Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטובת חובבי הונדה או מי שמעוניין, אשתף אתכם בניסיוני עם הרכב.

"רכב שנבנה לנהג"QuickMemo+_2017-05-18-00-39-35.jpg

הרכב, הונדה סיוויק 2013 דגם האצב'ק מנוע 1800 עם 142 כ"ס אוטומט, הרכב נרכש עם 68,000 ק"מ מאדם פרטי שעד יום הקנייה שמר עליו כאילו אתמול הרכב יצא מהחברה.

ההחלטה לרכוש את הדגם הזה הגיעה לאחר ניסיון מוצלח עם הסיוויק סדאן 2008 .

ההתלבטות במקור הייתה בין סיוויק סדאן 2011 ליונדאי i35 2012 וטויוטה קורולה 2012.

הטויוטה נפסלה ראשונה ומהר- שימושית מאוד אבל משעממת מדיי, היונדאי ירדה מהפרק מאחר ויש לי כבר אחת כזו חדשה שאני די מרוצה ממנה רק שהרגיש לי מיותר להחזיק שני רכבים כמעט זהים.

ככה מצאתי את עצמי נפגש עם לא מעט בעלי סיוויק 10-11' שדרשו מחירים הזויים.

אלפיים ו3 אלף מעל המחירון היו דברים שבשיגרה, באופן מקרי נתקלתי בסיוויק האצבק 2013 שנמכרת לא הרבה מעל אותם סיוויק סדאן ישנות יותר, חשבתי לעצמי הרכב בעיניי יפה יותר, האבזור דומה, חדיש יותר ובתוספת לא גדולה.. אז למה לא בעצם?

מפה לשם אני כבר 10 חודשים וכ12,000 ק"מ מחזיק את הרכב וזו ההתרשמות שלי: QuickMemo+_2017-05-18-00-41-14.jpg

מראה, אבזור ומרווח:

בעיניי הרכב חיצונית מאוד יפה כמובן עניין של טעם אבל הרכב נראה יותר מרשים ופחות מצועצע מהאצבק הקודמת. פנים הרכב מעט משמעם משטחים של פלסטיק שחור בלי שום ייחוד ובטח לא ממשיכים את ההשקעה של היצרן בחיצוניות.

כאחד שנוסע בעיקר לבד המרווח מאחור פחות השפיע בבחירה אבל דווקא התגלה כמספק 3 מבוגרים יכולים לשבת בצורה סבירה, ברגליים לנוסעים מאחור מעט פחות נוח-תוצאה של בסיס גלגלים קצר.

תא המטען ענק ביחס להאצבקים ושימושי מאוד, אופציית קיפול מושבים ייחודית ותורמת גם ליצירת חלל ענק להעברת ציוד- לי אישית אין צורך בזה, למי שכן זה יתרון עצום מול המתחרות.

מקדימה זו נקודת החוזק של הרכב, מהרגע הראשון אמרתי לעצמי "הרכב הזה נבנה לנהג". מושב הנהג מאוד נוח, עוטף/ מחבק הבליטות בצדדים מחזיקות את הגוף לזמן ארוך בנוחות, תנוחת הנהיגה טובה, הקונסולה שפונה לנהג, שפע תאי אחסון, ההגה עבה וקטן יחסית נוח לאחיזה ומרגיש ספורטיבי, שמשה קדמית ומראות גדולות עם מד מהירות ייחודי קריא וברור- לא סתם בהונדה קראו לזה "תא טייס".

האיכות ההרכבה והחומרים ברמה גבוהה הכל יושב במקומו טוב אין קרקושים ואין פלסטיקים מתפרקים, פה ושם קיימים ברכב פלסטיקים זולים אבל סה"כ מצויין.

התלהבות נפגמת שמגיעים לאבזור, כמקובל בהונדה הכל בקמצנות אין מולטימדיה כסטנדרט כמו אצל המתחרים במקום יש מסך קטן ומאוד מסורבל הנשלט מההגה שמספק דווקא לא מעט מידע , קיפול מראות ידני! (דווקא ב2008 היה לי), לא קיימת תקשורת בלוטוס למערכת, אין פנסי ערפל, בקרת אקלים לא מפוצלת, אין סאן רוף (גם היה ב2008), בקיצור ברכב שעולה יותר מהמתחרים מצופה שיהיה לפחות אבזור בסיסי כמו מראות..

לחיוב אציין שיש בנוסף לבקרת שיוט גם מגביל מהירות שימושי מאוד. מנופים מאחורי ההגה להחלפת הילוכים ומצב חיסכון בדלק, נחמד לא יותר.

נוחות:

בסה"כ די טובה, אם אני משווה לi35 הסיוויק עדיפה משמעותית גם ביחס להונדה הקודמת, הדגם החדש מוגבה יותר (נוח יותר גם ביציאה/כניסה מהרכב) ופחות מתרסק בשיבושים. לא שמדובר פה בסיטרואן c5 וגם לא קרוב לזה, אבל הנוחות טובה, תא נוסעים שקט מאוד גם בנסיעה מהירה, תורם גם הוא לחבילת הנוחות.

ביצועים ודלק:

אז כמו שכבר אמרתי מנוע 1800 עם 142 כ"ס (140 בקודם), תיבת 5 הילוכים פלנטרית של הונדה ידועה בניצול של המנוע וחיסכון בדלק. הסלוגן של הונדה מאותם שנים היה: "הלב שלך בנוי למנוע כזה"? איך זה מתבטא על הכביש?

חזק מאוד, תגובות זריזות, יציאה לעקיפה בלי שום בעיה, נהג ממוצע לא ירגיש מחסור בכוח, הדוושה בתחילת המהלך מעט ארוכה גורם לחשוב שאתה לוחץ הרבה ביחס להתקדמות בשונה מהקורולות הישנות דוגמא ששם הדוושה רגישה מאוד, לדעתי ניסיון לגרום לנהג לחסוך דלק.

ציינתי את הנסיעה השקטה, בשילוב עם המנוע החזק יחסית הרכב משייט בקלילות במהירות לא חוקיות, 140 קמ"ש בלי להראות שום מאמץ ובשקט מופתי, פה בא לידי ביטוי המגביל מהירות שלי אישית חוסך המון דלק ואולי אפילו הציל אותי מדו"ח..

צריכת דלק הפתיעה אותי לטובה, למי שהסתכל אצלי בחתימה אני יכול לומר שהסיוויק הזאת יותר חסכונית מכל אחת אחרת שמופיעה שם. ממוצע התידלוקים שלי נע בין 11.9 קמ"ל ל-13.3 קמ"ל במשולב.

הכי טובה: 1/14.02 הכי גרועה:1/10.4. מבחינתי מעל המצופה, חייב לציין שאני לא מפעיל מצב חיסכון ומשייט מחוץ לעיר ב110-120 קמ"ש, כך שאפשר לחסוך אפילו יותר.

בצד הניהוג, לא אומר שהנהיגה מהנה כמו שהייתי מצפה אבל האחיזה טובה, המשקל של ההגה טוב ובינינו מי קונה רכב משפחתי כדי לחרוך איתו אספלט בכביש סדום-ערד.

אמינות ואחזקה:

כיאה לרכבי הונדה עד היום אמינות מוחלטת, 0 כניסות למוסך מלבד טיפולים בדומה לסיוויק 2008 שגם טופלה תמיד רק בחברה. אין ספק שהונדה חזקה באמינות, לשלילה אציין שהטיפולים יקרים מאוד בעיקר ביחס ליונדאי, הביטוח מקיף גם יקר מהממוצע ושמירת הערך ומצב השוק לא דומה לימי הזוהר של הונדה בארץ.

לסיכום, אציין ביתרונות וחסרונות:

יתרונות: נוח, מושב נהג, אמין, ביצועים, מראה חיצוני, מזגן מקפיא, בידוד רעשים, צריכת דלק, יציב, ציון גבוה בבטיחות, שימושיות ותא מטען.

חסרונות: אבזור, מחיר, שמירת ערך והוצאות אחזקה, הנדסת אנוש בגלל תפעול המסך הקטן.

בסה"כ אני מאוד מרוצה מהרכב ביום יום אני נוסע לבד והרכב עונה לרוב הדרישות, לדעתי היבואן יכל לפתור את רוב הבעיות אם היה מתמחר את הרכב בדומה למתחרים, מאבזר בהתאם למחיר ומפחית את עלויות הטיפולים.

למרות המחיר לדעתי הרכב לא זוכה בשוק ליחס הנכון, הביקוש נמוך ביחס לרכבים אחרים בקטגוריה שמניסיוני נופלים מהסיוויק בכל הקשור לניהוג, היבואן כנראה עדיין לא הבין שהנהג הישראלי אוהב הרבה אבזור גם אם זה בא ע"ח ביצועים ודלק והרבה מטר פח לשקל אולי זאת הסיבה שהרכב לא המריא במכירות.

נקווה שהדגם החדש שאוטוטו מתחיל להימכר יתומחר בצורה הגיונית ועם אבזור בהתאם.

20170426_171001.jpg

• רעיון טוב! 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

תודה על הסקירה.

אני מצאתי את ההגה במשקל טוב בנסיעה וכבד מדיי בחניה (שופר ב2015 , אבל עדיין לא נהיה מעניין יותר) זוויות גלגול אפסיות ביחס לרוב המשפחתיות שניסיתי.

אישית לא סובל את הקונסולה המגושמת עם הגבעה והעודף פלסטיקה והמסכים, עיצוב פנים מוגזם.

הרכב מרגיש כבד בנסיעה עירונית וההילוכים הארוכים מוסיפים לתחושה העצלה.

לא התחברתי אליה בכלל.

פורסם

תודה יואב,

לגבי ההגה אולי עניין של העדפה אני פחות מתחבר להגה קל מדיי גם בחניות, לא משהו שמפריע לי.

אני גם לא התחברתי למראה הפנימי, מבחינת הנדסת אנוש דווקא אהבתי שגם המסך וגם הקונסולה פונים לנהג, הכל ברור וקריא.

בעניין הביצועים אני נוטה לא להסכים איתך, כמו שציינתי הדוושה מעט ארוכה מה שנותן תחושה שאתה לוחץ וההתקדמות לא בהתאם, לדעתי זה ניסיון לחסוך דלק, בפועל לחיצה שקצת תעלה סל"ד (מעל 3000) תיצור קצב טוב. אני משווה למשפחתיות 1600 ומרובם ההונדה זריזה יותר, אני מרגיש את זה ביציאה מרמזור ובעיקר בעקיפות.

פורסם

הייתה לי סיויק 2006 עם מנוע 1.8 אוט' סדאן. יש לציין שצריכת הדלק מעולה יחסית למנוע 1.8 ותיבה אוטומטית. הצלחתי להגיע ל 1:15 בערך בנסיעה בין עירונית שחלקה הייתה הררית ועם מזגן (אזור הצפון).

פורסם

היי . גם אני קניתי הונדה האטצבק , אמנם 2012 אבל אותו אוטו . יושב מעולה על הכביש ונהנה מכל נסיעה איתו .אחד היפים ,לפי דעתי שקיים ברמה שלו .אפס בעיות אבל טיפולים קצת יקרים . חכה שתגיע לטיפול 90000.בקיצור סעו בזהירות ושמרו מרחק . חסר לי המולטי מדיה אבל אפשר להביא פלסטיקה ומכשיר אנדרואיד בסביבות 800-1000 ,מכשיר טוב ולהרכיב .כרגע הסתדר ככה עד ליבוא לי הקריז ואני התעצבן אז אני אחליף . חוץ מזה אחלה אוטו .

פורסם

אני טיפלתי בהונדה שהייתה לי במוסך מורשה הונדה באשקלון והמחירים לא היו זולים אבל גם לא יקרים. טיפול קטן כולל החלפת שמן גיר יצא בסביבות 1100 ש"ח שזה יפה מאוד.

פורסם

לאשתי היה סיוויק סדאן 2009 שנמכרה לפני מס ימים.

בגדול האוטו היה בסדר אבל צריכת הדלק בעיר היתה זוועתית ביותר.

נסיעות רק בעיר עם מזגן הניבו כ 1:7 באופן קבוע על פני שנתיים שהאוטו אצלה.

מחוץ לעיר בלבד היה מעולה. בסביבות 1:15 בקלות בנסיעה של 100 קמ"ש.

האוטו נבדק במורשה הונדה ובמכונת 4 גזים כך שלא היתה איזה בעיה כלשהי שהיתה אמורה להשפיע על הצריכה.

מעבר לכך, לא מצאתי משהו מיוחד באוטו הזה שמסביר מדוע הוא עולה הרבה יותר ממשפחתיות באותם שנתונים.

פורסם

מוזר, דווקא אצלי בתוך העיר הייתי מגיע בלי שום בעיה ל 1:9.5 אבל אולי זה תלוי בסוג העיר. באותה תקופה גרתי בבאר שבע והפקקים שם לא נוראיים כמו באזור המרכז.

פורסם
היי . גם אני קניתי הונדה האטצבק , אמנם 2012 אבל אותו אוטו . יושב מעולה על הכביש ונהנה מכל נסיעה איתו .אחד היפים ,לפי דעתי שקיים ברמה שלו .אפס בעיות אבל טיפולים קצת יקרים . חכה שתגיע לטיפול 90000.בקיצור סעו בזהירות ושמרו מרחק . חסר לי המולטי מדיה אבל אפשר להביא פלסטיקה ומכשיר אנדרואיד בסביבות 800-1000 ,מכשיר טוב ולהרכיב .כרגע הסתדר ככה עד ליבוא לי הקריז ואני התעצבן אז אני אחליף . חוץ מזה אחלה אוטו .

Etshani ב2012 הרכב הגיע עם בקרת שיוט ומגביל מהירות?

כמה עלה לך טיפול 90? ואני אשמח אם תוכל להפנות אותי למקום שמוכרים מולטימדיה במחיר כזה

פורסם

איתמר זה המחיר שיצא גם לי בסיוויק 2008, ביונדאי לדעתי זה היה נסגר ב700-800 שח.

לגבי הצריכת דלק ב2008 הייתי מודד בין 1/10.3 בנסיעה יותר עירונית ו12.2 שהרוב היה בין עירוני

פורסם

קשה להסביר מה, אבל משהו גורם להונדה להרגיש אחרת. יכל להיות זה הכיול ויכל להיות שזה רק חסד נעורים משנות ה90 שבהם הונדה הייתה משמעותית עליונה על מתחרותיה.

לא לכולם איבזור עושה את זה. למשל ישיבה ב- mg , תרגיש קצת יותר טוב מרכב יפני עמוס תוספות מהכפרים. יש משהו אחר שקשה להצביע עליו, שבגינו באה לידי ביטוי הנאה מנהיגה

כמובן שכמונית כזו עם אבזור הקצה היא בהחלט חבילה מושלמת.

אגב, איך הראות לאחור? נראה שה''כנף'' מאוחר פוגעת בה קצת.

תהנה.

פורסם
קשה להסביר מה, אבל משהו גורם להונדה להרגיש אחרת. יכל להיות זה הכיול ויכל להיות שזה רק חסד נעורים משנות ה90 שבהם הונדה הייתה משמעותית עליונה על מתחרותיה.

לא לכולם איבזור עושה את זה. למשל ישיבה ב- mg , תרגיש קצת יותר טוב מרכב יפני עמוס תוספות מהכפרים. יש משהו אחר שקשה להצביע עליו, שבגינו באה לידי ביטוי הנאה מנהיגה

כמובן שכמונית כזו עם אבזור הקצה היא בהחלט חבילה מושלמת.

אגב, איך הראות לאחור? נראה שה''כנף'' מאוחר פוגעת בה קצת.

תהנה.

אני מאוד מסכים איתך בתחושה.

גם לי הנהיגה בהונדה (אם זה הגיר הידני שהוא מהטובים שיש), תפעול הכפתורים והתחושה הכללית היא שונה וטובה מרוב המכוניות היפניות שנהגתי בהם.

התחושה היא שזה פשוט עובד נכון, ואין לי הסבר ברור למה זה מרגיש כך.

פורסם
איתמר זה המחיר שיצא גם לי בסיוויק 2008, ביונדאי לדעתי זה היה נסגר ב700-800 שח.

לגבי הצריכת דלק ב2008 הייתי מודד בין 1/10.3 בנסיעה יותר עירונית ו12.2 שהרוב היה בין עירוני

במקרה יש לי כרגע יונדאי i20 שנת 2009. עלויות החלפים לא כזו זולה לעומת ההונדה.

מוזמן להיכנס לסקירה שכתבתי

פורסם

מסכים איתך שיש איזה קסם שמחזיר את הלקוחות פעם אחר פעם לקנות הונדה, הבחור שמכר לי קנה הונדה hrv..

לגבי הספויילר, בקנייה המוכר ציין שזה פוגע בראות, לי בכל אופן לא קרה שהפריע לי.

• תוכן חדש...