Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עניין של איך טיפלו ברכב לפניך וגם של קצת מזל. אין בזה נתונים מדוייקים. אתה יכול לעשות תיקון גדול פעם אחת שיחזיק שנים או שמשהו אחר ידפק למחרת. בד"כ ככל שהרכב יותר פשוט מבחינה מכאנית ומטופל בצורה מקצועית מההתחלה, הסיכוי שיהיו בעיות קטן יותר. אין לי מושג כמה מורכב מכאנית רנו סניק לעומת yrv, אבל גם צריך לקחת בחשבון שרכב מתקדם יותר נותן תמורה גדולה יותר בשימוש יומיומי כשהוא תקין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני אוהב את התגובות האלה "יש רכבים אמינים ב7000₪ כמו YRV", כשבפועל מדובר ברוב המקרים רכבים שחוטים בתקציב הזה שגם יעשו בעיות.

חושבים שיפניות זה שם נרדף לאמינות ולאי ביקור במוסך, אם זה לא הוכיח את עצמו עם רכב חדש זה בטח לא מוכיח את עצמו עם רכב משומש.

מעבר לכך מספיק להסתכל בפורום טכני ולראות שגם שם עולות לא מעט תקלות ביפניות וקוריאניות.

ואבי, אתה חושב שהאירופאים כל כך טיפשים? ידעת שבגרמניה גולף ומגאן עולות יותר מטויוטה אוריס? ההפרש הוא כ-5000-6000 יורו, ועדיין הם קונים גולף ומגאן יותר מאשר אוריס. וזאת גרמניה, מעצמה מוטורית, לא ישראל.

אמירה נכונה באופן חלקי - לגבי העובדה שרכב מזדקן יכול לעשות בעיות ולא משנה איזה לוגו יש לו מקדימה? מסכים(היה לי קורולה שכשהייתה באותו הגיל של הסניק הנ"ל נכנסה פעמיים לניקוי בוצה במנוע והלך לה ממיר קטליטי אחרי 80K קילומטר).

אבל הרכבים בישראל זה לא הרכבים באירופה..אותה גולף ישראלית מודל 2008 נמכרה כאן סביר להניח עם מנוע בנזין וגיר אוטומטי בזמן שהגולף מאותו מודל באירופה סביר להניח נמכרה עם מנוע דיזל וגיר ידני - ולכן קשה להשוות אותן כתפוחים לתפוחים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
ואבי, אתה חושב שהאירופאים כל כך טיפשים? ידעת שבגרמניה גולף ומגאן עולות יותר מטויוטה אוריס? ההפרש הוא כ-5000-6000 יורו, ועדיין הם קונים גולף ומגאן יותר מאשר אוריס. וזאת גרמניה, מעצמה מוטורית, לא ישראל.

כי זה גרמניה וזה ישראל.

גרמני יכול לבחור אוטו על סמך חוויית משתמש וחיסכון בדלק, בידיעה שהוא הולך לעשות טרייד אין תוך שלוש שנים, בלי להסתכל יותר מדי על ירידת ערך ועלויות תיקונים (כי ירידת ערך זה עניין סובייקטיבי ועלויות תיקונים לא הוא הולך לספוג).

אם הייתי יכול לבחור מכוניות לא לפי "כמה צרות זה יעשה לי וכמה זה יקרב אותי לפשיטת רגל", גם אני הייתי קונה מגאן או גולף.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כי זה גרמניה וזה ישראל.

גרמני יכול לבחור אוטו על סמך חוויית משתמש וחיסכון בדלק, בידיעה שהוא הולך לעשות טרייד אין תוך שלוש שנים, בלי להסתכל יותר מדי על ירידת ערך ועלויות תיקונים (כי ירידת ערך זה עניין סובייקטיבי ועלויות תיקונים לא הוא הולך לספוג).

אם הייתי יכול לבחור מכוניות לא לפי "כמה צרות זה יעשה לי וכמה זה יקרב אותי לפשיטת רגל", גם אני הייתי קונה מגאן או גולף.

ובכל זאת בחרת לקנות טויוטה, היצרן היפני שזוכה להכי הרבה ריקולים.

חוץ מזה, פלסטיק של מזגן מתפרק ברכב בן 3? מזכיר לי קצת רכב צרפתי מתפרק, לא? :shock:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני חושב שמשהו בעלויות של התיקונים הוא גבוה מדי.

אולי שווה לבדוק כמה תעלה צמה שכזו בפירוק, מאיזה רכב ללא מזל ששוכב שם.

בלי קשר - כדאי שתבדוק כמה עולה רכב דומה ביד 2.

תתקשר ותציע הצעות - נגיד המחירון הוא 22K, תתקשר ותבדוק אם מישהו מוכן למכור ב-10K. אם האנשים כבר שם מנטאלית, הם גם יהיו ב-8K כשמגיעים עם מזומן.

במצב כזה, של 8K לרכב תקין ועובד - אני לא רואה איך תיקון של 5K מחזיר את עצמו.

אם זו אכן העלות, פשוט תתקשר לכל מגרשי הפירוק ותראה מי נותן לך כמה שיותר.

ברמת העיקרון זה 10% מהמחירון - דהיינו 1500-2000 ש"ח זה המחיר ההגיוני לרכב כזה.

פורסם

לא מבין מה שאתה אומר. או שהמתמטיקה שלנו שונה...

אם רכב כזה יכול להמכר ב-8, ואפשר לתקן ב-5 ולמכור ב-8, הנה לך רווח מיידי (יחסית) של 3000₪. מה פספסתי פה?

גם ההשוואה לא ממש הגיונית - מי שנדפק עם סניק ישנה וכבר החליט להחליף כנראה לא יחפש סניק מאותו שנתון, שההנחה שהיא תקינה ונוסעת נראית לי, במקרה הטוב, נאיבית. כנראה שהוא יחפש רכב חדש יותר. בכל מקרה לקנות רכב מאותו שנתון שאין לך מושג מה עבר עליו במחיר גבוה יותר מתיקון לרכב שאתה כבר מכיר, בהנחה שהתקלה היא לא כרונית ומורכבת לתיקון (מה שנשמע המקרה כאן), ושעד עכשיו לא צצו בעיות כרוניות, לא מסתדר לי כל כך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
ובכל זאת בחרת לקנות טויוטה, היצרן היפני שזוכה להכי הרבה ריקולים.

חוץ מזה, פלסטיק של מזגן מתפרק ברכב בן 3? מזכיר לי קצת רכב צרפתי מתפרק, לא? :shock:

כן, ואני עדיין שלם עם ההחלטה הזאת.

חוץ מזה, לפחות הם מודים בזה שיש בעיה ומטפלים מה, במקום לעשות חישוב של אם עלות ריקול תעלה על עלות תביעה משוערת, אז אין ריקול.

כמות ריקולים לא אומרת הרבה על אמינות המוצר.

אם רנו היו מוציאים ריקול על כל תקלה שטויוטה הוציאו ריקול עליה, הם היו מזמן בהליכי כינוס נכסים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כן, ואני עדיין שלם עם ההחלטה הזאת.

חוץ מזה, לפחות הם מודים בזה שיש בעיה ומטפלים מה, במקום לעשות חישוב של אם עלות ריקול תעלה על עלות תביעה משוערת, אז אין ריקול.

כמות ריקולים לא אומרת הרבה על אמינות המוצר.

אם רנו היו מוציאים ריקול על כל תקלה שטויוטה הוציאו ריקול עליה, הם היו מזמן בהליכי כינוס נכסים.

כן, בוא תספר לי מתי ברנו כריות אוויר נכנסו לעבודה מעצמן או מתי ברנו נתקעה דוושת ההאצה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...