Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה חודשים קיבלתי הודעה על חידוש רשיון שמצריכה, בגילי המופלג - 46, בדיקת ראייה.

נכנסתי לאופטומטריסט והיה נדמה לי שהוא מנסה בכל מחיר למכור לי משקפיים (סיפור ארוך אבל בקיצור הוא השתולל מזעם כשאמרתי שאני רוצה להשוות מחירים וזלזל בי כשרציתי להתייעץ עם אישתי לגבי מסגרת ועוד ועוד), גם בגלל שאני בפירוש לא מרגיש שהראיה שלי כל-כך לקויה. בסופו של דבר יצאתי בלי משקפיים אבל גם בלי להבין מה הוא מתכוון לדווח.

מכיוון שרציתי להיות מוכן (למקרה שידווח על חובת הרכבת משקפיים בנהיגה), נכנסתי אל עוד שני אופטומטריסטים וגם אל רופאת עיניים וכולם טענו שאני לא חייב להרכיב משקפיים בנהיגה.

היום קיבלתי את הטופס הסופי ואכן מצויין שאני מחויב במשקפיים לצורך נהיגה.

ניסיתי לברר איך מערערים אבל לא מצאתי כלום.

האם למישהו יש נסיון או ידע בנושא?

תודה רבה

פורסם
יש לך אישור מהאופטמטריסטים או מרופאת העיניים?

אם כן זו הכתובת שלך לטיפול

http://rishuy.mot.gov.il/he/driving/licence/4096-vision-correction

תודה על התשובה.

מה זה אומר ״אישור מהאופטומטריסטים״?

האם יש איזה טופס פורמלי שהם יכולים למלא ולחתום? אם כן אז איפה ניתן להשיג אותו?

לא כל-כך ידעו לומר לי.

פורסם

עם זאת, אחרי עיון בלינק ששלחת, אולי זו הדרך (יש טופס עם בדיקות רפואיות שניתן למלא בו רק את החלק של הראייה), למרות שמדובר ב״הסרת המגבלה אחרי ניתוח״.

פורסם
דרך אגב, כל עוד רשום לך במחשב משרד הרישוי שאתה חייב משקפיים,

חברת הביטוח תעשה ממך מטעמים אם תעשה תאונה (בצדק או לא)

ברור שלא אנהג בלי משקפיים אם, בסופו של דבר, ברשיון יהיה כתוב שאני מחויב במשקפיים.

לא בכדי ניגשתי, מבעוד מועד, לאופטמטריסטים בכדי שיתאימו לי משקפיים למקרה שאחויב (כפי שציינתי, לא הבנתי מה הוא מתכוון לדווח אבל היה חשש שידווח שאני צריך משקפיים).

המספר שהתאימו לי הוא -0.5 בכל עין, מבחינת כל השלושה שהזכרתי, זה לחלוטין מיותר.

פורסם
תודה על התשובה.

מה זה אומר ״אישור מהאופטומטריסטים״?

האם יש איזה טופס פורמלי שהם יכולים למלא ולחתום? אם כן אז איפה ניתן להשיג אותו?

לא כל-כך ידעו לומר לי.

אמרת שני אופטימטריסטים ורופאה אמרו לך שאתה לא צריך להרכיב משקפיים. מהם מקבלים את האישור שאכן זו פסיקתם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...