Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תסלח לי אם אומר לך שתשובתך מוזרה בלשון המעטה.

בטח לא ברור לי על מה ולמה אתה תוקף אותי אישית.

אתה מדבר שאתה רוכש פוטנציאלי, אבל לא מתאים לך ולחבריך לרכוש כעת ( מניח כי זה בגלל המחיר "הנמוך" בועה בלשונך) לכן אתה והם שוכרים?

האם הבנתי משהו לא נכון?

האם אתה מוכן להראות לי היכן התלוננתי על כך שאתם מפונקים?

אם לא שמת לב המשפט שאותו ציטטת מהודעתי אומר הפוך מכך שאתם מפונקים

הוא מגדיר בדיוק את מה שאתה מגדיר יש בעיה לבני דורכם לרכוש דירה, או שאין בעיה לכם לרכוש דירה , אתם רק רוצים שמחירה יירד פלאים כדי לא להשתעבד 30 שנה

הראיה ניתנה על ידך בדוגמה שהבאת על נס ציונה, מסתבר שמי שהמתין נס לא היה לו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ההסבר שכל מי שמחכה מעמיס על שוק השכירות והמחירים יעלו הוא הגיוני אבל בפועל השכירות לא עולה בכלל אם כבר יש עודף היצע ולא מצליחים להשכיר מהר במיוחד ויורדים מהעץ, לפי מה שאני רואה בחיפושים שלי כרגע לגבי שכירות לעצמי.

השוק ממש לא רציונאלי כמו שאתה עושה ממנו.. אתה שוכח שהוא מורכב בעיקרו מכל מני אנשים שאין להם שום הבנה בהשקעות וסתם קנו דירה להשקעה כי הם יכולים וכולם עושים ככה ואינטואטיבית בקשר לסיטואציה הנוכחית נראה להם סבבה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
בטח לא ברור לי על מה ולמה אתה תוקף אותי אישית.

מצטער, ישה - לא הבנתי את תגובתך כהלכה. אבקש את סליחתך.

No worries 8)

פורסם

ביום שיהיה אפשר לגור בתוך הפייסבוק, המחאה "שלכם" תשפיע משהו.

עד אז, רק בניה מסיבית ושחרור חסמים יורידו את מחירי הדירות.

אה, והאחרון שתנסה ללמד אותו כלכלה זה ישה, סבבה?

ולגופו של עניין, אם יש לך את הכסף לקנות דירה ואתה לא קונה - זה נקרא מחאה.

אם אין לך (או לכל עשרת הרבבות בפייסבוק), אז אתם לא מוחים, אתם פשוט לא יכולים לקנות.

גם אני במחאה מחר בבוקר לא קונה ווילה בסביון.

אתה יודע מה?

כל השבועיים הבאים שלי יוקדשו ל"לא לקנות ווילה בסביון".

ולפני שאתה מוציא את דברי מהקשרם רק כי אני לא מסכים איתך, כמו שקורה לאחרונה בפורום יותר מדי, רק אבהיר שכנראה המצב האישי שלי קצת יותר בטטה משלך, ובכל זאת - להתלונן זה אחלה, אבל זה בסופו של יום לא יכניס לך אגורה.

חצי ממשפחתי המורחבת התלוננו רוב חייהם ועדיין הם תקועים בדירת עמידר בדימונה או ירוחם (ועוד "מתלוננים" שעמידר לא מתחזקת להם את הגג), והחצי השני קמו ועשו, וכולם עם מס' דירות, בירושלים / מרכז, תארים אקדמיים, קצונה, רבנות, עסקים - איש איש בדרכו.

בקיצור, המחאה הזאת לא שווה את הקילובייטים שעליהם היא כתובה ברשת, ואם המחירים ירדו זה לא יהיה בגלל זה (למרות שגם הילדה שלי בטוחה שהאוטו נוסע כי היא לוחצת על דוושה דמיונית).

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שכחתי לציין שלי יש אינטרס שהמחירים ירדו.

והערה / הארה אחרונה: אנשים משכילים פיננסית (אני עוד לא שם אבל בהחלט רוצה שואף מתקדם) יידעו להרוויח גם משוק יקר וגם משוק זול.

אנשים בורים פיננסית (והם יכולים להיות גאון בו זמנית באין ספור תחומים), כנראה יפסידו ב2 מצבי השוק הנ''ל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

מסכים איתך לגבי ההיצע - זה הדבר המרכזי, אבל הוא תלוי בפוליטקאים ופקידים שמה לעשות... ההבנה הכלכלית לוקה בישראבלוף רציני, בלשון המעטה. למרות זו, ישראל נמצאת היום בשיא מבחינת בינוי, תנופת בניה שלא נראתה שנים.

אז בנתיים עד שהדירות יושלמו והפוליטקאים יתעוררו , הדגש הוא על 'חינוך' צד הביקוש - האם לעניות דעתך, כמעט 100 אלף איש (נכון, זה פייסבוק - אבל אלו עדיין רוכשים פוטנציאלים) שהורידו את הרגל מרכישת דירות, לא משנים את המציאות הקיימת?

בשורה התחתונה, ב-10 שנים האחרונות התרחש קרקס נדל"ן על חשבון הגב של אזרחי ישראל בתחילת דרכם העצמאית. אני עדיין בשוק שאנשים חושבים שהמצב הזה הוא סביר והגיוני, בזמן שבשביל 300 ש"ח אגרת רשות השידור לשנה אנשים הפכו כאן סדרי בראשית.

עריכה אחרונה על ידי tzahico
רשות השידור...

No worries 8)

פורסם

מה שניסיתי לומר זה שמרבית 100,000 האיש שעליהם אתה מדבר - לא באמת מוחים, ולא הורידו שום רגל משום גז, היא מעולם לא היתה שם - מהסיבה הפשוטה שאין להם את היכולת לקנות את הדירה.

וההבדל בין אגרה של 300₪ למחיר דירה בשוק זה שאת האגרה קובע המחוקק באופן שרירותי בלי קשר לעלות / תמורה / נכונות האזרח לשלם.

את מחיר הדירה קובע השוק.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צריך לציין שמדובר ב100 אלף איש שאין לנו מושג בנוגע ליכולת הכלכלית שלהם או הצורך בלקנות דירה.

עריכה - הקדים אותי...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מה שניסיתי לומר זה שמרבית 100,000 האיש שעליהם אתה מדבר - לא באמת מוחים, ולא הורידו שום רגל משום גז, היא מעולם לא היתה שם - מהסיבה הפשוטה שאין להם את היכולת לקנות את הדירה.

מה גורם לך לחשוב שלאף אחד אין את ההון ההתחלתי לרכישת דירה?

וההבדל בין אגרה של 300₪ למחיר דירה בשוק זה שאת האגרה קובע המחוקק באופן שרירותי בלי קשר לעלות / תמורה / נכונות האזרח לשלם.

את מחיר הדירה קובע השוק.

שוק שמורכב מעלות קרקע שסופסרה במשך שנים על ידי מנהל\רשות מקרקעי ישראל, וחוסר אלטרנטיבת השקעה סולידית למשקיעים. בפועל, עלות הקרקע מהווה מס לכל דבר עניין.

No worries 8)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה לא יכול לדעת למי יש ולמי אין. יש המון אנשים מתוסכלים בלי חסכונות שסתם נהנים מעוד הזדמנות להתלונן על יוקר המחייה באינטרנט ולהטריל במודעות מכירה של דירות. על פניו אנשים לא מפסיקים לקנות להשקעה. חריש למשל מפוצצת שלטי "להשכרה". מכרו שם יותר מ10 אלף דירות אבל רובן למשקיעים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

את זה ימים יגידו, אבל בפועל אנשים קונים וקונים.

פורסם
אז בנתיים עד שהדירות יושלמו והפוליטקאים יתעוררו , הדגש הוא על 'חינוך' צד הביקוש - האם לעניות דעתך, כמעט 100 אלף איש (נכון, זה פייסבוק - אבל אלו עדיין רוכשים פוטנציאלים) שהורידו את הרגל מרכישת דירות, לא משנים את המציאות הקיימת?

קח רפרנס להודעה שלי בנושא.

אם אתה מבין שחינוך זה הפתרון, אז כדאי שתבין שזה ממש לא מה שה"מחאה" הזו מקדמת.

היא מקדמת לייקים, עושה את זה בצורה ממש טובה, ואני מפרגן להם על כך.

אבל העמוד הזה הוא חתיכת ישראפלופ שאין דברים כאלו - מבחינתי? הונאה אחת גדולה שנובעת מפופוליזם ו/או נבערות של הקודקודים שם.

אבל סחטיין עליהם, זה עובד יופי

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
מה גורם לך לחשוב שלאף אחד אין את ההון ההתחלתי לרכישת דירה?

שוק שמורכב מעלות קרקע שסופסרה במשך שנים על ידי מנהל\רשות מקרקעי ישראל, וחוסר אלטרנטיבת השקעה סולידית למשקיעים. בפועל, עלות הקרקע מהווה מס לכל דבר עניין.

איך, למען ה', הסקת ממה מדברי " מרבית 100,000 ...", שהתכוונתי לומר "לאף אחד אין את ההון"?!

אז נדייק, לא אמרתי שלאף אחד אין.

כן אמרתי מרבית, מרפרוף בפרופילים של חברי הקבוצה - אתה למד מה השיג והשיח, היכולות, ההתנהלות.

לא ביצעתי עבודת מחקר, אני לא עד כדי כך משועמם, אבל זו ההתרשמות שלי.

לגבי עלות הקרקע, אתה צודק - אבל כפי שאתה מבין לא מקבוצת פייסבוק יבוא השינוי למדיניות מיסוי המקרקעין במדיתנתו אנו.

זו פרה חולבת ואם יקצצו במס הזה יאלצו לגבות אותו ממקום אחר.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...