Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חזרתי מקדם משפט. שאלה, מה ההמשך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי בבית משפט השלום בת"א בנוגעה לקנס שקבלתי לפני קצת פחות משנה, על נסיעה בשול ימני.

העניין הוא, שאני חשבתי שיש שתי אופציות בקדם, או שהשופט פוסק במקום, או שאם יש צורך בהוכחות, אז נקבע מועד להוכחות למועד הקרוב. ישבתי באולם, וככה גם התנהלו כל התיקים שקמו לי.

הגיעה טורי, ואני ניגשתי. השופט שאל אם נסעתי בשול ימני, אמרתי "לא".

הוא ביקש את הדו"ח לקרוא מה כתב השוטר. לאחר שהוא לא הצליח כמעט כלום מהכתוב, הוא שאל אותי האם אני בעצם כופר?

עניתי שכן, ושאלתי האם לספר מה קרה, או שזה מיותר. הוא אמר שאם זה לא ארוך אז "שוט"!

בתמצית אני אספר גם פה מה היה, כמו שסיפרתי במשפט:

נסעתי בכביש 4 בנתיב ימני, עומס תנועה. שתי נתיבים משתלבים לאחד, ויצא שהוטו משמאלי דחף אותי לימין הכביש, באותו רגע גם התחיל גם קו מקווקו של תחנת אוטובוס, ואני האצתי בנתיב של האוטובוס ולאחר שתי מכוניות השלבתי חזרה בתנועה, בדיוק לפני שוטר(השוטר היה אחרי משאית, אין מצב שהיה במצב לשפוט את האירועה).

ופה, בניגוד לשאר, לא ניקבע לי תאריך משפט, אלה התביעה ביקשה (אם אני זוכר נכון את מה שהיא אמרה) תזכורת. שאלתי את השופט, מה זאת אומרת, והוא אמר שהתביעה מבשקת לעבור על המקרה.

ושאולי יצרו איתי קשר, או שבכלל לא! כאשר יצאתי מהאולם, יצא גם המאבטח, והוא אמר לי זיצאתי ממש טוב, ושיש מצב שפה יסתיים בכלל הסיפור.

קיצר אני לא ממש הבנתי את התהליך הזה, ופעם ראשונה ששומעה עליו.

אם מישהו פה יודעה, או ניתקל בנושא ויוכל לשפוך קצת אור על הנושא, אני אודה מאוד.

כי אני באתי בציפייה שאני אקבל תאריך משפט, ושבאותו תאריך זה יסתיים לכאן או לשם, ועכשיו אני לא יודעה האם לא יגיעה לי בעוד חצי שנה זימון למשפט, או משהו בסגנון.

פורסם

הנושא פשוט מאוד,

אתה קיבלת דו"ח אחד, לתביעה יש מאות ואלפים להתמודד איתם. הם לא בודקים את התיקים לפני המשפט, ובמקרה בו הם רואים שהתיק "לא מחזיק מים" או עשוי להיות כזה (כמו במקרה שלך), הם רוצים ללמוד את התיק.

הם יעברו עליו (בפעם הראשונה) ויחליטו מה לעשות.

היות והסיפור שלך נשמע טוב, יש סיכוי רב שיוותרו על הדו"ח, במקום לזמן את השוטר כדי שיבאר את הכתוב.

בכל מקרה, זו עוד דוגמה לחולשה של המערכת, עקב הכמויות שהיא מתמודדת איתן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

את זה שהתביעה לא עוברת על התיקים בקפדנות לפני המשפט ידעתי לפני זה.

פשוט חשבתי זה הליך סטנדרטי של קדם משפט, לפני ההוכחות. מה שאתה כתבתה,זה גם מה שאני פחות או יותר הבנתי, שאם יש מצב סביר שהסיכוי לא יעמוד בבית משפט, הם בוחרים לא לבזבז על זה את הזמן.

אבל בן אדם אחר יכל באותה קלות לשלם את הקנס, בגלל שלא היה לו את הזמן להתעסק עם זה, אפילו שלא היה אשם, זה מה שעצוב.

דבר נוסף שאני לא מבין זה, איך שוטר לאחר שנה וחצי שנתן את הדו"ח אמור לזכור את האירועה. אני לא מדבר על המקרה שלי ספיציפית.

במקרה שלי השוטר לאחר מתן הדו"ח בעצמו הבין שהוא לא שלם במאה אחוז איתו. אבל אם ניקח אפילו את המקרה הכי קיצוני ששוטר נותן את הדו"ח כדי להיות מניאק, איך אחרי זה במשפט הוא זוכר מה ומו?!

פורסם

פשוט חשבתי זה הליך סטנדרטי של קדם משפט, לפני ההוכחות. מה שאתה כתבת, זה גם מה שאני פחות או יותר הבנתי, שאם יש מצב סביר שהסיכוי לא יעמוד בבית משפט, הם בוחרים לא לבזבז על זה את הזמן.

אבל בן אדם אחר יכל באותה קלות לשלם את הקנס, בגלל שלא היה לו את הזמן להתעסק עם זה, אפילו שלא היה אשם, זה מה שעצוב.

דבר נוסף שאני לא מבין זה, איך שוטר לאחר שנה וחצי שנתן את הדו"ח אמור לזכור את האירוע. אני לא מדבר על המקרה שלי ספיציפית.

במקרה שלי השוטר לאחר מתן הדו"ח בעצמו הבין שהוא לא שלם במאה אחוז איתו. אבל אם ניקח אפילו את המקרה הכי קיצוני ששוטר נותן את הדו"ח כדי להיות מניאק, איך אחרי זה במשפט הוא זוכר מה ומו?!

אכן, כנראה שיצאת מזה כי התובע הבין שהשוטר אדיוט.

אם היית משלם היית מפסיד ללא קרב...

השוטר רושם גם את הסיפור המלא של האירוע מחוץ לדו"ח, מה שאתה יכול לקרוא רק אם תוזמן להוכחות.

העלית תרד כשקיבלת את הדו"ח? אני זוכר נכון?

dirty old man

need love too

פורסם

השוטר רושם גם את הסיפור המלא של האירוע מחוץ לדו"ח, מה שאתה יכול לקרוא רק אם תוזמן להוכחות.

אכן, אתה לא קיבלת את הכול. השוטר רושם תיאור מלא של האירוע, בדף נפרד שהוא שומר לעצמו. אתה יכול לקבל העתק של הדף במשרד התובע.

המון הצלחה,

צבי.

• תוכן חדש...