Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבי, זה לא נכון...

אני הכרתי מכונאים תותחים וקבועים הרבה שנים שבקושי גירדו את ה6.5 אלף וגם זה כולל נסיעות.

רוב בעלי המוסכים לא משלמים טוב למכונאים , מי שמרוויח היטב זה אלו שמתעסקים בחשמל רכב, המרצה שלי במכללה היה מרוויח כמעט 14 נטו בחודש.

עכשיו אתה יכול להגיד לי שאני צעיר, מדבר שטויות, הכל הולך,

אבל אני גם חייתי במקצוע הזה ואני מכיר מכונאים.

לפי מה שאתה מספר אני מבסוט בשבילך אבל זה לא המצב בהרבה מקומות.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין דבר כזה מקובל או לא מקובל. אני פשוט אומר: אין לי דרך מוחשית אחרת לבטא את הכרת התודה שאני חש על השרות שקיבלתי. הרי לך תשר. כולם לוקחים. חשוב גם שהסכום יהיה הולם למעמד.

לפעמים שטר זה מספיק, לפעמים מעטפה, לפעמים קופסת נעליים עטופה יפה. [emoji6]

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם
מקובל או לא, אני קיבלתי מספר פעמים טיפים של בין 20-100, ההרגשה לא הכי נעימה לפעמים, אני אוהב להקפיד בעבודה, להחזיר כל בורג, קליפס, ניקיון. בעניין המשכורת אתם לא מדייקים, אני מכונאי יחסית צעיר ואני סוגר את החודש עם משכורת לא רעה בכלל, ומרוויח אפילו 20-30% יותר מאנשים בגילי. לעומת הבוגרים יותר במוסך המשכורת שלי די נמוכה. הכל תלוי באיש מקצוע ובמוסך.

כרווק לקבל 6000 שח זה בומבה...אין יותר מידי על הראש וזה מרגיש שאפשר לחיות עם זה אבל כמישפחה במדינה הזו מתחת ל 8-9 אלף בחודש לנפש לא בא בחשבון אז אני באמת מקווה שאלה הסכומים שאתה מקבל גם כמכונאי פשוט.

פורסם
כרווק לקבל 6000 שח זה בומבה...אין יותר מידי על הראש וזה מרגיש שאפשר לחיות עם זה אבל כמישפחה במדינה הזו מתחת ל 8-9 אלף בחודש לנפש לא בא בחשבון אז אני באמת מקווה שאלה הסכומים שאתה מקבל גם כמכונאי פשוט.

8 לנפש זה 40 למשפחה עם 3 ילדים. עמוק בתוך עשירון עליון.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם
אתה מערבב פה שני דברים. אם כבר מישהו החליט לתת טיפ, הוא לא נותן אותו לבעל המוסך. לבעל המוסך ברור שאין כל הגיון לתת טיפ.

אם כבר, אז את הטיפ נותנים לעובד הפשוט שעבד על האוטו. העובד הזה לא קובע את המחירים במוסך ולא את המדיניות.

אם העובד הפשוט הזה עשה עבודה שהיא בעיניך טובה ומעל הנורמה המקובלת, ובא לך לתת לו טיפ - אתה יכול, אפילו שזה לא מקובל.

אני לא מכיר את העובד ואני נכנס למוסך במטרה לתקן את הרכב או לטפל בו, משלם על זה, נראה לך הגיוני שעל זה שהעובד יבצע את העבודה לשמה הוא מקבל משכורת אני אמור להוסיף לו טיפ ? רק בגלל שעשה אותה בצורה טובה?

אז מה על כאלו שלא ישלמו טיפ? יקבלו שירות פחות טוב? כי הם לא משלמים טיפ? מוסך זה נותן שירות בתשלום , לא ממציאים פטנטים או עושים משהו יוצא דופן, בא לטיפול - יש דרישות מינימום בטיפול שחובה עליו לעשות , אם לתת לו טיפ על כך שייצמד להנחיות המינימום ? לא נראה לי.

לעומת זאת , לקחת את הרכב לשטיפה ושילמת על השירות, והאיש שטיפה עבר בצורה מלוקקת מעל הנורמה על הרכב? אדרבא. מגיע לו , אבל במוסך ? מה הוא יכול לעשות ? לנקות לי את הפחיות בלמים טוב יותר?

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

גם בשטיפה אתה משלם על השרות, הרכב צריך לצאת נקי לחלוטין מהשטיפה ואין מה לשלם על זה אקסטרה.

זה פשוט נורמות שהשתרשו בחברה:

נהוג להשאיר טיפ בשטיפה, לשליח פיצה, למלצר במסעדה. עקרונית אין הבדל בין זה לבין טיפ למכונאי במוסך.

בכל המקרים העובד מקבל משכורת ועושה את העבודה שלו.

אבל ככה התרגלנו ולכן בשטיפה נראה לנו בסדר להשאיר טיפ אבל במוסך לא.

אין הבדל. טיפ זה דרך של הלקוח להודות לנותן שרות (לא לחברה הגדולה אלא לעובד ספציפי) על שרות טוב.

אם לא קיבלת שרות טוב ומעל הממוצע, אין מה לתת טיפ לדעתי, אפילו במקומות שנהוג לתת טיפ בכל מקרה.

פורסם

לי יש בעיה, אני חייב לשלם יותר מדי טיפ במקומות שאני מבלה בהם, זה מרגיש כמו שריטה קלה.

אבל לגבי טיפ בכסף למוסכניק זה באמת נורמה פחות מקובלת, מה שיותר זורם זה כמה עוגיות או מנה כלשהי לאכול וגם את זה אני מגדיר בכמה אתה מכיר את המכונאי.

פורסם

אתה לא חייב להשאיר טיפ גדול מהשאר.

10 אחוז מהחשבון במסעדות חברים שקיבלת שירות סביר.

לא קיבלת שירות טוב אל תשאיר טיפ בכלל.

אל תהפוך את.עצמך לצרכן שבויי.

לעניין הטיפ למכונאי אכן במידה וקיבלת רכב נקי ומטופל בלי עודפי או חוסרי נוזלים אפשר לפנק אבל לדעתי מיותר.

פורסם

אני לא מכיר מכונאי מקצועי בעל וותק רב שיעבוד ב6000 או אפילו 7000, אני בתור רווק בן 24 עם 7 שנות וותק מרוויח קצת יותר מ6000 נטו, ואני לא עובד קשה במיוחד, החברה הוותיקים מרוויחים יותר ממני, שכר של מכונאי גם לא תמיד נמדד בשנות וותק, אלא ברמה המקצועית ובידע, אם יש ידע בחשמל ודיאגנוסטיקה זה גם גורם משפיע, דיאגנוטיקאי טוב ירוויח הרבה יותר מכל מכונאי שיש, בגלל זה אני מתחיל להשתלב בדיאגנוסטיקה.. לא מלכלך בשמן, פחות כאבי גב ומשקלים, ומשכורת גבוהה משמעותית..

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

חבר'ה - למי אכפת כמה מרוויח המכונאי? מישהו יבקש תלוש? ואם מרוויח יותר ממני? לא אשאיר טיפ?

הרעיון של טיפ, הוא להבדיל את הגרוטאה שלך מגרוטאות אחרות .

פורסם

אני תמיד משאיר טיפ למכונאים שלדעתי משקיעים, ובכללי אוהב אנשים שמשקיעים בעבודה שלהם ולא עובדים חפיף.

גם אני, אמנם בתחום אחר לגמרי, מקבל טיפים של 50/100 שקל ואף הרבה יותר בעבודות גדולות. אני תמיד משקיע ומעריך אנשים אחרים שמשקיעים.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

• תוכן חדש...