Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחשבונית שאתה מקבל אתה רואה את השעות "שהושקעו" ואז אחוז מכלל ההסכום.

הרי בוא ניקח מצב של החלפת רצועת תזמוןומשאבה לסוזוקי באלנו:

1.ללקוח שהשתמש בתיווך המוסך ישלם 1500 ש"ח.

2.לקוח שיביא החלקים מהבית יקבל 700 ש"ח.

הרי בקבלה היהי רשום להם אותו זמן עבודה רק הלקוח שהשתמש בתיווך של המוסך יקבל הנחה על הסכום הכולל , לעומת השני שלא יקבל הנחה על הסכום הכולל.

כי המוסך לא יכול להגדיר לאותו סוג רכב פחות שעות עבודה על אותה פעולה,כי בכך הוא מסכן את עצמו משפטית במקרה של תקלה בטיפול.

ועל כן באוטודאטה בעצמה יש שעות עובדה על כל טיפול.

• תגובות 282
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ומבחינתי טיפול במוסך דומה להתקנת מזגן, אתה יכול לרכוש מהמתקין, ואתה יכול לרכוש מחנות ולבקש מהמתקין התקנה בלבד.

כנ"ל לגבי חייט, תרכוש את הבד בנפרד או שתרכוש אצלו. כנ"ל לגבי שיפוצים במבנה וכו'.

מסעדה היא מקרה קצה. ברוב השירותים ישנה הפרדה בין המוצר לעלות ההתקנה/בנייה.

נכון,

אבל אתה לא יכול לחייב חוקית את המתקין או החייט לעבוד עם החומרים שלך.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
בחשבונית שאתה מקבל אתה רואה את השעות "שהושקעו" ואז אחוז מכלל ההסכום.

הרי בוא ניקח מצב של החלפת רצועת תזמוןומשאבה לסוזוקי באלנו:

1.ללקוח שהשתמש בתיווך המוסך ישלם 1500 ש"ח.

2.לקוח שיביא החלקים מהבית יקבל 700 ש"ח.

הרי בקבלה היהי רשום להם אותו זמן עבודה רק הלקוח שהשתמש בתיווך של המוסך יקבל הנחה על הסכום הכולל , לעומת השני שלא יקבל הנחה על הסכום הכולל.

כי המוסך לא יכול להגדיר לאותו סוג רכב פחות שעות עבודה על אותה פעולה,כי בכך הוא מסכן את עצמו משפטית במקרה של תקלה בטיפול.

ועל כן באוטודאטה בעצמה יש שעות עובדה על כל טיפול.

לא הבנתי מה רצית לומר, אבל אין בעיה לעדכן הנחה בחשבונית של המוסך.

לשני הלקוחות אפשר לכתוב שמחיר העבודה הוא 1,200 ש"ח (נניח 3 שעות כפול 400 ש"ח לשעה),

הלקוח שהביא חלקים - ישלם את המחיר המלא עבור העבודה.

הלקוח שקנה את החלקים דרך המוסך - ישלם מחיר נמוך יותר עבור העבודה.

לא מסובך,

נכון?

-

פורסם

זה הכוונה שלי.

אם יש הגדרה לשעת עבודה לטיפול ,למה לנו כלקוחות אין את הגישה למידע הנ"ל שנוכל לבוא מוכנים יותר כשאנחנו מכניסים את הרכב למוסך.

פורסם
זה מעולה שיש הפרדה בין המוצר לעלות ההתקנה/בנייה, אבל אתה לא יכול לבקש מהמוסכניק הצעת מחיר,

ואח"כ לומר לו שאתה מביא את החלפים לבד ואתה צריך רק את העבודה.

זה פשוט לא הוגן.

כשאתה קיבלת את הצעת המחיר, המוסכניק חישב חלק מהרווח על חשבון החלפים וחלק על חשבון העבודה.

אין בעיה שתביא את כל החלפים איתך, אבל לפחות תהיה הוגן ותעדכן את המוסכניק שאתה מביא הכל לבד, עוד לפני שהוא נותן את הצעת המחיר.

נ.ב.

עדיין לא הבנתי למה זה נהיה מקובל להביא חלפים למוסך, ולא להביא את הירקות למסעדה כדי ש"ירכיבו" לך את הסלט.

בקשר לירקות במסעדה. גם לי המוסכניק העלה את הדוגמא לגבי הירקות במסעדה כשסירב לקבל חלק שהבאתי, אבל יש כאן היתממות מצידו. ראשית בחשבונית של המסעדה אתה לא מקבל חלוקה למחיר הירקות ומחיר העבודה. יש מחיר אחד: מחיר המנה. המסעדות לא קונות את הירקות ב 6 שקלים לקילו ומוכרות אותן לך ב200 שקלים לקילו. הן מוכרות לך מנה. בדיוק כמו שיצרן מכוניות מוכר לך מכונית ולא ברזלים +פלסטיק+עבודה. במוסך זה לא כך. המוסך מוכר לך חלקים ומוכר לך עבודה. יש הפרדה מוחלטת בן שני החלקים הללו. משכך, זה נתון לשיקול דעתו של הלקוח האם לקנות גם את החלקים, כך לפי התקנות החדשות וגם לפי ההיגיון. הבדל נוסף, במסעדה האוכל מוכן מראש או מוכן חלקית מראש ואם הלקוח ירצה להביא את הירקות אתו הוא יצטרך לחכות שעות למנה שלו ויעזוב לפני שיאכל. הכי חשוב, עוד לא ראיתי לקוח שדרש להביא את הירקות אתו למסעדה, כי כל אדם הגיוני מבין שזה לא מעשי וגם לא יוזיל את המנה בכלום, כי במסעדה אתה משלם בעיקר על העבודה. עכשיו תגיד שגם במוסך יכולים לעבוד לפי השיטה הזו. מחיר החלק יהיה אפס (בהגזמה, כמובן), או שמחירו יהיה בדיוק כמו שעולה ללקוח לקנות בעצמו וכל השאר יועמס על העבודה. בבקשה. זה בדיוק מה שהתקנות הללו מכוונות אליו. ליצור תחרות בתחום חלקי החילוף ושהלקוח לא יהיה לקוח שבוי בידיים של המוסך. באשר למחיר העבודה, המוסכים יכולים עד מחר לומר שהם יעדכנו אותו למעלה בגובה ה"הפסד" על החלקים. כוחות השוק ימנעו זאת מהם, אחרת הם יישארו ריקים. המוסך דומה יותר לשיפוצניק, כמו שאמר כאן אחד החברים ולא למסעדה.

בקשר לחלק הראשון של מה שאמרת, החוק אומר שזה הרבה יותר לא הוגן לתת מחיר שונה על עבודה ללקוחות שונים, מאשר לבקש הצעת מחיר ורק אחר כך להביא את החלק בעצמך. לא רק לא הוגן, גם אסור. בגלל זה יש את חוק סימון מחירים ובגלל זה המוסך מחוייב להציג מחירון על שלט.

פורסם
נכון,

אבל אתה לא יכול לחייב חוקית את המתקין או החייט לעבוד עם החומרים שלך.

אני כן יכול לחייב, כלומר החוק מחייב.

זה נקרא "התניית שירות בשירות".

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אתה יכול להסביר לי בבקשה למה תפס (הצד השני של החגורה.) לא מה שנמצא על הרצועה. ומקובע לכסא.

לVW שנת 2015-2017 עולה 1800 שקל !!!!! בלי עבודה. בלי תוספות.

פלסטיק עם קפיץ וכבל ברזל.

למה בחברה מבקשים 1800 שקל + חצי שעה בערך עבודה.

בחו"ל זה יעלה אוליי ! עשירית !!

איזה סיבה יש לשלם על מוצר כזה. 1800 שקל.

זה לא מוצר היי אנד. או מזהב. זה פקינג תפס לחגורה.

אז למה שאני יבוא למוסך ולקנות אחד כזה. ולא יביא איתי אחד מחו"ל ??

ואשלם רק את ההחלפה (במידה ואני צריך את המוסך)

למה לתת ליבואן להיות כזה חזיר.

הבעיה האמיתית היא היבואנים. פחות המוסכים. למרות שגם הם לא פראיירים.

לפני מספר שנים הגעתי עם רכב הונדה של אישתי למוסך.

בעיה. הלך בולם. באחד הגלגלים.

הצעת מחיר. החלק מעל ל1000 שקלים.

בגלל קשרים שיש לי הם חנות חלפים.

אותו בולם שהמוסך הציע לי. קניתי בפחות מ 500שקל.

והתיקון עלה אותו מחיר (היות והצעת המחיר הייתה עבודה וחלק בנפרד)

אז כן יש דברים שהחוק טוב.

אבל כמו שאמרו. יש תקלות שלא שווה את הכאב ראש.

טיימינג. ראש מנוע. גיר וכו. מכלולים שהם מורכבים. זה מסוכן יותר ובעייתי יותר.

נ.ב. אשמח לקישור לתפס לחגורת נהג לVW טרנספורטר 2017. אורגינל בחו"ל.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לפני מספר ימים נתקלתי במחירי חלקי חילוף לקיה קרניבל באתר של חנות ישראלית. MAF (כנראה מקורי, לא יודע) עלה שם כ 2400 שקלים. MAF מקורי כולל משלוח עולה באתרים בחו"ל כ 100$. תחליפי עולה כ 23$. דוגמאות כמו זו יש המון. ההפרשים הללו הם בלתי ניתנים להצדקה בשום צורה. למה שאדם הגיוני ירכוש כאן בישראל, אלא אם כן הוא אינו מודע להפרשים ולאפשרות לרכוש מחו"ל?!

פורסם

יש הרבה סיבות מעבר לחוסר מודעות.

זמינות, מהירות (רכב תקוע) אחריות, חשש מה יקרה אם החלק שמגיע לא תקין או לא מתאים ועוד.

פורסם (נערך)

הזמנתי את כל החלקים לטיפול הקרוב מחו"ל. הכל מקורי או OEM .

רפידות כבר הגיע זמנן אז הזמנתי בחולון ferodo יחד עם שמן מנוע איכותי. נראה מה יהיה בטיפול שבוע הבא.

קניתי אוריאה לפני שנה וטרם פתחתי: מיכל 10 . סגור במחסן. זה שורד שנה ?

(סתם השוואה אותו מיכל אצל היבואן ₪100 בתחנת דלק: ₪30)

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני מספר ימים נתקלתי במחירי חלקי חילוף לקיה קרניבל באתר של חנות ישראלית. MAF (כנראה מקורי, לא יודע) עלה שם כ 2400 שקלים. MAF מקורי כולל משלוח עולה באתרים בחו"ל כ 100$. תחליפי עולה כ 23$. דוגמאות כמו זו יש המון. ההפרשים הללו הם בלתי ניתנים להצדקה בשום צורה. למה שאדם הגיוני ירכוש כאן בישראל, אלא אם כן הוא אינו מודע להפרשים ולאפשרות לרכוש מחו"ל?!

בנוסף למה שדניאל אמר לא כל ישראלי יודע להיכנס לאתרים הנ"ל וגם לא כל אחד מתייחס לרכב שלו כמו חלק מחברי הפורום פה.

נראה אותך מסביר לאדם הפשוט את חשיבות של פילטר אוויר מקורי או תואם מקור לרכב יישן .

פורסם

התפס של החגורה כולל נפץ ומותחן והוא יותר מורכב מקפיץ עם חוט ברזל.

יכול להיות שעולה כ$100 בחו"ל

החלק אסור בהטסה או במשלוח בדואר.

אם הרכב משנת 2017 אין עליו אחריות?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לפני חודש עשיתי טיפול לקורולה שלי ודיברתי עם יועץ השירות על החוק הנ"ל, הוא עיקם לי פרצוף ונתן לי את "משל המסעדה" ("כמו שלא תביא אתך בשר כדי שהגרילמן יעשה לך אותו")

פורסם
יש הרבה סיבות מעבר לחוסר מודעות.

זמינות, מהירות (רכב תקוע) אחריות, חשש מה יקרה אם החלק שמגיע לא תקין או לא מתאים ועוד.

ברוב המקרים זה לא מצב של רכב תקוע. כדי לחסוך 1000 או 2000 שקל אנשים יחכו שבוע שבועיים. חוץ מזה בהרבה מקרים אפשר לחסוך גם בקניה בחנות כאן בארץ, סתם דוגמא: רפידות בלמים 400 שקל במוסך עבור מקורי ואילו 120-150 שקל לתחליפי שהוא לא פחות טוב מהמקורי. רוב האנשים חושבים שהחסכון קטן ולא שווה את המאמץ (גם אני חשבתי כך בזמנו) אילו היו יודעים איזה סכומים יכלו לחסוך, לא היו מהססים לרגע והיו קונים את החלק לבד.

• תוכן חדש...