Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמת DSLR ראשונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם :-)

לאחרונה שוב עלה החשק לקנות מצלמת DSLR ראשונה, על מנת שאוכל לצלם באירועים משפחתיים, תמונות של המשפחה והחברים בטיולים, וגם סתם נופים יפים.

מה שחשוב לי שתהיה קישוריות העברת תמונות מהירה לפלאפון גם (WIFI או SNAPBRIDE של NIKON למשל)

התקציב שלי הוא סביב 2500 כולל עדשה.

אני ממש לא מקצועי בתחום ובדיקה קצרה שבדקתי נראה שה750D של Canon והD3400 של NIKON הן בקרב האחרון?

איזו מצלמה? איזו עדשה לקחת? :?

פורסם

~

אני מבין שבתקציב כזה לא מדובר במירורלס, כלומר אתה מכוון מלכתחילה לטכנולוגיה מיושנת. במצב כזה, מדוע לא להתחיל מיד שניה ולהשקיע את העודף בעדשות/אביזרים/שיעורי צילום/קרן חסכון למצלמה הבאה?

אני לא מומחה בתחום (יש פה כמה כאלה), אבל תעיף מבט בשרשור דומה שפתחתי לפני מספר שנים, אולי זה יעזור לך להתמקד: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?332132

פורסם

אני ממליץ לך להשקיע כסף במצלמה קומפקטית פרימיום כגון Panasonic Lumix ZS100

מצלמות DSLR מאוד כבדות, גדולות, מגושמות ולא פרקטיות בטיולים ארוכים ואירועים. ברשותי מצלמה DSLR של Canon ומצלמה קומפקטית Sony RX100 Mark 2. מהיום שרכשתי את המצלמה הקומפקטית מצלמת DSLR מעלה אבק על המדף.

פורסם

אני לא ממליץ, אני אומר קטגורית: כדי לתעד משפחה וטיולים, לקנות קומפקטית עם חיישן גדול (1 אינטש), לא DSLR. מצלמה עם עדשות מתחלפות (ILC) כדאית רק לחובבי צילום.

הסוני RX100 II קצת מיושנת.

זו חדשה יותר:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=924966

לזו יש זום מרשים:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=921763

לא השוותי ביניהן. אני יכול לעשות זאת יותר מאוחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

RX100 II באמת מיושנת... הבאתי אותה כדוגמא לכמה השימוש בקומפקטית יותר נוח בהשוואה ל-DSLR. בתקציב שלו אפשר לקנות מצלמה קומפקטית מעולה.

פורסם

ומה עם ארצה בעתיד להחליף עדשות?

לגבי הtz100, איכות התמונות באמת לא מרשימה יותר מדי לצערי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

לשימושים שציינת לא צריך לקנות DSLR. קומפקטית תהיה יותר ממספקת או איזו מירורלס עם חיישן 4/3 כמו איזו סוני A6000 (המחיר הנמוך בזאפ -2000 ש"ח).

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם אתה רוצה להיכנס לתחום הצילום בצורה יותר רצינית. אם כן, קנה DSLR. אם לא, וותר על זה.

אם כן תחליט לקנות DSLR ובאמת אין לך מושג איך ומה וכמה, אני ממליץ על ניקון, בעיקר בזכות פיצ'ר אחד (יכול להיות שגם לקנון יש אותו אבל אני לא יודע) - כפתור עם סימן שאלה שנותן הסבר קצר על כל סעיף בתפריטים, מה שעוזר לך ללמוד את המצלמה ולהפיק תמונות טובות יותר מהר יותר.

לגבי ההשוואה בין שני הדגמים שנתת - הקנון נמצאת גבוה יותר בהיררכיה. ה-D3500 של ניקון מקבילה ל-1200D של קאנון.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
ומה עם ארצה בעתיד להחליף עדשות?

לגבי הtz100, איכות התמונות באמת לא מרשימה יותר מדי לצערי.

המצלמה קיבלה ביקורות מעולות:

http://www.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_tz100_review/sample_images/

דע לך שהרבה תמונות מרשימות שרואים ברשת עברו שיפוץ מקיף בפוטושופ.

פורסם

אני גם חושב בעתיד לקנות עוד עדשות ולהתקדם, כרגע לא נראה בטווח קניית עדשה, אבל זה משהו שאני שוקל

פורסם

גם אני חושב ש DSLR זה לא פיתרון. אני מבין את הרצון שלך לתמונות איכותיות יותר, אבל דע שהרבה יותר קל להפיק כאלה ממצלמה קומפקטית איכותית, בטח ובטח עם מירורלס. זה אפילו בלי לדבר על איכות המצלמה עצמה.

מכיר את המשפט ״המצלמה הכי טובה היא זו שנמצאת איתך באותו הרגע״?. DSLR בגלל המשקל והסרבול נוטות להישאר בבית. מעבר לכך, גם אם היא אצלך היא בד״כ בתוך תיק ונשלפת פחות בקלות. זה נראה לך אולי קשקוש עכשיו, אבל זה מאוד מוחשי ברגע שיש לך אחת. דבר נוסף - לצילומים טובים של אנשים אתה רוצה להיות סוג של זבוב על הקיר, או לחלופין קשר עין וחיבור עם המצולם. ל-DSLR יש נטיה לעמוד באמצע בינך לבין המצולם.

אם אתה אומר בא לי תחביב חדש, צילום, רוצה להשקיע בו ולהתמקצע בו - אני יכול איכשהו להבין DSLR (אם כי מירורלס תתאים לכך הרבה יותר לדעתי, ולדעת לא מעט אנשים שמוכרים כרגע את ציוד הרפלקס שלהם). אבל אם כל מה שאתה מחפש זה שדרוג התמונות ממצבי יום יום רגילים - מצלמה קומפקטית טובה, אפילו סמארטפון איכותי בהחלט יעמדו במשימה. זה דורש לימוד, תרגול והכרת המגבלות שלהן, אבל אפשרי בהחלט.

יחד עם כל זה - יש אנשים שבאמת הצילום אצלם זה העיקר וההנאה, ולא אכפת להם בשביל זה להסתובב עם כמה ק״ג מצלמה על הגב. אתה חושב שאתה כזה? רוצה לבדוק אם אתה כזה? קנה רפלקס, עדיף יד שניה בזול רק כדי להבין אם זה באמת מתאים לך. יכול להשאיל לך לתקופה ארוכה עד לא מוגבלת קנון 30D (ללא עדשה) לטובת העניין.

עסקתי בצילום לא מעט, יש בבית כמה גופים של DSLR, יש מירורלס, יש קומפקטית טובה. עם מה אני מצלם בעיקר? סמארטפון. בחופש האחרון שלי בחו״ל הייתה איתי המירורלס ולא יצאה מהמלון. למי יש כוח לסחוב, אני בחופש.

הרפלקס בשימוש רק לימי צילום מתוכננים מראש, שבהם התמונות לא אמורות לשרת רק אותי. המירורלס בעיקר למילואים, להפיג את השעמום (עם עדשה אחת בנרתיק קטן שמתחבר לחגורה). הקומפקטית נשארה מאחור ולכן עברה לאחי הקטן. הסמארטפון (Huwawi P9) מצלם על בסיס יומי, והתוצאות מצויינות.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מסכים עם המאמר, קניתי dslr לכבוד הילד הראשון ומאז משתמש בה רק באירועים משפחתיים. קנה קומפקטית איכותית , בוודאות תשמש אותך יותר

Sent from my MI 5s using Tapatalk

פורסם
אני ממליץ לך להשקיע כסף במצלמה קומפקטית פרימיום כגון Panasonic Lumix ZS100

מצלמות DSLR מאוד כבדות, גדולות, מגושמות ולא פרקטיות בטיולים ארוכים ואירועים. ברשותי מצלמה DSLR של Canon ומצלמה קומפקטית Sony RX100 Mark 2. מהיום שרכשתי את המצלמה הקומפקטית מצלמת DSLR מעלה אבק על המדף.

האם או כדאי לרכוש את ה Sony RX100 Mark 4 או את ה

Lumix DMC-ZS100 ?

בהשוואת נתונים יבשים הסוני יקרה יותר ובחלק מהפרמטרים נחותה יותר.

אך האמת נמצאת כמובן לא במספרים יבשים.

פורסם

הסוני עדיפה בפתיחת הצמצם (עוזר באור נמוך מאוד, ומאפשר לטשטש יותר את הרקע, אם אתה יודע לעבוד נכון) , איכות העדשה, איכות החיישן.

לפאנסוניק יתרון בטווח הזום ובזה שיש עינית.

Sent from my ONE E1001 using Tapatalk

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

הטווח הזום של הסוני "עלוב". לא שאני מחפש זום גדול, עד עכשיו העדשה העדיפה שלי הייתה בעלת זום שמקביל ל 38-170 והיא הספיקה לי יפה מאוד.

כך ש 250 זה Over בשבילי, אך 70 בטוח לא מספק בעליל.

עינית גם חשוב לי, זכור לי פעמים בודדות בלבד שבהם צילמתי בהסתכלות על המסך.

כך ששני הנקודות הנ"ל כבר פוסלות את הסוני, אם נוסיף מחיר - פסילה שלישית והסוני בחוץ.

אך בכל זאת, הזכרת: איכות עדשה וחיישן, עד כמה להתייחס לזה?

(נושא הצמצם, מובן לי)

עריכה: השוואה בין הסוני לפנסוניק (פלט צילומים זהים)

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

אי אפשר לערוך: שמתי לב שהקישור הוא רק לאתר ולא למצלמות, מצורף צילום מסך של שני תמונות זהות שצולמו בעזרת המצלמות, אכן לאורך הדרך מובחן שיש יתרון קל לסוני, לדעתי הוא זניח.

123.jpg

• תוכן חדש...