Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב סופר מיני, עדיף אוטומט, שיתאים לנסיעות קצרות (פ"ת - ת"א).

רכב אמין וחסכוני אך אני רוצה שיהיה לו קצת כח ולא ארגיש שהוא מתעייף בנסיעה.

אני לא מבין כ"כ ברכבים, אבל מקריאה פה בפורום אני מקבל את התחושה שסיריון, פיג'ו 207,רנו קליאו 3 יהיו טובות.

מרפרוף ביד 2, אני רואה שאת הפיג'ו ואת הרנו אני יכול להשיג מכוניות עם קילומטרז' נמוך ובמחיר שמתאים לי, והמבחר של הסיריון הוא בעיקר מכוניות עם מעל 120K וממה שאני יודע עדיף את המכוניות עם קמ"ש נמוך.

אשמח לעוד המלצות, ועצות מה לחפש כשאני מחפש רכב.

תודה ושבת שלום!

פורסם

הפיגו והקליאו זה רכבים לא ממש מוצלחים בגרסאות האוטומטיות שלהן, אם הייתה לוקח ידני זה עניין אחר.

אם אוטומט זה מאסט מבחינתך אז אין לך הרבה אופציות סיריון או קיה ריו אם תקפוץ קצת מעל הפופיק (ריו סבירה צריכה לעלות 30 אלף בערך).

למה אתה לא שוקל ידני? אם תשקול ידני תוכל למצוא בתקציב שלך פיגו 208 ידנית 1.2 משנת 2013 ומעלה שזה רכב הרבה יותר מוצלח מכול מה שציינתה מעלה.

אגב מה דעתך על שברולט סוניק או ספארק?

פורסם

תודה על התגובה, אני מעדיף אוטומט כי המולטיטסקינג שלי די גרוע (אמנם עברתי טסט על ידני אבל אני מפחד שבמצבי קיצון אעשה טעות, שוב אני לא נהגתי עד עכשיו ברכב ככה שאין לי הרבה ניסיון)

מה אתה אומר על פיאסטה או פונטו/איבו?

הספארק נראית לי קטנה וחלשה מדי, על הסוניק לא שמעתי אז אני לא יודע... ממה שאני רואה ביד 2 היא נראית אופציה טובה מאוד.

איך האמינות שלה?

פורסם

לא לגמרי מסכים לגבי ה-207 והקליאו האוטומטיות. הן לא הרכבים הכי טובים בסגמנט, והגיר שלהן לפעמים קצת בועט, אבל הן ממש לא קטסטרופה, ובאמת אפשר למצוא אותן משנתונים יחסית גבוהים ובמחיר נמוך. צריך רק לקנות רכב מטופל ולהמשיך לשמור עליו. מצד שני, הן לא חסכוניות. אפשר גם לחפס סיטרואן c3, שדומה מאוד ל-207 מבחינה מכנית.

הפיאסטה רכב מצויין, בהנחה שאתה מחפש את אלו עם מנוע 1.4 וגיר פלנטרי. בשנתונים מתקדמים יותר היא קיבלה מנוע חזק יותר (1.6), אבל גיר רובוטי לא מוצלח. גם היא לא חסכונית במיוחד.

אופציות סבירות אחרות יהיו יונדאי i20 (שגם לה יש את הבעיות הקטנות שלה), סוזוקי ספלאש וניסאן מיקרה. אם תמצא מיקרה עם מנוע 1.2 בתקציב היא תהיה די חסכונית, אבל ספרטנית יחסית וחלשה.

הפונטו האוטומטית היא בעצם רובוטית. בתקציב שלך, שמכתיב רכבים ישנים יחסית הייתי נמנע.

לא מכיר את הסוניק, יכול להיות שהיא אופציה לא רעה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ידידי,

אין כזה דבר מולטיטסקינג גרוע. באירופה נוהגים מאות מליונים על ידני ולאף אחד זה לא מפריע.

אתה צעיר, תרכוש את ניסיון הנהיגה שלך על ידני, מהר מאוד ההתעסקות עם ההילוך תהיה אגבית לחלוטין.

תרוויח רכבים אמינים וזולים לאחזקה שייכנסו לך לתקציב

פורסם
לא לגמרי מסכים לגבי ה-207 והקליאו האוטומטיות. הן לא הרכבים הכי טובים בסגמנט, והגיר שלהן לפעמים קצת בועט, אבל הן ממש לא קטסטרופה, ובאמת אפשר למצוא אותן משנתונים יחסית גבוהים ובמחיר נמוך. צריך רק לקנות רכב מטופל ולהמשיך לשמור עליו. מצד שני, הן לא חסכוניות. אפשר גם לחפס סיטרואן c3, שדומה מאוד ל-207 מבחינה מכנית.

הפיאסטה רכב מצויין, בהנחה שאתה מחפש את אלו עם מנוע 1.4 וגיר פלנטרי. בשנתונים מתקדמים יותר היא קיבלה מנוע חזק יותר (1.6), אבל גיר רובוטי לא מוצלח. גם היא לא חסכונית במיוחד.

אופציות סבירות אחרות יהיו יונדאי i20 (שגם לה יש את הבעיות הקטנות שלה), סוזוקי ספלאש וניסאן מיקרה. אם תמצא מיקרה עם מנוע 1.2 בתקציב היא תהיה די חסכונית, אבל ספרטנית יחסית וחלשה.

הפונטו האוטומטית היא בעצם רובוטית. בתקציב שלך, שמכתיב רכבים ישנים יחסית הייתי נמנע.

לא מכיר את הסוניק, יכול להיות שהיא אופציה לא רעה.

ניחא אם היה מדובר בגיר שלפעמים קצת בועט אז זאת הייתה קניה טובה אפילו מאוד. הבעיה היא שבפועל ה207 זה רכב שלא הייתי ממליץ לאף אחד לרכוש (חשבתי לקנות כזה לפני שנתיים מחקר קטן בפורום הטכני הראה עד כמה זאת קניה לא כדאית), מנוע ה1.6 שלו עם ה120 כ''ס לא אמין ותיבת ההילוכים הידועה al4 מאכילה מרמורים כמעט כול אדם שאני מכיר שמחזיק בצרפתיה אוטומטית על הרובוט של ה1.4 בכלל אין מה לדבר. הרכיבים הללו יקרים ומעט בעלי מקצוע יודעים לטפל בתקלות שלהם מה שמיקר את עלות האחזקה עוד יותר.

אגב אין קשר אם הרכב היה מטופל או לא למחלות הסדרתיות שלהם הן מופיעות גם ברכבים הכי שמורים.

הקליאו מצויידת באותו הגיר AL4 ובאה רק עם מנוע 1.6 מה שלא חסכוני במיוחד.

עצה שלי היא תמיד לא להכניס ראש בריא למיתה חולה.

הפיאסטה תהיה חלופה מצויינת וגם לסוניק לא נראה שיש בעיות חמורות כולשהן למרות שצריך לקחת בחשבון ששברולט ידועים ביצור מכוניות עממיות ברמה מאוד נמוכה (אבאו,ספארק,קרוז הרכבים הללו מזדקנים מהר ומתחילים להקאות אותות עייפות)במקומך הייתי שוקל אחת משני הרכבים האילו.

לגבי הידני במצבי קיצון ברכב מה שנדרש ממך זאת יכולת תגובה טובה על הבלמים ויכולת להבין להיכן להפנות את ההגה ברגע הנכון אם הרכב ידני או אוטומט זה כבר פחות משחק תפקיד ברגעים כאלו, חוץ מזה כול המולטיטאסק הזה זה עניין של פרקטיקה הגוף שלך לומד אוטומטית ולאחר תקופה קצרה כבר לא תשים לב.

אגב אם אתה פשוט לא מתחבר לידני בגלל שאתה אוהב לשטוט קפה בנהיגה וכו אז זאת זכותך המלאה פשוט במצבך רכב ידני יהיה הבחירה הכי טובה לכיס.

סעיף אחרון אם אתה נהג לא מנוסה אמליץ לך להתמקד על רכבים עם esp (בקרת יציבות)במקרה שתעבד שליטה בגלל טעות שלך או לא המערכת הזאת.נועדה להציל.אותך במצבים כאלו

פורסם

אין לי שום רצון לפתוח עוד ויכוח על אמינות צרפתית.

בקצרה: בארבע השנים האחרונות החזקתי רכב כבד וחזק יותר (c5) עם אותו גיר שעלה על הכביש ב-2006 והגיע ל-162,000 ק"מ, אז אני חושב שלפחות לגבי הגיר יש לי ניסיון מסויים. בכל התקופה הזו, פרט להחלפת שמן יזומה אחת (סד"ג של 500₪) לא נגעתי בגיר, ולא היה שום צורך לגעת בגיר. בתקציב של פות"ש (ואפילו בפחות) אפשר למצוא 207 מ-2012 עם ק"מ סביר לגמרי, ואני מנחש שתספיק החלפת שמן אחת והיא לא תגיע לשיפוץ בשנים הקרובות. במקרה הגרוע מוחלפים שם שסתומים, בעלות של בערך 2,000₪. במקרה המוצלח הבעלים הנוכחי כבר ביצע את ההחלפה הזו, או שבכלל לא צריכים אותה כבר בשנים האלו.

המוניטין הנורא של ה-al4 (או dp0 ברנו) מגיע מהשנים הראשונות (לפני כמעט שני עשורים), שבהן לא ידעו לטפל בגיר והחליפו די הרבה גירים באחריות. זה ממזמן מאחורינו.

לגבי המנוע, הוא לא שיא האמינות, זה נכון, אבל גם ממש רחוק ממה שאתה מתאר. בתחזוקה סבירה הוא יחזיק מעמד יפה. הגרסה המוגדשת שלו באמת פחות מוצלחת משמעותית.

גם המנוע וגם הגיר איתנו כבר הרבה שנים, הבעיות (והפיתרונות) ידועים ומוכרים, לא מדובר פה בשום רכיב אקזוטי. יש מספיק מוסכים טובים (בטח כשפות"ש גר במרכז), ואפילו אם ח"ח הוא יצטרך שיפוץ גיר מלא מדובר על סד"ג של 5,000₪, לא יקר יותר מכל רכב מקביל אחר. בינינו, זה לא שכל ה-207 שנוסעות על הכביש נכנסות פעם בשבועיים למוסך.

אני מסכים שהפיאסטה עדיפה, ואני הייתי מתחיל שם. אבל אם לא מוצאים פיאסטה משנתון סביר ועם ק"מ סביר, לא הייתי פוסל לגמרי את הצרפתיות.

אני מסכים איתך

פורסם

ד"א, בהתחשב במחיר הזול להחריד של ה-1.6 אוט', באמת אין שום סיבה טובה להסתכל על הרובוטית.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

הקליאו הידנית לא זריזה, וכך בערך רוב הסופר מיני הידניות שחזקות יותר בגירסאות האוטומטיות שלהם, אבל לא חיסכוניות.

דווקא לחבר הייתה 206 עם גיר al4, למעט איזו בעיה של שסתומי לחץ במהלך כול השנים לא היו בעיות והיא אצלם במשפחה כבר מעל 5 שנים.

לכן הקליאו 3 בגלל המחירים הזולים שלה לדעתי אופציה טובה ונוחה.

הפיאטסה אופציה טובה,איכות חומרים עדיפה,7 כריות אוויר מנוע מעצל עצל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין לי בעיה עם צרפתיות כול רכב לדעתי עומד בפני עצמו לא משנה מה המוצא שלו.

אמנם אתה לא נהייתה חלק מהסטטיסטיקה אבל מה מגן מפות''ש ליפול בסעיף זה? עלויות של 2000 ש''ח לשסטומים ו5000 לשיפוץ זה לא זול במיוחד אם להתחשב בזה שהבחור ביקש פו רכב אמין והוא סטודנט ומה במידה והרכב יתקע? החלופות שלו זה להכניס אותו למוסך הקרוב ששם בטח כמו רוב המוסכים יגידו להחליף את כול הגיר או המנוע קומפלקט בעלות אסטרונומית או שהוא יקח גרר ויגרור את הרכב למוסך המומחה הקרוב שאין הרבה כאלו (אולי 3 בכול איזור המרכז)שזה גם מוסיף לעלות.

כשהשוק מוצף בפיאסטות וסוניק יוצאי ליסינג בתקציב שלו אין לו שום סיבה לפזול לכיוון רכב בעייתי.

אגב אם הבחור יסתדר עם ידני הפיגו 208 תהיה להיט גם בטיחותי גם מאובזר גם נוח גם חסכוני (חסכוני מאוד מאוד)גם זריז רכב שפשוט כמה רמות מעל כול מה שציינו פו ולא ידועות מחלות כולשהן לרכב הנ''ל.

גילוי נאות קניתי לפני שבועיים פיגו 208 אקטיב 2014 עם 78000 ק''מ ידנית ב25 אלף שקל.

פורסם

בוא נתארגן קצת על תמונת הפאניקה הכללית:

בסכום שלו הוא יכול לקנות 207 מ-2012, לרוב פרטית, עם ק"מ סביר ועוד ישאר לו עודף של כמה אלפים ביד, על כל תקלה שלא תבוא.

מצד שני, הוא יכול לקנות סיריון מ-2010, יד שלישית מהשכרה עם ק"מ גבוה יותר.

אני לא לגמרי בטוח שהסיריון תהיה אמינה יותר. כל רכב בתקציב נמוך בסוף יתקלקל.

לגבי מוסכים, העובדה שיש מוסכים מצויינים דוקא מחזקת מאוד את הביטחון שלך באחזקה של רכב כזה. הבן אדם נוסע כל יום מפ"ת לת"א, הוא לא יכול להיכנס לגבע? מילא אם היה גר במטולה, אבל זה לא המצב. מקס' יפעיל ביטוח גרירה אם ח"ח יצטרך.

3 מוסכים טובים זה המון. כמעט בכל המקרים אחד זה יותר ממספיק. כמה מוסכים טובים יש לך לפורד? (אחד, והוא מורשה יבואן אז זה קצת בעייתי) לשברולט? לטויוטה? לואג? (גם אחד).

לגבי תחזוקה, היא לא תמנע כל תקלה אפשרית, אבל היא בוודאי עוזרת, מאוד, למנוע תקלות סתמיות. אם מחליפים נוזלים ופילטרים איכותיים בזמן חוסכים הרבה בלאי למנוע. אם מחליפים שמן גיר דוחים משמעותית את הזמן שבו הוא יצטרך שיפוץ.

ואחרי הכל, אני מסכים לגמרי שאם מוצאים פיאסטה במצב טוב היא עדיפה. ואת הסוניק, כאמור, אני ממש לא מכיר אז קשה לי לחוות דעה. לפני חצי שנה כשחיפשתי רכב דומה בתקציב דומה לא מצאתי פיאסטות במצב טוב כל כך בקלות.

אני מסכים איתך

פורסם

Chpoin

אני מסכים איתך ואני מניח שאני אולי סתם חושש, אני עדין חושב שאם יש אוטומט טוב שעומד בתקציב שלי אז אני מעדיף אותו מאשר על ידני.

yulianx

אתה ממליץ על הקליאו בגרסא הידנית שלה או האוטומט?

gkiler

חיפשתי 208 עד 25K ולא מצאתי אחת. הייתי שמח למצוא אחת כזאת כי קראתי עליה רק דברים טובים. במידה ואמצא כמובן שאלך על רכב כזה.

pooh-bear

זה בדיוק ההתלבטות, האם לקחת רכב כמו 207/קליאו שיש להם קמ"ש נמוך, שנתון גבוה או לחפש פיאסטה/סיריון שהם בדר"כ מעל 130K קמ"ש.

ממה שאני יודע, רכבים עם קמ"ש נמוך נוטים פחות להתקלקל ככה שאני נוטה ל207/קליאו גם אם זה אומר לשלם קצת יותר דלק (אם זה החסרון העיקרי שלהן)

פורסם
Chpoin

אני מסכים איתך ואני מניח שאני אולי סתם חושש, אני עדין חושב שאם יש אוטומט טוב שעומד בתקציב שלי אז אני מעדיף אותו מאשר על ידני.

yulianx

אתה ממליץ על הקליאו בגרסא הידנית שלה או האוטומט?

gkiler

חיפשתי 208 עד 25K ולא מצאתי אחת. הייתי שמח למצוא אחת כזאת כי קראתי עליה רק דברים טובים. במידה ואמצא כמובן שאלך על רכב כזה.

pooh-bear

זה בדיוק ההתלבטות, האם לקחת רכב כמו 207/קליאו שיש להם קמ"ש נמוך, שנתון גבוה או לחפש פיאסטה/סיריון שהם בדר"כ מעל 130K קמ"ש.

ממה שאני יודע, רכבים עם קמ"ש נמוך נוטים פחות להתקלקל ככה שאני נוטה ל207/קליאו גם אם זה אומר לשלם קצת יותר דלק (אם זה החסרון העיקרי שלהן)

יש ביד 2 כרגע כמה 208 ב27 אלף +- אני מאמין שתוגל להוריד אותם ל25. גם כן אני ממליץ לך לרשום בגוגל facebook market ולהריץ שמה בחיפוש את הספרות 208 תתפלא כמה מציאות יש שמה.

פורסם

הקליאו 3 חיסכונית יותר בגירסה הידנית אבל חלשה יותר, האוטומט חזרה יותר אבל לא ממש חיסכונית, לכן אתה צריך להחליט מה עדיף בשבילך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...