Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

ראשית כול מנהלים, אין בכוונתי לצחוק או לפגוע באף אחד, באמת רושם ושואול מהתעניינות.

היום נכחתי בהלוויה , ומכיוון שהטקס היה נראה לי לא מכבד את המת , לא מסודר וכו'.

עברה במוחי במחשבה למה בעצם אנשים לא שורפים את הגופות שלהם?

הרי אני בטוח שגם אנשים אתטיסטים נקברים בקבורה יהודית (או דתית אחרת), אז לא נראה לי העניין הדתי מפריע לכולם.

בנוסף הבנתי שעלות קבורה רגילה היא מאוד גבוהה (כמו עשרות אלפי שקלים) אז התענייתי במחיר של

שריפת גופה.

משיחה עם חבר הכרתי את חברת ''עלי שלכת'' שמציעה דרכי קבורה אלטרנטיביות, ועלות השריפה

מסתכמת ב- 14 אלף שקל.

אז שאלתי אליכם (לקרואאת דעתכם) למה אנשים לא שורפים את הגופות שלהם? למה הם מעדיפים להיקבר ולשלם הון תועפות?

למה משפחות נזקקות\לא מבוססות צריכות לספוג את העלות המטורפת הזאת? שיש דרכים אחרות?

איחול קטן - מקווה ומאחל בשביל כולם שלא נצטרך להתלבט בדילמה הזאת.

רועי

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המאמינים מאמינים שהמשיח יגיע וכולם יקומו לתחייה, או איזה שטות כזאת או אחרת.

לי באופן אישי אין בעיה שישרפו את הגופה שלי,

אני מניח שזה מגיע מכוח האינרציה, ככה רגילים לעשות כאן וככה כולם עושים

פורסם

14K ש״ח זה לא מעט, כמה יותר עולה קבורה רגילה? אם נגיד לא שילמתי על חלקה במיקום מיוחד או משהו כזה... ממה שזכור לי לא מדובר בסכום כזה גבוה.

מעבר לכך, מסכים איתך לגבי הבלגן והבזבוז. הרבה יותר פשוט ונקי לשרוף את הגופה מאשר לבזבז עליה שטח נדל״ן.

אנשים מאמינים נקברים כדי שיהיה להם סיכוי לקום בתחיית המתים. לגבי השאר - אני מניח שהרוב המוחלט נקבר כי זה הדיפולט ורוב האנשים לא חושבים בזמן חייהם על העניין הזה בכלל. מכיוון שמי שעושה את ההחלטה הם בד״כ הצאצאים, אין להם אינדיקציה ברורה לרצון המת והם בסיטואציה של אבל, הם לא מנסים לעשות החלטות יוצאות דופן ו״הולכים עם העדר״.

פורסם

יש מסורות שטבועות עמוק. ביהדות הקבורה היא אחת מהן.

עד כמה שהבנתי יש מקומות עם התיחסות מיוחדת לקבורה היהודית, בגלל המסורת ואולי גם היחס ליהודים. הדוגמא עליה שמעתי היא הולנד, שבה מקובל "למחזר" בתי קברות - חוץ מאשר את היהודיים.

ד"א - קבורה טקסית היא מנהג אנושי עתיק יומין, שאל כל ארכיאולוג - אם כי איני יודע איז אחוז מהנפטרים בעת העתיקה ולפניה זו לה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עידן82 חידש להרבה פה שאפשר לשרוף גופה ולייצר ממנה יהלום, שווה למכור אותו אם אתה במצוקה כלכלית :lol:

ועכשיו ברצינות, אני חושב שכמו שציינו פה, יש מסורות שתבועות עמוק כמו למשל ברית מילה, בנוסף, אני חושב שכשאתה שורף גופה לא נשאר ממנה כלום, ואנשים אולי רוצים שכן ישאר משהו מהקרוב שלהם, קבר שאפשר לבקר בו מדיי פעם "ולדבר עם הנפטר"

פורסם
ועלות השריפה

מסתכמת ב- 14 אלף שקל.

.

ענית לעצמך על השאלה.

בקבורה רגילה משלמים 500 שקל לחברה קדישא, ואת השאר מממנת המדינה (לא כולל מצבה, אבל גם את זה אפשר להוציא מביטוח לאומי).

ופה 14 אש"ח - אני רואה שהחזירות הישראלית הגיעה גם לעסקי הקבורה.

למת לא אכפת איך הוא ייקבר, אבל למשפחה, גם אם הם האתאיסטים שבאתאיסטים, לא ממש בא להוציא סכומים הזויים רק כי המת יתפוס פחות מקום בבית קברות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רק רכישת חלקה "מיוחדת" עולה כסף, או חלקה עבור מי שאינו תושב המקום.

חלקה רגילה היא חינמית, בעוד שיש עלות של כמה מאות שקלים לכל סידורי הלוויה .

מניח שזה עונה על השאלה שלך, אפילו לאתאיסתים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
עידן82 חידש להרבה פה שאפשר לשרוף גופה ולייצר ממנה יהלום, שווה למכור אותו אם אתה במצוקה כלכלית :lol:

ועכשיו ברצינות, אני חושב שכמו שציינו פה, יש מסורות שתבועות עמוק כמו למשל ברית מילה, בנוסף, אני חושב שכשאתה שורף גופה לא נשאר ממנה כלום, ואנשים אולי רוצים שכן ישאר משהו מהקרוב שלהם, קבר שאפשר לבקר בו מדיי פעם "ולדבר עם הנפטר"

אם באמת נחסכת עלות גבוהה בשריפה לעומת קבורה רגילה, לדעתי הרבה יותר מכבד ומנציח את המת פינת חמד בעי, קיבוץ,מושב מקומות שהוא נהג לבלות.

גינה, עם ספסל, אבן עם פרטים עליו וכו'.

ענית לעצמך על השאלה.

בקבורה רגילה משלמים 500 שקל לחברה קדישא, ואת השאר מממנת המדינה (לא כולל מצבה, אבל גם את זה אפשר להוציא מביטוח לאומי).

ופה 14 אש"ח - אני רואה שהחזירות הישראלית הגיעה גם לעסקי הקבורה.

למת לא אכפת איך הוא ייקבר, אבל למשפחה, גם אם הם האתאיסטים שבאתאיסטים, לא ממש בא להוציא סכומים הזויים רק כי המת יתפוס פחות מקום בבית קברות.

לפי מה שהבנתי מכמה אנשים זה מגיע בקלות לכמה עשרות אלפי שקלים, זה לא בא ברגל, שלא לדבר אם אתה רוצה להעביר את המת בית קברות או קבר שזו גם עלות מטורפת.

העלות כמובן כוללת את המצבה, חלקה סידורי הלוויה וכו'.

רועי

פורסם

קבורה סטנדרטית רגילה לא עולה כסף. (משמעותי). ברגע שיש בקשות מיוחדות, כמו קבורה באדמה ולא בקיר, או בית קברות שכבר נסגר... אז המחירון נפתח.

ורוב האנשים בארץ אינם אתאיסטים.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

פורסם

במרכז הארץ קבורה ללא תשלום זה בקיר קבורת סנהדריין ביירקון.

מי שרוצה באדמה ישלם הרבה כסף בזה אתה צודק.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

קבורה רגילה לא עולה כסף,אלא אם כן רוצים לרכוש חלקה מסוימת או לבנות מצבה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

בעיית "הנדל"ן" היתה קיימת כבר לפני אלפי שנים. עמים רבים קברו במערות קבורה קבוצתיות וחסכו בכך שטח. באשר למצב היום, כמו כל דבר, לא כולם מתנהלים כפי ש"ההגיון" מחייב (אחרת פולקסווגן היתה קורסת כבר לפני כמה שנים...). עבור נפטר שהוא אתאיסט ממילא לא חשובה הקבורה. בני משפחתו לא תמיד חולקים עמו אותה אמונה ועצם המחשבה על שריפה מכוונת תעורר חלחלה אצל רבים (ולו בשל הדמיון לזוועות השואה).

גם לי לא הגיוני שמצבה יכולה לעלות עשרות או מאות אלפי שקלים, אבל שוב, משפחה של עשיר שנפטר, כמו שהיא מגיעה במכוניות יוקרה ועם בגדי יוקרה באזכרה, תרצה שאבן המצבה תהיה יוקרתית ונבדלת משכנותיה...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם יהודים היו קוברים בעבר בקומות, בתוך ארונות במערה. לכל משפחה היתה מערת קבורה. אחרי זמן היו מפנים את העצמות לקבר קבוצתי וקוברים מתים חדשים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ככה צריך להיות.

לשרוף את הגופה עוד יותר טוב - תהליך הרבה יותר נקי ומסודר, שלא דורש הרבה שטח.

אני לא מבין למה עכשיו, עם עלויות קרקע מטורפות, חייב שלכל אחד תהיה חלקה משלו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...