Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יורם אתה שוכח שבעבר אנשים היו מתקנים את הכול בעצמם, ולא הולכים לבעלי מקצוע על כל דבר הכי קטן. יתירה מזאת, בעבר מכוניות

היו נמכרות ע"י היצרנים עם ערכות לתיקונים כך שאפילו היצרנים עצמם נתנו אפשרות לאנשים לתקן את הרכב בעצמם. היית צריך רק היגיון בריא וזוג ידיים טובות.

לא רואה שום בעיה להחליף לבד שמן מנוע או פילטר. והחיסכון הוא ממש לא 100-200 ש"ח. רק לשם השוואה אני מטפל לבד בספארק

שלי בעזרתו האדיבה של אסף מהכנופיה ולמדתי ממנו המון. טיפול קטן במוסך מורשה יעלה לי 1350 ש"ח (תאמין לי - בדקתי). אני מטפל בה כבר שנתיים לבד ועד היום לא קרה שום דבר. לצערי לרוב המוסכים היום אין שום אינטרס לפתור לך תקלות אלא רק להחליף לך חלפים בעלות מופקעת (גם זה מניסיון עם מספר לא קטן של מוסכים מורשים- ואני נוהג כבר 20 שנים). הרי לאבחן תקלה יכול לקחת

מספר ימים שבסופם יוצא שהשקעת המון זמן, מכשור וכוח ומצאת שהתקלה מצריכה רק שינוי קטן או החלפה של חלק די זול בעוד שסתם

להחליף חלפים יוצא לך יותר משתלם ומהר. לא רוצה לומר לך כמה פעמים הייתי במוסך מורשה ונאמר לי ציטוט מילה במילה "אנחנו לא מוצאים מה הסיבה לתקלה - נחליף לך את X,Y,Z ונקווה שזה ייפתר", וזה עוד במוסכים מורשים שהיו אמינים ודי הוגנים איתי במחירים.

כמו שהיום אנשים קונים בגדים והנעלה באינטרנט ורוב בעלי החנויות והרשתות בוכים (מוצדק או לא זה כבר פוסט אחר, רמז: גם לממשלה יש יד בדבר), כך אתם צריכים להפנים שבגלל יוקר המחייה אנשים יחפשו דרכים זולות יותר לבצע דברים שבעבר היו עושים אצל בעלי המקצוע. זה שלמדת והשקעת - זה יופי לך, זה לא מחייב אותי לספק לך פרנסה. זה כמו שאני אפתח מסעדה ואבכה שאנשים מבשלים בבית.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

1. תוכל ללמוד את התיאורה מספרים כגון: אוטוטרוניקה - המערכות המתקדמות ברכב המודרני שניתן לרכישה מכאן:

http://mea.sifrut.co.il/index.php?id_product=54&controller=product

קצת נכנס לאמצע הדיון. אבל אתה ממליץ על הספר הזה ? או שעדיף כבר ללמוד מיוטיוב והספר לא באמת נתן לך משהו.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

הבחלט נוחכות ליד חברי הכנופייה יכולה ללמד המון, חוץ מסירטונים ביוטוב שיכולים ללמד אותך תאורתית מה מי מו נסיון מעשי תחת השגחה של אסף או חבר כנופייה אחר יכולים לעשות את ההבדל בין סיכון על הכביש ונזק לציוד לבין טיפול כמעט מלא באופן עצמי וחיסכון של הכל מ200+ שקל לכל טיפול(אני יוצא מנקודת הנחה שהחיסכון מתחיל משעות עבודה של המוסך) כמו כן לרוב במחירים שמוסך עושה לך את החלקים אתה יכול להביא לעצמך חלפים איכותיים יותר עד מקוריים(הרי מוסך עושה רווח לא קטן מחלפים גם).

ובהחלט יש הרבה דברים בסיסיים שאדם מן השורה(עם הגיון בסיסי וזוג ידיים לא שמאליות) יכול לבצע לבד ולחסוך זמן של מוסך וחוסר ניידות וכו'( כמובן תלוי בסוג רכב), אני יודע מהרכב שלי שטיפול כמו שמן, פילטר(שמן/דלק),ברקסים,פלאגין כמה וכמה סנסורים הם נגישים ולא מסובכים, אם יש את הכלים הדרושים ניתן לבצע הכל ללא סיבוך.

ובהחלט DIY מביא סיפוק ומעלה חיוך, כי אתה יודע שאינך תלוי במוסך כזה או אחר, אתה בוחר את הזמן שנוח לך לעשות את הטיפול ואיפה לעשות(בין אם זה יום שישי או יום שבת בזמנך החופשי) להנעתך.

נכון שיש מכונאים שלמדו השקיעו כסף בלימודים אך לצערי הרב נאלצתי להפגש עם עבודות של מוסך(מורשה/פרטי) שהכל הולך שם צ'ופ שופ או שבמיוחד לועסים ומושכים אותך כמו מסטיק כדי לכבר עוד 100, 200 שקל על שעות עבודה(שלמרות מה שביקשתי זה להחליף איזה פיוז ושמן+פילטר- לא מקרה שלי אלא של חבר שהייתי צמוד אליו כי לקחו לו את הרכב ל3 ימים, ובסוף כל היופי עלה לו 750 שקל,למסנן תחלופי עם שמן טוב ופיוז מסכן שעולה בלחץ 10 שקל, שכל זה בעבודה בחנייה היה עולה לו אולי 250).

וגם ראיתי עבודות כאלה שעם העבודה הזאת אני בספק אם הרכב לא חזר אחרי שבוע לתיקון אחר, שימוש בקומבינות מאולתרות לעליל במקום כלים יעודיים, המון פטישים ושימוש בכוח מוגזם. אחרי שראיתי את הסבל הזה אמרתי פה הגבול, אני רוכש רכב והרכב שלי לא יראה יחס כזה(למרות שאני בטוח שהוא סבל את כל היחס היפה הזה מהטיפולים שהבעלים הקודם כאשר הוא הובאה למוסך), חצי שנה הישור קו עבר אצל אדם פרטי שראיתי את היחס שלו לרכבים(כל רכב טופל כאילו שלו, ולמרות שעות העבודה הלא קצרות שהוא היה צריך לעשות המחיר לטיפול חם ואוהב היה פי כמה וכמה זול יותר ממוסך), לאחר מכן עברתי לחברי הכנופייה שאין לי דרך לתאר כמה אני מעריך את האנשים האלה(בלהתחיל מהיחס האישי והמסור והסבלנות בערך בכל שעה של היום ועד לפדנטיות והדייקנות של העבודה שהם עושים,בהחלט שאפו, יש למוסכים עוד דרך ארוכה ללמוד,עוד פעם אני לא מכליל את כל המוסכים בארץ אני בטוח שיש אנשים טובים שם רק היחסים בין טוב לרע ולצ'יק צ'אק עוד מזומן הוא אחר).

הטיפול הקרוב אני מתכוון להיות שותף פעיל בטיפול(וואלה יש כמה דברים לבצע וזה לא רק פילטר שמן+שמן), לא רק להעביר כלי או רכיב XYZ שאסף/חבר אחר ירכיב אותו.

אני רואה בהמון סירטונים ופורומים בחול DIY שם פורח, אנשים אוהבים לעשות כמה שיותר לבד ולא רק לקחת לדילר/יבואן/מוסך שיטפל להם בבעיות, כמובן שאם יש משהו שלא ניתן לפתור אז אין מה לעשות, אבל בדרך כלל אין יותר מידי חריגים, על הכל אפשר היום למצוא מידע באינטרנט, להתייעץ בפורום בין אם זה כאן בארץ או איפשהו ברחבי הגלובוס, בטוח התשובה תבוא.

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

אני לא אוהב סרטונים - המציגים לא תמיד יודעים מה הם עושים.

דבר ראשון לקנות service manual לדגם הרכב שלך.

לקרוא על העבודה שאתה מתכנן לעשות, ולחזור לקרוא 3 פעמים ולהבין כל סעיף.

אם אתה לא רואה קושי בביצוע אחד השלבים - צא לדרך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא רשמת מה סוג הרכב שלך, במידה ואין משהו חריג טיפולים שוטפים זה דבר שאמור להיות פשוט.

בכללי כאחד שמתעסק, החלפת נוזלים ומסננים בהרבה מקרים זה פשוט מאוד וכן זה יחסוך לך כסף.

אפילו בדברים האלה ניתן להסתבך, פעם אחרונה שהחלפתי שמן מנוע ומסנן המסנן סרב להיפתח.

הייתי זקוק לרכוש כלי יעודי נוסף כדי לפרקו.

פורסם

אפילו בדברים האלה ניתן להסתבך, פעם אחרונה שהחלפתי שמן מנוע ומסנן המסנן סרב להיפתח.

הייתי זקוק לרכוש כלי יעודי נוסף כדי לפרקו.

כבהרבה מיקרים במוסך העבודה מתבצעת ע"י ילד (שכמובן אין לו תעודה מכונאי) ולא הסבירו ולא קרא את ההוראות כתובות על המסנן

(בספה זרה) לא שימן את הטבעת אטימה והידק את המסנן עם מפתח ובכל הכח.

פורסם
האחרון שניסה להחליף בעצמו הגיע אליי למוסך על גרר עם נזק בצנרת סולר ובבית מסנן בגובה מאות שקלים.ועל זה נאמר יצא שכרו בהפסדו .וקבל את עצתי לאחר 30 שנות עבודה במוסכים.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

שוב, כפי שאנחנו מזהים ישר... לרוב כשרואים תגובות של אנטי טיפולים, מדובר על בעלי מוסכים או עובדים מוסכים כאלו ואחרים.

היה את זה בשרשור קודם עם מנהל מוסך כזה או אחר ועכשיו זה איתך.

אוקיי, ברור שהעולם לא מושלם, אנשים קונים מטריה ובפתיחה שלה נפצעים, מה העניין? העולם עובד ככה שיש כאלו שעושים לבד ולומדים מטעויות ויש כאלו שכל חייהם הולכים למוסכים, מה הביג דיל?

זאת תעשיה אחרי הכל כן, אם כבר לך אמור להיות אינטרס שיעשו טיפולים לבד ואתה תרוויח, לא למדת כלכלה כל כך הא? ;)

(מלבד זה שאת מנסה להיות אדם טוב ולחנך שלא לעשות טיפולים לבד, בחייך... זהו פורום רכבים ולא פורום אתיקה, התבלבלת).

פורסם

קודם כל תודה רבה לכל המגיבים והעוזרים :)

אני תמיד בעד דברים שהם DIY, יש בזה סיפוק, חסכון בכסף, אהבה גדולה יותר והערכה לדברים שלך.

עם כל הכבוד למוסכים יש חלקם טובים ויש המון שהם פשוט לא, לא מקצועיים ולא כלום.

יש אנשים כמוני שרוצים ללמוד, אולי לא להיות התותחים הכי גדולים, אבל לדברים בסייסים של טיפולים שוטפים אין סיבה שלא יהיה, לא צריך להיות גאון גדול בשביל זה, רק אהבה , רצון אמיתי, התמדה, וחוש טכני.

לא התעסקתי הרבה ברכבים עד עכשיו, אבל התעסקתי עם סלולר, וראיתי כמה שגם בתחוםה סלולר אנשים משלמים 300-800 שקלים להחלפת מסך שיכול לעלות 50 שקלים ועשיתי את זה לבד ולמדתי נטו כי לא ראיתי הגיון בלשלם כל כך הרבה

בין אם זה יוקר המחיה ובין אם זה הסיפוק הנפשי או לא משנה איזו סיבה, זה אחרת.

פורומים כמו CARSFOURM ודומיהם מחול להפך הם הבמה לכל אותם האנשים איך לפתור דברים וללמוד, ולא רק להיות ספר טלפונים של מוסכים. וחוץ מזה כמו שאמרו פה, אם אני ישבור משהו - אני יביא את זה בסוף למוסך, שיהנה מהכסף שלי הרבה יותר. ככה שכולם מרוצים חחח :)

דיברתי עם הכנופיה, אפגש ואלמד מהם, רק מלקרוא ביקורות חיוביות עליהם ולקבל את הרושם על האהבה הגדולה שלהם לתחום רק על זה אני מוכל למסור את הרכב שלי אליהם שהם יטפלו בי / ילמדו אותי ולא החוויה שקיבלתי מהרבה מוסכים אחרים.

פורסם

אני בסוף קניתי את הספר שהומלץ פה.

אחרי שאקרא אדע אם להמליץ :)

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
אני בסוף קניתי את הספר שהומלץ פה.

אחרי שאקרא אדע אם להמליץ :)

אל תשכח לעדכן, אם הוא טוב אקנה אותו גם :)

פורסם

אם שכחתי שלח ה.פ. יגיע אלי שבוע הבא או משהו כזה ויש לי ספר אחר לסיים קודם.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

עדכון מהיום:

נפגשתי עם אסף, ושכולם ידעו 2 דברים:

1. בהחלט גם אדם שלא נגע בכלים מכניים, יכול להתחיל וללמוד ואף לבצע דברים קטנים לבד ואין מה לפחד

ו2. אסף (asafasaf) פשוט אדם גדול ואין עליו ואין לי מילים בכלל לתאר על היכולות של האדם הזה.

המקצעיות (רואים שהבחור אוהב את התחום ונושם אותו) , היחס הטוב כאדם ( מרגישים סבלנות כשהוא מלמד, עונה על השאלות הכי 'טיפשיות', מראה ועושה, גם מתחיל עבודה להראות וגם נותן לך להשתשף ו'להתלכלך' וזה מה שצריך)

הלוואי ובעלי מקצוע בתחום המכונאות רכב היו משקיעים לפחות חצי מאסף, והוא עוד עושה את זה בהתנדבות.

רק בשביל שתבינו איך האדם עזר וכמה כסף הוא חסך לי:

קניתי נוזל קרור מקורי + פלאגים מקוריים מיונדאי שופ, יצאתי בעודף מ200)

למדתי להחליף נוזל קרור

למדתי להחליף פלאגים

ראיתי איך מיישרים פרונט ברכב

למדתי איך מחליפים נורות שקשה להגיע אליהם וצריך לפרק פנס

בקיצור, חסכתי כ1000 שקלים מכמה שעות עם האדם ולמדתי המון.

בקיצור, לכל החדשים אל תפחדו להתחיל, ואם צריך עזרה אסף מהכנופייה פשוט תותח.

פורסם

לא רואה סיבה מדוע לא לנסות לתקן באופן עצמאי. אפשר להתחיל בתיקונים פשוטים ולהתקדם.

בעזרתו האדיבה והסבלנית של אסף החלפתי אטם מכסה שסתומים ורצועת אביזרים בקורולה שלי.

כמובן שצפיתי בסרטוני יוטיוב כדי ללמות על התהליך, כך שבסופו של דבר המלאכה הייתה פשוטה יחסית

זה המקום להודות לאסף על העזרה והסבלנות, זה פשוט כיף לבצע את העבודות לבד, והעזרה של אסף נותנת ביטחון בדרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...