Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נשמע קצת כמו לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

אתה מחפש רכב זול יותר שהאחזקה שלו תהיה זולה יותר מזו של רכב חדש שאתה מכיר, ובלי להתפשר על ביצועים ואבזור. מה גם, שלמיטב זכרוני אתה נוסע לא מעט, ולצריכת הדלק של המגאן יהיה לך קשה להגיע עם הבראבו הזו (או עם הרבה רכבים אחרים).

זה קצת הימור - גם ברכב מתוחזק מ-2009 אתה עלול להיתקל בבלאי סביר. יכול להיות שגם תשלם קצת על בלאי, וגם תקבל צריכת דלק פחות טובה.

אבל, כאמור, אני לא מכיר את הבראבו. רוצה לחסוך? חפש רכב פשוט, אמין, ידני וכמה שיותר חדש (בתקציב נתון, אחרת תפסיד הרבה על ירידת ערך כמובן).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנסועה יורדת, תכננתי לנסוע יותר עם הרכב לחיפה כעת זה דווקא ירד ויוצא לי כ 1000 ק''מ בחודש, מה שאומר כ 12 אלף ק''מ בשנה, אולי מעט יותר, הק''מ גם מתחלק לשני רכבים כי אשתי נוסעת רק על ה 500 כל הפיזורי ילדים בעיר ועבודה.

אין בעיה להשאר עם הרנו אך כרגע עדיף כסף ביד מאשר את הרנו בחניה, פעם היא הייתה לנסיעות עם הילדים והכל היום בכלל לא מותקנים בה הכסאות של הילדים.

עלויות תמיד יהיו, דיי התעמקתי בעלויות של התיקונים, נשמע סביר מלבד הטורבו (הקלאץ' פחות מרתיע כי באמת הבנתי שהרוב מחזיקים עד 150 ומעלה).

בסופו של יום עניין של מזל.

במבט אחורה עם הירידת ערך של הרנו גם החסכון בדלק לא היה שווה את זה!

בבראבו כבר אין כמעט לאן לרדת, גם אם עוד שנה תהיה שווה 10 זה פחות מהירידת ערך שהייתה לרנו.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בראבו זה רכב לא סחיר בעליל יש לי חבר שניסה למכור בראבו סנשיין בשלושים כחצי שנה הוא חיכה לקונה הרכב היה שמור מאוד עם סה"כ 130 אלף קילומטר על השעון ונמכר לאחר חצי שנה ב17.5 אלף שקל אז בראבו עם 170 אלף זאת כנראה תהיה חתונה קתולית תקח את זה בחשבון ותחתוך תמחיר בצורה אגרסיבית.

לגבי אמינות המנוע בבראבו סה"כ מאוד אמין אפילו הטורבו הוא גלגול של מנוע ישן משנות ה80 והוא נראלי המנוע המודרני היחיד בעל בלוק ברזל ולא אלומיניום ככה ש170 אלף ק"מ בשבילו זה ציפס אבל כול המסביב זה מה שמקבל בלאי (טורבו מערכות חשמל וכו...)

לגבי גרסאות ה105 כ"ס של הפונטו למיטב ידיעתי זה מנוע מולטיאייר הוא מרגיש חלש בהרבה בהשוואה למנוע הטורבו בגלל המומנט הנחות וגם כן הוא מסובך יותר ויקר יותר לאחזקה אישית לא שמעתי דברים טובים על המנוע הזה...

פורסם

מישהו יכול לשפוך אור על העניין?

יצא לי לדבר עם הרבה מוכרים, אצל רובם הטורבו הוחלף בשבץלב כזה או אחר, ייתכן שהטורבו שם לא שורד אפילו 100 אלף ק''מ?

ואני לא מדבר על ילדים שהשתוללו וקרעו את הרכב.

יש לא מעט אנשים עם חשבוניות ממוסך מורשה של 8000 ש''ח עבור טורבו חדש.

זה תקין? הזנחה?

אני מדבר גם על רכבים שטופלו כל 15 אלף ק''מ ולא כל 30.

מתחיל להרתיע העסק.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• אחראי פורום
פורסם

אני לא מכיר תופעה כזו ברכבים מטופלים עם המתנה לטמפ' עבודה ולפני כיבוי.

תלוי גם על איזה שמן הקפידו.

ולהודעה שמעליך, בראבו טובה נמכרת בטיל והיו כמה דוגמאות

שנמכרו רק מפה לאוזן, כולל שלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מניסיון עם בראבו והיכרות עם המון בעלי בראבו, המנוע אמין מאוד, אם טופל כנדרש הטורבו לא יהרס, הטורבו נהרס כאשר לא מטפלים עם שמנים טובים/תדירות נמוכה מידי והתוצאה היא שמן שרוף במעברים לטורבו עד שהמעברים נסתמים ואין שימון לטורבו, משם זה הולך מהר מאוד.

8000 שח? לחדש במורשה כן, טורבו כזה אפשר להשיג בהרבה פחות.

לגבי הבראבו 150, אכן יחידה בארץ, מהכרותי עם הבראבו גם הברקסים והמתלים שלה מעט שונים מהרגילה, כולל חצאיות צד וספוילרון שרואים גם בתמונה לחדי עין, הג'אנט שם לפי התמונה לדעתי שייך בכלל לאבארת 500.

קיימת עוד בראבו יחודית בארץ עם מנוע 1.9 טורבו דיזל ידנית, גם שם ברקסים ומתלים שונים וסלון שונה ממה שקיים בארץ.

עברתי לסקייטבורד

פורסם

כרגע הכיוון העיקרי רכב של רוסי זקן (שלא יהיו טענות לגזענות אני עצמי אוקראיני), יד ראשונה, שנת 2009, 76 אלף ק''מ, טופל לפי שנים ולא לפי ק''מ שזה לטובה (יוצא בערך כל 10 אלף ק''מ), בוצע טיימינג, ברקסים חדשים, צמיגים וג'נטים חדשים, מולטימדיה שהותקנה על ידו וכו'.

על פניו נשמע מצויין, מתמונות נראת מאוד שמורה בפנים ובחוץ.

העניין המבאס שזה כנראה הדגם הפשוט ללא בקרת אקלים וללא בקרת שיוט (בקרת אקלים פחות אכפת לי אך הבקרת שיוט בהחלט דבר מועיל).

המחיר המבוקש 24 אלף ש''ח שזה אפילו מעט גבוה לטעמי.

מי שיציץ ביד 2 יש בראבו סנסיישן מפוארת אדומה עם 116 אלף ק''מ מאילת, דיברתי עם הבחורה, טוענת שיש לה חשבוניות מהשנה האחרונה על סך של 20 אלף ש''ח טיפולים ברכב! כולל טורבו חדש וכולל מרכיבי גיר! לטענת ההזנחה היא מספרת שתמיד טיפלה במורשה ובמרווחים של פחות מכל 30 אלף ק''מ.

אני שואל איך יכול להיות מצב כזה? הרכב לימון? לא לימון? תיקנה את העיקר אז להתקרב או לא? זה אולי מעיד על כל השאר ואולי לא... מתמונות נראה רכב שמור סה''כ.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• אחראי פורום
פורסם

הוא לא לימון, הוא פשוט מגיב בתקלות להחלפות שמן מאוחרות לאללה.

זה מנוע עם אפס טולרנס להחלפות כאלה.

ולגבי הדיינאמיק, מבחינתי יותר קריטי שאין esp והיל הולדר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מצטרפת לקודמי.

בדגמי 2009 אין היל הולדר שמאוד קריטי להתניידות בערים הרריות (אם אני זוכרת נכון אתה מאריאל), כמו כן יש רק 4 כריות אוויר ואיני זוכרת לגבי הiso-fix.

דבר נוסף, 24 אלף שח עבור רמת גימור אקטיב (הבסיסית ב2009) נשמע לי מטורף. אם כבר רובוטית בסיסית, ניתן להוסיף מעט ולרכוש דיינמיק (שוב בסיסית, אבל עם 6 כ"א, esp, היל הולדר, iso-fix ) מיושרת קו.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

זהו שאני לא סגור על גרסת הרכב, אבקש לשלוח לי רשיון רכב ואתעמק.

אכן גיר רובוטי ללא סיוע בזינוק בעליה נשמע כמו צרה צרורה.

אין בעיה להוסיף כסף לבראבו הבעיה שאין אחת שמורה.

יש אחת כחולה מהדגם המפואר, יד שניה תקופה קצרה אצל אותו בחור והוא הצליח להרוס אותה, פילטר פתוח שאח''כ הורד בגלל גשם (כנראה מסביר את איכותו כי בטח הרכב החל לקרטע), צ'יפ שכביכול לטענתו זה תוכנה לגיר ומנוע בפועל מדובר בצ'יפ של 150 דולר מאיביי, צביעה זולה, טורבו לד סיני וקסנון גם סיני, קנה מיד ראשונה מאיזה מבוגר, מחזיק אותה 7 חודשים ונשמע שהרס את הרכב.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
זהו שאני לא סגור על גרסת הרכב, אבקש לשלוח לי רשיון רכב ואתעמק.

אכן גיר רובוטי ללא סיוע בזינוק בעליה נשמע כמו צרה צרורה.

אין בעיה להוסיף כסף לבראבו הבעיה שאין אחת שמורה.

יש אחת כחולה מהדגם המפואר, יד שניה תקופה קצרה אצל אותו בחור והוא הצליח להרוס אותה, פילטר פתוח שאח''כ הורד בגלל גשם (כנראה מסביר את איכותו כי בטח הרכב החל לקרטע), צ'יפ שכביכול לטענתו זה תוכנה לגיר ומנוע בפועל מדובר בצ'יפ של 150 דולר מאיביי, צביעה זולה, טורבו לד סיני וקסנון גם סיני, קנה מיד ראשונה מאיזה מבוגר, מחזיק אותה 7 חודשים ונשמע שהרס את הרכב.

אני חיפשתי\מחפש בראבו כבר תקופה לא קצרה ולצערי כרגע אין כמעט שמורות מה שמוביל אותי לחפש רכב אחר, אני מניח אתה מדבר על הבראבו עם הגג השחור לא?

פורסם
אני חיפשתי\מחפש בראבו כבר תקופה לא קצרה ולצערי כרגע אין כמעט שמורות מה שמוביל אותי לחפש רכב אחר, אני מניח אתה מדבר על הבראבו עם הגג השחור לא?
אכן עם הגג השחור, כבר קבעתי איתו כי נשמע יחסית מבין ואז אמרתי שאשאל כמה שאלות והבנתי שלפניו כנראה הרכב היה באמת שמור אבל היום כבר לא.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
מצטרפת לקודמי.

בדגמי 2009 אין היל הולדר שמאוד קריטי להתניידות בערים הרריות (אם אני זוכרת נכון אתה מאריאל), כמו כן יש רק 4 כריות אוויר ואיני זוכרת לגבי הiso-fix.

דבר נוסף, 24 אלף שח עבור רמת גימור אקטיב (הבסיסית ב2009) נשמע לי מטורף. אם כבר רובוטית בסיסית, ניתן להוסיף מעט ולרכוש דיינמיק (שוב בסיסית, אבל עם 6 כ"א, esp, היל הולדר, iso-fix ) מיושרת קו.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

טוב ביקשתי ממנו שיבדוק כמה כריות אויר יש ברשיון, אמר 2, לא כתוב אם יש בקרת יציבות וזה דגם אקטיב. זה אכן הדגם ללא esp וללא סיוע בזינוק בעליה?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...