Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CJ5 1965-הג'יפ שלי

שי .מ.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הערה עובדתית - הגיפ' הנ"ל הוא ארוך - משמע CJ-6 (היו כאלו גם עם מנוע 4 צילינדר כמו אצלך).

מעבר לכך מקווה שהצלחת לבסוף להשמישו וכך גם להנות ממנו.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

רגע , הגיפ' בצילום היה שייך לניסן מאשדוד ?

אם כן אני זוכר שראיתי אותו פעם אצלו הוא משופץ יפה ובעל בודי מעולה.

פורסם

נראה טוב.

אני מכיר אותו דיי מקרוב. הוא היה כמה שנים ברשות בחור שגר שתי דקות ממני, נהג מונית.

אני משער שקנית אותו ממנו. (איזור בני ברק רמת-גן). אני מזהה אותו לפי הקשת הצבע והג'אנטים.

ג'יפ יפה. שמור עליו.

ואכן כמו שקודמי אמר, זהו לא CJ-5 אלא CJ-6 בעל מנוע הוריקן 2,200 סמ"ק.

-ארז-

פורסם

חבר'ה!,

קודם כל אז ככה:

הג'יפ ניקנה מבחור שגר ליד בית-ליד.

ברישיון כתוב CJ5...מוזר!, בכל אופן, תודה על ההבהרה!!

ותודה על התגובות, הג'יפ עצמו נימצא כעת בשלבי שיפוץ......נקנה עם פאקונג ראש ובוכנות מלאות מים,

עבר אצלי שיפוץ ראש,שיפוץ רדיאטור,אלטרנטור ומצבר חדשים,מתלה אחורי חדש, שיפוץ כל מערכת הבלימה ,חידוש מערכת חשמל...

כרגע הוא מניע ונוסע מצויין, יש עוד הרבה דברים לתקן/לשפץ......עדכונים בהמשך!!

בברכה,שי

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

כנראה עבר עוד יד בין נהג המונית אלייך. הג'יפ הוא בהחלט הג'יפ שדיברתי עליו.

5 מספרים בלוחית. צהוב. מנוע 2200(תא מנוע קצר). נמוך. צמיגי בלון. קשת של CJ5 מקורית שחורה.

-מה שרשום לך ברשיון הוא טעות (לא נפוצה יש לציין) של משרד התחבורע.

הילד הוא CJ-6 מכל מבט וספק.

-בכל אופן- שאלה.

הרעיון הוא להשאיר אותו באופן המקורי שלו? או להוסיף לו אי אלו שיפצורים ושיפורים?

אם בחרת באפשרות השניה-

הייתי ממליץ דבר ראשון על סרנים רחבים- dana44 מאחור ו dana30 מלפנים.

דבר שיוסיף לג'יפ שלך יציבות בכביש ובשטח.

מה גם שמלאי החלפים לסרנים הנוכחיים שלך בפירוקיות קטן.

(אין ממש חלפים לסרנים שכדאי לקנות משומש פרט לציריות-ואלו לא רבות בפירוקיות, לסרנים כשלך).

בקיצור

על כל שאלה

www.jeepolog.com

אתר שאני יודע שכבר הכרת. שאל בני ונען:)

תתחדש!

-ארז-

פורסם

ראשית SUN34 - איני חושב שהגיפ' הנ"ל הגיע מאשדוד כמו שסברת.

שנית - איני בטוח כלל ששינוי צירים יתן יתרון כלשהו לגיפ' הנ"ל - איני יודע את היחס בתוך הדפרציאל (בגיפ' הנ"ל הרכיבו בארץ 2 - 43/9 ו-47/11 ). לגיפ' הנ"ל יש מגבלה של כוח (המרכב ארוך יותר מה-CJ-5 ולפיכך כבד יותר). בנוסף הצירים המורכבים על הגיפ' הם אמינים ביותר - ובכל מקרה הגיפ' הנ"ל לא היה צבאי בעברו.

בכל מקרה זהו רכב קלאסי ומהנה לנסיעה כמות שהוא.

פורסם

SUN34 ידידי, בצה"ל למיטב ידיעתי לא היו CJ-6 עם מנוע 4 צילינדר (אלא אם יעיד אחד שזוכר אותם במפורש). בכל מקרה במשטרה היו כאלו (מרביתם משנות ה-70?).

באמצע שנות ה-60 היו CJ-6 4 צילינדר רבים שהסתובבו בקיבוצים - אני מעריך שזהו אחד מהכלים הנ"ל.

פורסם
שנית - איני בטוח כלל ששינוי צירים יתן יתרון כלשהו לגיפ' הנ"ל - איני יודע את היחס בתוך הדפרציאל (בגיפ' הנ"ל הרכיבו בארץ 2 - 43/9 ו-47/11 ). . בנוסף הצירים המורכבים על הגיפ' הם אמינים ביותר - ובכל מקרה הגיפ' הנ"ל לא היה צבאי בעברו.

.

הסרן האחורי מאוד לא אמין. זה סרן AMC20, שידוע לשימצה בחולשתו. אם היו מורכבים הצמיגים המקוריים- לא היה מה לדאוג. אבל אני רואה שכבר הצמיגים במידה גדולה מהמקורית- אז כדאי לחשוב על העניין.

הסיבה העיקרית בגינה עברו לסרנים רחבים (יש גם AMC20 רחב) היא היציבות.

הרכבה של סרנים רחבים מהסוג החדש יותר לא תפגע במקוריות של הג'יפ, אבל בהחלט תעשה אותו יציב יותר, ותקל על מציאת חלפים.

אסף.

פורסם

ירון שלום

אני ראיתי בעצמי כלי כזה באחד מבסיסי המודיעין במרכז הארץ נוסע ונראה במצב מעולה,עם צבע צבאי כמובן וזה היה בתחילת שנות ה90 . אם לא היתי רואה לא הייתי אומר סתם :wink: .

• תוכן חדש...