Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבצע "חבר" על MG3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת המבצע הנוכחי של "חבר" עם לובינסקי, מוצעים רכבי MG3 עם 0 ק"מ יד 1 (בעלות יבואן) ב- 47k ש"ח ל"קלאסיק" ו- 52k ש"ח לקומפורט, כאשר המחירים הנ"ל כוללים גם מולטימדיה עם וייז וחבילת גלישה ל-3 שנים.

אחי נוסע לא מעט, וכרגע מתנייד בסוויפט 2008 חבוטה עם כ-200k ק"מ, והמבצע הנ"ל מאוד קורץ לו.

הוא מעוניין לרכוש את הרכב לטווח ארוך של 5 שנים לפחות, ולגמוע איתו כ25k ק"מ בשנה. הוא לוקח בחשבון שהרכב יהיה שווה גרושים לאחר מכן, אך חושב שהעסקה משתלמת בכך שהוא מקבל רכב חדש סביר יחסית, עם אחריות ל-5 שנים שמחיר הרכישה שלו היה נמוך מלכתחילה.

מה דעתכם?

אשמח גם לחוות דעת על הרכב מבחינת אמינות וצריכת דלק.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

לובינסקי כבר לא מציעים יותר התחייבות לקנייה לאחר 3 שנים? (או כל תקופה אחרת)

שכן שלי מחזיק כבר שנתיים וחצי אחת כזאת (בצבע צהוב מזעזע), אין תקלות, נוסעת סביר לדבריו וצריכת דלק של מכונית קוריאנית מהעשור הקודם.

המחיר והאחריות בהחלט קורצים אז אני יכול להבין למה הרכב הזה בכלל עולה כשיקול.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם (נערך)

לדעתי, אם הוא מחפש סופר מיני ידנית, 208 משומשת תהיה משמעותית זולה יותר לרכישה, חסכונית יותר בדלק, ובאופן כללי רכב מוצלח הרבה יותר. לא רואה שום סיבה אמיתית לקנות את ה-MG הזו, לא כלכלית ולא איכותית.

הנה דוגמא למחירים ההזויים שרכבים כאלו נמכרים בהם היום: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=648716

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

זה נכון, אבל ל-208 משומשת אין אחריות, והיא חלשה יותר מה-mg. לגבי הצריכת דלק אני מסכים, אין סיכוי שה-mg תגיע לצריכה של ה-208.

לגבי זה שה-208 מוצלחת יותר, מבחינת נוחות ישיבה ונסיעה כן, אבל מבחינת התפעול של הגיר והמצמד אני בספק גדול, למרות שאני מאוד אוהב את ה-208 הידנית שלי.

פורסם

אני לא בטוח שהיא תרגיש חלשה משמעותית (או בכלל) בשימוש יום יומי סביר, זה תלוי במומנט, מתי הוא מגיע, ובחלוקת ההילוכים הרבה יותר מאשר בהספק.

לגבי האחריות אתה צודק, אבל לדעתי זה די שולי - בחיסכון שאתה מקבל רק על ירידת הערך (בלי לדבר על צריכת דלק) אתה יכול לממן הרבה יותר תקלות ממה שבאמת יהיו לך.

היא לא תהיה חדשה. על זה אי אפשר להתווכח.

אני מסכים איתך

פורסם
זה נכון, אבל ל-208 משומשת אין אחריות, והיא חלשה יותר מה-mg. לגבי הצריכת דלק אני מסכים, אין סיכוי שה-mg תגיע לצריכה של ה-208.

לגבי זה שה-208 מוצלחת יותר, מבחינת נוחות ישיבה ונסיעה כן, אבל מבחינת התפעול של הגיר והמצמד אני בספק גדול, למרות שאני מאוד אוהב את ה-208 הידנית שלי.

לגבי הכוח קשה לי להסכים, נהגתי על שתיהן.

לMG3 יש מחסור מחץ ובורי סלד מהמנוע באופן כזה רציני שפשוט היה קשה לי להאמין שלרכב יש מנוע עם 105 כ"ס - המנוע פשוט אחד המנועים הכי עייפים שנהגתי עליו, דווקא ל208 יש זריזות בהאצות ביינים דבר שפשוט לא קיים בMG, אני זוכר עקיפה על כביש מישורי בהילוך שני עם הדוושה עד הסוף למטה לוקחת נצח.

אגב, ה208 טורבו 1.2 במבצע מתומחרת ב89 אלף שקל - 3 אלף שקל מעל המחיר של ה0 קילומטר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ה-208 ב-89k לא אטרקטיבית, ה-c3 ב-92k נותנת כל כך הרבה יותר. אבל מדובר כבר בתקציב שונה לחלוטין.

אני לא בטוח שהיא תרגיש חלשה משמעותית (או בכלל) בשימוש יום יומי סביר, זה תלוי במומנט, מתי הוא מגיע, ובחלוקת ההילוכים הרבה יותר מאשר בהספק.

לגבי האחריות אתה צודק, אבל לדעתי זה די שולי - בחיסכון שאתה מקבל רק על ירידת הערך (בלי לדבר על צריכת דלק) אתה יכול לממן הרבה יותר תקלות ממה שבאמת יהיו לך.

היא לא תהיה חדשה. על זה אי אפשר להתווכח.

גם 208 יד 2 תאבד ערך, מחיר הרכישה שלה אולי יהיה מעט יותר נמוך זה נכון, אבל מדובר על הפרש של אולי 10k בין 208 אקטיב ידנית יד 1 בת שנתיים שלוש עם ק"מ נמוך לבין ה-mg.

פורסם

בלינק ששמתי מישהו קנה 208 מ-2014 ב-25,000₪. לא חפרתי לעומק, אבל להבנתי לא מדובר ברכב עם בעיות, השוק פשוט מת לגמרי.

מחירים כאלה (יודע מה, גם 30) כבר שמים אותך במקום אחר לגמרי מבחינת ירידת ערך, מה גם שהשוק של ה-MG הזו כנראה יהיה עוד יותר קשה מזה של ה-208, עד כמה שקשה להאמין.

לי אישית ה-MG הזו נראית עדיפה רק בהרגשת רכב חדש ובאחריות. בכל השאר היא כנראה פחות טובה או דומה ל-208 משומשת - בטיחות, צריכת דלק, נוחות, אבזור, אפילו ביצועים. לי זו לו נראית עסקה משתלמת, אלא אם יש רצון משמעותי לרכב חדש.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אני דווקא חושב שזאת אופציה לא רעה, אם אחיך צפוי להמשיך לנסוע את המרחק הזה (25,000 ק"מ) מידי שנה (ובהנחה שהאחריות היא ל5 שנים או 100,000 ק"מ, כפי שנהוג בדגמים אחרים של לובינסקי)

אז נסיעה של 4 שנים באחריות מלאה ואז מכירה של הרכב במחיר אפסי (נגיד 15,000) מגלמת ירידת ערך של 32,000 (לדגם הזול)

שזה 8,000 בשנה- סביר למדי.

ואם הוא יחזיק את הרכב עד גריטה (לצורך העניין גם אם נהיה פסימים ונגיד- 8 שנים ו200,000 ק"מ) אז מדובר על עלות שנתית של 5,900+- בירידת ערך.

בהנחה והוא ימצא רכב דומה לשל הבחור עם ה208 (הוא קנה רכב בן שלוש יד שניה [הוא יהיה יד שלוש] עם 78,000 ק"מ ב25,000 ש"ח... מדובר ברכב שנסע 26,000 ק"מ בשנה, דבר שיכול להסביר גם את ירידת הערך הגבוהה...) אז תוך 3 שנים הוא מגיע ל150,000 ק"מ עם וסביר להניח שהרכב ימכר ברף התחתון של ה10,000 ש"ח.

- מה שמגלם ירידת ערך של 5,000-+ לשנה ללא עלות בלאי או תקלות (אם יהיו או לא)

עריכה אחרונה על ידי ay115
פורסם

גם אם נסכים לירידת הערך שאתה מציג, ונחשב את ירידת ערך של ה-MG על פני 4 או 8 שנים ואת זו של ה-208 על פני 3 שנים (כי ככה זה יוצא יותר טוב), עדיין ה-MG יקרה יותר. נניח שהחיסכון בדלק מתקזז מול הוצאות תחזוקה, ועכשיו השאלה אם עדיף MG חדשה בקצת (כמה אלפי שקלים בשנה) יותר או 208 משומשת.

אני יודע מה אני הייתי לוקח.

אני מסכים איתך

פורסם

שזה 8,000 בשנה- סביר למדי.

ואם הוא יחזיק את הרכב עד גריטה (לצורך העניין גם אם נהיה פסימים ונגיד- 8 שנים ו200,000 ק"מ) אז מדובר על עלות שנתית של 5,900+- בירידת ערך.

מסכים איתך, זה בדיוק החישוב שאחי עשה, ולכן העסקה נראית לו משתלמת.

לגבי הסנדרו- כפי שנכתב, כרגע אין יבוא, ולדעתי היא נחותה מה-mg ברוב התחומים.

פורסם

בהתאם לפרסום באתר היבואן לגבי הרכב MG3,

הלקוחות של הרכב מקבלים התחייבות היבואן

לעסקת טרייד אין עתידית במחיר המחירון

ללא עמלת טרייד אין החל מ- 24 חודשים מיום הקנייה.

• תוכן חדש...