Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שאתה עושה טעות בעצם זה שאתה מסתכל על רכבים בתקציב מאוד ספציפי.

כיום אפשר לרכוש רכב חדש לגמרי בעלות של 57 אלף ש"ח.

https://www.carbay.co.il/heb/citroen/citroen_feel_c1/

אתה פורס את זה לתשלומים, נגיד 60 תשלומים, זה סביבות 1000 ש"ח בחודש (כולל הריבית).

את השנתיים הראשונות כבר יש לך בכיס! אתה לא צריך להוציא שקל אחד מיותר.

מה כן חסכת? חסכת התעסקות עם רכישת הרכב, חסכת טיפולי אחזקה שיש לכל רכב בן 6 - תושבות מנוע, אטמים וכו'.

יש לך 3 שנים של שקט נפשי שבהם תוכל לנסוע בלי לחשוב על תיקונים ב-5000 ש"ח לגיר או ב-2000 ש"ח למנוע.

גם אם תיקח עלויות אחזקה של 3000 ש"ח בשנה לרכב הישן יותר (בהנחה ואתה לא רוצה לנסוע בתוך גרוטאה מחרידה) - לאורך 3 שנים מדובר ב-9K מינימום - דהיינו ההפרש בין פיג'ו 207 בת 6 לסיטרואן חדשה לגמרי - הוא 23K.

אם אתה נוסע עליה עוד שנתיים, ההפרש מצטמצם ל-17K - וזה בערך מה שתקבל על סיטרואן בת 5 כשתבוא למכור אותה - לעומת בערך 5K שתקבל על פיג'ו בת 11.

אישית, במקומך, לא הייתי מתלבט בכלל. אם מאשרים לך הלוואה של 100 תשלומים וה-25K שלך יספיקו ליותר זמן - הייתי מעדיף את זה.

פורסם

ובכל זאת, אתה מקבל רכב מיני קטן וספרטני עם גיר רובוטי ומנוע ליטר. זה לא בדיוק אותו מוצר.

לא עברתי על כל החישובים, אבל ירידת הערך העודפת של רכב חדש עשויה להיות גבוהה משמעותית מהתחזוקה העודפת של רכב משומש, אם הוא נבחר בזהירות. במצטבר זה סכום לא קטן.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

רכב חדש זו לא אופציה בשבילי, אמנם זה תשלומים נמוכים בכל חודש אבל אני לא רוצה לפרוס תשלומים לכמעט 3 שנים... כשאסיים את הלימודים אז אחשוב על משהו בכיוון.

נראה לי מה שאעשה זה אחפש 208 או פיאסטות שלא טחנו להם את הצורה

במידה ואראה שזה לא מתקדם אני אבדוק את הקליאו/207

בכל אופן תודה לכולם על העזרה.

עזרתם לי מאוד

פורסם

אתה עלול לגלות שאת התשלומים אתה משלם בכל מקרה - אבל למוסך.

כשתתקע בדרך למבחן עם גיר אוטומטי בת 8 אתה תקלל את הרגע שחשבת שבו אתה חוסך משהו כשאתה לא הולך על משהו חדש בהרבה.

אופציה טובה שתוזיל לך את העלויות היא רכישה של רכב בן חצי שנה מאותו סוג - אתה מוצא מישהו שקנה בשיטת 0 קילומטר, מקבל את ההנחה שהוא קיבל ומוסיף עוד 15% משלך - זה יכול לתת לך רכב כמעט חדש לגמרי בסביבות 45K.

אם אתה משקלל רק בלאי טבעי (לא מדבר על תקלות, ויהיו כאלה) לאורך 3 שנות אחזקה כל ההבדל מסתכם בסביבות 10K, וזה עוד לפני שדיברנו על החיסכון המשמעותי בדלק ברכב כמו C1 לעומת 207 אוטומטית - שגם עם 10K קילומטר בשנה יכול לחסוך סביבות 1000-1500 ש"ח מדי שנה בהוצאות על דלק. אם תיסע יותר, אז בכלל. זה מקזז את ההוצאות לרמה זניחה לעומת השקט הנפשי שאתה מקבל ברכב חדש.

פורסם

דר סובראו חלק ממה שאתה אומר נכון אבל הבחור לא רוצה להיכנס להרפתקאה כספית, במקרה הכי גרוע של קניית רכב משומש שיש איתו תקלות הוא יוכל להשבית לחודש חודשיים בחנייה עד שהוא יתארגן על כסף, המקרה הכי גרוע שיכול להיות לו אם הוא קונה חדש זה לקנות רכב חדש ולהגיע למצב שהוא לא מסוגל לשלם עליו ואז הוא נכנס לחובות בנקים ולא תמיד קל לצאת מזה.

לפי דעתי הצעד החכם זה לא לקנות לחדש אלה יד 2, כמובן שםא אין משהו טוב בתקציב אפשר לנסות טיפה למתוח אותו אבל חשוב לא לקפוץ מעל הפופיק ולקנות משהו שהוא לא יוכל להחזיק לאורך זמן.

פורסם
אתה עלול לגלות שאת התשלומים אתה משלם בכל מקרה - אבל למוסך.

כשתתקע בדרך למבחן עם גיר אוטומטי בת 8 אתה תקלל את הרגע שחשבת שבו אתה חוסך משהו כשאתה לא הולך על משהו חדש בהרבה.

אופציה טובה שתוזיל לך את העלויות היא רכישה של רכב בן חצי שנה מאותו סוג - אתה מוצא מישהו שקנה בשיטת 0 קילומטר, מקבל את ההנחה שהוא קיבל ומוסיף עוד 15% משלך - זה יכול לתת לך רכב כמעט חדש לגמרי בסביבות 45K.

אם אתה משקלל רק בלאי טבעי (לא מדבר על תקלות, ויהיו כאלה) לאורך 3 שנות אחזקה כל ההבדל מסתכם בסביבות 10K, וזה עוד לפני שדיברנו על החיסכון המשמעותי בדלק ברכב כמו C1 לעומת 207 אוטומטית - שגם עם 10K קילומטר בשנה יכול לחסוך סביבות 1000-1500 ש"ח מדי שנה בהוצאות על דלק. אם תיסע יותר, אז בכלל. זה מקזז את ההוצאות לרמה זניחה לעומת השקט הנפשי שאתה מקבל ברכב חדש.

אני חושב שהמספרים שאתה זורק לאוויר מגיעים מאינטואיציה אישית שלא בהכרח צודקת.

בתקציבו ניתן למצוא פיאסטה או 208 שמורות מ2013 עם פחות מ100,000 ק"מ על איזה תקלות בדיוק אתה מדבר? במקרה הרע לאורך תקופת האחזקה הוא יצתרך להחליף דיסקים רצועת אביזרים וטיימינג משהוא שמסתכם בפחות מ3 אלף שקל...

אתה צריך להתחשב גם בירידת ערך כי אם הוא לוקח רכב חדש בתשלומים או רכב ממישהו שקנה מליסינג יד ראשונה הוא יהיה כבר היד השלישית ברכב חדש יחסית עם עבר ליסינג ויהיה לו הרבה יותר קשה והוא יצתרך להתגמש יותר במכירת הרכב שלו כדי למכור אותו. רק הירידת ערך תעלה לו הרבה יותר מההפרש על דלק ותחזוקה.

פורסם (נערך)

למה כולם מציעים כאן רכבים הזויים שלא מתאימים לו ומלמדים אותו שיעורי חיים??

בסהכ סטודנט שמחפש רכב זול לנסיעה קצרה ביום יום.

לא צריך ללמד אותו לנהוג על ידני ולא צריך לדחוף לו רכב חדש שכל

שריטה ברכב תעלה לו בשכנתא, שיסיים ללמוד ויקנה אחרי זה רכב חדש.

במקום להשתעבד לבנק בתור סטודנט.

אני סטודנט וגם לי היו 30K לרכב בשביל נסיעה פ"ת - ת"א.

קניתי את הסיורין כי זה גם היה הרכב הראשון שלי.

רכב אמין, חסכוני עד מאד בנסיעה רגועה, נוח.

חלקים וטיפולים יקרים טיפה וקשה למצוא רכב שמור וק"מ נמוך.

הייתי ממליץ לך גם לחפש מאזדה 2, סוזוקי SX4, יונדאי 20 +ניסאן מקרה.

כולם אוטומטים, חסכנויים, אמינים וזולים (למעט הסוזוקי SX4 שקצת יותר יקרה)

ק"מ לא כלכך מעניין כי אתה נוהג קצת אבל תחפש פחות מ20K בשנה.

אין טעם לגעת בצרפתיות כי יש סיבה למה מחיר כלכך נמוך.

עריכה אחרונה על ידי voltage
פורסם
למה כולם מציעים כאן רכבים הזויים שלא מתאימים לו ומלמדים אותו שיעורי חיים??

בסהכ סטודנט שמחפש רכב זול לנסיעה קצרה ביום יום.

לא צריך ללמד אותו לנהוג על ידני ולא צריך לדחוף לו רכב חדש שכל

שריטה ברכב תעלה לו בשכנתא, שיסיים ללמוד ויקנה אחרי זה רכב חדש.

במקום להשתעבד לבנק בתור סטודנט.

אני סטודנט וגם לי היו 30K לרכב בשביל נסיעה פ"ת - ת"א.

קניתי את הסיורין כי זה גם היה הרכב הראשון שלי.

רכב אמין, חסכוני עד מאד בנסיעה רגועה, נוח.

חלקים וטיפולים יקרים טיפה וקשה למצוא רכב שמור וק"מ נמוך.

הייתי ממליץ לך גם לחפש מאזדה 2, סוזוקי SX4, יונדאי 20 +ניסאן מקרה.

כולם אוטומטים, חסכנויים, אמינים וזולים (למעט הסוזוקי SX4 שקצת יותר יקרה)

ק"מ לא כלכך מעניין כי אתה נוהג קצת אבל תחפש פחות מ20K בשנה.

אין טעם לגעת בצרפתיות כי יש סיבה למה מחיר כלכך נמוך.

צודק, ת'כלס.

חשבתי לשאול למה משנה ק"מ לשנה במקום ק"מ כולל שהרכב נסע, למה לשלול כל רכב צרפתי באופן גורף, לנסות להסביר שאתה מקבל רכב חדש יותר (ולרוב גם מטופל יותר, כי אנשים קצת יותר מפחדים להזניח), אבל עזוב, הסיריון שלך כל כך מוצלחת, שחבל בכלל להתווכח.

אה, לא?

רכב אמין, רק עם קצת בעיות בנעילה המרכזית, דשבורד סדוק ומתפרק, קצת ההגה לא עובד, המשולשים גמורים, יש מעט הזעות שמן, תושבת מנוע גם כבר עשתה את שלה, ובסה"כ הרכב נראה זוועה.

אנשים כמוך הם לגמרי Priceless.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...