Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החיים המסובכים שלי, שיהיו בריאים, מעצבנים אותי. אני רוצה להתחיל לעבוד כפרילאנסר, עבור הכנסה נוספת שאולי תהפוך לעיקרית בהמשך הדרך- ואולי לא (אבל תשמש כקרש קפיצה ללימודים במקרה הזה).

רק מה, אין לי מושג מאיפה להתחיל בכלל. לא כיוון, לא השראה, כלום.

שאלתי אליכם בשלב זה: באיזה תחום אתם עובדים כפרילאנסרים?

ומה הדבר העיקרי שמציק לכם במקצוע?

תודה לעונים! :arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סדר העדיפויות שלך מוזר.

תבחר מה אתה רוצה לעשות ורק אחר כך איך.

אתה בוחר קודם כל איך (פרילנסר) ורק אחר כך מה. נשמע לא בריא.

משכנתא זה קל

פורסם

זה בהחלט הפוך, אבל אני יכול להזדהות עם זה, הייתי במצב די דומה לפני כמה שנים כשהבנתי שבמקצוע שלי כשכיר יש תקרה שאולי מספקת אחרים אך אני לא מוכן לחיות איתה, וכפרילנסר בתחום בשביל להרוויח סכום שאני כן מוכן לחיות איתו צריך לעבוד קשה מדי.

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך, זה לא לחפש מה אחרים עושים אלא מה אתה יכול לעשות:

תתחיל במה אתה אוהב לעשות. תעבור דבר דבר, בניסיון לחפש משהו שאפשר לעשות ממנו כסף.

לא מצאת? תעבור למה אתה יודע לעשות. שוב, דבר דבר, חפש משהו שאפשר לעשות כסף.

לא מצאת? אולי יש לך מכר / חבר מוכשר בתחום שכן אפשר להרוויח והוא חושש להיות עצמאי לבדו. יתכן שיש מצב לשיתוף פעולה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני אדריכל שכיר ועושה עבודות גרפיקה, הדמיות ואיור כעוסק פטור, יענו פרילאנס.

אבל מידע כזה לא באמת עוזר לך, אתה צריך להיות סגור על סוג עבודה לפני שאתה מחליט לעסוק בזה כפרילאנס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברווז, לך לייעוץ מקצועי, למשל במטי באזור מגוריך.

דגש על ייעוץ ואבחון מקצועי,ולא הסתמכות על קהל שלא מכיר אותך באינטרנט.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני מעסיק פרילנסרים מדי פעם, אבל מדובר על מהנדסים וכלכלנים עם תואר שני עם תחום עיסוק מאוד מוגדר.

כמו שנכתב לפני כן, אתה צריך להחליט במה אתה רוצה לעסוק ורק אז למצוא תעסוקה.

פורסם

למיטב ידיעתי על פרילנסרים, צריך לעבוד כמה שנים באותו תחום בתור שכיר לפני שהופכים לפרילנסר, כדי להכיר את התעשיה, ולהבין אם בכלל יש מה לחפש בתחום.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אגיד את זה שוב, כי ניהלנו כזו שיחה בדיוק לפני יותר מחמש שנים: לך לייעוץ מקצועי! ואל תעזוב משרה כשכיר עד שיש לך הכנסות כפרילאנס.

ואם החיים שלך מסובכים, תפשט ותפתור את הסיבוכים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

איזה כייף לי :)

פורסם
אגיד את זה שוב, כי ניהלנו כזו שיחה בדיוק לפני יותר מחמש שנים: לך לייעוץ מקצועי! ואל תעזוב משרה כשכיר עד שיש לך הכנסות כפרילאנס.

שיחה דומה ניהלתי איתו ללא הועיל, אז הוא עוד היה ברווזון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך, זה לא לחפש מה אחרים עושים אלא מה אתה יכול לעשות:

תתחיל במה אתה אוהב לעשות. תעבור דבר דבר, בניסיון לחפש משהו שאפשר לעשות ממנו כסף.

לא הצלחתי למצוא אחד שגם יהיה יעיל :wink:

לא מצאת? תעבור למה אתה יודע לעשות. שוב, דבר דבר, חפש משהו שאפשר לעשות כסף.

שום דבר שאני יכול להפוך למקצוע, לצערי.

לא מצאת? אולי יש לך מכר / חבר מוכשר בתחום שכן אפשר להרוויח והוא חושש להיות עצמאי לבדו. יתכן שיש מצב לשיתוף פעולה.

תודה, אבל לא תודה. אני מעדיף לקפוץ ערום למים שורצים כרישים, פיראנות והטפילים האלו ששוחים לך במעלה העורלה ומתמקמים שם ואי אפשר להוציא אותם, לנופף בידיים והרגליים, תוך כדי שירת טודו-בום ברוורס, מאשר להיכנס שוב לשותפות כלשהיא :shock:

בנימה טיפה יותר רצינית, אני חזק מאד בקידום אורגאני בגוגל. לא אוהב את זה, אבל מאד יעיל. הגעתי למקומות הראשונים כשקידמתי את האתר שלי בזמנו, בכוחות עצמי, אחרי שלמדתי כאוטודידקט. איך אני יכול לעשות מזה משהו? אם לא למדתי במכללת "שקר-לבן-כי-שחור-זה-האקרים" וקיבלתי תעודה שמעידה עליי שאני "מבין מילה או שניים בשפות זרות", מי ייקח את שירותיי? מי יביט עליי בכלל?

אחרי 8 שנים כעצמאי, יש לי הרבה תובנות, אשמח לשתף אותם איתך טלפונית אם תרצה.

בשלב זה אומר בנימוס "תודה אך לא תודה". טרם התגברתי על כל התובנות שעלו לי כעצמאי לשעבר...

ברווז, לך לייעוץ מקצועי, למשל במטי באזור מגוריך.

דגש על ייעוץ ואבחון מקצועי,ולא הסתמכות על קהל שלא מכיר אותך באינטרנט.

הניסיון שהיה לי עם מט"י היה פחות ממזהיר, בוא ונאמר זאת כך. נפרדנו על "אי התאמה". היועצים שלהם באיזור מגוריי מלאים בתשובות-לשאלות שלא שאלתי בכלל. כשאצטרך את התשובות המקובעות האלו, אפנה אליהם :wink:

ואל תעזוב משרה כשכיר עד שיש לך הכנסות כפרילאנס.

עצה טובה לחיים.

לו רק יכלתי, ידידי. לו רק יכלתי.

החיים זרקו לי סטירה מסובבת שאני לא יודע מאיפה היא באה אליי. כל האנרגיות שרציתי להכניס לעסק העצמאי (הקטן) שפתחתי, עברו למישורים אחרים, ולא השקעתי דקת זמן לטיפוח העסק כבר כמה חודשים טובים. :cry:

תכנס לאתר FIVERR ותראה אילו שירותים אנשים מציעים (יש שם הכל מהכל).

אולי תתחבר למשהו ותציע גם את שירותיך.

זה רעיון. יבוצע, תודה.

מרק, ראה מה שכתבתי לנהג מתחיל.

ההבדל בין עצמאי לבין פרילנסר, בראייתי את הדברים, הוא די פשוט:

עצמאי צריך להשכיב כספים על דברים, שאולי יניבו פירות ואולי לא.

פרילאנסר צריך לרכוש ידע, שאיתו הוא יכול להכניס כסף, ואולי גם להפוך למקצוע מלא ו\או עצמאי 100% בתחום אם הוא טוב במה שהוא עושה.

שכיר+פרילאנסר יותר פשוט להתמודדות מאשר שכיר+עצמאי עבורי (שוב, בהתאם לראיית העולם שלי).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מבולבל מכל מה שהולך כאן. כנראה שגם אתה.

מסכים איתך לגבי מט"י, כתבתי תגובה שלמה עליהם אבל היות וקיבלת המלצה לייעוץ מקצועי מ2 אנשים החלטתי לוותר כי נשמע שהם יודעים דברים שהשאר לא.

לא רואה ממש הבדל בין עצמאי לפרילאנסר..

פרילאנסר עושה עבודות וקובע לעצמו את הלו"ז, הוא עצמאי (דואג לעצמו) ועובד עם חשבוניות.

לא רואה איזה עתיד מזהיר לפרילאנסר, אלא אם אתה התמקצעת בתחום מסוים ונהית שפיץ שיכול לחייב 400-500 שקל לשעה וישלמו לך בלי בעיה.

עצמאי יכול להיות כל דבר מפרילאנסר ועד להשקעת כספים.

ואחרי כל זה, אם היית עצמאי, ויש לך תובנות, אתה רוצה לחזור לזה (סבבה), אז למה בעצם השרשור הזה ? לחפש מקצוע ?

מה ההבדל בין לחפש מקצוע כשכיר לבין לחפש מקצוע כפרילאנסר? אתה לא יודע מה אתה רוצה לעשות עם עצמך ..

• תוכן חדש...