Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עלויות הטיפולים? האם הביטוח יקר? תקלות נפוצות והעלות שלהם? מרווח טיפולים?

הכוונה לרכב יד שניה עם בערך 100 אלף ק''מ.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

חיפוש אכן יעזור לך כיוון שזה נשאל לא קצת, אבל שוב.. סיכום:

1. מרווחי הטיפולים זה 15K. צריך 5.4 ליטר שמן קסטרול (או השמן החדש של ליקוי מולי לפורד) והעלות היא כמה שאתה תמצא את השמן הנדרש והפילטר המקורי כזכור לי עולה באיזור ה 80-100 שקלים אולי, לא בדיוק זוכר צריך לראות בחשבונית.

אם זה עלות מוסך אין לי מושג כיוון שאני מחליף לבד אך ב 3 השנים הראשונות זה עלה בשנת 2012, 570 שקלים לפילטר ושמן במוסך שמואל סומך ובניו בת"א של פורד.

2. החלפת שמן גיר בתיבת ההילוכים זה כל 60K או 3 שנים, בפועל ההמלצה היא לקצר ל 40-45K ופילטר חיצוני מדי 15-20K או שנה אם אתה רוצה לשמור על הגיר.

במוסך זה יעלה לך כ 1300-1500 תלוי או עצמאית אם תרכוש לבד אז השמן עולה כ 130-140 שקל לליטר וצריך כ 7 מיכלים + עלות הפילטר 150-200 כזכור לי.

3. החלפת נוזל הקירור זה לאחר 10 שנים לפי היצרן או לחלופין, יש לך את הנוזל של דלקור LLC שעולה כ 90 שקל לדעתי ל 5 ליטר והוא מחזיק ל 5 שנים אם תצטרך לעשות החלפה או תיקון ויידרש ריקון.

4. לבדוק מחזיר שמן - חובה

5. מנגנון חלון אם נשבר מקורי עולה 1800 אבל לרוב אפשר לתקן בעלויות של בין 250-400 שקלים במידה וזה רק הפלסטיק אצל זגג וכו' (המנוע תמיד תקין)

6. עלות ביטוח זה תלוי בוותק שלך אבל אתה יכול לבדוק באתר של וובי באינטרנט בכל רגע לפי הנתונים שלך מתחת ל 30 זה כ 5.5 כולל מקיף אך עם רישום של תביעה אחת ב 3 שנים.

7. חידוש רשיון רכב ירד השנה ל ~1500 שקלים כשהיה 2100 כמעט (עבור רכב 2011 לדוגמא)

8. ניקוז בלמים מדי שנתיים, צריך SUPER DOT 4 של פורד אך אפשר גם DOT 4 של ATE SL.6 גם כן וכו' והעלות היא עלות של חצי ליטר נוזל או ליטר אם אתה מקפיד קצת יותר

חלקים יקרים אלו יהיו צלחות בילום לדוגמא, הרפידות זה כבר לבחירתך (פרודו מומלץ).

אולי אעלה את הקובץ אקסל כשאהיה בבית.

פורסם

קח בחשבון שמלבד תחזוקה של הגיר (החלפת שמן ופילטר) יש בעיה נפוצה (כך על פי המוסך שלי, פורד סדן) של תקלת מחשב גיר.

בביקור האחרון במוסך (עם הפיאסטה) המכונאי הראה לי מונדאו שהלך לה הגיר ומסר לי שתיקון שלו אמור לעלות באזור ה-20,000 ש"ח!

הוא אומר שזה דיי נפוץ (לא ברמה של התקלה בפיאסטה/פוקוס, אך שם עלות התיקון הוא 3500 ש"ח ויש הרחבת אחריות).

פורסם

האמת אם זה נכון אני בהחלט מוותר על הרכב.

אני היום עם גיר רובוטי וידועות לי התקלות הנפוצות, עד היום ברנו שלי הוחלף מחשב גיר (עלות כוללת של 2k וקצת, היבואן השתתף 50 אחוז על החלק).

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

שמע, אל תאמין לי.

תקפוץ למוסך פורד הקרוב אליך ותברר שם.

אולי המכונאי במוסך שלי סתם קישקש לי.

אני אישית לא מאמין יותר בתוצרת פורד ולכן פסלתי את הקוגה, אבל זה לא אומר שאני צודק...

• תוכן חדש...