Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מניסיון עם רכב דומה לרנו, ניסאן קשקאי DCI עם מנוע K9K וגיר ידני 6 הילוכים, הרכב הזה מסוגל להשיג צריכת דלק לא פחות ממדהימה. באוטובהאן הגרמני ובנסיעה עירונית עם פקקים וחיפוש חניה (ומי שהיה בגרמניה יודע כמה החניונים שם עמוסים) הגעתי לצריכה סביב ה1:20. אין סיבה שהג'יפון של רנו לא יעשה צריכה דומה, אולי מעט טובה יותר או אולי פחות בגלל הגיר הרובוטי, אבל פלוס מינוס סביר להניח שהוא משיג צריכה טובה.

גם עם מגאן III דיזל עם אותו גיר ומנוע אפשר להגיע בנהיגה רגועה ל1:15-1:16 בעיר וצריכה שעוברת את ה1:20 מחוץ לעיר, לא מדע בדיוני בעיניי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מהסופר לבית ויקנו רכב היברידי ב 140 אלף בגלל שהוא עושה 1 ל 20.

זה מה שבדיוק שכנעתי את ההורים שלי לא לעשות, כשהורדתי אותם מג'אז היברידית.

לנסועה שלהם אין טעם לקנות רכב מורכב ויקר לאחזקה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מניסיון עם רכב דומה לרנו, ניסאן קשקאי DCI עם מנוע K9K וגיר ידני 6 הילוכים, הרכב הזה מסוגל להשיג צריכת דלק לא פחות ממדהימה. באוטובהאן הגרמני ובנסיעה עירונית עם פקקים וחיפוש חניה (ומי שהיה בגרמניה יודע כמה החניונים שם עמוסים) הגעתי לצריכה סביב ה1:20. אין סיבה שהג'יפון של רנו לא יעשה צריכה דומה, אולי מעט טובה יותר או אולי פחות בגלל הגיר הרובוטי, אבל פלוס מינוס סביר להניח שהוא משיג צריכה טובה.

גם עם מגאן III דיזל עם אותו גיר ומנוע אפשר להגיע בנהיגה רגועה ל1:15-1:16 בעיר וצריכה שעוברת את ה1:20 מחוץ לעיר, לא מדע בדיוני בעיניי.

מניסיון של גיסי עם קשקאי דיזל (אותו רכב כמו הרנו) כבר 8000 ק''מ 60 אחוז נהיגה בין עירונית 1:15.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
מבחן מעניין, רק חבל שלא בדקו על מיכל מלא, ואחרי 200 ק"מ כל אחד היה חוזר למלאות באותו משאבה פול, היה מדויק הרבה יותר.

[אגב, המשקל גם משפיע על הצריכה והיו רכבים שהיה יותר מבוחן אחד]

בדיוק, לא מבין את השיטה הזויה של המבחן לרוקן מיכל. כנראה שלא יצא להם טוב, 1 ל-19 במאזדה נראה כמו מדע בדיוני.

פורסם
מבחנים כאלה נעשו תמיד לאורך השנים בעיתונות רכב.

ואני רצומי לגמרי. אלו מכוניות באותה קטגורה, מחיר קרוב, ממדים קרובים. ביצועים לא שונים משמעותית.

אז מדוע לא להשוות בינהן? מה איכפת לי בתור לקוח האם זה דיזל 1.5 או בנזין 2.0 אם זה נוסע יחסית דומה?

מההפרש בצריכת דלק דווקא כן איכפת לי, המבחן מראה לי את ההפרש.

ההקבלה שלך עם רכב חשמלי לא נכונה, לרכב חשמלי (חשמלי לגמרי) יש מגבלות שימוש רבות ובאמת לא נכון להשוות אותו לרכב בנזין.

אבל דיזל לבנזין - אין שום בעיה. לא מבין מדוע אתה חושב שהם כ"כ רחוקים עד שבכלל לא יעלה על הדעת להשוות.

אז מה הסיבה שהחליטו דווקא לקחת את קאפצ'ר דיזל ולא בנזין?

פורסם
מניסיון של גיסי עם קשקאי דיזל (אותו רכב כמו הרנו) כבר 8000 ק''מ 60 אחוז נהיגה בין עירונית 1:15.

הקשקאי לא זהה לרנו בכלום, את הדגם הנ"ל של הקשקאי אין בארץ, זה רכב ששכרתי בגרמניה לפני כמה חודשים.

בדגם הזה יש מנוע K9K 1.5 עם 110 כ"ס, זהה לזה שתמצא במגאן III, בפלואנס ובדאסטר (וכמובן גם בקאדג'ר), בעוד בקשקאי יש מנוע 1.6 טורבו דיזל (לא זוכר שם מנוע) עם 130 כ"ס והוא משודך באופן הזוי למדי לגיר רציף. סביר להניח שלו היה משודך לגיר רובוטי כפול מצמדי כמו זה שיש בקאדג'ר או גיר ידני כמו זאת שהייתה לי בחו"ל, הייתה מתקבלת צריכה טובה יותר.

מעבר לכך, לא ברור לי איך הגיעו לכזה נתון של צריכה, לדעתי אפשר להגיע לצריכה טובה יותר, הכול עניין של סגנון נהיגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
אז מה הסיבה שהחליטו דווקא לקחת את קאפצ'ר דיזל ולא בנזין?

אתה מתכוון לקדג'אר אני מניח.

ולמה טויוטה ראב 4 הייברידי ולא בנזין רגיל?

כרגע הקדג'אר דיזל מוכר יותר מהבנזין ומעורר יותר עניין, סתם השערה שלי, יכולות להיות עוד סיבות כמו חוסר ברכב מבחן וכדומה.

פורסם

תכלס, בשביל 5000₪ לא רואה סיבה לא לקחת דיזל. יותר חסכוני ויותר מומנט.

פורסם (נערך)
הקשקאי לא זהה לרנו בכלום, את הדגם הנ"ל של הקשקאי אין בארץ, זה רכב ששכרתי בגרמניה לפני כמה חודשים.

בדגם הזה יש מנוע K9K 1.5 עם 110 כ"ס, זהה לזה שתמצא במגאן III, בפלואנס ובדאסטר (וכמובן גם בקאדג'ר), בעוד בקשקאי יש מנוע 1.6 טורבו דיזל (לא זוכר שם מנוע) עם 130 כ"ס והוא משודך באופן הזוי למדי לגיר רציף. סביר להניח שלו היה משודך לגיר רובוטי כפול מצמדי כמו זה שיש בקאדג'ר או גיר ידני כמו זאת שהייתה לי בחו"ל, הייתה מתקבלת צריכה טובה יותר.

מצטער טעיתי (פשוט נטקאר כתב שזה אותו רכב עם שני סמלים שונים) תודה על התיקון.

אגב עם כבר השוואנו אותם אשמח לדעת האם הקאדג'ר נח יותר מהקשקאי, כי בקשקאי כל אבן חצץ על הכביש מורגשת בגב.

עריכה אחרונה על ידי איצי בר

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
אתה מתכוון לקדג'אר אני מניח. לפי האתר של רנו, יש קאפצ'ר בנזין.

ולמה טויוטה ראב 4 הייברידי ולא בנזין רגיל?

כרגע הקדג'אר דיזל מוכר יותר מהבנזין ומעורר יותר עניין, סתם השערה שלי, יכולות להיות עוד סיבות כמו חוסר ברכב מבחן וכדומה.

תכלס, בשביל 5000₪ לא רואה סיבה לא לקחת דיזל. יותר חסכוני ויותר מומנט.

וזו הסיבה שאני הסקתי שזו פרסומת סמויה. מהתחלה לקחו מנוע שהוא יותר חסכוני מהמתחרים, בשביל להגיד שהוא רכב חסכוני.

פורסם

לא הבנתי מה קשור הקאפצ'ור?

קאפצ'ור הוא ג'יפון קטן שמבוסס על הקליאו, מתחרה באפל מוקה, פיג'ו 2008 ושברולט טראקס.

קאדג'ר שנכח במבחן הוא ג'יפון גדול יותר שמבוסס על משפחתית קומפקטית ומתחרה בספורטאז', מאזדה cx5, טוסון ופיג'ו 3008.

לא הבנתי למה הדיזל של רנו הופך את המבחן למוטה וההייבריד של טויוטה לא?

מדובר בסך הכל ב-4 כלים מאותה קבוצה ובמחירים דומים שנמצאים בהתלבטויות של לא מעט אנשים שרוצים לרכוש ג'יפון חדש.

פורסם

האמת היא שהטענות נגד ההשוואה כאן מגוחכות למדי, מסתבר לדעת הטוענים שזה "לא פייר" להשוות אוטו חסכוני לכזה שאינו חסכוני, אז זה דווקא בסדר גמור וגם נכון והשאלה הרלבנטית היחידה היא האם מדובר בקטגוריה ובמחיר דומים, ואם בכל זאת יש למישהו תחושה שנעשה עוול ליצרן של האוטו הצמא יותר, אז הוא לחלוטין מוזמן לרכוש אחד כזה בכדי לפצות את היצרן על הקיפוח שקיפחו אותו לתפיסתו.

פורסם

מדובר בסך הכל ב-4 כלים מאותה קבוצה ובמחירים דומים

איך מחירים דומים?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מחירים של ספורטאז 2.0 ליטר (לא אורבן) זהים לחלוטין למחירים של מאזדה CX5 2.0 2X4 בשתי רמות האיבזור, איזור 165-175 ש"ח.

רנו יותר זולה, מתחיל ב 145 אלף ועד 158.

ראב 4 היברידי הרבה יותר יקרה, עולה 195.

• תוכן חדש...