Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כבר כמו שנאמר לפני.

אחריי טיפול שבדקת שהכל נעשה בצורה טובה ואפילו השאיר את החלקים שהחליפו שתראה מה שנעשה(לא שכל אחד יכול להבחין בהבדל).

אפשר לגשת ולהביא טיפ.

אבל אני חושב שהמכונאי אמור לקבל טיפ מהמעסיק על זה שהוא מוציא לקוחות שמחים ולא מהלקוחות.

פורסם

אני לא יכול לעשות את זה מכיוון שהמוסך שאני לפעמים משתמש בו בשביל הטויוטה שלי , אני ובעל המוסך חברים טובים בסביבת העבודה , נראה לי דפוק לתת לעובד טיפ ולבקש הנחה מבעל המוסך.

פורסם

חברים לאף אחד לא צריך לתת טיפ שמקבל משכורת !ואני יסביר .

טיפ ניתן לתת לדברים ממש מסוימים בחיים על דברים לא שגרתיים ,מה שיקרה שאתה מרגיל מקום או אדם לטיפ אוטומטית הראש יתחיל לעבוד לפי טיפ שזה אומר דוגמה שני אנשים קבועים עם אותו הרכב באותו המוסך אצל אותו המכונאי אחד ידוע כמשלם טיפ והשני לא .

בלב של המכונאי "אה זה חרא זה אף פעם לא נותן טיפ יאלה נעשה חפיף "(מקבל שכר חודשי )

אותו המכונאי לבעל רכב שמשלם טיפ "איזה גבר כל הזמן נותן לי טיפ נעבוד לאט שלא נשבור דבר " (מקבל שכר חודשי )

נחשו מה יקרה שפעם אחד לא תשלם לישראלי טיפ אחרי כמה פעמים ששילמת ? שוכח ומקלל אותך ואומר בלב איזה קמצן .

לכן חברים אל תרגילו אף אחד לשום טיפ מקבל משכורת לא צריך לתת טיפ על שרות שמראש צריך להיות טוב .

אני בחיים לא ציפיתי לטיפ על עבודות שלי בחיים ! אתה עושה עבודה ומשלמים לך על זה .

חברים לא להיות יותר מידי סבבה בטיפים כי בסוף זה יבוא לרעת כולנו .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם
אז אתה כניראה לא מבין את המשמעות של טיפ למכונאי שבקושי מרוויח וכל שקל יעשה לו טוב. הטיפ זה לא רק הקטע של הכסף אלא גם עניין של ההערכה שלך לאותו מכונאי שיבין שיצאת או שתצא מאוד מרוצה ממנו.

אני מבין את זה לגמרי ואני חושב שיש מקרים שאפשר לתת טיפ.

מצד שני אני בתור נותן שרות בתחום שלי מסרב באופן חד משמעי לקבל טיפים מלקוחות.

בעיניי זה ייוצר מחוייבות יתר כלפי הלקוח, ובזה אני לא מעוניין. משתדל מאוד לתת לכלום שרות טוב עד כמה שאני יכול ולא מעוניין להשקיע יותר במישהו שקיבלתי ממנו טיפ.

פורסם

אין קשר בין שניהם.

אתה משלם לבעל המוסך על הטיפול(פלוס מע"מ) למוסכניק על העבודה הטובה(בלי מע"מ)

או שאתה משלם בשחור על הטיפול ומתחנן להנחה,אז שתדע אפילו עם הנחה ותשלום בשחור הוא מרוויח עליך אחוזים שמנים.

פורסם
אני אישית מאז ומעולם בפעמים שכן ניגשתי למוסך בחיי כן נתתי טיפ בכל טיפול למכונאי שטיפל לי ברכב. בין 20 ל 50 שח.

טיפ של 20 שקל זה בדיחה!

הרבה יותר טוב לא להעליב אף אחד בלתת 20 ש"ח טיפ ובמקום זה ללכת לקנות למכונאי מנה שווארמה או קילו בורקסים.

זה מה שאני עושה, המכונאים במוסך הקבוע שלי יודעים שאני תמיד מגיע עם קילו בורקסים/ רוגלך ואם ההגעה היא לא בבוקר אלא לקראת צהריים, מגיע עם 2-3 מנות פלפל/שווארמה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אז אתה כניראה לא מבין את המשמעות של טיפ למכונאי שבקושי מרוויח וכל שקל יעשה לו טוב. הטיפ זה לא רק הקטע של הכסף אלא גם עניין של ההערכה שלך לאותו מכונאי שיבין שיצאת או שתצא מאוד מרוצה ממנו.

הפוך ידידי, הפוך .

אני נותן טיפ ולוחץ יד, לא מתחיל בסחטנות רגשית ... מעולם לא אכזב אותי .

תמיד כשבאתי לאסוף את הרכב- המכונאי התחיל לספר לי מה עשה וכן הלאה והייתי עונה " סומך עליך- תעשה איזה קפה טוב" .

אני לא אוהב דיבורים- אני אוהב הבנה בלי דיבורים ( זה בדיוק המטרה של הטיפ... גם בבית מלון, וגם בעצם בכל מקום) .

פורסם
טיפ של 20 שקל זה בדיחה!

הרבה יותר טוב לא להעליב אף אחד בלתת 20 ש"ח טיפ ובמקום זה ללכת לקנות למכונאי מנה שווארמה או קילו בורקסים.

זה מה שאני עושה, המכונאים במוסך הקבוע שלי יודעים שאני תמיד מגיע עם קילו בורקסים/ רוגלך ואם ההגעה היא לא בבוקר אלא לקראת צהריים, מגיע עם 2-3 מנות פלפל/שווארמה.

למכונאי שעובד היום במינימום כל שקל הוא חשוב אז 20 שח ירים לו בכלח את האף וההרגשה שהוא עשה את העבודה נאמנה ויצאת מרוצה ממנו. שוב, זה לא הקטע של הכסף כמו ההרגשה הטובה של אותו מכונאי שהבין שאתה סומך עליו ומודה לו על הטיפול המסור ברכב ולא שתראה בו איזה רובוט שרק מנסה לחפף אותך, ואחד שבקושי סיים בית ספר ואין לו מה לעשות חוץ מלעשות את העבודה השחורה. זה גם הגיוני שבעל שירות שמקבל טיפ ייתן מעצמו יותר מבעל שירות שלא קיבל. מה לעשות, ככה זה עובד בחיים לצערינו. אז לא משנה באמת באיזה צורה הטיפ יגיע...שווארמה, פאלאפל, בורקסים...כסף. העיקר שיבינו שאתה מעריך.

פורסם
הפוך ידידי, הפוך .

אני נותן טיפ ולוחץ יד, לא מתחיל בסחטנות רגשית ... מעולם לא אכזב אותי .

תמיד כשבאתי לאסוף את הרכב- המכונאי התחיל לספר לי מה עשה וכן הלאה והייתי עונה " סומך עליך- תעשה איזה קפה טוב" .

אני לא אוהב דיבורים- אני אוהב הבנה בלי דיבורים ( זה בדיוק המטרה של הטיפ... גם בבית מלון, וגם בעצם בכל מקום) .

איפה הסחטנות הריגשית?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במוסך שאני מטפל בו המכונאי הוא הבעלים והעובד היחיד, אז אני תמיד מוסיף לו טיפ בסביבות ה50-100 ש"ח, תלוי בגודל העבודה. על עבודה שלוקחת כמה דקות עם חלקים שהבאתי מהבית הוא בד"כ לא מסכים לקחת תשלום בכלל, אז כשיש עבודה שלוקחת זמן וליפט אני מביא לוניותר ממה ששצריך ובורח כדי שלא ינסה להחזיר לי. לא יודע מה מקובל בתחום הזה, כשאני שבע רצון משירות אני אוהב לתת טיפה יותר, שגם זה שעבד בשבילי יהנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אז לא משנה באמת באיזה צורה הטיפ יגיע...שווארמה, פאלאפל, בורקסים...כסף. העיקר שיבינו שאתה מעריך.

אין בניינו שום מחלוקת.

אם הסטנדרט בעולם המכונאות היה שכמעט כל אחד נותן טיפ (כמו לדוגמא משלוחי פיצה), אז 20 ועוד 20 ובסוף החודש יש חבילה נחמדה מהצד, אבל מאחר והסטנדרט כיום הוא להערכתי מכונאי רואה טיפ אחד לשבוע (אולי),אני רק אומר שאם מה שאתה יכול לתת זה 20 ש"ח, אני חושב שהרבה יותר עדיף להביא בורקסים וכו' מאשר 20 ש"ח שככסף, נראים דיי עלובים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אין בניינו שום מחלוקת.

אם הסטנדרט בעולם המכונאות היה שכמעט כל אחד נותן טיפ (כמו לדוגמא משלוחי פיצה), אז 20 ועוד 20 ובסוף החודש יש חבילה נחמדה מהצד, אבל מאחר והסטנדרט כיום הוא להערכתי מכונאי רואה טיפ אחד לשבוע (אולי),אני רק אומר שאם מה שאתה יכול לתת זה 20 ש"ח, אני חושב שהרבה יותר עדיף להביא בורקסים וכו' מאשר 20 ש"ח שככסף, נראים דיי עלובים.

אם על טיפול החלפת שמן ופילטר בלבד שלוקחת רבע שעה אתה מביא קילו בורקסים אז אתה לארג' אמיתי...רק לאכול את הבורקסים ייקח יותר זמן מהטיפול עצמו. :)

בכל מיקרה זה ברור שאם הטיפול שנעשה על ריכבי ייקח כמה שעות טובות לא אשים רק 20 שח. תלוי מה נעשה וכמה זמן כמובן.

פורסם

מקובל או לא, אני קיבלתי מספר פעמים טיפים של בין 20-100, ההרגשה לא הכי נעימה לפעמים, אני אוהב להקפיד בעבודה, להחזיר כל בורג, קליפס, ניקיון. בעניין המשכורת אתם לא מדייקים, אני מכונאי יחסית צעיר ואני סוגר את החודש עם משכורת לא רעה בכלל, ומרוויח אפילו 20-30% יותר מאנשים בגילי. לעומת הבוגרים יותר במוסך המשכורת שלי די נמוכה. הכל תלוי באיש מקצוע ובמוסך.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תוכן חדש...