Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה מתומצתת בכותרת.

סביבות שנתונים 13 - 14

שלושתן ידניות.

מכיוון שלא החזקתי באף אחת מהמכוניות הנ''ל, אני רק יכול להעריך שהפנדה תהיה החסכונית ביותר בדלק (אם כי תאבד מהר יותר מערכה), הריאו תהיה המרווחת והמאובזרת יותר אך תציג צריכת דלק מאכזבת (יחסית למה שהקטגוריה הזאת הרגילה אותנו בשנים האחרונות).

על האיביזה לא הספקתי לגבש דעה.

אני יודע שיש פה כמה שמחזיקים במכוניות האלה ואף פרסמו סקירות כאלה ואחרות.

אך עדיין חסרה לי השוואה ישירה ביניהן.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ריו ידנית - אם חשוב מרווח פנים עדיף לחפש את דגם 4 הדלתות הנדיר עם המנוע הגדול יותר.

איביזה צפופה מאחורה ,מושבים לא נוחים , המנוע האטמוספר אמין, את המחלות של הTSI פתרו בהחלפת סט טיימינג.

פורסם

פנדה היא מיני הריו והאיביזה - סופר מיני.

ההנחות שלך לגבי הריו לא נכונות לעניות דעתי. וסביר שלא תמצא השוואה בין הפנדה לשתיים האחרות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הפנדה היא מיני מהצד הגדול יותר של סקאלת המיני, האחרות סופר מיני.

הפנדה חסכונית משמעותית ותהייה זולה משמעותית - בעיקר בגלל שהיא התחילה במחיר של 60K ומשם התדרדרה, והאחרות עלו 15-20K יותר.

לא נראה שפנדה בת 3, שעולה סביבות 30K, יכולה לאבד הרבה מהערך שלה - כי פשוט לא נשאר "בשר".

הרכב כמובן יהיה פחות מרווח מאיביזה או ריו, אתה חייב לקחת את זה בחשבון אם זה חשוב לך.

עוד נקודה חשובה - בשנתון 2013 עוד הייתה פנדה ישנה, לא ממליץ לרכוש אותה אלא אם אתה מקבל מחיר מדהים - ההבדל בינה לבין הפנדה החדישה יותר הוא קריטי מבחינת עיצוב ומרווח פנים. מצד שני, אולי תוכל לרכוש את הפנדה הישנה במחיר זנותי ביותר, נגיד 15-17K לדגמי 2013. גם משהו לחשוב עליו.

לגבי ריו או איביזה - הייתי מתמקד בהשוואה בין מחירי ביטוח של השתיים. זה יכול להיות קריטי.

פורסם

אני יודע על ההבדל בין הקטגוריות, אך לדעתי פיאט הפליאו לנצל את המקום בפנדה, ככה שהרשתי לעצמי להשוות אותה למכוניות מקטגוריה אחת מעל. מה שלא היית עושה עם אלטו ושות'.

תודה למגיבים.

אשמח לעוד מידע וחוו''ד.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הייתה לי שנה וחצי קיה ריו 4 דלתות 1.4 ידנית(דגם מאוד נדיר - נמכרו עשרות ממנו, אם תמצא אחת שמורה תרוויח).

הרכב מרווח,המושב מאוד נוח(המתלים נוקשים),התא מטען ענק אבל עם סף הטענה גבוהה ולא היה לי יתרון כרווק - המנוע 1.4 109 כוח סוס עם הגיר 6 הילוכים הידני היה מעולה- הרבה יותר טוב מה4 הילוכים האוטומטי והצליח להוציא מהמנוע ביצועים הרבה יותר טובים ממנוע ה1,200 שנמכר עם הגירסאת 5 דלתות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

נראה לי שאאלץ להתמקד בגירסת 5 דלתות 1.2 ידני 5 הילוכים - מדובר ברכב של אחי שנרכש פה בפורום, ככה שהיתרון של השקיפות משמעותי עבורי.

מה גם שתצורת 5 דלתות יותר פרקטית. כמובן שהמנוע והגיר עדיפים בהרבה ב1.4 6 הילוכים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לדעתי אתה צריך להתמקד מה יותר חשוב לך. האיביזה אמינה יחסית בכל הגרסאות הידניות (רק שים לב להערה שהעיר יואב), אבל לא מאוד מרווחת מאחורה.

הריאו מרווחת יותר ואמינה, אבל חלשה יחסית וכבדה בהרבה מ-i20 מקבילה.

פורסם

על הרוב כבר ענו לך, אוכל להוסיף שאפשר להגיע לצריכת דלק מצוינת עם קיה ריו ידנית, סביבות 1:18-17.

בהתחשב בכך שאופי הנהיגה שלך מתאים לנסיעה חסכונית בדלק, אחרת לקריטריון "צריכת דלק" אין שום משמעות עבורך.

פורסם

אני מדבר על צריכה ממוצעת. לא מדידה על כביש 6 בלבד.

וכן, הנהיגה שלי בהחלט מוכוונת חיסכון בדלק.

תנאי הדרך ואופי השימושים קצת פחות (פקקים, נסיעות קצרות וקרות).

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...