Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחזרה לנושא אני לא חושב שיש בעיה להוכיח אם חלק שעתה מביא מחנות מתאים לרכב רק צריך לבקש מהמוכר איזה מסמך שמוכיח את מקורו של המוצר או לאיזה רכב הוא מיועד.

בהתחשב שחלקנו הלא קטן קונה חלקים מקורים וחלק מקורי מגיע מהיבואן אז המוסכים שבנחרצות מסרבים להתקין חלקים שלא דרכם בסוף יכנעו.

וכאלה זמינים מחו"ל יכולים לבקש מהמוכר שישלח שהמוצר נרכש מדילר של היצרן.

• תגובות 282
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ומה הסיכון פה?

במקרה הכי הגרוע מבקשים מבעל המוסך שירכיב את החלקים שלו, ואת החלקים שהביא הקונה מחזירים לחנות ומזדכים עליהם.

אני הייתי במצב הרכב על הליפט נתנו לי חצי שעה לספק את החלק, הם עשו טלפונים והחלק לא היה זמין באותו רגע.

מדובר היה בכרית בלם כלומר מכלול הבולם זעזועים מפורד והכרית החדשה לא תאמה את המכלול.

ז הרכב תופס ככה ליפט ולא ניתן להזיזו כל כך בלי להרכיב חזרה.

המוסך לא אשם שאני הבאתי חלק לא מתאים והוא לא יכול לספק את החלק במהירות(רכב ישן), אז הרכב לא יתפוס לו ליפט יום וחצי.

פורסם

המוסך לא אשם שאני הבאתי חלק לא מתאים והוא לא יכול לספק את החלק במהירות(רכב ישן), אז הרכב לא יתפוס לו ליפט יום וחצי.

המכונאי במוסך צריך לדעת לפני שהוא מתחיל לעבוד, אם החלק שהבאת מתאים לרכב שלך. גם אתה כשאתה קונה חלק בצורה עצמאית צריך לוודא טוב טוב שאכן החלק מתאים לרכב. כשמזמינים באינטרנט חלק למכונית, האתר מציין בפירוש לאילו כלי רכב (דגם ושנה) החלק מתאים. במקרה שלך, רכב ישן והמוסך לא יכול לספק את החלק, גם אם לא היית מביא את החלק, היה קורה אותו דבר. היו מפרקים ומגלים שאין להם החלק. בדרך כלל כשאנשים מביאים חלק זה לרכבים יותר חדשים ומזמינים אותו לפי מק"ט. במקרה הגרוע מרכיבים מחדש את החלק הישן ומשלמים למוסך על העבודה, בגלל שהטעות היא שלך. זה מאוד נדיר. בכל מקרה אין סיבה להחזיק ליפט ליום וחצי. ואין סיבה בגלל מקרה נדיר, למנוע מהצרכן אפשרות לקניה עצמאית של החלק ולגרום לו לשלם עד פי 10 עבור חלק תקול מכאן ועד סוף כל הדורות.

פורסם
המכונאי במוסך צריך לדעת לפני שהוא מתחיל לעבוד, אם החלק שהבאת מתאים לרכב שלך. גם אתה כשאתה קונה חלק בצורה עצמאית צריך לוודא טוב טוב שאכן החלק מתאים לרכב. כשמזמינים באינטרנט חלק למכונית, האתר מציין בפירוש לאילו כלי רכב (דגם ושנה) החלק מתאים. במקרה שלך, רכב ישן והמוסך לא יכול לספק את החלק, גם אם לא היית מביא את החלק, היה קורה אותו דבר. היו מפרקים ומגלים שאין להם החלק. בדרך כלל כשאנשים מביאים חלק זה לרכבים יותר חדשים ומזמינים אותו לפי מק"ט. במקרה הגרוע מרכיבים מחדש את החלק הישן ומשלמים למוסך על העבודה, בגלל שהטעות היא שלך. זה מאוד נדיר. בכל מקרה אין סיבה להחזיק ליפט ליום וחצי. ואין סיבה בגלל מקרה נדיר, למנוע מהצרכן אפשרות לקניה עצמאית של החלק ולגרום לו לשלם עד פי 10 עבור חלק תקול מכאן ועד סוף כל הדורות.

כיצד על המכונאי לדעת אם הכרית בלם מתאימה?

זה לא בדיוק מגיע עם מקט עליו.

אני בעד שאנשים יביאו חלקים משלהם אבל שיקחו בחשבון שהאפשרות שהם מקבלים חלק לא מתאים סבירה.

הרבה חנויות חלפים מבקשים לדעת סוג רכב, שנת ייצור, נפח מנוע וזהו- וקורה שמקבלים חלק לא מתאים.

פורסם

לחנויות החלפים יש גישה למאגר נתונים של החלקים שהם מוכרים.

חנות חלפים שעובדת נכון לא תגיע למצב שהיא תמכור חלק לא מתאים.

אני יוכל להגיד מניסיון עם אבי חלפים כשאני מזמין ממנו חלפים הוא לוקח מספר שלדה בודק לפני שהוא מוכר חלק.

כשאני מחפש לקנות דרך ebay אני מאמת המק"ט שקיבלתי מהאתר של מק"טים של פיאט עם האתר של היבואן בארץ.

הדרך היחידה שאפשר להביא חלק לא תואם זה כאשר מוכרים תחליפי שם לפעמים היצרנים לא מעתיקים את הצורה תמיד נכון.

פורסם

רוצה להקשות:

אני יוצא מנקודת הנחה שמוסך עובד עם מספר מפיצים של חלפים (הרי יש הרבה מאוד חברות). אותו בעל מוסך עובד עם אותם מפיצים משיקולים של איכות וכסף.

לצורך הענין המוסך עובד עם רפידות קוריאניות HI-Q. הרפידות האלו מתאימות לרוב האכלוסיה כי הם עומדות בתקן, אבל יש להם בלאי עצום מול רפידות TRW לצורך הענין. רפידות TRW הם יותר יקרות מ-HI-Q, לכן אותו בעל מוסך לא מוכן שיהיה לו במלאי רפידות של TRW.

מגיע לקוח ורוצה רפידות של TRW, למה שאותו מוסך לא יקבל את הרפידות האלו? הרי זו חברה איכותית וטובה, והלקוח מוכן לשלם קצת יותר בשביל האיכות.

גם אפשר להגיע לנקודת הנחה שאותו לקוח שמעונין ברפידות האלו, הוא כבר בדק קודם את האפשרויות שמנוחות לו על השולחן, ובחר דווקא את הרפידות האלו משיקולים שלו.

הבעיה היא הרבה יותר גדולה: יש הרבה מפיצים שמוכרים למוסכים מוצרים באיכות לא טובה, בחצי מחיר ממקורי או מוצר מספיק איכותי, לדוגמה: משולשים, תושבות מנוע וכד'.

אותו לקוח שהולך למוסך אמין, אותו מוסך צריך להגיד לו "שמע, זה מה שאני יכול למכור לך ולהרכיב לך". אם אותו לקוח לא יהיה מרוצה, למה שזכותו לא לקנות אותו חלק ולהגיע למוסך עם החלק שהוא יותר איכותי לאורך זמן?

פורסם

כל כך הרבה אי דיוקים וקשקשת, למשל:

1) מוסך יאבד רישיון אם לא ירכיב חלקים של לקוח – לא נכון! גם על דברים יותר חמורים מהתקנה השטותית הזאת לא מאבדים רישיון וכמובן שאין לזה שום סימוכין, במקרה הכי גרוע יהיה קנס.

2) ספק חלקים שעובד נכון תמיד ייתן חלקים מתאים – לא נכון! אפילו אצל היבואן רכב ובהזמנת חלק מקורי ועם מק"ט נכן אתה עלול לקבל חלק לא תקין. יש כל כך הרה טעויות שקורות לאורך כל שרשרת אספקת החלק, מהיצור ועד לקבלתו על ידי הלקוח או המוסך, למשל טעויות קיטלוג, סיווג, אריזה, יצור שינוי תכנוני ברכב במועד מסויים שלא עודכן לספק החלפים או סתם אין את החלק במלאי אז דוחפים ללקוח חלק אחר, שאותו יש במלאי שאולי יתאים.

3) חלפים זה לא מקור הכנסה חשוב או עיקרי – לא נכון! חלפים זה מקור הכנסה עיקרי והגדול ביותר במחזור העסקי של המוסך. ללא רווח מחלקי חילוף מוסך לא יוכל להתקיים..

חברים בואו נפסיק להיתמם, לשם גלימה של דון קישוט ולצאת בסיסמאות חסרות בסיס.

מטרת התקנה ברורה והיא להוריד מעלויות אחזקת רכב ללקוח הפרטי. מעולה, אני בעד!

אבל למה שלא לטפל בדברים בשורשם? למשל אפשר לטפל ברמת המקרו שלפני שנכנסים לכיס של המוסך, המיסים והרגולציה על היבוא.

המיסים שיש על חלקי חילוף הם גבוהים ומשתנים כמובן לפי סוג החלק ואין מה להשוות בכלל עלות של הזמנה בודדת של פריט כלשהו באופן עצמאי לעומת הזמנה של עשרות או מאות פריטים של יבואן חלפים, שבוודאות יעברו ביקורת והיטל מס או יחייבו מכון תקנים ועוד אישורים שלא מבקשים עבור חלק בודד.

יש עוד רגולציות שמחייבות יבואן חלפים לפעול לפי הן וזה כמובן עוד פקטור שמייקר את מחיר החלק לצרכן הסופי וגם בזה לא מטפלים, להיפך, מחמירים כל שנה.

העלויות והרגולציות בתחום היבוא חלפים הם גבוהות מאוד ומייקרות את החלק ובזה לא רוצים לגעת, כמו שלא רוצים לגעת במיסים שיש על רכב חדש, שמכניסות הון עתק לקופת המדינה.

אז מה קיבלנו? תקנה שבבסיסה, בפוטנציאל שלה, פוגעת בהכנסות המוסך וזאת למרות העובדה שהמוסך הוא לא פקטור במחיר החלק ללקוח? האם האבסורד הזה מובן לכם?

תכלס – עובדה גמורה זאת ברורה מאוד למוסכים ואלו שלא היו מוכנים לקבל חלקים מלקוח עד ליום צאת התקנה, ימשיכו לנהוג כך בתירוצים שונים מגוונים ומתוחכמים, אם במסגרת מציאת פריצות בתקנה או סתם לסרב מבלי למצמץ, אולי רק לעקם קצת את הפרצוף, תגובה מותנת לכל אדם שיבואו אליו עם בשורה שהנה היום אתה עומד להרוויח פחות.

אלו שכן עושים זאת ימשיכו לעשות זאת וגם אולי יתהדרו בכך, אבל הם עושים זאת כי שכיחות התופעה שלקוח מביא איתו חלקים למוסך בטלה בשישים מול אלו שלא עושים זאת.

פורסם
כ

אז מה קיבלנו? תקנה שבבסיסה, בפוטנציאל שלה, פוגעת בהכנסות המוסך וזאת למרות העובדה שהמוסך הוא לא פקטור במחיר החלק ללקוח? האם האבסורד הזה מובן לכם?

כיצד זה המוסך הוא לא פקטור במחיר החלק ללקוח בזמן שהמוסך מוסיף אחוז יפה למחיר הזה? האבסורד הוא בדברים שאתה כותב.

המוסך גוזר אחוז (לא מבוטל) מהמחיר הסופי, אחרי שהתווספו כל המיסים הרגולציות ספקי הביניים וכו. לכן, גם אם האחוז שהמוסך גוזר שווה לאחוז של ספקי הביניים, אבסולוטית הסכום יוצא הכי גדול מכולם. סוג של ריבית דה ריבית שכזה, כאשר המוסך גוזר את האחוזים אחרון.

לכן לדעתי המוסך הוא נקודת התחלה מעולה בקיצוץ העלויות.

עוד אבסורד בדברים שאתה כותב:

הרי הבהרת יפה מדוע מרבית הלקוחות לא ינצלו את הטוב שהחוק הזה מביא איתו. והבהרת גם שלמרבית המוסכים אין בעיה להיות עבריינים בעיני החוק ולצפצף עליו.. סליחה, לעקוף אותו בעדינות ובתחבולות נסתרות ;). אז ברור מהדברים שלך שלא תהיה שום השפעה על הרווח של המוסכים.

מצד שני, אם יטפלו בתחילת השרשרת, במיסוי, בתקינה, והמוסכים ימשיכו לגזור את אותו אחוז, אבסולוטית הרווח שלהם יקטן משמעותית.

למרות זאת אתה יוצא כנגד החוק הפופוליסטי הזה "שנכנס לכיס של המוסך" (המסכן) וקורה לטפל בדברים "בשורשם"?!

יום טוב גם לך

פורסם
כל כך הרבה אי דיוקים וקשקשת, למשל:

1) מוסך יאבד רישיון אם לא ירכיב חלקים של לקוח – לא נכון! גם על דברים יותר חמורים מהתקנה השטותית הזאת לא מאבדים רישיון וכמובן שאין לזה שום סימוכין, במקרה הכי גרוע יהיה קנס.

לא כתבתי שהמוסך יאבד את הרישיון שלו אלא כתבתי ואני מצטט: "

מוסך שיתנהל כפי שאתה מתאר מסתכן בשלילת הרישיון שלו."

ואני עומד מאחורי מה שכתבתי: מי שמפר את החוק מסתכן באיבוד הרישיון שלו. אתה יכול לקבל פעם אחת קנס, פעם שניה קנס, בפעם השלישית זה כבר עשוי להיות שלילת רישיון. מי שחושב שזה שווה, שיסתכן.

פורסם

איך דברים פשוטים איכשהו הצלחת לעוות .

יש מחירון לחלק. המוסך מקבל את המחיר הזה בדיוק מספק החלקים ואותו הוא מחייב את הלקוח אז איפה הרווח? בהנחה שהוא מקבל מספק החלקים או מהיבואן - הנחה של 5-20 אחוזים, יש מקרים של יותר וגם פחות, תלוי ברבה גורמים.

אם המחיר של החלק ירד בבסיסו, זאת אומרת במחירון, גם הלקוח ישלם פחות וגם המוסך ירוויח פחות, מאותו אחוז הנחה.

פורסם
לא כתבתי שהמוסך יאבד את הרישיון שלו אלא כתבתי ואני מצטט: "

מוסך שיתנהל כפי שאתה מתאר מסתכן בשלילת הרישיון שלו."

ואני עומד מאחורי מה שכתבתי: מי שמפר את החוק מסתכן באיבוד הרישיון שלו. אתה יכול לקבל פעם אחת קנס, פעם שניה קנס, בפעם השלישית זה כבר עשוי להיות שלילת רישיון. מי שחושב שזה שווה, שיסתכן.

אפשרל לקבל קנס גם מאה פעמים, אם רשום בתקנה שיש כנס כפסי אז זה מה שיהיה.

דומה הדבר לפתיחת עסקים בשבת, אז ממשיכים לפתוח עסק בשבת וממשיכים לקבל קנסות, אבל בכללי זה כנראה עדיין משתלם לאותם עסקים, אולי זה יהיה משתלם למוסך.

פורסם
איך דברים פשוטים איכשהו הצלחת לעוות .

יש מחירון לחלק. המוסך מקבל את המחיר הזה בדיוק מספק החלקים ואותו הוא מחייב את הלקוח אז איפה הרווח? בהנחה שהוא מקבל מספק החלקים או מהיבואן - הנחה של 5-20 אחוזים, יש מקרים של יותר וגם פחות, תלוי ברבה גורמים.

אם המחיר של החלק ירד בבסיסו, זאת אומרת במחירון, גם הלקוח ישלם פחות וגם המוסך ירוויח פחות, מאותו אחוז הנחה.

אתה סותר את עצמך: אמרת ואני מצטט: "

חלפים זה מקור הכנסה עיקרי והגדול ביותר במחזור העסקי של המוסך" ועכשיו אתה אומר: "המוסך מקבל את המחיר הזה בדיוק מספק החלקים ואותו הוא מחייב את הלקוח אז איפה הרווח?" תהיה רציני. אתה לא רואה את הסתירה בדברים שלך?! כולנו יודעים שהמוסך מקבל הנחה גדולה על החלקים מהיבואן. לפעמים המוסך נותן הנחה מסויימת ללקוח, אבל גם אחרי ההנחה הזו נשאר למוסך נתח הגון ממחיר החלק, ביחוד בהתחשב בעובדה שלפעמים מחיר החלק כאן בישראל הוא עד פי 10 ממחירו בחו"ל, לכן כל אחוז זה המון כסף.

פורסם
אפשרל לקבל קנס גם מאה פעמים, אם רשום בתקנה שיש כנס כפסי אז זה מה שיהיה.

.

או שכן או שלא. אל תשכח שגם קנס יכול להיות כזה שיגרום לעסק נזק גדול. ותמיד יכול להיות רגע שהרגולטור יחליט שדי נמאס לו. מבטיח לך שמוסך שיקבל קנס פעם אחת, לא ימהר לעבור על החוק בפעם השניה.

פורסם
אתה סותר את עצמך: אמרת ואני מצטט: "

חלפים זה מקור הכנסה עיקרי והגדול ביותר במחזור העסקי של המוסך" ועכשיו אתה אומר: "המוסך מקבל את המחיר הזה בדיוק מספק החלקים ואותו הוא מחייב את הלקוח אז איפה הרווח?" תהיה רציני. אתה לא רואה את הסתירה בדברים שלך?! כולנו יודעים שהמוסך מקבל הנחה גדולה על החלקים מהיבואן. לפעמים המוסך נותן הנחה מסויימת ללקוח, אבל גם אחרי ההנחה הזו נשאר למוסך נתח הגון ממחיר החלק, ביחוד בהתחשב בעובדה שלפעמים מחיר החלק כאן בישראל הוא עד פי 10 ממחירו בחו"ל, לכן כל אחוז זה המון כסף.

אם פה שום סתירה, ברור הדבר שיש הבדל גדול בין רווח מוקטן בגלל מחיר של חלק שהוזל מאשר אין רווח בכלל כי הלקוח הביא את חלק.

או שכן או שלא. אל תשכח שגם קנס יכול להיות כזה שיגרום לעסק נזק גדול. ותמיד יכול להיות רגע שהרגולטור יחליט שדי נמאס לו. מבטיח לך שמוסך שיקבל קנס פעם אחת, לא ימהר לעבור על החוק בפעם השניה.

אז אתה לא יודע ולא בטוח, אז אל תכתוב, בטח לא תרחישים שחורים כאלו.

פורסם
אם פה שום סתירה, ברור הדבר שיש הבדל גדול בין רווח מוקטן בגלל מחיר של חלק שהוזל מאשר אין רווח בכלל כי הלקוח הביא את חלק.

רווח מוקטן?! הרווח המוקטן הזה שאתה מדבר עליו יכול להיות שווה למחיר החלק בחו"ל או כפול ממנו. לא הייתי קורא לזה רווח מוקטן, אלא רווח עצום.

• תוכן חדש...