Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מתכוון לפיצויים על הנזק שנגרם לרכב בזמן התאונה או על עוגמת נפש שנגרמו לנהג הפוגע.זאת כמובן לאחר שהוכח בבית המשפט שרשלנותו של הולך הרגל היא זאת שגרמה לתאונה ושלנהג לא הייתה שום דרך למנוע אותה.

אני שואל,בין היתר, בעקבות הכתבה הזאת ,במקרה הזה פסק בית המשפט פיצויים לנהג שפגע בהולכת רגל לאחר שהוכח שהיא חצתה לא במעבר חצייה,ואילו הנהג הפוגע נסע לפי החוק,ולכן לאחר שהנהג(שנקבע שהוא לא אשם),החליט לתבוע פיצויים על הנזק לרכבו ועל כך שמכר אותו במכיר נמוך יותר ממה שהיה יכול למכור אם לא הייתה תאונה.

לדעתכם זה מקרה נדיר?או שזה יכול לגרום לתקדים מצד נהגים אחרים שפגעו בהולכי רגל(והוכחה חוסר אשמתם)לתבוע פיצויים?

עריכה אחרונה על ידי ליררן
קישור לא נכון
פורסם

אני חושב שלפצות נהג במקרה שפגע במישהו שלא באשמתו זה חובה, זה שווה ערך למישהו שנפגע ללא אשמתו.

אחי פעם נסע (לפי החוק, ולא ליד מעבר חציה) ובחורה שיכורה ירדה מהמעבר חציה לכביש ממש לפניו.

למזלה ומזלו זה היה מיד אחרי כיכר ולכן המהירות הייתה יחסית נמוכה אך עדיין נגרם נזק לרכב.

לדעתי במקרה כזה מגיע לו הפיצוי על הנזק וגם על השלילה המנהלתית שקיבל לחודש מסיבה לא מובנת לי.

פורסם (נערך)

שאלה קשה וכואבת.

הולך הרגל הוא אדם שנפגע בתאונה, חוה סבל וכאב, ובנוסף אין לו ביטוח.

בחישוב קר, אין ספק שניתן לדרוש פיצויים, אם כי הייתי מחלק בין מקרה בו הנהג אינו אשם ובין מקרה שבו הולך הרגל אשם אקטיבית.

במקורות יש אמירה "אדם מועד לעולם", אני מאמין שהולך רגל, עם היותו פגיע וחסר אונים, נושא באחריות להתנהגותו הפושעת!

עריכה אחרונה על ידי ETStudio

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם

זו סיטואציה מאוד חריגה ולא שכיחה ולכן אתייחס למצב שלדעתי קיים סיכוי גדול יותר שיתרחש.

הולכי רגל בדר"כ ניתן לזהות ולעצור, אך מה לגבי רוכבי אופניים? הדגש הינו על רוכבי אופניים חשמליות.

הנזק העלול להיגרם לרכב כתוצאה מהפגיעה הוא הרבה יותר גדול. כמו כן אין ספק כי בני נוער רבים הרוכבים על האופניים החשמליות אינם זהירים ולדעתי זו עילה מספקת למתן פיצויים לנהג.

פורסם

במקרה בו מוכח כי האשמה לתאונה היא לא של נהג הרכב, אז עומדת לו האפשרות להגיש תביעת נזיקין בגין הנזק שנגרם בתאונה.

אני בכוונה כותב את זה בצורה כללית, מאחר ואין חשיבות אם המעורב בתאונה הוא רכב אחר או הולך רגל או רוכב אופניים או בעל חיים (במקרה כזה - הבעלים של הבע"ח אחראי לנזק) וכו'.

פורסם

אולי כדאי להזיז לפורום משפטים ודיני תעבורה.

...הדגש הינו על רוכבי אופניים חשמליות.

הנזק העלול להיגרם לרכב כתוצאה מהפגיעה הוא הרבה יותר גדול. כמו כן אין ספק כי בני נוער רבים הרוכבים על האופניים החשמליות אינם זהירים ולדעתי זו עילה מספקת למתן פיצויים לנהג.

מחזק ומוסיף,

בעיניי ראיתי נער על אופנים לא חשמליות נכנס לכיכר נגד כיוון התנועה ונכנס חזיתית ברכב מסחרי.

זה היה קטע לא נעים שהסתיים בנס, ואם לא שמכסה המנוע של הרכב המסחרי היה די חבוט בלאו הכי, ואם לא שהנהג היה אדם נחמד, היה יכול להיות סוף די שונה לסיפור.

וכן, להכנס לכיכר נגד כיוון התנועה כששדה הראיה חסום זו התנהגות שנובעת מבורות! האם זה פוטר מעונש..?

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם
זו סיטואציה מאוד חריגה ולא שכיחה

זה דווקא מקרה הרבה פחות חריג ממה שנדמה לך. רכבים לא עולים על מדרכות ולא דורסים הולכי רגל סתם ככה, לרוב הולך הרגל הוא זה ש"פולש" לתוך התחום של הרכב ואם הוא עושה את זה בחוסר זהירות (לא חיכה שיעצרו, לא יצר קשר עין עם הנהג, עבר לא במעבר חציה או במקום שלא רואים אותו כמו שצריך), הולך הרגל אשם יותר פעמים משהוא לא.

בעיניי ראיתי נער על אופנים לא חשמליות

האופניים היו לא חשמליות כי אין אופניים חשמליות. יש אופניים חשמליים.

אופנ-עים----חשמל-ים. סבבה?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

במקרה הספציפי שפות"ש הביא חפותו של הפוגע היא רק מחמת הספק, כך שלהולך הרגל יש הגנה מסויימת במקרה דנן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

במקרה של תאונה עם הולך רגל או רוכב אופניים, מותר לי לעכב אותו ולדרוש ממנו פרטים לצורך תביעה?

ראיתי בעבר שתי תאונות עם מעורבות הולך רגל/רוכב. באחת הולך רגל שנפגע מרכב וברח ברגע שראה משטרה מתקרבת (כנראה היתה לו סיבה) ובשניה רוכב אופניים שפגע ברכב ושבר את מראת הצד. במקרה השני דיברתי עם הנהגת למחרת בשביל להעביר לה את הסרט והיא סיפרה לי שהוא קם והלך משם והתיקון יעלה לה 700 ש"ח. לא נעים.

אני אעלה את הסרטון מאוחר יותר, בינתיים כמעט תאונה שלי עם רוכבת אופניים חשמליים (שאותה בטוח הייתי תובע).

[video=youtube_share;0R3fn50WuME]

פורסם

הנה דוגמא לכך שמשטרת ישראל חושבת שאכן מגיע פיצוי לנהג...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היה פה בזמנו חבר פורום עם Z4 שנכנס בכלב שרץ לו לכביש, אני זוכר שהוא תבע את בעלת הכלב על הנזק לרכב וזכה.

אמנם לא בן אדם, אבל אין סיבה שההשלכה המשפטית תהיה שונה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אכן זכרון מעולה קשישא

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קשישא אוחתק! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...