Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לעצמאים שבינינו .. שוטף + 30 90 120

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מתנצל שהבעתי דעה שונה משלך, כמובן שאתה צודק.

אני מצר על כך שאתה בוחר להפגע, במקום לנהל דיון "אקדמי" בנושא, ובכל מקרה מתנצל אם המילים היו בוטות מידי.

אם נחזור לנושא הדיון, גם הספר של ישה זקוק לאשראי, למרות שכל לקוחותיו משלמים במזומן.

הוא צריך בראשון לחודש, לפני שנכנס הלקוח הראשון, לקנות שמפו, מספריים, מינוי למגזינים החביבים על ישה, לשלם משכורת לחופפת, שכירות, מים, חשמל, וביטוח רשלנות מקצועית, במקרה שישה יתבע אותו על תספורת עקומה.

ודא"ג- אשראי נחשב לכזה, גם אם אתה מממן אותו מהון עצמי קיים. כל ההבדל הוא, שאתה מעניק את האשראי לעסק שלך, במקום הבנק.

לפעמים זה משתלם, ולפעמים לא. (תלוי מה אותו כסף עושה עבורך אם לא ישמש למימון העסק).

ואני חוזר ואומר- הוכח אותי על טעותי. תן לי דוגמה לעסק שלא זקוק לאשראי כדי לפעול.

איני סבור שאני יודע הכל, ואולי אלמד משהו חדש :-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מאיפה בכלל נולדה השטות הזאת "שוטף 60"? למה יש את האופציה לא לשלם ברגע שאתה מקבל את השירות או המוצר? למה אני לא יכול לשלם בשוטף 60 בחנויות או אפילו תשלומים של המדינה ואיזה פלוץ שמזמין אצלי עבודה כן?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הכל היצע וביקוש

אתה יכול להחליט לעצמך כי רק לקוחות שמשלמים במזומן יקבלו את סחורתי מרכולתי שירותי הטובים.

הצחקת אותי

קניתי טרנינג ונעלי התעמלות

אדוני כמה תשלומים אתה רוצה כך הקופאית.

בסופרמרקט אותו הדבר

אצל הירקן בשוק עוד לא.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני מצר על כך שאתה בוחר להפגע, במקום לנהל דיון "אקדמי" בנושא, ובכל מקרה מתנצל אם המילים היו בוטות מידי.

אם נחזור לנושא הדיון, גם הספר של ישה זקוק לאשראי, למרות שכל לקוחותיו משלמים במזומן.

הוא צריך בראשון לחודש, לפני שנכנס הלקוח הראשון, לקנות שמפו, מספריים, מינוי למגזינים החביבים על ישה, לשלם משכורת לחופפת, שכירות, מים, חשמל, וביטוח רשלנות מקצועית, במקרה שישה יתבע אותו על תספורת עקומה.

ודא"ג- אשראי נחשב לכזה, גם אם אתה מממן אותו מהון עצמי קיים. כל ההבדל הוא, שאתה מעניק את האשראי לעסק שלך, במקום הבנק.

לפעמים זה משתלם, ולפעמים לא. (תלוי מה אותו כסף עושה עבורך אם לא ישמש למימון העסק).

ואני חוזר ואומר- הוכח אותי על טעותי. תן לי דוגמה לעסק שלא זקוק לאשראי כדי לפעול.

איני סבור שאני יודע הכל, ואולי אלמד משהו חדש :-P

אשראי הוא מימון באמצעות מקור חיצוני. אחרת זה לא אשראי אלא השקעה.

כל עסק חי על אשראי כלשהו בין אם זה ספקים (הרי גם בארץ אתה קונה ב ש+) ובין אם זה בנקים.

אישית משתדל לא לנגוע בבנקים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מאיפה בכלל נולדה השטות הזאת "שוטף 60"? למה יש את האופציה לא לשלם ברגע שאתה מקבל את השירות או המוצר? למה אני לא יכול לשלם בשוטף 60 בחנויות או אפילו תשלומים של המדינה ואיזה פלוץ שמזמין אצלי עבודה כן?

אתה יודע למה כלב מלקק לעצמו את הב***ם?

רוצה לעבוד עם גופים גדולים (שהם אגב, לפחות במקרה שלנו, עם כל החסרונות, ספקי עבודה יציבים והמשכיים, גם בתקופות "יבשות", כשהיזמים על הגדר, והבונים הפרטיים הולכים לילדות בנות 23 שעובדות מהבית)?

אלו התנאים שלהם. יש לי קולגות שגם תחת עינויים לא יסכימו לעבוד מול עיריות. רק לקוחות פרטיים, חוזים בתנאים של המשרד, מקדמות נאות...

איך ישה אמר? היצע וביקוש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על זה בדיוק השאלה - איך מתאפשר להם לשלם בצורה הזו?

למה לשכיר צריך לשלם לא מאוחר מתאריך מסויים אבל לעצמאים מתי שבא לך?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• אחראי פורום
פורסם
אתה יודע למה כלב מלקק לעצמו את הב***ם?

רוצה לעבוד עם גופים גדולים (שהם אגב, לפחות במקרה שלנו, עם כל החסרונות, ספקי עבודה יציבים והמשכיים, גם בתקופות "יבשות", כשהיזמים על הגדר, והבונים הפרטיים הולכים לילדות בנות 23 שעובדות מהבית)?

אלו התנאים שלהם. יש לי קולגות שגם תחת עינויים לא יסכימו לעבוד מול עיריות. רק לקוחות פרטיים, חוזים בתנאים של המשרד, מקדמות נאות...

איך ישה אמר? היצע וביקוש.

מציע שתבאר באיזה תחום אתה עוסק, למי שלא יודע :twisted:

גם אני עצמאי וקשוח בענייני תשלום מול כולם (אם כי לא באופן אחיד, צריך לדעת איך ומול מי להילחם), כי נכווים פעם אחת.

דווקא מול חברות גדולות אני פחות נאבק, הם מסורבלים אך משלמים בסוף.

מול פרטיים וחברות קטנות - מקדמות והתניית שחרור סחורה מול תשלום הם ממש לא מילים גסות ומי שמעקם פרצוף, שיהנה בחיפושים אחרי בעל מקצוע אחר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

:roflmao:לא שמתי לב לאיך שזה נשמע. למרות שכל עצמאי מרגיש לעיתים כמו אותן בנות.

אצלנו, בגלל שמדובר בהתקשרות מתמשכת, אני לא מודאג ממוסר התשלומים של הפרטיים (למעט אולי התשלום האחרון, שהוא קטן מאד יחסית).

לא תשלם שלב X? לא תקבל את שלב Y. עד שחתמתי על המסמכים לט'4, הוא די שבוי שלי. מי ש"זייף" במהלך הדרך, אכן יזכה ליחס כמו שהזכרת (חתימה אחרונה רק כשאני מחזיק את התשלום האחרון ביד השניה).

האמת, שגם זה נדיר, כי רוב היזמים בונים את הפרויקטים "גב לגב", כך שהתשלום האחרון לפרויקט הספציפי הוא לא האחרון בכלל. ואצל בונים פרטיים, בד"כ אחרי כמעט שנתיים של "אינטימיות משותפת" היחסים הם כאלה שמקבלים את התשלום האחרון בכיף, בצרוף של בונבוניירה טובה.

פורסם
אצל מישל הספר שלי הכל פשוט , כולם משלמים במזומן.

אני בסיום התספורת , מרפרף קצת בעיתון ואז משלם לו , ככה הרווחתי עוד קצת ריבית.

:lol:

אבל בינתיים גם השערות התארכו כבר, אז אתה משלם על משהו שלא קיים...

השאלה מה גבוה יותר

הריבית או התשואה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אצל מישל הספר שלי הכל פשוט , כולם משלמים במזומן.

אני בסיום התספורת , מרפרף קצת בעיתון ואז משלם לו , ככה הרווחתי עוד קצת ריבית.

חשבתי שימי ארידור העליזים חלפו.

בקטע העצמאי של העבודה שלי התשלום מובנה בחוזה על שוטף + 105. מצד שני גם "דמי הניהול" של מי שמשכיר לי את שעות המשרד ושירותי המזכירות מתוזמנים לאותו תאריך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתור חנות, אני לא נתקל בעניין ה"שוטף פלוס לך תדע..." אבל, בעבר פנו אלי כל הזמן בתי ספר/ גני ילדים/ מועצות אזוריות לספק להם מזון וציוד לפינות החי.

ההתעקשות שלי מראש הייתה שותף פלוס מה שנח לכם (עד 90 יום כי אלו התנאים שבהם אני קונה) אבל, צק ביום אספקת הסחורה.

אין צק, אין אספקת סחורה.

לוקח 3-4 ימים במנגנון שלכם להנפיק צק?

אין בעיה, אני אנפיק חשבונית, אשלח במייל, כשיש צק אגיע עם הסחורה.

מי שלא הסכים, נופה.

מי שהסכים, עבדתי איתו אבל מהר מאוד גיליתי שהנחת היסוד שלהם היא "אני מזמין ב20 אלף ש"ח והוא מביא את זה עד לפה, יגלה שאין צק, מה יעשה? לא יוריד סחורה?"

לא לקחו בחשבון שגודלתי בחינוך גרמני-פולני קפדני, לא הורדתי סחורה ויצאתי לחלוטין מהתחום המקולל הזה של לעבוד מול רשויות.

אמן שהמתחרים שלי יעבדו איתם כמה שיותר :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

^

מכיר בחור מאוד מאוד חביב שמכר את העסק שלו (ונשאר שכיר בחנות) כי נכנס לבור בלי תחתית מול רשויות והעירייה, למיטב זכרוני היו כמה מאות אלפי שקלים של חובות.

פורסם

עבדתי מול רשות. עירית צפת

אספקה ביולי תשלום לאוקטובר

אנחנו כבר בינואר

טלפון אחה"צ

בוא יש כסף

מחר בבוקר חיש קל שמתי פעמי לצפת

מגיע

אין כסף! מה אין כסף אני זועק

הגזבר זורק את הסוגיה אלי.

ינואר חורף אימתני נגמר הסולר בבית הספר לחימום הכיתות.

מוזמן הסולר אצל פז

אלה חכמים יותר ממני

כסף מראש המשאית פורקת

נו.... מה אתה היית עושה

אז הכסף שלי חימם את ילדיה הקפואים של צפת.

יכולת לפחות לצלצל לחסוך לי את הנסיעה

טוב בוא נלך לאכול על חשבון העיריה.

שילם על הארוחה ?

קדחת

שלח חשבון לעיריה

עד היום אני צוחק / בוכה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

איך אתם מתמודדים עם זה ?

האמת שאין לי יותר מדיי ניסיון עם זה. עבדתי בעיקר עם לקוחות פרטיים כשהייתי עצמאי נטו.

הדרך הכי טובה שמצאתי להתמודדות עם מצבים כאלו הייתה תחשיב תזרים מדוקדק, כך שתמיד ידעתי מה ייכנס ומתי בדיוק, וכמה סכומים יש לי "בחוץ". זו אגב עצה טובה בכל מקרה ומצב גם לתחשיב הוצאות פרטי, כדי לא להיות מופתע ולשמור על יתרה חיובית בחשבון. בדוק, מניסיון- בגלל הכנסה יחסית נמוכה, השתמשתי בשיטה הזו (וגם החלטתי להיות עצמאי מאותה הסיבה בדיוק :lol: ).

ראיתי משהו מעניין ברשת לפני זמן מה, פרסומת למיטב זכרוני של משהו שקשור לקידום עסקים קטנים. זה היה שחקן (? נדמה לי, לא זוכר בדיוק) שנכנס למונית, ובסוף הנסיעה שואל אותו לאן לשלוח את התשלום של השוטף 90. העביר את המסר היטב. אחרי הכל, משלמים לו בשוטף 90, אז למה הוא חייב לשלם מייד עכשיו כשהוא קונה משהו ועוד לא נכנס לו הכסף?

אגב, אף פעם לא אהבתי את השיטה הזו. תמיד העדפתי לעבוד בתשלום מיידי, ככל הניתן. מן הסתם שעל עבודות גדולות אין מה לדבר על תשלום במקום, אלא רק בשוטף לצערי. אבל ההעדפה היא לא לצבור חובות לחודשים הבאים שבהם כעצמאי אין לך כל כך אפשרות לנחש מה יהיה המצב.

קח בחשבון גם שהעסק היה קטן וחדש יחסית, כך שהתמונה אצלי הייתה שונה מזו של הרבה עסקים אחרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...