Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטול "מנוי " למכון כושר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האם אני נדרש לשלם 25% דמי ביטול במקרה הבא? האם מבחינה משפטית וחוקית אני בכלל נחשב מנוי? אני אישית חושב שלא, אשמח לשמוע דעתכם:

הבאתי לנציג פרטי אשראי, סגרנו על מחיר בטלפון ומנוי. אבל, אמרתי שאני רוצה לקרוא את החוזה בבית לפני החתימה. שלקחתי את החוזה הביתה, לא אהבתי בכלל את הסעיפים שם בלשון המטה. וכמובן שלא חתמתי על כלום.

המכון בינתיים חייב אותי על החצי חודש שהייתי באוקטובר, ואני היום חסמתי את הכרטיס כדי לוודא שלא יחייב לחודש הבא.

מבחינת הבנק וחברת האשראי אין למכון כושר הרשאה להוראת קבע כי לא חתמתי על החוזה שהם אמורים להגיש להם כאסמכתא לבקשה. אז עד כאן הכל טוב.

מעבר לזה שלא חתמתי על החוזה, שהנציג דיבר איתי בטלפון, הוא לא הציע מסלול חלופי ללא התחייבות במחיר גבוה יותר כפי שנדרש ממנו כחוק. לפיכך, לפי הכתוב במועצה לצרכנות, אי אפשר לדרוש ממני דמיי ביטול כלל אם לא הוצע מסלול ללא התחייבות, כאן:

"

2.

דמי ביטול

– ההפרש שבין המחיר החודשי ללא תקופת התחייבות לבין המחיר החודשי בתקופת ההתחייבות כפול מספר החודשים עד למועד כניסת הביטול לתוקף. כל זאת, בתנאי שהעוסק גילה לצרכן בכתב, טרם ההתקשרות את המחיר החודשי הגבוה שלא במסלול תקופת ההתחייבות."

קישור:

http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1

עכשיו, זה כן מצויין בחוזה שקיבלתי שבוע לאחר השיחה איתו בכתב, אך על החוזה לא חתמתי דבר עדיין, כך שהחוזה לא תקף משפטית שהוא ריק מהחתימות שלי וההסכמות שלי בכתב.

ובמידה והשיחה עם הנציג בה הבעתי הסכמתי למנוי הוקלטה - הוא לא ציין בשיחה מסלול חלופי ללא התחייבות, כך שלפיכך אין לה תוקף חוקי לדעתי. וההקלטה לא תעזור לו.

אז, לאחר כל האמור לעיל, האם יש למכון כושר עילה משפטית לתביעה ?

אשמח לחוות דעתכם.

עריכה אחרונה על ידי Tsachi89

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם

מצד אחד כתבת שלא חתמת על החוזה, מצד שני כתוב "

החצי חודש שהייתי באוקטובר " - האם הכוונה השתמשת בשירותי המכון? כי אם כן אולי הם יכולים לטעון שמעצם הגעתך הסכמת לתנאים החוזה (אולי, צריך לבדוק עם איש מקצוע).

פורסם

יותם, הציניות לא במקומה.

מכוני הכושר הם התחליף של חברות הסלולר. התרגילים שלהם הצליחו לגרום לחקיקה המכוונת להגביל את השימוש שלהם בשיטות נלוזות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נראה לך ששווה להם לטרוח ולתבוע אותך?

אממ ספציפית במקרה שלי לא , אבל, אתה רוצה להגיד לי שהם לא תובעים מנויים שלא משלמים להם דמי ביטול? אז איפה ההרתעה? אז למה לשלם דמי ביטול מכתחילה?

מצד אחד כתבת שלא חתמת על החוזה, מצד שני כתוב "

החצי חודש שהייתי באוקטובר " - האם הכוונה השתמשת בשירותי המכון? כי אם כן אולי הם יכולים לטעון שמעצם הגעתך הסכמת לתנאים החוזה (אולי, צריך לבדוק עם איש מקצוע).

נכון הייתי לחצי חודש והחצי חודש הזה שולם במלואו, לא מבין איפה הבעיה פה. מה תגיד על אנשים שמגיעים לחצי חודש כל יום להתאמן, חותמים על חוזה, ובסוף משתמשים ב14 יום ביטול עסקה? קיצר, לא נראה לי שיש בעיה עם זה.

ויתרת על המכון כי אבקת חלבון מסרטן?

חח ישועל . לא ויתרתי על מכון כושר, אלא רק לא מעוניין במכון הספציפי שנרשמתי אליו עם הסעיפים הדרקוניים.

Lao tzu

פורסם

אוי, איפה המשפטנים.

תביא בחשבון שגם להתנהגותך יש משמעות - אם באת למועדון משך מספר שבועות באופן סדיר ושילמת דמי מנוי בלי מחאה הרי שיש למועדון בסיס לטעון כי מעצם התנהגותך הסכמת לתנאים. לא פשוט.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אוי, איפה המשפטנים.

תביא בחשבון שגם להתנהגותך יש משמעות - אם באת למועדון משך מספר שבועות באופן סדיר ושילמת דמי מנוי בלי מחאה הרי שיש למועדון בסיס לטעון כי מעצם התנהגותך הסכמת לתנאים. לא פשוט.

"מספר שבועות" - סה"כ שבועיים וחצי שבהם אני יכול לספור על כף היד כמה פעמים הייתי.

Lao tzu

פורסם
אממ ספציפית במקרה שלי לא , אבל, אתה רוצה להגיד לי שהם לא תובעים מנויים שלא משלמים להם דמי ביטול? אז איפה ההרתעה? אז למה לשלם דמי ביטול מכתחילה?

אבל אתה לא חתמת...

תביעה מסובכת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
נכון הייתי לחצי חודש והחצי חודש הזה שולם במלואו, לא מבין איפה הבעיה פה. מה תגיד על אנשים שמגיעים לחצי חודש כל יום להתאמן, חותמים על חוזה, ובסוף משתמשים ב14 יום ביטול עסקה? קיצר, לא נראה לי שיש בעיה עם זה.

1. לא טענתי שיש בעיה פרט ליכולת המכון לטעון שבהגעתך הסכמת לתנאים.

2. ואנשים שמגיעים 14 פעם רק כדי לבטל את העסקה נוהגים בחוסר תום לב ומנצלים את מערכת לרעה. זה שהם מצליחים לא לא הופך זאת לנכון, ולשמחתנו כנראה אין רבים מהם, אחרת הם כן היו נתבעים ואולי מפסידים.

פורסם
"מספר שבועות" - סה"כ שבועיים וחצי שבהם אני יכול לספור על כף היד כמה פעמים הייתי.

משפטית זה לגמרי יכול להיות טיעון כבד משקל שהתחרטת בדיעבד, ובעצם זה שהלכת הסכמת לתנאי החוזה.

אבל עניינית, אם אתה מבטל והם ממשיכים לגבות, כי יש להם חתימה, אתה צריך לרדוף אחריהם. במקרה שלך, הם צריכים לרדוף אחריך, ואני ממש בספק אם הם יעשו את זה, כי זה לא משתלם כלכלית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

פאקקק אני רותח. איך איך איך !

רק לפני יומיים הנציגה של חברת קאל אמרה לי חד משמעית שבלי חוזה חתום שלי ,שנשלח להם על ידי המכון שבו אני מאשר הוראת קבע בכרטיס אשראי, המכון כושר לא יכול לקבל הרשאה להוראת קבע! לא זו אף זו, היא גם אמרה לי שלא התקבלה שום בקשה עד כה מהמכון.

ובכל זאת, אפילו חסמתי את הכרטיס כדי לוודא שלא יהיו תקלות.

ומה אני רואה היום, בפירוט עסקאות בכרטיס החדש? כרטיס חדש שעדיין חסום לשימוש עד שאפעיל אותו, ואפילו לא הגיע אליי! חיוב של המכון לחודש נובמבר! איך דבר כזה קורה??

אני סופר את הדקות ל8 בבוקר מחר שמוקד קאל ייפתח ואקבל תשובה לשאלה הזאת! מקווה מאד שקאל יבטלו את העסקה לאחר השיחה.

עריכה אחרונה על ידי Tsachi89

Lao tzu

פורסם

ביטול כרטיס אינו מבטל הוראות קודמות, במיוחד אם עשית זאת בנוהל של אבדן הכרטיס. אם מדובר בעסקת תשלומים תמשיך לקבל הודעות חיוב עד סיום התשלומים. אם מדובר בהוראת קבע זה יותר מסובך - יתכן שיגררו אותה ויתכן שלא. כנראה שאת ההוראה שלך גררו. תביא בחשבון שביטול הוראות קבע הוא צרה צרורה, אם לא תוודא העברה של החיובים תתחיל לקבל כל מיני הודעות מוזרות מחברות הביטוח והסלולר והשד יודע מי עוד הכל.

פורסם
ביטול כרטיס אינו מבטל הוראות קודמות, במיוחד אם עשית זאת בנוהל של אבדן הכרטיס. אם מדובר בעסקת תשלומים תמשיך לקבל הודעות חיוב עד סיום התשלומים. אם מדובר בהוראת קבע זה יותר מסובך - יתכן שיגררו אותה ויתכן שלא. כנראה שאת ההוראה שלך גררו. תביא בחשבון שביטול הוראות קבע הוא צרה צרורה, אם לא תוודא העברה של החיובים תתחיל לקבל כל מיני הודעות מוזרות מחברות הביטוח והסלולר והשד יודע מי עוד הכל.

לא נתתי שום הוראה זה בדיוק הקטע! ולא חתמתי על שום הוראה!

Lao tzu

פורסם (נערך)

צחי - הסיפור שלך מתחיל להסתבך. היית במכון, קיבלת חוזה, מסרת מספר כרטיס אשראי ואולי גם ראית שהוא הוזן לאיזה מחשב - זו לא בדיוק עסקה מרחוק. מצד שני, אתה טוען שלא חתמת על שום דבר, אבל כן קיבלת אישור כניסה והשתמשת בו שבועיים. סורי, משהו כאן ממש לא מתחבר לי.

כאשר אני באתי לחדר הכושר לשבועיים ניסיון פשוט קיבלתי כרטיס אורח, חתמתי על הצהרת בריאות וזהו. כעבור שבועיים, כאשר החלטתי לרכוש מנוי, עשיתי את כל הגעשעפט בצורה מסודרת.

לפחות אני מבין למה הסוחרים לא רוצים EMV.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...