Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מתקשה להאמין שמי שמפסיד 200-250 אלף שקל בשלוש השנים הראשונות שבהן הוא מחזיק את הרכב מעניין אותו צריכת הדלק או מחירו של הדלק.

רכב שעולה פה 500 בחו''ל יכול לעלות קרוב לחצי,

ואם מישהו מחזיק רכב לחמש שנים ונוסע הרבה,

אז כן זה שיקול.

אני רק לא מצליח להבין איך המזדה חסכונית מהטויוטה ההיברידית.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין בעיה.

מחר נבצע מבחן עם המנוע 3000 סמ״ק שלי אל מול bmw עם מנוע חשמלי ונעשה תחרות של צריכת דלק.

אתה רציני שבדיקה של מנוע בנזין מול דיזל והיברידי היא הוגנת?

מנוע 1.5 דיזל מול מנוע 2.0 בנזין? תראה לי מבחן כזה במקום נורמלי.

מבחנים כאלה נעשו תמיד לאורך השנים בעיתונות רכב.

ואני רצומי לגמרי. אלו מכוניות באותה קטגורה, מחיר קרוב, ממדים קרובים. ביצועים לא שונים משמעותית.

אז מדוע לא להשוות בינהן? מה איכפת לי בתור לקוח האם זה דיזל 1.5 או בנזין 2.0 אם זה נוסע יחסית דומה?

מההפרש בצריכת דלק דווקא כן איכפת לי, המבחן מראה לי את ההפרש.

ההקבלה שלך עם רכב חשמלי לא נכונה, לרכב חשמלי (חשמלי לגמרי) יש מגבלות שימוש רבות ובאמת לא נכון להשוות אותו לרכב בנזין.

אבל דיזל לבנזין - אין שום בעיה. לא מבין מדוע אתה חושב שהם כ"כ רחוקים עד שבכלל לא יעלה על הדעת להשוות.

פורסם
אם זה לא היה חשוב, כולם היו V8 בנזין בנפח 5 ליטר. פשוט, אמין ומספק ביצועים מצויינם. אם הדלק לא חשוב, צריך יותר מזה?

הבעיה שאין קורולה עם מנוע כזה, שגם תעשה 25 קילומטר לליטר.

מצד שני הביצועים של 1.6 מודרני די דומים לביצועים של V8 משנות ה60. פורד פאלקון/קרייזלר וליאנט/שברולט נובה היו בגודל של משפחתית סדאן מודרנית ויכלו לבוא עם V8, ואם הן האיצו מ0 ל100 במשהו כמו 13-15 שניות, אז קורולה מודרנית מאיצה עם גיר אוטומטי ב9-10, וצורכת פי כמה פחות דלק, אז יש התקדמות בעניין.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מבחנים כאלה נעשו תמיד לאורך השנים בעיתונות רכב.

ואני רצומי לגמרי. אלו מכוניות באותה קטגורה, מחיר קרוב, ממדים קרובים. ביצועים לא שונים משמעותית.

אז מדוע לא להשוות בינהן? מה איכפת לי בתור לקוח האם זה דיזל 1.5 או בנזין 2.0 אם זה נוסע יחסית דומה?

מההפרש בצריכת דלק דווקא כן איכפת לי, המבחן מראה לי את ההפרש.

ההקבלה שלך עם רכב חשמלי לא נכונה, לרכב חשמלי (חשמלי לגמרי) יש מגבלות שימוש רבות ובאמת לא נכון להשוות אותו לרכב בנזין.

אבל דיזל לבנזין - אין שום בעיה. לא מבין מדוע אתה חושב שהם כ"כ רחוקים עד שבכלל לא יעלה על הדעת להשוות.

תסתכל על נתוני היצרן של הרכבים ותבין שהפער בין החסכונית ביותר לבזבזנית ביותר הוא סביב ה-40%! זו לא השוואה הוגנת.

הבחירה בין הרכבים שונה לגמרי ומי שיקנה cx5 ממש לא ישקול את הקאדג׳ר או את הספורטאז׳ שגם זולות ממנה בלא מעט כסף.

פורסם

לדעתי המבחן בהחלט רלוונטי. מדובר על רכבים מאותו סגמנט שבעצם אמורים לספק את אותה "הסחורה". לא רואה סיבה למה לא להשוות ביניהם למרות ההבדל ביחידות ההנעה. מטרת המבחן כנראה היתה גם להמחיש את ההבדלים הללו.

מה שמוזר לי זה תוצאות המבחן.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אם יש לכם השגות למה המבחן הזה (שלדעתי האישית סופר לגיטימי) לא לגיטימי , מוזמנים להסביר בדעה מנומקת ולא בדימויי "זה כמו שקוף ירקוד על ההיפופוטם בזמן שהג׳ירפה עוד לא הגיעה".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא נשמע לי מבחן מדוייק למדי. הם יוצאים מנקודת ההנחה שכל המשאבות ממוקמות באותו מקום, שמיכל הדלק זהים. אם היו בודקים כמה דלק נשאר במיכל זה כבר היה יותר אמין.

פורסם

כרגע, התובנה היחידה שקיבלנו מהמבחן היא שדיזל חסכוני מבנזין. תודה באמת. בכמה? לא יודעים, המבחן בוצע על רכבים שונים.

בצעו את המבחן עם שני רכבים מאותו הדגם בגרסאות בנזין ודיזל, ע"מ לנטרל את כל המשתנים הלא רלוונטים, ואז יתקבל נתון שאפשר לעשות איתו משהו.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אתם ממש מגזימים.

בסך הכל וידאו נחמד בהשתתפות כמה סלבס זוטרים/פליטי ריאליטי שמשלב את הכלים הכי מבוקשים בשוק שמתחרים פחות או יותר על אותם לקוחות ובאותו מחיר ובודק מי נסע הכי רחוק על 10 ליטרים של בנזין/סולר.

vpvi אתה באמת מצפה שיבדקו את מיקום משאבת הדלק? לא קצת נסחפת?

פורסם
תסתכל על נתוני היצרן של הרכבים ותבין שהפער בין החסכונית ביותר לבזבזנית ביותר הוא סביב ה-40%! זו לא השוואה הוגנת.

הבחירה בין הרכבים שונה לגמרי ומי שיקנה cx5 ממש לא ישקול את הקאדג׳ר או את הספורטאז׳ שגם זולות ממנה בלא מעט כסף.

אתה מפספס את מטרת המבחנים האלה, נניח אני מתעניין בספורטאז', עכשיו מציעים לי "להתפשר" על הקדזאר דיזל, מצד אחד אני לא אוהב דיזל אבל מצד שני הוא ייתן לי 40% חיסכון בעלויות הדלק, זה מאוד מעניין!!!!

אותו דבר לגבי היברידי, מטריד אותי שבעתיד אשלם אלפי שקלים להחליף את הסוללה, מאוד יעניין אותי שבדלק 40% יחסך לי, אני אוכל לעשות את החשבון ולהחליט מה מתאים לי.

(כמובן בתנאי שהמבחן בוצע כמו שצריך, לפי המבחן החובבני הזה, אני עוזב הכל ולוקח את המאזדה....)

נוסע בפריוס 2008

פורסם
אני מתקשה להאמין שמי שמפסיד 200-250 אלף שקל בשלוש השנים הראשונות שבהן הוא מחזיק את הרכב מעניין אותו צריכת הדלק או מחירו של הדלק.

ההנחה שאנשים בדרך כלל יפעלו על פי הגיון, לא תמיד אמיתית.

בכלל זה יש לא מעט אנשים שנוסעים מהסופר לבית ויקנו רכב היברידי ב 140 אלף בגלל שהוא עושה 1 ל 20.

פורסם

מבחן מעניין, רק חבל שלא בדקו על מיכל מלא, ואחרי 200 ק"מ כל אחד היה חוזר למלאות באותו משאבה פול, היה מדויק הרבה יותר.

[אגב, המשקל גם משפיע על הצריכה והיו רכבים שהיה יותר מבוחן אחד]

• תוכן חדש...