץ את טכנולוגית התשלום ב-NFC כאשר ישראכרט וסופרפארם ניסו לקדם אותו, העסק נעצר מהר מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אנשי שיווק אומרים דברים במטרה לגרום לאנשים להשקיע בכל מיני טרנדים/טכנולוגיות. ארנקים נמצאים בשימוש אלפי שנים וישארו בשימוש עוד אלפי שנים.

אין לך מושג כמה שאני מחכה ליום הזה. כבר היום לא תמצא אותי עם מטבעות/שטרות כמעט בארנק. הכל באשראי/NFC (היכן שמתאפשר).

אני גם מנהל רק באשראי, אבל מה לגבי תעודות מזהות? רשיונות? מקום לחשבוניות? קצת מזומן לעת צרה?

תהנו מהארנקים שלכם כל עוד אתם יכולים, כי בעוד 10 שנים+- אף אחד מאיתנו לא יאלץ לשאת עליו ארנק או מפתחות, מכל סוג.

הסיבה? NFC. זה צ'יפ שעובד בדומה מאוד לצ'יפ הקטן שנתנו לכם בחדר כושר או בבריכה (RFID), רק שהוא מותקן בתוך הטלפון שלכם והמידע שהוא משדר הוא דינמי לחלוטין.

כבר היום האינטגרציה של NFC גדלה בקצב מסחרר, בעיקר בגלל "פלטרפורמות ארנק דיגיטלי" כמו Cards.

בעתיד תצמידו את הטלפון שלכם (גם כשהסוללה נגמרה) למנעול של הבית, הדלת המסתובבת של החדר כושר והדלת של העבודה או החניה שלכם - והיא תפתח. כנ"ל נסיעה ברכבת וכו'.

כשתרצו לקנות בסופר, או לקבל הנחת כרטיס מועדון בחנויות המועדפות, תצמידו את הטלפון לקופה.

יש לציין שכל התהליך הזה בטוח ונוח מאות מונים מאשר הכרטיסים הפיזיים ו\או המפתחות הפיזיים שלנו - כך שאין חשש באספקט הזה.

יש מספר פלטפורמות שמתעסקות בנושא אבל המובילה במרחק ענק מכל השאר היא Cards. כמובן בישראל התמיכה כמעט ולא קיימת בגלל רגולציה ובגלל העובדה שמשרדי הממשלה רוצים לפרגן ל"שימי ובניו יצור כרטיסי פלסטיק בע"מ", אבל אין ספק שהעתיד שם.

https://cardsapp.com

עתיד? נשמע יותר כמו דיסטופיה. לא מספיק שפייסבוק וגוגל יודעים עלינו כמעט הכל עכשיו גם מפתחות ומידע כספי יהיו זמינים לכל.

אם אני מאבד את הטלפון זה כאילו איבדת גם את הארנק, גם את המפתחות וגם את המידע האישי ביותר. אכן בטוח מאות המונים בהשוואה לשיטות מיושנות כמו מזומן ומפתחות פיזיים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)
אנשי שיווק אומרים דברים במטרה לגרום לאנשים להשקיע בכל מיני טרנדים/טכנולוגיות. ארנקים נמצאים בשימוש אלפי שנים וישארו בשימוש עוד אלפי שנים.

אני גם מנהל רק באשראי, אבל מה לגבי תעודות מזהות? רשיונות? מקום לחשבוניות? קצת מזומן לעת צרה?

עתיד? נשמע יותר כמו דיסטופיה. לא מספיק שפייסבוק וגוגל יודעים עלינו כמעט הכל עכשיו גם מפתחות ומידע כספי יהיו זמינים לכל.

אם אני מאבד את הטלפון זה כאילו איבדת גם את הארנק, גם את המפתחות וגם את המידע האישי ביותר. אכן בטוח מאות המונים בהשוואה לשיטות מיושנות כמו מזומן ומפתחות פיזיים.

שכחתי לציין קודם, אבל הפלטפורמה תומכת בתעודות מזהות וזו כנראה לפי הבנתי אחת החוזקות שלה.

אין ספק שהמידע של כולנו מסתובב בקרב התאגידים, אבל זה המצב ואני לא חושב שזה ישתפר מתישהו.

לגבי "אם איבדתי את הטלפון", בדיוק ההיפך ממה שאתה חושב. כשאתה מאבד את הארנק, או לחילופין כשאתה מזמין פיצה בטלפון, מספר האשראי שלך עובר דרך פקיד שיכול לעשות איתו מה שבא לו (ואכן גם דואגים לעשות הרבה פעמים). כל מה שאדם צריך לעשות כדי להשתמש בכסף שלך הוא להרים את הארנק ולהתחיל להשתמש בו.

בארנק דיגיטלי, אתה נאלץ לתת טביעת אצבע לפני כל פעולה ו\או לפני פתיחת הארנק (לפי הגדרותיך). בנוסף יש טכניקות אבטחה נוספות שאתה אפילו לא נדרש להזין להן שום INPUT. הן מזהות את הסבירות שאכן אתה משתמש בארנק. במידה ואיבדת את הטלפון - אף אחד לא יוכל להשתמש בארנק. בנוסף, תוכל בקליק אחד לבטל את הארנק ו\או להקפיא אותו מהאתר של הפלטפורמה הדיגיטלית, בתוך שניה.

ואכן צדקת, הרגולציה היא זו שתבלום את הטכנולוגיה. בכל אופן, יש להם SDK קליל (ניסיתי אותו לפני כשנה, בוודאי השתפר מאז), אם יש כאן מתכנתים שרוצים להכנס לתחום: https://cardsapp.com/dev

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם
שבלול - גם הרכב האוטונומי אוטוטו בכבישים שלנו. כק שהוא עדיין לא שם.

כדי שהתחזית שלך תתגשם צריכים להתקיים כמה תנאים:

1. טכנולוגיה בשלה.

2. רגולציה משתפת פעולה.

3. קבלה על ידי הקהל הרחב.

סעיף 1 הוא כנראה הפחות בעייתי. אבל הרגולציה כן - גם בעולם תשלום ב"נפנוף" הכרטיס מוגבל לסכומים קטנים בסדר גודל של $20-30 (אני מניח שהמנפיקים מגבילים זאת בגלל חוסר רצון לשאת בנזקי גניבות בלי שלב אימות נוסף) וגם הסוחרים לא רוצים לשלם תמורת הקוראים היקרים. אנחנו רואים את הקרקס עם ה-EMV (לא רק אצלנו, גם בארה"ב הכנסת ה-EMV בקנה מידה רחב הצליחה רק לאחר שהמנפיקים איימו על הסוחרים בהעברת האחריות אליהם, ואני לא בטוח שמבחינה רגולורית שה יכול לקרות אצלנו). והסעיף השלישי הוא השאלה הגדולה, יש בעולם לא מעט חברות שלא מוכנות לוותר על המזומן האנונימי. כנראה שאפילו מדינות שצעדו קדימה במהירות, כגון שוודיה, מתחילות לסגת מהאימוץ המהיר של העברת כל מערכת התשלומים לאלקטרונית.

אפילו הקהל הישראלי שנחשב למאמץ מוקדם של טכנולוגיות לא אימץ את טכנולוגית התשלום ב-NFC כאשר ישראכרט וסופרפארם ניסו לקדם אותו, העסק נעצר מהר מאד.

העסק לא נעצר לגמרי, ישראכרט ופועלים אקספרס (אמריקן אקספרס בארץ) מנפיקים את רוב הכרטיסים הבינ"ל עם תמיכה בתשלום במגע.

לגבי EMV, כל מסוף חדש שמתחבר לשב"א מחוייב לתמוך בזה. בנוסף, ויזה ומאסטרקארד דורשות מכול מסוף חדש לתמוך בתשלום במגע. בסופו של דבר תהיה תמיכה רחבה וזה יקצר תורים.

בארץ העברת האחריות לסוחרים תחל בינואר 2019.

פורסם (נערך)

לגבי ה EMV כל מסוף חדש אמור לתמוך בזה, בפועל אני יודע בוודאות שמסופים חדשים נפתחים ללא תמיכה בנושא.

(אני עובד אי שם לאורך הדרך בשרשרת המזון של רשתות שיווק, סולקים ושב"א)

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

שייק - אני מודע למה שאתה אומר. הכרטיסים שלי נושאים את סמל האלחוט. העניין הוא שתמיכה של הכרטיס אינה מבטיחה שימוש - אפילו כאשר השירות הוכרז בסופרפארם לא הצלחתי להשתמש בו. והתכוונתי להיות מאמץ מוקדם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איך הוא? אני חם עליו כבר די הרבה זמן אבל מפחד שהוא יהיה מציק כי הוא קשיח. יש לי סיבה לדאגה?
היתרונות: קטן (ממש), נוח לשימוש עם כרטיסים, secure

החסרונות: לא נוח אם אתה חובב מטבעות

הלא-אכפת-לי: קשיח - אני לא יושב על הארנק כי זה לא נוח. אם אתה כן נוהג לשבת על הארנק שלך אז זה יהיה פחות נוח, ואולי יהרוס אותו (?)

מה שלא רואים בביקורות האלו, והוא היתרון המשמעותי והמרכזי (מבחינתי) - זה הנפח. אני חושב שחתכתי 40% כשעברתי לארנק הזה ומדובר בהפרש מוחשי ומשמעותי. זה הארנק הכי קטן שראיתי שמגיע בתצורה סגורה.

אני לא משתמש יותר מדי במטבעות ומזומן, ככה שהארנק מאוד נוח עבורי. לא הייתי ממליץ עליו למי שכן משתמש הרבה בנ"ל.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

איפה אתה שם אותו אם לא בכיס האחורי?

אני אישית לא רואה איך אני מסתדר עם ארנק כזה, לא ישרוד וגם לא יהיה נוח בכיס האחורי, פלוס בעיית המטבעות/מזומן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לא מבין את אלו שכן מסוגלים לשים דברים בכיסים האחוריים (סמרטפונים בכלל). אצלי הארנק בכיס הדגמ"ח השמאלי (קו הברך +/-) - מפתחות בכיס המקביל, סמרטפון באחד מהכיסים הקדמיים העליונים ו off we go.

פורסם
60$ על ארנק שנראה כמו מאפרה מפיאט אונו שנת 92. בחיי אנשים מחפשים דרכים לבזבז כסף שאין להם על דברים שהם לא צריכים.

מי שאין לו לא קונה 'פטנטים' כאלה, קל וחומר מהמר עליהם בשלב המימון. קהל היעד של מרבית המוצרים הנ"ל הם אנשים שיש להם יותר כסף ממה שהם צריכים ביומיום, אך עדיין לא בקנ"מ של תיק השקעות או יאכטה. רבים מהם מגיעים מעמק הסיליקון ומתחומי ה-IT השונים, בין היתר כי זה סוג האנשים שלא יוצא הרבה מהבית, עובד שעות ארוכות, ומעדיף להשקיע בצעצועים לשימוש אישי שאפשר לשלב בשגרת היומיום העמוסה. סביר להניח שהם מעולם לא ראו פיאט אונו 92 מבפנים, ואם כן אז הם בטוחים שהעיצוב הזה הוא נורא רטרו ומגניב. פאקינג מילניאלס...

פורסם
רכשתי לאחרונה את אחד הארנקים היותר חביבים שיצא לי לראות - Djin

הוא קטן ממש - משמעותית יותר מארנק ״רגיל״, עם RF ID Blocker, מקום לעודף / דברים קטנים, נוח לשימוש ובכלליות נראה ומרגיש מצוין.

אחת הרכישות המוצלחות מבחינתי.

הארנק הנ"ל לא נמכר בארץ?אתה יכול לתת לי בבקשה קישור למכירה באיבי ששולח לארץ?אגב,באיזה מדינה הוא מיוצר?

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...