Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

AMAZON מחלקים 50$? מה הקאטץ'?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמזון מציעים להוריד לי 50$ מסכום הקניה, אבל מה זה אומר? איפה הקאטץ'?

הרי לא הגיוני שיביאו לי כסף מבלי לרצות ממני משהו.

https://www.amazon.com/gp/cobrandcard/marketing.html?pr=con321&inc=50gc&ts=23u0j8oaejoq7tpf0mefzj28lerj7f2&dasin=B0049W2VDO&plattr=CB50DP&place=detailpage&imp=A3AV51OJSYE4P3

They are trying to ban me...

פורסם

אתה מקבל כרטיס מתנה *לאמזון* כשאתה מוציא כ.א של *אמזון*

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני לא יודע מה אתה רואה מישראל - אבל בכלליות - כרטיסי אשראי אמריקאים אפשר להוציא אם אתה גר בארה״ב עם SSN והיסטורית קרדיט.

That said - לכרטיסי אשראי אמריקאים Branded - בונוס Sign on של עשרות דולרים הוא בכלל לא גבוהה.

אמקס מחזירים כסף כנגד האשראי (50-100 דולר) , חברות התעופה נותנות נקודות בשווי מאות דולרים , חנויות נותנות הנחות של עשרות דולרים וכו. וגם הנקודות אשכרה שוות משהו (שווי של 1-5 סנט כתלות במה אתה קונה על כל דולר זה סופר נפוץ)

בסופו של דבר - הם עושים מחקר שוק שבו הם מוצאים שהכרטיסים האלו מגבירים רכישות ונאמנות למותג וזה משתלם.

אל תדאג להם - אף אחד לא מפסיד כסף.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אז אני יכול להיות שקט? פשוט לקחת את ה50$?

אני לא קונה בAMAZON כמעט בכלל, זה יוצא לי טוב במקרה כי אני מזמין משהו ב120$ בערך.

אני פשוט לא רוצה שעוד תקופה מסויימת יתחילו לחייב אותי באיזה משהו.

They are trying to ban me...

פורסם

אתה גר בארה״ב ויש לך היסטורית קרדיט וחשבון בנק אמריקאי לחבר אליו את השראי?

אם התשובה על אחד מהסעיפים היא לא - אז לא תוכל להוציא את האשראי הזה.

אם התשובה היא כן לכל הסעיפים - אז בגדול כן. בכלליות זה אחלה כרטיס אשראי למי שקונה הרבה מאמזון.

השיטת אשראי האמריקאית מאוד שונה מהישראלית בקטע של קבלת כרטיסים ומסגרות אשראי.

ד״א - למנויי Prime זה 70 דולר ו5 אחוז הנחה על כמעט כל מה שאתה קונה דרך אמזון.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו - מנוי פריים כולל גם את הקלאוד של אמאזון, לא? אם כן - אתה זוכר מה ההגבלות עליו?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פריים בכלליות זה שירות משתלם למי שגר בארה״ב.

משלוחים לרוב הדברים חינם תוך יומיים ואם זה מעל 35 דולר - באותו יום , Prime now - שמביא לך רשימה מצומצמת של דברים תוך שעה שעתיים לאיפה שאתה , שירות וידאו סביר , מוסיקה לא רע ו״ספריית״ ספרים בסיסית למדי למי שמשתמש בקינדל ועוד כל מני הטבות.

אחד הדברים החדשים זה החנויות ספרים (פיסיות) שהם פותחים שהם לא פחות ממדהימות (ברצינות - החנויות ספרים הכי טובות שהייתי בהן) - עם סידור ותצוגת ספרים מהממת (כל הספרים פונים קדימה , סידור מעולה , תקציר וReview score מאמזון וכו) וההנחות של מנויי פריים בקופה.

בגדול? כל מי שאני מכיר שגר פה בערך מחזיק פריים.

(אני גם מנוי על השירות Fresh שהוא נפרד ומקביל לקניות בסופר - 15 דולר , המחירים בין הנמוכים ביותר שתמצא פה , מעל 40 דולר לא משלמים על משלוח ולא משאירים טיפ והכל מגיע ארוז בצורה מושלמת בשקיות רב פעמיות שהן צידניות אטומות - משלוח מהיום למחר או לפעמים באותו יום בלחיצת כפתור).

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אם כבר הנושא עלה: איך עובד כ.א בארה״ב?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מבחינת חיוב?

קודם כל אין דבר כזה תשלומים ללא ריבית :)

גם לא חלוקה בקרדיט.

אתה מגהץ על האשראי , יכול לשלם בכל זמן שבא לך.

כל 30 יום אתה מקבל חשבון , שאתה יכול לשלם תוך 21 יום ללא ריבית (תשלום חלקי או מלא) , כל מה שאתה ״גורר״ איתך לחודש הבא - אתה משלם את החלק היחסי מהריבית השנתית של הכרטיס.

הריבית הזו קרובה לריבית שוק אפור בכל מדינה מתוקנת :) ותלויה בקרדיט שלך (צפונה ל10 אחוז ומוגבלת בחוק ל25% כמדומני - שנתי)

זה יוצר מצב גם שיש כרטיסים שההטבה היחידה שלהם זה 0 אחוז ריבית לשנה וחצי הראשונה לדוגמא.

יש 2 מוצרים נוספים:

1. כרטיס דביט - חייבת - הכסף ירד מחשבון הבנק אוטומטית. זה לא קשור לקויי אשראי - מגהצים אותו הדבר - אבל מאוד לא בטוח לשימוש באינטרנט מסיבות ברורות.

2. Charge cards - שזה יותר קרוב למה שיש בארץ - מגהצים - ובסוף החודש הכל יורד במכה - זה בעיקר אמקס זהב ופלטינום.

בכל נקודה כאמור אתה יכול לשלם את כל הכרטיס אשראי (לפני הגעת החשבון) וההטבות על כרטיסים טובים משתלמות.

יש כרטיסים שעולים עלות שנתית של מאות דולרים ומחזירים את עצמם בקלות.

לגבי הקבלת כרטיסי אשראי - כל השיטה עובדת על חישוב ציון קרדיט שלך שמובנה משימוש בכרטיסי אשראי (כמה שפחות אחוז שימוש שמגיע בחשבון לעומת הקו אשראי שלך - יותר טוב - לכן אנשים משלמים לפני החשבון) , קווי אשראי קיימים , כמה שנים יש לך אותם , הלוואות מכל הסוגים ומוסר התשלומים שלך (אם אתה לא משלם בזמן - זה רודף אותך 7 שנים ...).

פה זה כבר אומנות למי שרוצה להגיע לציון אשראי גבוהה (במיוחד למהגרים חדשים). כל זה מתבסס על תושבות (לא אזרחות) וSSN - לכן למי שגר מחוץ לארה״ב כמעט לא רלוונטי הנושא.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...