Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דניאל, המצב שאתה מתאר הוא שלקוחות של מוסך מגיעים עם צ'ק פתוח.

יש כאן הרבה חברים שהם בדיוק ההפך: לומדים את הרכב, לומדים את התקלות ואבחון המחלות של הרכב. ברגע שיש תקלה, אפשר להזמין מחו"ל או לקנות בחנות שאנחנו סומכים.

בנוסף, כשיש תקלה, נדלק צ'ק אנג'י. אין צורך בהתרגשות אדירה לפירוק והרכבה, אלא לחבר את הסורק היעודי, מוצאים קוד תקלה ומשם ממשיכים. מוסך צריך לדעת לפרש את הקודים האלו במקום להתחיל לפרק חצי רכב.

אנחנו חיים ב-2017 ולא בשנות השמונים.

לא, אני לא מתאר מצב שלקוח מגיע למוסך עם צ'ק פתוח ואין לי מושג אך הגעת לרושם הזה.

אבחון ברכב מודרני יכול להיות מעמיק לרמה של שעה שעתיים של עבודה, רק לבדוק חיישן מצ'וקמק או לפרק מכלול כזה או אחר לבדיקה וזה אני מדבר איתך על רכבים חדשים 2017 ולא משנות השמונים, ששם האבחון היה עניין פשוט וקל.

מי שמאבחן על בסיס קוד התקלה בלבד הוא חובבן או עצלן.

אבחון זה גם בעיות שלא קשורות לקודי תקלה אבל זה כבר לסטות מהנושא.

• תגובות 282
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לפחות אשמח לדעת על איזה רכבים חדשים (שנת 2017) מצטריכים פירוק והרכבה של חישנים של שעה שעתיים.

אתה יודע מה, עזוב. רכב חדש שנת 2017 עם תקלה בחישן כזה או אחר, זה לא על חשבון הלקוח, כי לאותו לקוח יש אחריות.

לגבי הצ'ק הפתוח: אותם לקוחות שמגיעים בשביל טיפול ברכב וקונים את החלפים דרך המוסך, כי הלקוחות סומכים על המוסך. הם בד"כ גם לקוחות שלא משווים מחירים בין מוסך למוסך, ולפעמים הם גם לא יודעים איזה שמן שמים ברכב שלהם. העיקר שהמוסכניק שלהם אמר שזה מה שצריך להיות בפנים.

לא כולם נולדו עם ידנים ימניות, וזה לגיטימי.

פורסם
תסביר לי בבקשה איך מוסך יתן אחריות על חלק שהוא לא רכש? ישלם על רכישת החלק מבלי לחייב את הלקוח? ז"א החלק יהיה על חשבון המוסך?

הרי אם מוסך רוכש חלק מסויים ולא משנה מאיפה, אם בתקופת האחריות החלק נמצא לא תקין, יחזיר המוסך את החלק המקולקל לספק ויקבל תמורותו אחד חדש ללא חיוב.

איך כזה תהליך יצא לפועל במקרה של חלק שאותו סיפק הלקוח, גם אם הביא קבלה?

עוד תסביר לי מה האמירה הריקה הזאת בדיוק אומרת:

"יו"ר הוועדה טען כי אל למוסך לעשות ללקוח מה שהמוסך אינו רוצה שהיבואן יעשה לו"

לשאלה הראשונה שלך: האחריות לחלק אינה ניתנת לא ע"י המוסך ולא ע"י היבואן. האחריות לחלק ניתנת ע"י יצרן החלק. המוסך יוריד את החלק התקול ויחזיר ליבואן ויזדכה עליו ויתקין ללקוח חלק חדש. היבואן יחזיר ליצרן את החלק ויזדכה עליו או יקבל חלק חדש תמורתו. יוצא שהחלק שרכש הלקוח ישירות מהיצרן או דרך חנות שלישית מקבל את האחריות מהיצרן. המוסך והיבואן משמשים רק כלי להעברת החלק. הם אינם ניזוקים כספית. בדיוק מה שקורה כשהחלק נרכש מהמוסך עצמו.

לשאלתך השניה: בזמנו יבואני הרכב טענו כנגד המוסכים כי חלק שהורכב ע"י המוסך אך לא נרכש ישירות מהיבואן, לא יקבל אחריות מהיבואן. המוסכים התנגדו לכך ועמדתם התקבלה. עכשיו המוסכים רוצים לעשות ללקוח הפרטי את אותו תרגיל שרצו לעשות להם היבואנים. לכן גם טענת המוסכים נדחתה. לא מדובר כאן על אמירה ריקה, אלא על צדק בסיסי ויעילות לוגיסטית.

פורסם
לשאלה הראשונה שלך: האחריות לחלק אינה ניתנת לא ע"י המוסך ולא ע"י היבואן. האחריות לחלק ניתנת ע"י יצרן החלק. המוסך יוריד את החלק התקול ויחזיר ליבואן ויזדכה עליו ויתקין ללקוח חלק חדש. היבואן יחזיר ליצרן את החלק ויזדכה עליו או יקבל חלק חדש תמורתו. יוצא שהחלק שרכש הלקוח ישירות מהיצרן או דרך חנות שלישית מקבל את האחריות מהיצרן. המוסך והיבואן משמשים רק כלי להעברת החלק. הם אינם ניזוקים כספית. בדיוק מה שקורה כשהחלק נרכש מהמוסך עצמו.

לשאלתך השניה: בזמנו יבואני הרכב טענו כנגד המוסכים כי חלק שהורכב ע"י המוסך אך לא נרכש ישירות מהיבואן, לא יקבל אחריות מהיבואן. המוסכים התנגדו לכך ועמדתם התקבלה. עכשיו המוסכים רוצים לעשות ללקוח הפרטי את אותו תרגיל שרצו לעשות להם היבואנים. לכן גם טענת המוסכים נדחתה. לא מדובר כאן על אמירה ריקה, אלא על צדק בסיסי ויעילות לוגיסטית.

אתה מדבר על חלק מקורי, תקנת החוק אינה מדברת ואינה מתכוונת רק על חלק מקורי אלא על כל חלק חילוף שנרכש חוקית (שגם זה לא ברור לי לגמרי, האם רכישה מחנות וירטואלית בחו"ל זה תקף?).

ולגבי חלק מקורי, ריק לגמרי, שום דבר מזה לא עומד במבחן המציאות ולא מיושם.

בפועל מה שקורה הוא שאם רכשת חלק מקורי מיבואן מגביל, אליו אתה תפנה למשש אחריות והוא יממש לך אותה ולא יצרן החלק.

אגב "אחריות", זה לאו דווקא מגיע ההיצרן וכוונה היא לגבי חלקי חילוף וגם לגבי מוצרים מושלמים, כגון רכבים ויכול להיות מטעם החלטה שרירותית של הרשות ללא קשר ליצרן וכלליו.

לדוגמא, אחריות על חלק חילוף חדש היא מטעם החוק 3 חודשים כאשר יתכן בהחלט שיצרן נותן רק חודש או בכלל לא נותן אחריות, אז כל מקרה של אחריות בתחום ה 3 חודשים היבואן יספוג מכיסו ולא היצרן.

כנל לגבי רכבים, למשל חוק של אחריות לרכב חדש של לפחות שנתיים, בפועל היצרן אינו נותן כיסוי אחריות שכזה אז, היבואן משלם מכיסו לכיסוי הוצאות אחריות אחרי תקופת האחריות של היצרן, אם בכלל ישנה כזאת.

כפי שאתה בוודאי נוכח לדעת, הדברים (התיאוריה) הרבה יותר מורכבים ומסובכים בתחום חלפים ואחריות וברור לגמרי שיצרן לא תמיד נותן את אותה אחריות שהבטיח המחוקק לצרכן.

בשורה התחתונה, בפועל הדברים עובדים מאוד פשוט, ראה הודעה ראשונה שלי בשרשור.

פורסם

סטארטר התחיל לזייף , הלכתי למוסך - רצו 700 על סטארטר ו 150 על עבודה (+מע"מ)

הבאתי מקורי משופץ ב 150 ש"ח ובאתי למוסך , כמובן ששלחו אותי לחפש את החברים

מוסך אחר החליף לי ב 120 כולל מע"מ אחרי הנחה, עובד חודשים בלי שום בעיה.

פורסם
אתה מדבר על חלק מקורי, תקנת החוק אינה מדברת ואינה מתכוונת רק על חלק מקורי אלא על כל חלק חילוף שנרכש חוקית (שגם זה לא ברור לי לגמרי, האם רכישה מחנות וירטואלית בחו"ל זה תקף?).

ולגבי חלק מקורי, ריק לגמרי, שום דבר מזה לא עומד במבחן המציאות ולא מיושם.

בפועל מה שקורה הוא שאם רכשת חלק מקורי מיבואן מגביל, אליו אתה תפנה למשש אחריות והוא יממש לך אותה ולא יצרן החלק.

אגב "אחריות", זה לאו דווקא מגיע ההיצרן וכוונה היא לגבי חלקי חילוף וגם לגבי מוצרים מושלמים, כגון רכבים ויכול להיות מטעם החלטה שרירותית של הרשות ללא קשר ליצרן וכלליו.

לדוגמא, אחריות על חלק חילוף חדש היא מטעם החוק 3 חודשים כאשר יתכן בהחלט שיצרן נותן רק חודש או בכלל לא נותן אחריות, אז כל מקרה של אחריות בתחום ה 3 חודשים היבואן יספוג מכיסו ולא היצרן.

כנל לגבי רכבים, למשל חוק של אחריות לרכב חדש של לפחות שנתיים, בפועל היצרן אינו נותן כיסוי אחריות שכזה אז, היבואן משלם מכיסו לכיסוי הוצאות אחריות אחרי תקופת האחריות של היצרן, אם בכלל ישנה כזאת.

כפי שאתה בוודאי נוכח לדעת, הדברים (התיאוריה) הרבה יותר מורכבים ומסובכים בתחום חלפים ואחריות.

בשורה התחתונה, בפועל הדברים עובדים מאוד פשוט, ראה הודעה ראשונה שלי בשרשור.

רכישה מחנות וירטואלית הינה חוקית ולכן האחריות תקפה. בהתחלה גם אני חשבתי שהאחריות תהיה רק על חלק מקורי ולא כך. האחריות תהיה על כל חלק שנרכש כחוק, מקורי או תחליפי. גם המוסכים רוכשים חלקים תחליפיים ומזדכים אצל יצרן החלק התחליפי או אצל היבואן של החלק התחליפי ולכן אין עם זה בעיה. באשר למשך האחריות, אני לא יכול לקבוע בוודאות, אבל אני מניח שלגבי רוב החלקים אם לא כולם, האחריות היא כפי שהיצרן שלהם נותן.

כרגע זה לא עומד במבחן המציאות, כדבריך, מאחר והתקנות החדשות רק הופיעו ברשומות והן תיכנסנה לתוקף בעוד כ 30 יום.

פורסם

מוסכים תמיד פונים לקבל אחריות למי שסיפק להם את החלק ולא פונים ליצרן או לכל גורם אחר. זה הכי פשוט לוגיסטית מאשר לפנות למקור, איתו אין להם בדרך כלל שום קשר מסחרי, קרבה גיאוגרפית או ערוץ שינוע.

זה כמו שתגיד שהמוסך אמור לפנות ליצרן בחו"ל לבקש אחריות על חלף שהוא קנה מהחנות הסמוכה...נשמע לך הגיוני או מעשי?

אגב, לעיתים המוסך נותן אחריות מורחבת מטעם עצמו, בלי שום קשר לאחריות על החלק אותה נותן הספק, היבואן או היצרן.

זה כמובן בתנאי שהוא זה שמכר את חלק והרכיב אותו.

פורסם

טוב הנה סטארטאפ:

להכין מאגר של מק"טים לחלקי חילוף.

ליצור קשר עסקי עם מגוון ספקי חלפים בארץ.

לבנות אפליקציה לנייד שבה ניתן לאתר את סוג הרכב הרלוונטי באופן ידידותי לפי סוג הרכב, נפח מנוע ועוד.

הלקוח מבצע הזמנה במערכת, הזמנה נבדקת מול הספקים ומאתרת את ההצעה הטובה ביותר, ומבצעת הזמנה ומשלוח ישירות למוסך (בגדול כמו אבי חלקי חילוף, רק שלמערכת יהיה ממשק עם כמה וכמה ספקים כדי למצוא את המחיר הטוב וגם כדי להרחיב את מעגל המוצרים).

הלקוח הפרטי קובע טיפול במוסך, השליח מביא את ההזמנה והופ, כל ישראלי יכול להזמין חלפים בעצמו למרות שהוא לא בקיא במק"טים למיניהם.

מעבר לכך, ניתן גם לייצר המלצות באפליקציה למוסכים מומלצים שיכולים לקבל את העבודה.

איך זה נשמע לכם?

פורסם

אתה מדבר על חלקים תחליפיים שזמינים בארץ.

יש לקוחות שמפחדים להרכיב חלק לא מקורי ולא לכולם זה יעבוד.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

לא מחייב הרי כיום יש לך יונדאי-שופ יבואן נוסף לחלקי יונדאי-קיה.

בגלל שחלק גדול מהרכבים הם רכבי מדבקה.

בקלות אפשר לספק לקונצרנים כמו: RENUALT,VAG,PSI,FIAT.

יבואנים לא רשמי יורידו את מחיר החלקים לפחות בתחום המכניקה של הרכב.

פחחות זה בעייתי יותר מכיוון שזה תחום פחות משתלם.

פורסם

אתם מפספסים את העיקר , הממשלה שוב מתערבת בשוק כמו פיל בחנות חרסינה...

היא רוצה להוזיל, שתוריד מיסים שלא תכריח מוסך להרכיב חלק מהשד יודע איפה...

העיקר זה נשמע חברתי , אבל מה הקטע בזה!? שתתעסק בכשלי שוק אמיתיים ולא בחארטה פופליסטי!

פורסם
אתם מפספסים את העיקר , הממשלה שוב מתערבת בשוק כמו פיל בחנות חרסינה...

היא רוצה להוזיל, שתוריד מיסים שלא תכריח מוסך להרכיב חלק מהשד יודע איפה...

העיקר זה נשמע חברתי , אבל מה הקטע בזה!? שתתעסק בכשלי שוק אמיתיים ולא בחארטה פופליסטי!

התקנה הזו מטפלת בכשל שוק חמור שמונע תחרות בענף חלקי החילוף והמוסכים. חבל מאוד שאתה לא מבין זאת אחרי כל הדיון הארוך שנוהל כאן.

פורסם

כשל השוק נמצא ברגולציה על דברים שלא נדרשים. על מיסוי לא הגיוני ועל חוקי מכס ארכאים. אז במקום לתקן את השורש , ואולי לסכן הכנסה למדינה מגלגלים את זה לפתחם של המוסכניקים... ומציגים אותם כעושקי ציבור ...

פורסם
כשל השוק נמצא ברגולציה על דברים שלא נדרשים. על מיסוי לא הגיוני ועל חוקי מכס ארכאים. אז במקום לתקן את השורש , ואולי לסכן הכנסה למדינה מגלגלים את זה לפתחם של המוסכניקים... ומציגים אותם כעושקי ציבור ...
כשל שוק הוא חוסר תחרות, משהו כמו לתת רק לבן אדם אחד למכור מוצר - מה שנקרא ספק יחיד. כמו לדוגמא לתת רק ליבואן למכור חלקי חילוף.

מיסוי זה דבר שקיים בכל מקום, הרי כולם רוצים קייטנות מסובסדות וצהרונים

• תוכן חדש...