Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים

התחלתי בימים האחרונים לחפש רכב חדש עבורי ורציתי לשאול אתכם משהו לגבי נושא הזיכרון דברים של לפני הקנייה.

אני מחפש רכב אודי A3 שנתון 2017 2016, כזה שעדיין אמור להיות באחריות. השאלה שלי היא האם ניתן לוותר לפני הקנייה על בדיקה במוסך שבודק רכבים לפני קנייה, ובמקום זה פשוט להחתים את הבעלים של הרכב שהוא מתחייב לי שהרכב לא עבר אף תאונה ושהשילדה נקייה, ובמידה ויתגלה בהמשך כי האדם שיקר, אני רשאי לקבל את כספי בחזרה. מן הסתם שאני לא באמת מצפה להגיע למצב הזה, אבל אני כן מאמין שאם מישהו יחתום על סעיף כזה הוא יהיה מחוייב לספר לי את האמת לגבי תאונות עבר ובכך לחסוך לי בעצם את הבדיקה, כי הרי הרכב בשנתונים 2017 2016 עדיין נמצא תחת אחריות ככה שחבל לי על הכסף של הבדיקה.

עכשיו אני יודע שאתם תגידו שעדיף לעשות בדיקה כדי לישון טוב בלילה, זה לא העניין, מעניין אותי לדעת מה התוקף של חתימה על סעיף שכזה מצד המוכר, האם במידה ואגלה אחרי שקניתי את הרכב שהוא באמת עבר תאונה בניגוד למה שחתם לי המוכר, האם זה בכלל יהיה אפשרי לבטל את העסקה במקרה כזה?

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם

פורסם

לא. אם הרכב באחריות אתה יכול לבדוק רק מרכב ושלדה כי לכאורה יש לך אחריות על כל היתר.

אבל אתה הולך לקנות משהו שעולה הרבה מעל 100.0 אש"ח, ומנסה לחסוך 600 שקל של בדיקה?

ואם יהיה כשל, תתבע את המוכר בבית משפט? אתה יודע כמה זמן יקח לך לקבל פיצוי כלשהו אם בכלל?

לבטל את המכירה? קנית, העברת בעלות - סימן שבדקת ומצאת שהוא מתאים לך.

אחרי חצי שנה תהיה בעיה - המוכר יטען שאתה גרמת לה. תתגלה תאונה? המוכר יאמר שאתה עשית את הנזק.

חלאס עם כל קיצורי הדרך האלה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

עזוב, אני כן אעשה בדיקה. אל תיקח את הדברים פשוטו כמשמעו. אני פשוט מנסה להבין פה נקודה מסויימת בעזרתכם.

אותי מעניין לדעת אם הרכב עבר תאונה. מדוע אני חייב לבצע בדיקה בשביל לגלות אם המוכר משקר או דובר אמת?

מדוע למשל אתה לא לוקח רכב שאתה קונה ישירות מהחברה לבדיקה? כי אתה יודע שאם תגלה בהמשך שמשהו דפוק בשלדה אז יש מי שאחראי כל כך ויתן את הדין. במה זה שונה כשאתה קונה מאדם פרטי?

למה אין אחריות על מה שאנשים אומרים ומתחייבים?

פורסם
עזוב, אני כן אעשה בדיקה. אל תיקח את הדברים פשוטו כמשמעו. אני פשוט מנסה להבין פה נקודה מסויימת בעזרתכם.

אותי מעניין לדעת אם הרכב עבר תאונה. מדוע אני חייב לבצע בדיקה בשביל לגלות אם המוכר משקר או דובר אמת?

מדוע למשל אתה לא לוקח רכב שאתה קונה ישירות מהחברה לבדיקה? כי אתה יודע שאם תגלה בהמשך שמשהו דפוק בשלדה אז יש מי שאחראי כל כך ויתן את הדין. במה זה שונה כשאתה קונה מאדם פרטי?

למה אין אחריות על מה שאנשים אומרים ומתחייבים?

אני מכיר מישהו שקנה רכב חדש מהסוכנות וכאשר ניסה למכור אותו התגלה בבדיקה שהרכב נפגע במכסה המנוע ובגג ושהם נצבעו מחדש. מסתבר שגם היבואן לא חייב לעדכן את הרוכש אם ביצע תיקונים שהורידו את ערך הרכב במספר אחוזים (נדמה לי עד 7 אחוז ).

ניסוח זיכרון דברים שייתן לך ביטחון מלא ולא יכיל חורים ופרצות שישמשו נגדך אם וכאשר יצריך עבודה של עורך דין שלא עובד בהתנדבות וגובה שכר טרחה של כ 2 אחוז. עשה לעצמך טובה וקח את הרכב למוסך אמין המתמחה בפחחות רכב שיבדוק עבורך את הרכב ותן לו 50 שקל על בדיקה של 10 דקות לכל היותר.

פורסם

לא מוסך אמין ולא נעליים.

שלם על בדיקה מלאה במקום מומלץ ותקבל אחריות עליה - בסכומים של הרכבים האלו לא חוסכים כמה מאות שקלים.

הסיבה שאתה "סומך" על היבואן ולא על אדם פרטי היא אותה סיבה שאתה לווה מבנק או חברת ביטוח מוכרת ולא מהשוק האפור.

אדם פרטי אתה לא יודע מי עומד מולך ומה המצב שלו בבנק, מחר מחרתיים הוא טס לחו"ל / פושט רגל / אין לו שקל - חפש אותו בסיבוב.

ובכלל יכול להיות שהרכב ירד מהספינה בארץ, קיבל מכה, שהמוכר אפילו לא מודע אליה. על מה ייתחייב לך ? על מה שהוא לא יודע ?

מחר תתבע אותו,אחרי 4 שנים יגיע לבית משפט, הוא יגיד מה אתה רוצה חתמתי על מה שאני יודע -

מה שאני לא יודע אני לא אחראי לזה ולא היה לי דרך לדעת מזה, ועוד יתבע אותך חזרה על הוצאות בית משפט והפסד ימי עבודה.

פורסם

קנית רכב. המוכר חתם לך.

נסעת 3 שנים ברכב. באת למכור.

הקונה לוקח לבדיקה. הרכב עבר תאונה.

אז אתה תלך ותגיש תביעה כנגד המוכר.

על איזה סכום? קשה לדעת. אתה צריך להוכיח מה הייתה ירידת הערך. אם החליפו פגוש, אז אין.

נגיד ומצאת סכום ותבעת.

אתה בא לשופט ומסביר לו שלפני 3 שנים קנית את הרכב ועכשיו שבאת למכור התגלתה תאונה.

יישאל אותך השופט, מאיפה אני יודע שלא ביצעת את התאונה עם הרכב בעצמך.

איך תוכיח לו? אין לך איך.

מה שאתה כן יכול לעשות, זה לבקש מהמוכר להדפיס מהאתר של חברות הביטוח בעלות של 10 ש"ח דוח שמציג את ההיסטוריה של הרכב.

אם הרכב היה מבוטח כל השנים בביטוח מקיף ואין תביעות - סיכוי גבוה שלא היה מעורב בתאונה באשמתו.

פורסם

הכי טוב זה לבצע בדיקה לרכב ולהוציא תדפיס סליקה של עבר ביטוחי לרכב.

זה מה שקרה לי שקיבלתי התחייבות להיסטוריה בגילוי נאות שאין משהו רציני ברכב ולא לקחתי לבדיקה מטעמי,

ואחרי שנה וחצי רציתי למכור את הרכב ובבדיקה שעשה הקונה הסתבר שהייתה תאונה רצינית עם הורדת ערך והיה מצב לא נעים בכלל .

פורסם

לפני שאתה מתחיל לחפש רכב כזה בן שנה או שנתיים בדוק רכבים עם 0 ק"מ. המחיר קרוב מאוד ואתה מקבל רכב חדש לגמרי ובאחריות מלאה.

פורסם (נערך)

אני בעד זכרון דברים, אבל בתור מוכר. אין מי שקנה ממני רכב ולא ידע את מצבו המדוייק, ואני רוצה שלא יבואו אלי בטענות אחר כך.

אם הבנתי את פות"ש הוא לא מתכוון זכ"ד כדי להשתמש בו לתביעה, אלא הוא מניח שמוכר שחותם על זכ"ד לא יצהיר הצהרות כוזבות, כלומר הזכ"ד הוא אמצעי לקבל דיווח אמת. אם לא יועיל לא יזיק (אמנם יש מוכרים שפשוט יחששו לחתום סתם כי זה פתח לצרות, לא בהכרח כי הם משקרים -- והרבה, כמובן, משקרים).

אני מכיר מישהו שקנה רכב חדש מהסוכנות וכאשר ניסה למכור אותו התגלה בבדיקה שהרכב נפגע במכסה המנוע ובגג ושהם נצבעו מחדש. מסתבר שגם היבואן לא חייב לעדכן את הרוכש אם ביצע תיקונים שהורידו את ערך הרכב במספר אחוזים (נדמה לי עד 7 אחוז ).

.

בשנה שעברה היה מטען של הונדות שנפגעו מברד בגג ובמכסה מנוע. היבואן הציע הנחה של3000 (לג'אז) . זה לא דרש צביעה, רק יניקה בואקום, אבל אם הייתי מקבל רכב "חדש" והסתבר שתוקן בלא שנאמר לי הייתי רותח, חוקי או לא חוקי, וזה היה הסוף של היבואן הזה מבחינתי.

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...