Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק בגלל זה אתה צריך לשים לך למטרה להוסיף דירות באיזורי הביקוש ובזה להשקיע את כל הכלים שיש לך, במקום להמציא אלטרנטיבה מלאכותית שמייצרת בעיות חדשות.

אתה יודע מה הצרכים, אתה יודע מה הדרישות, אבל במקום לענות עליהם המדינה בוחרת להרוס אזורים של חורש טבעי, לנפנף כל מיני חקלאים ולבנות מקומות שאמורים להתחרות במרכז העירוני והעסקי הכי מוצלח שיש פה. 

יש לך כבר מקומות עם הטבות מס, יש הטבות לעסקים בפריפריה. לא נראה שיש לזה השפעה.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ואז הילדים שלי ושלך יעשו את אותו דיון בעוד 30 שנה בקארספורום במקום לעבוד, תוך כדי שיתלבטו האם להירשם להגרלה הבאה או לא כי אנשי ביטוח לאומי תופסים את התור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מקווה שלילדים שלנו לפחות יהיו רכבים אוטונומיים או לפחות המטרו המתוכנן כי זה יקל המון על הרבה מהבעיות האלה.

פורסם

בונים מספיק, גם במרכז. זה בכלל לא העניין.

כל הסיפור היה הריבית, עכשיו כשהיא עלתה השוק יחזור לשפיות.

זה לא אומר שלא צריך לשפר, יש המון עבודה:

- לבנות שכונות עם תחבורה ציבורית נורמלית מראש

- לקדם בנייה רווייה ודירות קטנות יותר

ועוד ועוד

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא בונים מספיק במרכז, בונים יותר מדי בפריפריה במקום זה, ומצפים שזה יוריד את המחירים במרכז.

יש מצב שכל זה מכוון, כדי לשמור על המרכז יקר ובמקביל להציג לציבור נתונים של התחלות בניה.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

יש מצב שכל זה מכוון

פריפריה "חזקה" או ישראל השניה שווה הרבה מנדטים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

לא בונים מספיק במרכז, בונים יותר מדי בפריפריה במקום זה, ומצפים שזה יוריד את המחירים במרכז.

יש מצב שכל זה מכוון, כדי לשמור על המרכז יקר ובמקביל להציג לציבור נתונים של התחלות בניה.

הנה נתון מהלמ"ס. ממש עכשיו טרי טרי

image.png.245e085ee8036f1b6db32c80a46b8d8f.png

אגב, המספר הכולל של 70,000 דירות בשנה הוא הרבה יותר מהביקושים שעומדים על סביב 30 אלף בשנה.

שלא יעבדו עליכם שלא בונים מספיק, בונים ועוד איך בונים.

פשוט כשהריבית היא אפס וכל אחד הופך למשקיע נדלן, הכל נחטף.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

https://www.calcalist.co.il/real-estate/article/hysjkih3o

ציטוט

האוצר מתכנן: חובת דיווח למס הכנסה על כל דירה מושכרת

טיוטת חוק ההסדרים מחייבת דיווח גם על הכנסה משכירות שפטורה ממס, ומבטלת את הצמדת תקרת הפטור ממס למדד. האם זה צעד ראשון לביטול המלא של הפטור?

מתוך הכתבה

ציטוט

"אני לא מכיר שוק אחר שבו יש לממשלה כל כך מעט ידע", אמר ל"כלכליסט" כלכלן שבקיא בנושא.

אני מכיר שוק אחר שכזה.. זה נקרא שוק התרמות, רק חבל שלא עושים איתו משהו..

אפשר גם להתחיל לחייב בתי כנסת ושאר מבני דת שונים בארנונה. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

רק החובה בהתעסקות בדיווח תרחיק מזה אנשים, או תייקר את השכירות בהתאם לעלות של הגשת דוח שנתי אצל רואה חשבון.

לפני 24 דקות, yuvalganim כתב:

אגב, המספר הכולל של 70,000 דירות בשנה הוא הרבה יותר מהביקושים שעומדים על סביב 30 אלף בשנה.

שלא יעבדו עליכם שלא בונים מספיק, בונים ועוד איך בונים.

פשוט כשהריבית היא אפס וכל אחד הופך למשקיע נדלן, הכל נחטף

יש מידע כמה בתוך מחוז תל אביב ספציפית?

כי מחוז המרכז זה גם רמלה, לוד, נתניה, יבנה, כפר יונה, פתח תקווה ועוד מקומות כאלה שלא באמת נחשבים מבוקשים כמו מחוז תל אביב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נו, אז זה לא כזה מספיק אם עיקר הביקוש הוא שם. זה אומר שבערך 80% מהבניה החדשה היא לא באזורי הביקוש...

פורסם

מה זה אזור ביקוש. כתוב לך 45% מהבניה זה תל אביב והמרכז.

ראשלצ זה לא ביקוש? מה עם כפר סבא רעננה? והרצליה? אלו לא ביקושים? כל אלו מחוז מרכז.

מה עם אשדוד? זה לא ביקוש? ומה לגבי ראש העין ופתח תקווה? אולי נתניה?

על מה מדברים פה בכלל?

יש לך 30,000 דירות בבנייה פעילה בלב של הלב של הביקוש. רק זה הצרכים של שנה שלמה (בלי אפילו לספור את ה-40 אלף הנוספים).

יש קונספציה שגויה בישראל, שנובעת הרבה מאוד מפמפום ארוך שנים של בעלי אינטרסים שלא בונים מספיק.

הקונספציה הזאת היא שקר של השקרים, האמינו לה כל עוד המחירים עלו (בגלל הריבית). עכשיו הכל יורד וימשיך לרדת עוד.

בפרסום האחרון דווחו על ירידה של 2.4% במחיר של דירות מקבלן לחודש אוקטובר, אני מבטיח לך שהמספר יוכפל כבר בדיווח הקרוב.

עד פסח אנחנו בירידות דו ספרתיות במחירים.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yuvalganim כתב:

פשוט כשהריבית היא אפס וכל אחד הופך למשקיע נדלן, הכל נחטף

זו טענה יפה. מאיפה הבאת אותה?
כמה אנשים בארץ מחזיקים יותר מדירה 1?
אם אנחנו כבר נכנסים לשם עוד שאלה בבקשה:
מה אחוז הדירות בארץ שמוחזק ע"י תושבי חוץ?

תחתוך את שתי הקבוצות הללו מהסך הכל עם מה אתה נשאר?
אני באמת לא יודע, שואל כי אם אתה טוען טענות כאלו אתה בטח יודע.

אני מנחש שאם תחתוך תישאר עם רוב מוחץ של באזור 90% מבעלי הדירות, ושלא תבין אותי לא נכון, אני בעד למסות הכנסות משכר דירה אם מכירים למשכיר בהוצאות (כולל הוצאות ריבית) פחת וכו'... אבל לא נראה לי שמה שאתה טוען הוא מעבר לטענה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

שר האוצר סמוטריץ' בכנס התאחדות יועצי המשכנתאות באילת: "בקרוב מאוד מחירי הדירות במדינת ישראל יתחילו לרדת ויותר אנשים בישראל יוכלו לקנות דירה. האתגר שלנו בשנים הקרובות זה לשמור על קצב התחלות הבנייה למרות הירידה במחירים, העליית הריבית והירידה בביקושים".

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...