Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מבולבל מכל מה שהולך כאן. כנראה שגם אתה.

הגעתי מבולבל. מנסה לעשות סדר :lol:

מסכים איתך לגבי מט"י, כתבתי תגובה שלמה עליהם אבל היות וקיבלת המלצה לייעוץ מקצועי מ2 אנשים החלטתי לוותר כי נשמע שהם יודעים דברים שהשאר לא.

אני מניח שזה תלוי באיזה סניף של מט"י, ומי היועצים.

לא רואה ממש הבדל בין עצמאי לפרילאנסר..

פרילאנסר עושה עבודות וקובע לעצמו את הלו"ז, הוא עצמאי (דואג לעצמו) ועובד עם חשבוניות.

סוג של עצמאי, נכון.

לא רואה איזה עתיד מזהיר לפרילאנסר, אלא אם אתה התמקצעת בתחום מסוים ונהית שפיץ שיכול לחייב 400-500 שקל לשעה וישלמו לך בלי בעיה.

עצמאי יכול להיות כל דבר מפרילאנסר ועד להשקעת כספים.

ואחרי כל זה, אם היית עצמאי, ויש לך תובנות, אתה רוצה לחזור לזה (סבבה), אז למה בעצם השרשור הזה ? לחפש מקצוע ?

מה ההבדל בין לחפש מקצוע כשכיר לבין לחפש מקצוע כפרילאנסר? אתה לא יודע מה אתה רוצה לעשות עם עצמך ..

אנסה לחדד קצת.

מקצוע כשכיר, ובכן- אני תקוע עם אחד. לא אחד שבחרתי אלא אחד שנכפה עליי, בגדול. אפשרויות ההתפתחות שלי הן לא מזהירות, בלשון המעטה. וכדי להתפתח, אני חייב תואר.

כדי שאוכל להרשות לעצמי ללכת וללמוד בגילי המופלג, אני צריך הכנסה מתאימה. שאין לי, בגלל המקצוע שאני תקוע איתו, ושאני לא יכול לפתח כי אין לי תואר...:roll: ואני לא מדבר על הכנסה שתאפשר לי רק לשבת בבית וללמוד, אלא לעבוד, לחיות וללמוד. כמובן, שממש לא מחייב שהתואר יהיה בכיוון הכללי של המקצוע הנוכחי שלי. יש כמה תחומים שמושכים אותי יותר מאחרים.

כדי להגיע להכנסה הזו, אני צריך לפתח כישורים מסויימים, שאיתם אוכל לעבוד כפרילאנסר. רק שאין לי מושג מאיפה להתחיל, ומה יכול להיות טוב עבורי. לכן ביקשתי "עדויות מהשטח" :wink: - השראה.

אני נתקל ביום יום באנשים עם עבודות שנשמעות מדהים- מהנדסים שעובדים במחקר ופיתוח, אנשים שעובדים על אוניות (לעיתים קרובות בזמן שהכלי בפעילות, דהיינו בזמן הפלגה! חלום...), סטארטאפים שונים ומשונים (שחלק גם קיבלו ממני רעיון מקורי או שניים ליישם בסטארטאפ שלהם, אבל נעזוב את זה- לא רצו לשמוע), אינטגרצייה של ציוד רפואי, אין סוף דברים מעניינים, ונגעתי רק בקצה הקרחון.

הליך המחשבה שלי מקובע לאחרונה, ואני לא מצליח לפרוץ את המסגרת של עצמי. אמר מישהו פעם, ש"אין צורך להמציא גאונות אם אפשר לחקות בינוניות"- ואני לוקח את זה לכיוון של "אני לא צריך להמציא מקצוע חדש, מספיק שאמצא אחד שמעניין אותי והוא קיים". רק נותר למצוא אותו :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשמע שאתה מתרשם מאנשים שמחזיקים מקצועות הנדסיים / בתחום שלהם תקופה ארוכה עד שהם מומחים עם יכולת יצירת מוצרים חדשים.

חשבת על ללמוד? (תואר דוגרי.... לחלק רעיונות זה כיף ... לעשות את העבודה - זה כבר הגאונות)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אם אתה חייב תואר (ויכול להיות שאתה חייב למען דריסת הרגל) אז תמכור את האוטו,

תהדק את החגורה, וצא לדרך - לימודים ועבודה בו-זמנית בשלב מאוחר בחיים זה לא מחזה נדיר.

תידרש ממך משמעת ברזל, ריכוז, התמקדות במטרה ו... ויתור על כל מיני מנעמי חיים כגון שעות שינה.

איך שהוא יצא לי יותר מתואר אחד, אבל עם או בלי תואר, כל יכולת חדשה שנאלצתי ללמוד

דרשה ממני התמקדות של כמה חודשים/שנים בלמידת היכולת, באינטנסיביות שגבתה לפעמים מחיר גופני.

האם אתה מוכן לעבוד קשה, אבל באמת קשה?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ברווז - הזכרת את הימאות.

ובכן - קודם כל, זה נשמע רומנטי, אבל לעבוד על אניה עם אותם 15-20 איש משך שבועות וחודשים בלי לראות אף אחד אחר (טוב, מגיעם לפעמים לכמה שעות לנמל) מצריך אישיות מתאימה. והמקצוע אפילו לא אקדמי. מצד שני, יש דרישות יסוד (במיוחד רפואיות), ואוי אפילו תגמול ראוי. אם יש לך עניין פנה לרשות לחינוך והכשרה ימיים, אם הדבר הזה עוד קיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המודל של פרילאנסר לא מתאים לכל מעסיק, אני מכיר כאלה שמעדיפים להשתמש רק בפרילאנסרים ומכיר כאלה שמעדיפים עובדים.

למה דווקא פרילאנסר ? מה עם למצוא עבודה כשכיר בתחום אחר ?

ציינת שיש לך נסיון בקידום

תרצה שאנסה לשדך אותך לחברת קידום שאני מכיר באזור המרכז ? (אם כי אני לא בטוח שפרילנסר יתאים להם).

פורסם

בנימה טיפה יותר רצינית, אני חזק מאד בקידום אורגאני בגוגל. לא אוהב את זה, אבל מאד יעיל. הגעתי למקומות הראשונים כשקידמתי את האתר שלי בזמנו, בכוחות עצמי, אחרי שלמדתי כאוטודידקט. איך אני יכול לעשות מזה משהו? אם לא למדתי במכללת "שקר-לבן-כי-שחור-זה-האקרים" וקיבלתי תעודה שמעידה עליי שאני "מבין מילה או שניים בשפות זרות", מי ייקח את שירותיי? מי יביט עליי בכלל?

אותי בתור לקוח פוטנציאלי, לא מעניינת התעודה שיש או אין לך. גם אם הבחירה תהיה בין שני אנשים זהים בכל מובן אחר, לא יהיה מבחינתי שום יתרון לזה שיש לו תעודה כלשהי.

אם אתה טוב בזה, ואפשר לעשות בזה קצת כסף מהצד, מה רע. קצת שיווק עצמי, תתחיל ממחירים נמוכים ואם תהיה באמת טוב, מהר מאוד תבנה לעצמך שם. כמו כל דבר, פה לאוזן עובד הכי חזק בתחום.

פורסם

אני נתקל ביום יום באנשים עם עבודות שנשמעות מדהים- מהנדסים שעובדים במחקר ופיתוח, אנשים שעובדים על אוניות (לעיתים קרובות בזמן שהכלי בפעילות, דהיינו בזמן הפלגה! חלום...), סטארטאפים שונים ומשונים (שחלק גם קיבלו ממני רעיון מקורי או שניים ליישם בסטארטאפ שלהם, אבל נעזוב את זה- לא רצו לשמוע), אינטגרצייה של ציוד רפואי, אין סוף דברים מעניינים, ונגעתי רק בקצה הקרחון.

קח בחשבון שלא כול מי שעובד בעבודות האלה, ממש נהנה שם ועושה דברים מדהימים. אתה פשוט נחשף למי שכן ,כי אנשים יותר נהנים לדבר ומתלהבים על מה שהם אוהבים.

ראה- הטיית ההשרדות

פורסם

כבר כתבו לפני, אבל אחדד שוב.

אתה מדבר על צורת עבודה (פרילנס / שכיר).

קודם תתמקד על תחום עבודה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ברווז, בלי שמץ של צחוק, אני חושב שטיפול פסיכולוגי הוא רעיון לא רע. כל כמה זמן אתה פותח שירשור "חיפוש עצמי" אבל זה נראה כאילו זה לא זז לשום מקום. לדעתי המאוד מאוד צנועה יש לך (כמו להרבה אחרים) כל מיני מחסומים רגשיים שמונעים ממך להתקדם לאן שאתה רוצה וצריך לטפל בזה.

זה מרגיש כל הזמן כמו אני רוצה X ואני לא יכול בגלל אלף סיבות וחוזר חלילה. לך לטיפול מקצועי וצא מהלופ הזה כי זה לא עושה לך טוב.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

שמע, אם יש לך יכולת מאוד גבוהה בקידום אתרים, תקדם את האתר לקידום אתרים שלך.

ברגע שמצאתי מישהו בגוגל, אני לא אחפש בציציות לראות אם יש לו סרטיפיקט או לא.

אבל אם לא הגעתי אליך, אז לא עשינו בזה כלום.

ובנימה אחרת, תמיד קבלתי רושם שאתה מתחבר לעבודת כפיים. שאתה אוהב את הכיוון ההנדסי-טכני.

למה לא לעשות קורסים בתחום? תעודת הנדסאי או משהו (אין לי מושג אם זה שווה משהו, אבל אולי שווה בירור).

למה לא לחפש עבודה רומנטית כשולייה של נפח/מסגר/נגר?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
ברווז, בלי שמץ של צחוק, אני חושב שטיפול פסיכולוגי הוא רעיון לא רע. כל כמה זמן אתה פותח שירשור "חיפוש עצמי" אבל זה נראה כאילו זה לא זז לשום מקום. לדעתי המאוד מאוד צנועה יש לך (כמו להרבה אחרים) כל מיני מחסומים רגשיים שמונעים ממך להתקדם לאן שאתה רוצה וצריך לטפל בזה.

האמת שניסיתי. אמרו לי ש"יש לי בעיות סטנדארטיות". לא עזר גם כשניסיתי להסביר שלבעיות שלי יש בעיות משל עצמן...

שמע, אם יש לך יכולת מאוד גבוהה בקידום אתרים, תקדם את האתר לקידום אתרים שלך.

ברגע שמצאתי מישהו בגוגל, אני לא אחפש בציציות לראות אם יש לו סרטיפיקט או לא.

אבל אם לא הגעתי אליך, אז לא עשינו בזה כלום.

זו נקודה בעייתית קצת. אתרי הקידום בתחרות מטורפת, חסרת מעצורים ופשרות על הופעה במקום הראשון. הסיכוי שלי להצליח להיכנס לתוך זה, ולקדם את המילים הנכונות, קלוש. כמעט כל דבר אחר ניתן לקדם, דווקא הנקודה הזו היא מחסום. אני יודע איך אני כן יכול לקדם את זה, אבל זה מצריך תקציב (באופן מפתיע). ואני מדבר על האורגני ולא הממומן.

ובנימה אחרת, תמיד קבלתי רושם שאתה מתחבר לעבודת כפיים. שאתה אוהב את הכיוון ההנדסי-טכני.

למה לא לעשות קורסים בתחום? תעודת הנדסאי או משהו (אין לי מושג אם זה שווה משהו, אבל אולי שווה בירור).

למה לא לחפש עבודה רומנטית כשולייה של נפח/מסגר/נגר?

אני מחפש כרגע הגדלת הכנסה, ולא הקטנת הכנסה :lol: שולייה של נפח זה משהו שאני בונה עליו כשאוכל להרשות לעצמי לא לעבוד, אלא רק להתמסר לתחביבים :wink: אולי בפנסייה :-D

חזרנו לנושא השירשור: הנדסאי של מה? מה כבר אוכל לעשות כהנדסאי אלקטרוניקה? או הנדסאי מכונות? מה ניתן לעשות עם זה חוץ מעבודה שכירה? אני חושב שאפילו להיות פקיד פטנטים כיום מצריך תואר מהנדס מלא ולא "הנדסאי".

בגדול וכללי, חשבתי על כמה דברים.

א) עיצוב. תעשייתי? מוצר?

ב) בניית אתרים, יילך טוב עם יכולת הקידום שלי.

ג) יפית

ד) אמות

ה) אתה, גיבור גדול, בוא והראה שאתה יכול (מילים ולחן: סי היימן)

ופה נתקעתי. המחשבה שלי מקובעת ומקיפה רק את 2 התחומים האלו.

אני מאד אוהב את נושא העיצוב, ושילבתי אותו לאורך שנים כחלק מתחביב איסוף הסכינים שלי (והרצון להיות נפח בהמשך) ע"י תכנון דגמים שאני רוצה שיהיו קיימים במציאות. ידע מעשי בתחום יעזור לי מאד להגיע לחברות ואולי לעשות עם זה משהו, מעבר לעבודות מזדמנות\קבועה כשכיר (אם קיימת כזו)\עצמאי בסטודיו כלשהו (מה כרוך בזה? אלוהים יודע). יש לי "עין" לזה, יש לי זיקה לזה, ייתכן שאהיה טוב בזה.

אני מאד יעיל בנושא הקידום, והקמת אתרים זה עניין רווחי לפי מה שהבנתי- קיבלתי כבר כמה הצעות מחיר לבניית אתר, שבואו ונגיד שיותר זול לי ללכת ללמוד בניית אתרים במשך שנה וחצי ולבנות את האתר שלי לעצמי כי לפחות אצא עם מקצוע, מאשר לשלם לבונה אתרים לעשות את זה...אז, ידע מעשי בקידום, יש. ידע מעשי בהקמת אתרים, בערך גם יש (הצלחתי, איכשהוא, להקים לעצמי אתר ופורום כשהיה לי זמן ללמד את עצמי את זה מאפס. שניהם מתבניות, ולא יצירה מקורית, אגב). כך שיכולת הבנה קיימת, סוג של זיקה גם כן. אם אני רואה את עצמי יושב כל היום במשרד ממוזג ומקליד מילים בשפות זרות לתוך מסך? לא יודע. לא אוהב את זה. אני כרגע עושה משהו מאד דומה לזה, רק שאני עובד על תוכנת ERP בעבודתי השכירה ולא יוצר משהו חדש מאפס (או מתבנית).

מה עוד קיים בשוק? מה עוד יכול להיות טוב עבורי? מעניין? משהו שתהיה לי זיקה אליו? אני לא יודע. כמו שאמרתי, המחשבה שלי מקובעת ורצה רק בין 2 האופציות האלו, ולא מצליח לראות אפשרויות אחרות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש בשוק עבודות שרק מכניסות בלי ידע מוקדם וניסיון. הלקוחות יבואו עם הניסיון ! תחשוב על זה :-P

איזה כייף לי :)

פורסם

אם אתה מצפה להיכנס לתחום כפרילנסר וישר לקבל הרבה כסף ... נו זה בעייתי.

מצד אחד אתה מדבר על להתחיל משהו חדש מ0 מצד שני אתה מדבר על לא לרדת בשכר.

לגבי פקיד פטנטים - לא הבנתי בדיוק למה אתה מתכוון.

בתחום הזה יש בעיקר עורכי דין ומזכירים משפטים.

שניהם לדעתי רחוק מאוד ממה שאתה מדמיין (אשתי היתה בתחום כמה שנים טובות).

אתה פשוט נראה לי מחפש משהו שלא קיים באמת.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כמי שע"פ הקריטריונים של מדינת ישראל לא היה אמור לעבוד יום אחד בחיים ושורד בשוק המחשבים/הייטק הרבה מעבר לגיל חמישים כ"פרילנסר" אני יכול להגיד לך שהתובנות שלי בנושא מתמצות במילה אחת - התמחות.

זה לא משנה במה תבחר להתמחות - תתמקצע במה שתבחר.

אם דברת על בניית וקידום אתרים, אני חושב שאם תתמקצע ותבנה לעצמך שם בקידום אתרים קיימים בלבד בשלב ראשון, תראה ברכה.

בוני אתרים יש מיליון - מקדמי אתרים טובים יש הרבה פחות, וזה תחום (שלדעתי) קל מאד ליצור בו ערך ללקוח בצורה שהוא יבין ששווה לו לשלם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה לא משנה במה תבחר להתמחות - תתמקצע במה שתבחר.

מחזק. זה קרוב למילה שהשתמשתי בה קודם - התמקדות.

זה טוב ונחמד כשיש קשת של יכולות, אבל בכל הקשור לפרנסה,

תתקשה למצוא משרה טובה שדורשת קשת של יכולות לא קשורות זו לזו,

השוק מעדיף מומחים לעומק בתחום צר (צר יחסית או צר לכאורה).

ברווז, אם תסתכל לרגע לעומק במשרות ה״מגניבות״ שציינת כמה הודעות מעל,

אתה תגלה שכל אחד ואחד מנושאי המשרה האלה

התמקצע והתמקד והתמחה בצורה מעמיקה בנושא או שניים

לפני שעבר לשכבה גבוהה יותר של יזמות / ניהול

המטפלים יותר מנושא אחד בו-זמנית.

יכול להיות שהבעיה היא פשוט יותר מדי זמן פנוי, שמובילה להתברברות. אפשר לפתור את זה עם

שעות נוספות/עבודה נוספת/מעבר לעבודה יותר אינטנסיבית,

ועל הדרך להרוויח קצת יותר, מה רע.

צניחה למיטה באפיסת כוחות בשלבים מסוימים בחיים זה בסדר גמור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...