Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עדיין בשוק שאנשים חושבים שהמצב הזה הוא סביר והגיוני...

מעטים אלו שחושבים כך.

מצד שני, אני חושב שכל מי שמבין משהוא בכלכלה והילכות משק מבין שאם המחירים ירדו, הם ירדו אולי בקצב של 5% בשנה למשך כמה שנים בודדות.

אף אחד לא מפלל לירידה בבום של 30-40%, לא רק שזה לא יקרה, זה גם יפגע מאוד במשק ובכלכלה אם יקרה.

את זה ימים יגידו, אבל בפועל אנשים קונים וקונים.

חריש השקעה משובחת, אבל רק למי שמבין שיקח 5-10 שנים עד שהיא תתרומם בביקוש ובמחירים.

אותו דבר כמו שהיה במודיעין.

אם אתה שואל אותי, הזמן הנכון לקנות הוא לא עכשיו אלא אחרי מסירת הדירות והיצף ההיצע להשכרה וכשאנשים שהם לא משקיעים מקצועיים עם גב כלכלי יתקעו עם משכנתא וחוסר יכולת להשכיר (או השכרה במחירים נמוכים), אז יתחילו לעשות דאמפינג. זה יהיה הזמן לקנות. שוב, לדעתי האישית.

כל זה כמובן שהיא הולכת לכיוון של מודיעין ולא של בית שמש ועל זה, אף אחד לא יודע לענות!

בקשר לקבוצת הפייסוש, מה הכי מצחיק, הם מתהדרים בנתוני הירידה של נדל"ן כאילו זה בזכות הקבוצה שלהם.

מה שמזכיר לי סיפור על יהודי בשטייטל בפולין שהקיף את הבית בדגלים ירוקים עם עגולים מפוספסים בורוד שחור.

כששאלו אותו מה פשר העניין, הוא אמר שזו סגולה ידועה להרחקת פילים משתוללים מהבית שלך.

כשהעירו לו "אבל אין פה פילים" הוא ענה, "נו, עכשיו אתם מאמינים שזה עובד?"

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
את זה ימים יגידו, אבל בפועל אנשים קונים וקונים.

מי הם אותם האנשים שקונים? כאלה שקבילו ירושה? עשו אקזיט?

אנשים מתלוננים שרכב זו אחזקה יקרה, אז איך אנשים חוסכים ללקיחת משכנתא?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רכב זו לא השקעה. דירה כן. וכשדירות חדשות עולות החל מ790,000 ש"ח קל לקבל משכנתא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דירה זו השקעה, זה נכון. נעזוב לרגע את עקרון ההשקעות, כי בסופו של דבר בן אדם רוצה קורת גג אחרי יום עבודה. רכב אמנם זו (סוג) של מתרה, אבל גם זו הוצאה חודשית.

משכנתא זו גם הוצאה חודשית למשך תקופה מאוד ארוכה. למי שאין את הכסף הראשוני, הוא צריך לחסוך את הכסף הזה (או לקבל את הכסף מצד ג').

ואז שוב אני שואל: מי הם אותם האנשים שקונים דירות היום? דירה ב-800 אלף ש"ח שנמצאת באזור מרכזי (סמוך לעיר ומקום עבודה)? כלומר לא פריפריה רחוקה כמו ערד וקרית שמונה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי קונה דירות היום? מי שיש לו כסף. למרות כל המחאות והצעקות, יש לא מעט אנשים כאלה כי הדירות נמכרות. זו עובדה.

איפה? דירה חדשה ב800 אש"ח ניתן לקנות כיום בחריש. בהנחה ואתה משק בית שמרוויח משכורות ממוצעות וללא ילדים, אתה יכול להגיע דיי מהר להון עצמי שדרוש בשביל לקנות דירה כזו. את המשכנתא תשלם במקום השכירות שאתה משלם עכשיו אחרי 20 שנה (נניח) הדירה שלך.

פורסם

לא מדויק, חלק גדול מהרוכשים רכשו כדי להשכיר ולהמשיך לשכור איפה שהם מתגוררים במרכז.

פורסם
דירה זו השקעה, זה נכון. נעזוב לרגע את עקרון ההשקעות, כי בסופו של דבר בן אדם רוצה קורת גג אחרי יום עבודה. רכב אמנם זו (סוג) של מתרה, אבל גם זו הוצאה חודשית.

משכנתא זו גם הוצאה חודשית למשך תקופה מאוד ארוכה. למי שאין את הכסף הראשוני, הוא צריך לחסוך את הכסף הזה (או לקבל את הכסף מצד ג').

ואז שוב אני שואל: מי הם אותם האנשים שקונים דירות היום? דירה ב-800 אלף ש"ח שנמצאת באזור מרכזי (סמוך לעיר ומקום עבודה)? כלומר לא פריפריה רחוקה כמו ערד וקרית שמונה.

מי הם האנשים?

בת הזוג שלי למשל. עבדה ב-2 עבודות במשך 4 שנים תוך כדי זה שגרה אצל ההורים כדי לחסוך 400,000 ש"ח ששימש בתור הון עצמי לדירה קטנה במעגל שני לת"א. אני הייתי מעט פחות חסכוני, אבל את לימודי מימנתי בעצמי. את הכסף שנשמר ללימודים ע"י ההורים + עוד קצת - סה"כ 150,000 הוריי נתנו לי. זה ועוד קצת חסכונות שלי ורכשתי גם דירה קטנה במעגל שני של ת"א.

פורסם

וחלק מהעניין השלילי עם העמוד פייסבוק הזה הוא שהוא לוקח אנשים כמוכם שקרעו את התחת וחסכו גרוש ללירה והיום הם זוג נשוי עם דירת מגורים ודירת השכרה ועושה מכם חזירים קפיטליסטים!

אני בזמנו ניכנסתי לקבוצה ולמרות שאני בעיקרון תומך בשאיפות שלהם (בצורה כללית), מיד סומנתי כחזיר נהנתן כי יש לי 2 נכסי נדל"ן.

כמה עבדתי, הזעתי, חסכתי ומנעתי מעצמי בכדי להגיע למעמד הזה לא מעניין אותם.

פורסם

אמנם אנחנו משכירים את שתיהן ושוכרים אחרת יקרה יותר, אבל העיקרון אכן עומד. חזירים קפיטליסטים :)

זה לא שאנחנו חושבים שמחירי הדיור הגיוניים, אבל לשבת ולבכות על מר גורלנו לא יעזור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לא מדויק, חלק גדול מהרוכשים רכשו כדי להשכיר ולהמשיך לשכור איפה שהם מתגוררים במרכז.

נכון מאד, כל העיר מלאה שלטי "להשכרה". זה נאמר כדי להראות שגם "פשוטי העם" יכולים לקנות דירות למגורים.

פורסם
מי הם האנשים?

בת הזוג שלי למשל. עבדה ב-2 עבודות במשך 4 שנים תוך כדי זה שגרה אצל ההורים כדי לחסוך 400,000 ש"ח ששימש בתור הון עצמי לדירה קטנה במעגל שני לת"א. אני הייתי מעט פחות חסכוני, אבל את לימודי מימנתי בעצמי. את הכסף שנשמר ללימודים ע"י ההורים + עוד קצת - סה"כ 150,000 הוריי נתנו לי. זה ועוד קצת חסכונות שלי ורכשתי גם דירה קטנה במעגל שני של ת"א.

האופציה לפי החיים שלכם:

לעבוד 4 שנים ולחיות על חשבון ההורים, ולא ללמוד (הרי חייבים דירה!)

ללמוד ולשלם עבור שכר הלימודים, ולקוות שלהורים יש איזה פקדון שמן לילד שלהם.

פורסם (נערך)

היא דווקא למדה לפני כן. מנהלת חשבונות וחשבת שכר לאחר מכן.

אם להורים לא היתה היכולת לעזור, הייתי קונה מספר שנים לאחר מכן.

אני לא רואה בושה בלגור אצל ההורים מספר שנים כאשר אתה מכלכל את עצמך. זה לא שהם היו משכירים את החדר למישהו אחר או משלמים פחות ארנונה.

בכל מקרה, עדיף בהרבה מאשר לבכות על מר גורלנו.

נ.ב. ממה שאני מכיר, לרוב ההורים איזה חסכון קטן כדי לעזור לילדים. בין אם זה עבור לימודים, חתונה או עזרה קטנה התחלתית לדירה. אני לא מכיר אף לא זוג אחד מאלה שלא שפכו הון קטן על חתונה ועוד חצי הון קטן על טיול בהודו/תאילנד/יוניימאיט. אנחנו לא הוצאנו אגורה לא על זה ולא על זה.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

אני מכיר די הרבה אנשים בשנות השלושים לחייהם, ואני יכול לומר שלפחות עד לפני כמה חודשים כולם היו לחוצים מאוד להכנס לשוק הנדלן כמה שיותר מהר. זה קצת השתנה בתקופה האחרונה, יש הרבה יותר שיושבים על הגדר, אבל בגדול זו המגמה.

מכר שלי, למשל, קנה דירה באחת מערי הצפון לא מזמן. אני לא בקי לגמרי בפרטים (מחיר וכו׳) אבל הבנתי ממנו שהוא ואשתו לקחו משכנתא קטנה-בינונית על כחצי ממחיר הדירה והשכירות אמורה לכסות את רוב המשכנתא הזו. כששאלתי אותו אם לפני ההחלטה הוא ישב לחשב כמה תשואה היה יכול אולי לקבל על הכסף שהשקיעו + הכסף שיושקע במשכנתא באפיקים אחרים, הוא אמר לי שכלל לא טרח. כששאלתי למה, אמר - אני שואף לבית משלי, מבחינתי השקעה בנדלן היא בטוחה ב-100%.

וזה בעצם כל הסיפור על רגל אחת. אם אתה זוג צעיר, שבכל מקרה מתכוון להשקיע את כל מה שיחסוך בשנים הקרובות (והרחוקות..) כדי לקנות בית משלך, ואתה לא מאמין בסיכוי שלך לנצח את שוק הנדלן מבחינת תשואה על הכסף שלך, הדבר הכי חכם שאתה יכול לעשות זה לקנות נכס כדי להצמיד את עצמך לשוק הנדלן.

(זה כמובן לפי ראיית עולם די פשטנית לפיה נדלן זה נדלן לא משנה איפה בארץ, וכל שוק הנדלן מתנהג באופן זהה. אבל זו ההשקפה של הרוב המוחלט של האנשים בארץ.)

כיום - כשהריבית אפסית (אני אפילו לא מתייחס לבורסה) - הנ״ל נכון לגבי כמעט כל האנשים בארץ. לכן כולם ממהרים להשקיע בנדלן מהר ככל הניתן. בתחילת העשור הקודם, למשל, כשכל אחד (עם סכום סביר של כמה מאות אלפים) יכול היה לקבל תשואה שנתית של 9% בפק״מ פשוט בבנק - המצב היה בדיוק הפוך.

פורסם

אז כנראה לא הייתי מספיק מחודד:

1. המדינה לא רוצה להוריד את המחירים, כי לרוב התושבים יש בית משלהם. אבל פוליטיקאים אוהבים לדהור על התואר "אני הולך להוריד את מחירי הדיור". כאשר הוא נכנס לתחום, הוא מבין שאין לו אינטרס.

2. מושג זוג צעיר הוא מופשט מדי. זוג צעיר יכול להיות בן 24 בלי השכלה, או 33 עם השכלה.

3. לא כולם רוצים או יכולים להרשות לעצמם לגור אצל ההורים. גם מי שגא אצל ההורים לא רק משלם שכר דירה/ארנונה/חשמל/מים, אלא גם לא משלם על אוכל (שזה הרבה כסף בישראל). לכן המושג "מכלכל" זה נחמד, כי בסך הכל הוא קונה סנוויץ בקפיטריה של מוסד לימוד ורב קו ללימודים.

לגבי תשואה לדיור: נכון שהמחירים תמיד עולים. אבל גם הערך של הכסף יורד. אם נעשה השוואה של דיור מול משכורות מינימום מלפני 6 שנים: שכר המינימום היה 20.92 ש"ל לשעה, לעומת היום הוא 26.88 (כמעט 6 ש"ח יותר).

הנקודה הכי חשובה: שבשביל קורת גג צריך לעבוד קשה, אבל מאוד קשה. יש כאלה שפחות ויש כאלה שיותר. כל אחד לוקח את הדרך שלו ויחדיו היתורנות והחסרונות.

• תוכן חדש...