Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. אני מהרהר בשאלה, האם קצב ירידת מחיר הרכב באחוזים נשאר קבוע לאורך חיי הרכב (נגיד ב-5 השנים הראשונות). ואמחיש זאת בדוגמה. נגיד רכב חדש מאבד 30% מערכו בשנתיים הראשונות. האם גם רכב בן שנתיים יאבד כ-30% מערכו בשנתיים הבאות (בשנה ה-3 וה-4 ביחד)?

שימו לב שאני מדבר על חישוב באחוזים ולא בשקלים

פורסם

לא.

הירידה המשמעותית היא בשנתיים הראשונות.

אחכ פחות.

בהמשך המחיר יעלה אם לאוטו יש טסט ומיכל דלק מלא.

אחכ יעלה ככל שהזמן ימשיך לעבור.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
היי. אני מהרהר בשאלה, האם קצב ירידת מחיר הרכב באחוזים נשאר קבוע לאורך חיי הרכב (נגיד ב-5 השנים הראשונות). ואמחיש זאת בדוגמה. נגיד רכב חדש מאבד 30% מערכו בשנתיים הראשונות. האם גם רכב בן שנתיים יאבד כ-30% מערכו בשנתיים הבאות (בשנה ה-3 וה-4 ביחד)?

שימו לב שאני מדבר על חישוב באחוזים ולא בשקלים

לא בדיוק... זה אולי תאורטי. רכב חדש לדוגמא אישית - נקנה רכב חדש 157 אלף ונימכר בדיוק אחרי שנתיים ב 134 אלף. זה לא קרוב ל 30%.

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

הדוגמא האישית שלך היא די קיצונית. מעניין באיזה רכב מדובר ומתי מכרת.

לפותח השרשור - כפי שאמרו בדרך כלל הירידה באחוזים מתמתנת.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

גם הדוגמא שלו היא כללית. אפילו כשהולכים לעשות טרייד אין על רכב בן 2 לא מגיעים ל 30%.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

הדוגמה שלו הרבה הרבה יותר קרובה לממוצע מאשר שלך. שוב מעניין מה הרכב שהבאת כדוגמה ומתי מכרת אותו.

בטרייד אין תגיע לכך בקלות, שקלל גם את ההטבות וההנחות שהפסדת בגלל שעשית טרייד אין ותגלה מה המחיר האמיתי שקיבלת על הרכב שלך.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ניראה שהיום כל יום יש "מבצע" בסוכנויות וככה אפשר לקבל מחירון. נכון הכל קומבינה ומשחק מילים אבל "מחירון על מחירון" נישמע לפעמים לא רע ואפילו טוב יותר מ 30% של ירידת ערך בשנתיים.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
לא בדיוק... זה אולי תאורטי. רכב חדש לדוגמא אישית - נקנה רכב חדש 157 אלף ונימכר בדיוק אחרי שנתיים ב 134 אלף. זה לא קרוב ל 30%.

זוהי ירידת מחיר של 15% בשנתיים, דהיינו ירידת מחיר ממוצעת של 7.5% בלבד בשנה.

למיטב זכרוני מדובר באאוטלנדר, דהיינו ג'יפון, קטגוריית הג'יפונים אכן שומרת הכי הרבה על ערכה, גם המזאדה cx5 שנת 2012 שלי ירדה ירידה זהה.

לא רק זאת את אלא שהגי'פונים אף נמכרים כמשומשים במחיר מחירון ואפילו למעלה מכך כמו שאני זוכר שהיה במקרה שלך.

אם אתה רוכש ג'יפון חדש בהנחה מהיבואן, הרי שירידת הערך שלך בפועל מצטמצמת עוד יותר ובחלק מהמקרים היא נמוכה יותר מזו של רכב משומש.

לצורך העניין ישנם רכבים משפחתיים רגילים (ולא רכבי פאר שסובלים מירידת מחיר גדולה במיוחד) שיורדים אפילו 20% בשנה הראשונה ו-15% כל שנה לאחר מכן וגם נמכרים מתחת למחירון.

מדובר בהפרשים של עשרות אלפי ש"ח.

לפתוח השרשור, בדרך כלל בשנה הראשונה הרכב מפסיד כ- 5 אחוז יותר מבשנים לאחר מכן ובכל שנה בשנים לאחר מכן שיעור ירידת המחיר דומה ואולם לא תמיד זה כך, יש לעתים הבדלים משמעותיים מאד. אני יכול לתת לך דוגמה שהמאזדה שלי ירדה בשנה אחת רק 3%, הקיה ספורטג' בשנה מסוימת לא ירדה בכלל (אפס אחוז שינוי) ובשנה לאחר מכן ירדה 14% (יש לי מחירוני רכב ישנים).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

איזה קטע... בדיוק היום אחותי סיפרה כי מכרה את היטי 2012 שלהם מחיר מחירון. אז נכון שזה לא קשור לירידת ערך אבל מסתבר שאפשר למכור מחירון( הרכב פורסם ביד 2 במוצ"ש)

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

מכירה במחירון שקולה לגל ירוק למשך שבועיים רצוף בכל נסיעה או להיות ראשון בתור בדואר/סופר/קופח בחמש עשרה הפעמים הבאות.

ממש ניצחון.

כמעט כמו לקנות בהרבה מתחת למחירון. בעצם זה יותר שווה. שקול ל- החניה הכי קרובה לסופר/בית/עבודה/ למשך כחודשיים.

לא?

ותארו לכם לקנות גולף דור 4 בשנת 2001 חדש עם יורו חלש ולמכור שנתיים אחכ ביותר ממה שקנינו כי היורו התחזק וגולף חדשה עולה עכשיו כמו פייטון.

לא קרה לי כמובן. קרה לחבר, הוא עדיין מסתובב סביב אזור מגוריו בהקפות נצחון.

פורסם
מכירה במחירון שקולה לגל ירוק למשך שבועיים רצוף בכל נסיעה או להיות ראשון בתור בדואר/סופר/קופח בחמש עשרה הפעמים הבאות.

ממש ניצחון.

כמעט כמו לקנות בהרבה מתחת למחירון. בעצם זה יותר שווה. שקול ל- החניה הכי קרובה לסופר/בית/עבודה/ למשך כחודשיים.

לא?

אינני מסכים.

אני ועוד רבים כמוני (עדיין)מוכנים לשלם מחירון על רכב שמור יד 1

עם מעט ק''מ מטופל כהלכה וכו'

בעיקר אם מכירים את המוכר ואופיו.

יש לי שכן שמחזיק אסטרה ישנה יד 1 אני מבטיח לך שעוד לפני שידביק שלט

היא תימכר גם במעל למחירון.

הכל תלוי ויחסי.

פורסם

אם להתבסס על מחירון יד 2, ירידת ערך של רכב עד אזור קבוצת שווי 4 כולל די עקבית לאורך כלל חיי הרכב (אזור השמינית מהערך בשנה, פלוס-מינוס). כשאתה מתחיל לעלות במחירים מעבר לרמות האלה, יש התרסקות מחיר משמעותית בשנים הראשונות בעיקר, ולאורך שאר התקופה בכלל.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

• תוכן חדש...