Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בצכיה - 2 מבוגרים+2 ילדים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נוסעים בקיץ לשבועיים לצ'כיה, 2 מבוגרים+2 ילדים (כסא תינוק+מושב הגבהה ללא גב). בנוסף, ניקח איתנו מזוודה גדולה אחת+4 טרולי או 2 מזוודות גדולות+2 טרולי.

חשוב לנו גיר אוטומטי.

האם סקודה פאביה קומבי תספיק לנו או שכדאי לקחת משהו גדול יותר?

חלופות נוספות (בפער מחירים משמעותי מאד): סופרב קומבי (פי 2 במחיר), אוקטביה אסטייט, סקודה ראפיד, סקודה ייטי (פי 2.5 במחיר).

אם יש לכם המלצות לסוכנויות מקומיות אמינות, אם מישהו מכיר, אשמח - יתכן והמחירים יהיו זולים יותר מאשר דרך האתרים הבינלאומיים.

תודה

פורסם

שימי לב שהרכבים שהצגת מתפרסים על קטגוריות שונות. לפי דעתי רכב בקטגוריית הסופר מיני יהיה מספק, אך רכב בקטגוריית משפחתיות או אפילו פרימיום (ע"ע סופרב) ישפר לכם את איכות הנסיעה פלאים. האם המחיר מצדיק את התמורה? תלוי בכם. אני אישית הייתי מוכן לשלם אסטרה (שוב, תלוי כמה זה אקסטרה) תמורת נהיגה שבועיים בסופרב לעומת פאביה (שגם אוטו מצויין בפני עצמו, אך אין מה להשוות).

האוקטביה היא "רכב ביניים" בין הפאביה לסופרב, לצורך העניין. מבחינת מרווח היא יותר מתספק אתכם, מבחינת אוטו היא יותר מהפאביה ופחות מהסופרב.

פורסם

תיאורטית פאביה סטיישן אמור לספק אתכם- מקום מקדימה יש, מקום מאחורה אם הילדים אינם גדולים גם יש, תא מטען גדול יותר מחלק מהמשפחתיות (505/530 ליטר אם זכרוני לא מטעה אותי), אם גיר אוטומטי ‏חשוב, סביר להניח שתקבל או 1.2 בנזין טורבו או 1.4 דיזל, שניהם יעשו את העבודה, הבנזין יהיה חזק יותר והדיזל יותר חסכוני.

השאלה אם אתה מוכן לשלם לרמייה במחיר לטובת אוטו גדול ונוח יותר.

פורסם

לתחושתי הפביה תהיה גבולית מבחינת תא מטען (אלא אם תורידו את הכיסוי - אישית אני מעדיף שהמטען שלי לא יהיה גלוי). אני מניח שהאוקטביה סטיישן כבר תענה על הדרישות.

אם יש אפשרות להחליף חלק מהמזוודות בצ'ימידן אז זה יכול לחסוך מקום בתא המטען ולאפשר ירידה בקטגוריה.

מבחינת נוחות - לדעתי גם הפביה תענה על הדרישות. זה לא רכב רע ומבחינת תא נוסעים אתם לא מעמיסים עליו.

פורסם

האוקטביה סיישן (אסטייט) תהיה בחירה סבירה, במיוחד אם תקבלו אותה בגרסת דיזל. הרכב נוח ומרווח מאד. אבל אני לא בטוח שיספק אתכם בגלל ריבוי המזוודות.

לפני כ-4 חודשים נסעתי עם המשפחה, לקחנו 2 מזוודות גדולות ועוד 3 קטנות-בינוניות. בארץ הצלחנו לדחוס אותן בסוזוקי קרוסאובר שלי אחרי שהסרנו את מכסה הבגאז' והטענו אותן עד הגג, בחו"ל שכרנו ואן (הוזמן אופל זאפירה והתקבל רנו אספאס, שהיה חלום של רכב), וברכב הזה המזוודות ושאר המטען הסתדרו עם קצת פחות ג'אגלינג.

תביאי בחשבון כמה דברים:

1. בדרך כלל יש לא מעט מטען מחץ למזוודות, במיוחד אצלכם, הציוד לילדים. זה לא נורא אם מדובר בטיול כוכב שבו המזוודות נשארות במלון, אבל יכול להיות בעייתי בטיול נודד שבו המזוודות נמצאות בבגאז' וצריך מקום למעילים, תיקי גב, סלי אוכל והשד יודע מה עוד צריך להיות בהישג יד ב-P הקרוב.

2. אני לא יודע איך הילדים שלכם מסתדרים ביניהם, ואם יש צורך להפריד ביניהם או שאחד ההורים ישב מאחור. אם יש צורך בכך חשוב רכב רחב - מחזיר אותי לקטגוריית הואנים.

3. מה שיעלה לכם ביוקר הוא האוטומט. אמנם לא שכרתי בצ'כיה, אבל בדקתי בעבר עלות רכב אוטומטי לעומת אותו דגם ידני. מדובר הפרשים העשויים להגיע ל-100%. אם יש במשפחה נהג עם רשיון לידני והחסכון הכספי חשוב לכם - השאירו לו את הנהיגה, ושההורה האחר יטפל בילדים.

4. אם נחזור לגודל הרכב - המינימום נדרש הוא משפחתית סטיישן, למשל גולף סטיישן, וגם זה יהיה צפוף, בגלל המטען הרב הדרוש לכם. אם התקציב מאפשר לכו במינימום על אוקטביה סטישן (היא אמנם משפחתית, אבל גדולה יחסית לקטגוריה). הבעיה המרכזית הינה שיטת הגדרת הקבוצות בחברות ההשכרה שיכולה להיות "יצירתית" מאד, ואז צריך להכנס למו"מ בתחנת ההשכרה. זה יכול להצליח - ותקבלו רכב יותר גדול ומשוכלל בלי תוספת מחיר, אבל יכול להכשל ויהיה עליכם לשלם תוספת, או, גרוע מזה, לא יהיו רכבים מתאימים זמינים. היה לי פעם סיפור שבגלל רכב מצויין שהתגלתה בו תקלה בחגורת בטיחות המתנתי בתחנת ההשכרה במינכן כ-4 שעות לקבלת רכב חלופי שהתאים לצרכי. לכן המלצתי היא לא להתקמצן אלא להזמין מראש רכב מרווח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם תמצא בהשכרה סקודה ספייסבק, אז לדעתי זה ישתלם הכי טוב גם מבחינת המחיר וגם מבחינת הנוחות.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם (נערך)

הספייסבק תהיה קטנה מדי. שים לב שהם רוצים לקחת 4-5 מזוודות.

המינימום הוא רכב משפחתי סטיישן (נראה שהאוקטביה תהיה המתאימה ביותר), ואם רוצים נוחות - משפחתית גדולה סטיישן (פאסאט, מונדיאו או משהו מקביל) או רכב עם 3 שורותמושבים כאשר השורה האחורית מקופלת, או ואן. נכון שזה עולה כסף, מצד שני זה לא רק נוחות, זה גם בטיחות. העמסה לא נכונה של מזוודות עלולה לגרום, בעת תאונה, תזוזתן ופגיעה בנוסעים. לכן חשוב שהמזוודות ייכנסו כולן מתחת קו גב המושב האחורי.

עוד דבר שנשכח כאן הוא שבבטיול מסוג זה מובילים לא רק את המזוודות, אלא כל מיני מטענים בתפזורת ותיקים קטנים - אוכל, בגדים רזרביים לילדים וכו. אלה חפצים שחייבים להיו בהישג יד, בלי צורך לפרוק את הבגאג' ולפתוח מזוודות בגשם כל אימת שצריך להחליף בגד שהתלכלך או למצוא אוכל לילד רעב. הפריטים האלה תופסים מקום, ולא מעט. כיון שמדובר בטיול ארוך אני מניח שלא מדובר בכוכב עם מוקד אחד, כך שיהיו נסיעות לא קצרות עם כל המטען ברכב, וצריך להתארגן בהתאם.

בקו התחתון, פות"ש, ההמלצות שלי מגיעות מניסיון של לא מעט טיולים, שהחלו עם ילדים צעירים והגיעו לפני 4 חודשים לטיול משפחתי עם "ילדים" בני 25, 24 ו-20. יש דברים שהתקמצנות בהם יכולה לקלקל טיול. צפיפות ברכב היא אחד מהם. ממילא את מוציאה אלפי אירו על הטיול, אז השקיעי עוד כמה מאות ברכב יותר מרווח. אם את רוצה לחסוך בתחום זה אל תתעצלו, השתמשו גם ברגל שמאל בנהיגה. זה יחסוך הרבה מאוד כסף (כמובן, בתנאי שהרשיון מתיר זאת).

עריכה: סיבה נוספת שבגללה חשוב שהמזוודות יהיו מתחת לקו המושב והחלון היא הקטנת סכנת פריצה וגניבה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מינימום סקודה אוקטביה סטיישן לא פחות מכך, אבל זה לא רק גודל תא המטען אלא צריך שפתח תא המטען יהיה גדול מספיק.

מניסיון שלי בקיץ האחרון בנסיעה לאוסטריה, אפילו באופל אינסנגיה סטיישן, רכב מנהלים מגודל, תא מטען של 540 ליטר, 4 טרולי בינוניות פשוט לא נכנסו בפתח תא המטען (2 טרולי תחתונות נכנסו בשכיבה ואולם 2 טרולי מעליהם פשוט לא נכנסו בפתח לא משנה איזה להטוטים ביצענו, הפתח פשוט היה צר מדי. בעמידה נכנסו רק 3 טרולי).

אחרי וויכוח, חוסר אמון של הנציג כי הטרולי לא נכנסות, המתנה, סחיבת הטרולי הלוך ושוב, הרכב היחיד שהיה זמין במקום היה מאזדה 6 סטיישן. בהתחלה לא הסכמתי כי זכרתי שנפח תא המטען הוא רק 450 ליטר אבל מצד שני במאזדה cx5 הפרטית שלי שנפח תא המטען שלה הוא רק 403 ליטר על הנייר הטרולי כן נכנסו בקלות כי הפתח רחב והרוחב בין בתי הגלגלים מספיק רחב. אז הלכתי לבדוק והפלא ופלא אכן כל הטרולי נכנסו גם במאזדה 6.

(דרך אגב המונית שלקחה אותנו לרכבת בישראל היתה מסוג אוקטביה הישנה יותר- לפני הדגם הנוכחי ולא סטיישן. ושם למרות נפתח תא המטען הגדול רק 3 טרולי נכנסו אחת ליד השניה בעמידה ולא בשכיבה וטרולי רביעי לקחנו איתנו בתוך הרכב. פשוט תא המטען היה צר מדי ולא ניתן היה להניח 2 טרולי אחת ליד השניה בשכיבה ו- 2 מעליהן) כלומר יש חשיבות גם למבנה תא המטען.

ונכון שצריך לקחת בחשבון שיש עוד חפצים מחוץ למזוודות שהצלחנו לדחוק בקושי ברווח שנותר בין המזוודות לדלת תא המטען, לכן עדיף רכב עם פתח תא מטען גדול ורחב וגם תא מטען גדול רחב וארוך ככל שניתן ואת זה אפשר לקבל בדרך כלל ברכבי מנהלים סטיישנים. לאוקטביה תא מטען ענק אבל השאלה מה הגודל של פתח תא המטען ומה הצורה של תא המטען והאם הוא מספיק רחב.

מעבר לכך שגם יש חשיבות למרווח הפנימי, נוסעים הרבה שעות ברכב ולילדים מאחורה יהיה נעים יותר כאשר המושבים הקדמיים רחוקים יותר ולא דבוקים לפנים שלהם.

עוד דבר, אני לקחתי רכב עם גיר ידני, פעם אחרונה שאני עושה את זה, לא שווה את החסכון, פשוט שכחתי כמה חוסר נוחות הגיר הזה מסב ועוד מדובר בהרבה שעות נהיגה (ושיסלחו לי קומץ מכורי הגיר הידני).

לטיול בקיץ הקרוב לסלובניה קרואטיה כבר לא התפשרתי, הזמנו פאסאט סטיישן אוטומטית (אני מקווה שנקבל את הפאסאט ולא רכב אחר בקטגורייה- רק לא אינסגניה :-))

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

עניין מבנה תא המטען עוד יותר מורכב. יש שלושה ממדים, יש בתי גלגל, יש שיפוע של הספסל האחורי, הצירים והבוכנות של המכסה, יש שיפוע הדלת האחורית.

אני חוזר על מה שכתבתי קודם - לשכור משפחתית גדולה (מה שקרוי אצלנו רכב מנהלים) בתצורת סטיישן ועדיף ואן 7 מקומות ולקפל את שורת המושבים האחורית. נכון, זה יקר, אבל משפר את איכות החיים ברכב. ואן רחב יאפשר ישיבה של הורה ליד הילדים, מה שעשוי להיות חשוב בנסיבות של נסיעות ממושכות..

לגבי לגבי תיבת ההילוכים - אני בשלי, אבל אולי זה כיוון שנהגתי בידניות 25 שנה לפני שעברתי לאוטומטיות. אבל כך גם הדור הצעיר שלי, שלא נהג בידנית מהטסט בגיל 17 עד הנהיגה בפינלנד בגיל 24

פורסם (נערך)

אצל פותחת השרשור מדובר במזוודה גדולה אחת + 4 טרולי או 2 מזוודות גדולות + 2 טרולי ולדעתי תיתכן בעייתיות גדולה במרבית הרכבים להעמיס את כל המזוודות.

וואן באמת הכי מתאים (אני מתכוון לוואן של 7 מושבים ולא המיני וואנים הקצרים של 5 מושבים), אבל מדובר בקפיצת מחיר משמעותית מאד מעבר לרכבי המנהלים.

רכבי מנהלים הצלחנו למצוא בפער לא גדול מרכבים משפחתיים (לעיתים אפילו המחיר זהה באופן מוזר).

אולי רק פאסאט סטיישן או סופרב סטיישן גם יתאימו (בסופרב סטיישן החדשה יש חלון אחורי משופע שאולי יפגום באפשרות להעמיס מזוודות לגובה). ואולם אפילו אם תזמיני את הרכבים הנ"ל, חברת ההשכרה יכולה לתת לך רכבי מנהלים אחרים מאותה קטגורייה והם כבר לא יתאימו.

לגבי רכבים אחרים ובוודאי הרכבים שציינת, לא הייתי לוקח את הסיכון (לסקודה ייטי תא מטען פצפון, סקודה ראפיד תא מטען גדול אבל צר והיא לא מגיעה בתצורת סטיישן למיטב ידיעתי ולכן לא ניתן להערים מזוודות לגובה).

פורסם

האמת שבשנה שעברה היה לנו מזל, ולאחר שהזמנו פסאט סטיישן, שודרגנו לוואן 7 מושבים, שהיה ממש תענוג.

מצד שני, הפעם בעיקר יש לנו טיול כוכב, כלומר 3 נסיעות סה"כ עם כל התיקים.

אין צורך אצלנו בישיבה של מבוגר בספסל האחורי (הילדים מסתדרים מצויין ביניהם - בעיקר בין 11:00 ל-11:07. בשאר הזמן, מצדי שיריבו) והנסיעות קצרות יחסית (מקסימום שעה וחצי וכל היתר קצרות וללא מטען)

ננסה לחפש רכב גדול יותר, לפחות רמה אחת גבוהה יותר, כדי שיהיה קל יותר לשדרג למעלה.

לגבי גיר - ברור שזו העדפה אישית, אבל אחרי 15 שנים של נהיגה על אוטומט, היה לי מאד לא נוח לחזור ולנהוג על גיר ידני

תודה על כל התגובות, החכמתי מאד

פורסם (נערך)

כדי להמחיש את הגבוליות שיש בגודל תא המטען ולא פחות מכך בגודל פתח תא המטען, רצ"ב תמונות מהמאזדה 6 סטיישן שציינתי מהטיול באוסטריה, המועמסת עד עייפה ב- 4 טרולי וקצת ציוד נלווה ליום טיולים, כאשר עקב חוסר מקום בתא המטען חלק מהציוד הנלווה כגון תיק גב נוסף, ביגוד, אוכל וכיוצ"ב נאלצנו להכניס גם לתוך הרכב.

בנוסף גם את כיסוי הגלילה של תא המטען ועוד מתקן עם רשת למניעת נפילת חפצים מתא המטען לתוך פנים הרכב נאלצנו להוריד עקב חוסר מקום ולאכסן גם בתא המטען, דבר שתפס גם מקום יקר. בסה"כ המאזדה 6 סטיישן מילאה בקושי את ייעודה, ברכבים אחרים זה עלול לא להספיק ובוודאי שאם יש מזוודות יותר גדולות או מזוודה נוספת חמישית במספר. בסופרב או פאסאט סטיישן, ייתכן שניתן יהיה להעמיס מזוודה חמישית ברווח בין המזוודות האחרות לדלת תא המטען. ובמרווח מעל המזוודות אולי להעמיס יותר דברים מהמאזדה 6.

2145.jpg2141.jpg

פורסם (נערך)

ולעומת זאת 5 מזוודות, 3 מ ואחת בינוניתתוכן גדולות, בואן 7 מושבים (Renault Espace).

ארבע מזוודות בתא המטען, מעליהן כיסוי הנגלל (שמצאתנו במקום ייעודי ברצפת התא והתקנו במקום הייעודי מעליו), ומעליו עוד מזוודה קטנה, תיקי גב, מעילים ושאר פקלאות . שימו לב למרווח בין המזוודות לדלת תא המטען - מקום לבקבוקים, סלי מזון, קניות ושאר ירקות.

שלושת המושבים בשורה האמצעית נתפסו על ידי האשה ושני בנים בוגרים ברווחה, ובמושבים הקדמיים אני והבן הבכור, כאשר התחלפנו בתפקיד הנהיגה (שוב, אותו בחור שממש לא חשש לשוב ולנהוג בידנית לאחר שלא עשה זאת קרוב ל-8 שנים מאז הטסט, ועשה זאת לא רק לידי, אלא גם בטיולים עם אחיו ועם חברתו).

מזוודות בואן.jpg

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

מצטרך להמלצות של ספיראל. טויוטה אוונסיס בקושי היה מקום למזוודה גדולה ועוד אחת בינונית בגלל מבנה תא המטען.

ממליץ גם לטייל עם מינימום הציוד הנדרש (2 מזוודות לזוג+2 לשבועיים)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...