Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שמסקרנת אותי בימי החורף.

כאשר נוסעים בכביש רטוב ובזמן גשם, כמויות גדולות של מים זורמות

לתוך הגריל שם גם נמצא כונס האוויר של בית הפילטר.

אני בטוח שיצרני הרכב מצאו לזה פתרון הנדסי, לא ברור לי מה הוא.

לדוגמה: שימו לב לסרטון מבחנים שעוברת הגולף ע"י היצרן בנקודת הזמן 04:30 . כמויות מאוד גדולות של מים מגיעות לאזור הגריל.

S60 Rdesign

פורסם

הכונס לא בדיוק פתוח לחזית של הגריל לאוויר הפתוח הוא בזוית למטה או אחרי גריל חסום ומקבל את האוויר הקר שמגיע מהצדדים אם תסתכל דרך הגריל של כל רכב לא תראה את הפתח של הכונס מולך

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

פורסם (נערך)

כשפותחים את מכסה המנוע רואים ברור שפתח היניקה פונה לחזית.

פתח היניקה ממשיך לתוך הגריל אבל לא הצלחתי להבחין האם יש שם זוית או חסימה.

airintake.JPG

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם
שאלה שמסקרנת אותי בימי החורף.

כאשר נוסעים בכביש רטוב ובזמן גשם, כמויות גדולות של מים זורמות

לתוך הגריל שם גם נמצא כונס האוויר של בית הפילטר.

אני בטוח שיצרני הרכב מצאו לזה פתרון הנדסי, לא ברור לי מה הוא.

לדוגמה: שימו לב לסרטון מבחנים שעוברת הגולף ע"י היצרן בנקודת הזמן 04:30 . כמויות מאוד גדולות של מים מגיעות לאזור הגריל.

בדרך כלל זווית שמונעת ממים להיכנס עד הסוף. בדגמים שמשווקים לארצות עם שלג יש גם SCREEN נגד גושי שלג.

יצרני מערכת יניקת האוויר בדרך כלל שמים מסננים עם עמידות לרטיבות ולחות לפעמים בארצות קרות מאוד הדגם משווק עם מסנן שבו יש פרה-פילטר שתפקידו בין השאר למנוע מעבר לחות ומים (עד גבול מסוים).

לדוגמא: לגולף דור 4 (שזה הרכב שלי) יש ורסיה של מסנן עם כזה פרה-פילטר. לעיתים גם אלמנט הסינון משתנה ולא רק תוספת פרה-פילטר.

rr.PNG

הזול עולה ביוקר

פורסם

מסלול תיבת פילטר האוויר מתוכננת לעיתים בזוויות ועוד דבר, התיבה עצמה לרוב בעלת בטן לאיסוף דברים "כבדים" יותר אם שמתם לב.

ככל הנראה, כאשר הכונס בגריל, הוא לא באמת שואב מים היות ואלו טיפות והכונס הזה נמצא מאחוריי הגריל כך שזה כבר סוג של "מגן" ועוצמת השאיבה היא לא מספיקה כדי למעשה לשאוב את הגשם כל כך וגם אם כן, הטיפות כבדות מאוד, הרבה יותר מהאוויר כך שעד שהן מגיעות לפילטר, יש להן דרך לא קטנה וכאשר מגיעות לבטן בתיבה, סביר להניח שנופלות ומתאספות שם.

לגבי הכונס של ה STI, כידוע לי מדובר על האינטרקולר במקום שיהיה בקידמת הגריל הוא נמצא מעל המנוע למעשה מתחת למכסה המנוע.

אינטרקולר יכול לקפוא ולהרבה רכבים (נמצא אצלי לדוגמא) בגריל התחתון יש רשת חשמלית שתפקידה להפתח ולהסגר בהתאם להגדרות שביקש היצרן, בנוסף לכך גם "חסכון מזערי ביותר של דלק" כפי שמבינים.

פורסם

בסובארו למינהם זה כונס לאינטרקולר (מצנן ביניים) כמו שמתקרר הרדיאטור של הרכב אין שם שום גישה לפילטר אוויר הכונס של הפילטר נמצא בחזית מאחורי הגריל

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

פורסם

אינטרקולר,או בעברית מצנן ביניים, מהווה רדיאטור בעצמו שמקרר את גזי הפליטה לפני שהם נכנסים לסובב את טורבינת מגדש הטורבו.

הסיבה לקירור גזי הפליטה היא שכך מעלים את הדחיסות שלהם (מקטינים את הנפח) ואז מרוויחים יותר אנרגיה לדחיסת האוויר שהטורבו דוחף למנוע.

פורסם
אינטרקולר,או בעברית מצנן ביניים, מהווה רדיאטור בעצמו שמקרר את גזי הפליטה לפני שהם נכנסים לסובב את טורבינת מגדש הטורבו.

הסיבה לקירור גזי הפליטה היא שכך מעלים את הדחיסות שלהם (מקטינים את הנפח) ואז מרוויחים יותר אנרגיה לדחיסת האוויר שהטורבו דוחף למנוע.

מקרר את האוויר של היניקה כי אוויר קר יותר הוא דחוס יותר

פורסם

יש לך פה טעות בסיסית.

גזי פליטה מגיעים מסעפת פליטה לטורבו, מסובבים אותו ואחרי זה נפלטים דרך מערכת הפליטה עם כל הממירים החוצה, הם לא עוברים בשום אינטרקולר.

אוויר שהמנוע יונק עובר בטורבו החם ונדחס, בא במגע עם להבי הטורבינה החמים, יוצא מהטורבו בטמפרטורה גבוהה. משם הוא מגיע לאינטרקולר.

אינטרקולר זה מחליף חום פשוט אוויר/אוויר.

מחליף בין חום של האוויר שיצא מהטורבו לבין האוויר החיצוני, או בפשטות מקרר את האוויר ביניקה.

אוויר יוצא מאינטרקולר יותר קר ומגיע למצערת ולסעפת יניקה.

אוויר קר צפוף יותר זאת אומרת רווי יותר במולקולות חמצן. ליטר אחד של אוויר קר מכיל יותר חמצן לעומת ליטר אחד של אוויר חם ולכן בנפח נתון של אוויר מנוע יקבל יותר חמצן שהוא צריך לתהליך הבעירה.

פורסם
מקרר את האוויר של היניקה כי אוויר קר יותר הוא דחוס יותר

תיקון קליל,

זה מקרר את האוויר לאחר שעבר דרך דרך הטורבו (ומן הסתם בראש ובראשונה דרך הפילטר אוויר) ולאחר שהתחמם בגלל המון סיבות, יש לקרר את האוויר הדחוס הזה לפניי שהוא מגיע אל הצלינדרים, זה הכל.

פריג'י כפי שהסביר לו בוקי, טעה בבסיס ויכול להיות שהתכוון למשהו אחר וכתב משהו אחר, זה קורה לפעמים.

אבל האינטרקולר בוודאות אינו מטפל בגזי הפליטה ולמעשה בבוסט מלא הטורבו עצמו יכול להגיע לטמפ' גבוהות מאוד ואף להפוך לכתום בוהק (עד כדי כך) בשלב מסויים ותלוי באיזה טורבו זה מן הסתם.

• תוכן חדש...