Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שמתי לב שלפני כמה ימים התפרסמו התוצאות של מבחני הריסוק של פיקנטו החדשה (2017) באתר Euro NCap.

לפיקנטו החדשה יש מערכבת בלימה אוטונומית עד 75קמ"ש ולמרות זאת היא קיבלה רק 3 כוכבי בטיחות לעומת 4 כוכבים של הדגם היוצא.

הכיצד? האם משמעות הדבר שאכן פיקנטו היוצאת בטיחותית יותר ומי שמחפש רכב יחסית בטיחותי בקטגורית המיני צריך להעדיף את פיקנטו היוצאת על פני החדשה?

עריכה: הרגע שמתי לב שמצב דומה חל לגבי קיה ריו: 5 כוכבי בטיחות בדגם היוצא ורק 3 בדגם החדש!

תודה!

עריכה אחרונה על ידי morpheus1234
פורסם

המבחנים משץנים, הם הולכים ומחמירים ולכן אין אפשרות להשוות בין מבחן שנערך לפני מספר שנים למבחן שנערך לפני חודש.

פורסם
המבחנים משץנים, הם הולכים ומחמירים ולכן אין אפשרות להשוות בין מבחן שנערך לפני מספר שנים למבחן שנערך לפני חודש.

לפי מיטב הבנתי, המטרה של Euro Ncap זה לתת כלי השוואתי בין רמות בטיחות של רכבים.

אם אין אפשרות להשוות, אז מה הטעם?

הנתון "3 כוכבי בטיחות" בעצמו לא אומר לי דבר.

הנתון "3 כוכבי בטיחות - יותר בטיחותי מ2 כוכבי בטיחות ופחות בטיחותי מ4 כוכבי בטיחות" כן עוזר לי להחליט.

פורסם

הדרישות הולכות ומחמירות משנה לשנה. בעיקר ברשימת ההתקנים הבטיחותיים הנדרשים לציון גבוה.

כנראה שמפחינת אימפקט הפגיעה המכוניות החחדשות סופגות אותו נזק ומגינות אותו דבר ברמה הפיזית אבל השנה יורד להן ציון על זה שאין רכיב מסויים שלא נכלל בדרישות לפני שנתיים.

פורסם

הדרישות הולכות ומחמירות משנה לשנה. בעיקר ברשימת ההתקנים הבטיחותיים הנדרשים לציון גבוה.

כנראה שמפחינת אימפקט הפגיעה המכוניות החחדשות סופגות אותו נזק ומגינות אותו דבר ברמה הפיזית אבל השנה יורד להן ציון על זה שאין רכיב מסויים שלא נכלל בדרישות לפני שנתיים.

זה גם מה שאני חשבתי, אבל רמת האיבזור הבטיחותי של הפיקנטו החדשה היא 7 מתוך 8, הגבוהה ביותר בקטגוריית המיני. אפילו גבוה יותר מההונדה גאז' שנחשבת לבעלת איבזור בטיחותי גבוה (6 מתוך 8 ).

ולכן אני מסיק שהציון ירד בגלל

אימפקט הפגיעה. זה ההסבר היחידי שהגיוני :/

פורסם

בגלל זה לא צריך להיסתכל על הכוכבים בלבד אלא לראות עד כמה ניזוקו בובות הריסוק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה לא אומר, שאם היא השתפרה ביחס לדגם הקודם אז בהכרח היא תקבל ציון גבוה יותר/ הציון לא ירד. צריך לבדוק מה השנוי בדרישות (לציוד במקרה הזה) שהשתנו במבחנים, או לבדוק את המשקל שניתן לרכיב מסויים שלא היה לפני שנתיים ואינו מותקן ברכב גם השנה.

קשה להאמין שהשלדה עצמה הפכה להיות פחות מגינה.

פורסם

הציון 3 שהפיקנטו קבלה זה בגרסא ללא מערכות בטיחות, הגרסא עם מערכות בטיחות שנמכרת בארץ קבלה 4 כוכבים

פורסם
זה גם מה שאני חשבתי, אבל רמת האיבזור הבטיחותי של הפיקנטו החדשה היא 7 מתוך 8, הגבוהה ביותר בקטגוריית המיני. אפילו גבוה יותר מההונדה גאז' שנחשבת לבעלת איבזור בטיחותי גבוה (6 מתוך 8 ).

ולכן אני מסיק שהציון ירד בגלל

אימפקט הפגיעה. זה ההסבר היחידי שהגיוני :/

רמת האבזור הבטיחותי של משרד התחבורה זה פשוט שחיתות נטו - אין משמעות אמיתית לציון הזה, כי מובילאיי(מערכת בטיחות נחותה מסיבות רבות שכתובות פה בפורום ופורטו יותר מפעם אחת ולא מקובלת כלל בעולם בתור כזאת) מעלה את הציון בטיחות של כל רכב ל6.

כך שאם אתה לוקח סוזוקי אלטו בת שנתיים ומתקין עליה מוביילאי - היא הופכת מריקשה הודית לרכב בטיחותי עם ציון 6.

בשורה התחתונה,

לא להתייחס לציון הבטיחות של משרד התחבורה!.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

צריך לעשות הפרדה בין מערכות בטיחות אקטיביות לפאסיביות.

זה שיש לרכב מערכת בלימה אוטונומית זה טוב ויפה...אבל אם הרכב לא מסוגל לעמוד בכל מכה קטנה - זו בעיה.

מבחני ריסוק (לטעמי) הם החשובים ביותר (הרבה יותר ממערכות בלימה וכו') כי ברגע האמת - זה מה שמציל אותך.

מערכת אוטונומית טובה בשביל הנהג, אבל אם איזה דביל ייכנס בי פתאום מהצד, שום דבר לא יעזור מלבד מכונית עמידה בפני ריסוק.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

מה שאנחנו רואים פה זה עדות מושלמת לכמה חזק עובדת דיסאינפורמציה ואיזה יופי היא משתלבת עם רדידות של אינסטנט וחוסר רצון לבדוק דברים לעומק.

1. ציון הבטיחות של משרד התחבורה שווה לקליפת השום. הוא מכוון ככה שהוא יתן למובילאיי ציון גבוה יותר מאשר למערכות שבולמות את הרכב ומתקנות סטייה של הרכב מנתיב הנסיעה. לכן אין מה להתחשב באופן רציני בציון הזה, אלא לבדוק אילו אביזרים מותקנים ברכב ומה הם עושים.

2. ציון הבטיחות הכללי של יורו אנקאפ גם הוא די שווה לתחת.

יורו אנקאפ שינו את אופי הציונים בשנתיים האחרונות ומ-2016 רכב ללא מערכת בלימה אוטונומית לא יכול לקבל ציון של חמישה כוכבים.

מעבר לזה, רכב עם הגנה פסיבית מושלמת אבל ללא מערכות אקטיביות יקבל מקסימום 3 כוכבים.

מה שאומר שאם אתה מחפש להשוות, למרות שאי אפשר לעשות את זה כי כאמור הרף עולה בכל שנה (הרי מה אתה מצפה? הבטיחות משתפרת כל הזמן, אז בסופו של דבר כל הרכבים - גם הכי מעפנים - יקבלו חמישה כוכבים. ואז מה? איזה תועלת תהיה למבחן?), הדבר הכי קרוב שאפשר להשוות זה חמישה כוכבים של לפני 3-4 שנים, לשלושה כוכבים של היום.

מסקנה - פיקנטו חדשה בטיחותית יותר מפיקנטו יוצאת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

הכוכבים הם לא מה שיגרום לי לעבור לרכב הבא, אלא אני מהסוג שמעדיף לבדוק יותר לעומק,

רכב שאיבד הרבה ניקוד על דריסת הולכי רגל ומערכות בטיחות פחות יעניין אותי מאשר ציון נמוך בהגנה על הנוסעים,

ולפיקאנטו החדשה יש ציון של 64% הגנה על הילדים שזה חמור בעיני, בישנה היה 83% חבל שהרסו את זה.

Untitled.jpg

למי שלא בין מה כתבתי למעלה, הסבר:

אני מעדיף לקנות רכב שקבל ציון גוהה על 2 הסעיפים של הגנה על בוגרים וילדים אך קבל ציון נמוך על הגנת הולכי רגל ומערכות בטיחות, מאשר לקנות רכב בטיחותי להולכי רגל ועתיר מערכות בטיחות אך בבוא התאונה יהיה מסוכן למאכלסים.

עריכה אחרונה על ידי boobleit
פורסם
לפיקאנטו החדשה יש ציון של 64% הגנה על הילדים שזה חמור בעיני, בישנה היה 83% חבל שהרסו את זה

לא הרסו כלום, המבחן החדש פשוט יותר מחמיר. ההשוואה שלך לא נכונה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ככלל לנו הקונים אפשרות צרכנית להשפיע על שוק הרכב פשוט לא לקנות רכב ללא מערכת בלימה אוטונומית ודרוג פחות מ4 כוכבים.ולעדיף רכב עם אחראיות ארוכת שנים

כך פסלתי את הסוויפט החדשה בגלל 3 כוכבי בטיחות , את המאזדה 2 ויאריס פסלתי בגלל שדה ראיה חיישני הלייזר (האם זה לא מסוכן לנהג קרינת לייזר?) מסתירים לי את הדרך בהחלט סביר שלאדם פחות גבוה זה לא יפריע , את ההונדה גאז פסלתי בגלל שלארץ מביאים אותה עם מנוע 1250 סמ"ק (נמאס מקומבינת המנועים החלשים ) כך שבסוף הלכתי על הפיקנטו בגלל מערכת בלימה אוטונומית מבוססת ראדר ולא לייזר ושדה ראיה מצוין.וכן אחראיות חלקית 7 שנים וסחירות. גם את הקיה ריו פסלתי 3 כוכבים במבחני ריסוק

• תוכן חדש...