Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד 65K

omereilon
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, שבת שלום

אני חייל משוחרר בדיוק לפני כמה ימים השתחררתי ואני רוצה לקנות רכב..

ההתלבטות היא בין רכב חדש לרכב יד 2, כי הבנתי שבתקציב הזה לא כל כך משמעותי ההפרש בין יד 2 לחדש.

* אין לי באמת בעיה עם רכב משומש אבל אני קודם כל לא סגור על דגם מסויים. וגם לא יודע מאיפה כדאי לקנות משומש ובאיזה מצב בדיוק טוב לקנות אותו..

הסתכלתי בינתיים על

פיקנטו, ספארק, i10..

הדרישות הם בעצם:

* צריכת דלק לא גבוהה ורצוי שתהיה נמוכה.

* שיהיה יפה מבפנים ומבחוץ, נוח.

* שהטיפולים לא יהיו מאד יקרים.

* שיהיה הכי שווה במחיר הזה.. מכל הבחינות.

מבולבל מכולן ולא יודע מה בדיוק טוב לי אשמח לעזרה תודה.

פורסם

ידני או אוטומט?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הספארק החדשה לדעתי מיני מעולה ,הוא זריזה מהאחרות ולפי מבחנים השוואתים חיסכונית יותר,לי יצא כ 1/16בערך בבין עירוני.

בתקציב הזה תוכל לקנות חדשה מליסינג אבל רמת גימור נמוכה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הספארק החדשה לדעתי מיני מעולה ,הוא זריזה מהאחרות ולפי מבחנים השוואתים חיסכונית יותר,לי יצא כ 1/16בערך בבין עירוני.

בתקציב הזה תוכל לקנות חדשה מליסינג אבל רמת גימור נמוכה.

וואלה גם אני חשבתי על הספארק..

אבל מזה רמת גימור נמוכה אחי?

ומאיפה מומלץ לקנות?

פורסם (נערך)

ראשית, מזל טוב על השחרור ובהצלחה באזרחות.

הספארק היא מכונית מצוינת , אחת הטובות והמשתלמות בקטגוריה ואכן בתקציב שלך אתה יכול לקנות חדשה. היא עולה על מתחרותיה הראשיות: פיקנטו ו I10 של יונדאי. יהו כאלה שיגידו לך שתמורת עוד כמה אלפי שקלים ניתן לקנות פיגו 208 או איביזה שהם בקטגוריה אחת למעלה. האיביזה פופלרית מאוד בקרב צעירים שכמוך אבל בדוק לגבי דגמים אוטומטים ועלותם (שעשויה לייקר את הרכב)

ישנם יתרונות וחסרונות לרכב חדש מול יד שניה, כעקרון קניית רכב חדש היא החלטה פחות משתלמת כלכלית בהשוואה ליד שניה. אך מצד שני השקט הנפשי, אחריות יבואן, הריח של החדש ו"קריעת הנילונים" מפתה הרבה אנשים וכנראה בצדק (למרות ירידת הערך הראשונית של כ 20 אחוז מערך הרכב מייד לאחר קנייתה).

הספארק באה בכמה רמות גימור כאשר רמת הגימור היקרה ביותר היא LTZ. על רמות הגימור אתה יכול לקרוא כאן:

http://www.auto.co.il/catalog.aspx?model=1767

גלגל למטה עד שתגיע לטבלה. לחץ על כל דגם לקבל פירוט.

לגבי רמת הגימור הגבוהה ביותר שלדעתי היא המשתלמת והמפנקת ביותר כפי שנכתב במבחן רכב (הבעיה שחברות הליסינג כנראה לא מוכרות אותה ואז נשאר לך רק לקנות מהיבואן... תבוק את העניין אני לא בטוח):

"תחושה המועשרת בתא הנוסעים תורמת מאוד רמת האבזור הגבוהה ב-LTZ, הכוללת פריטים מאוד לא אופייניים לקטגוריה כגון מפתח חכם מלא (כולל כניסה), בקרת אקלים וחיישני אורות. כל אלו בנוסף לשליטה המתבקשת מההגה על השמע – ובקרת השיוט. עוד פרט מעניין נוגע למערכת המולטימדיה; זו מערכת מקורית עם מסך "7, הכוללת את ממשקי 'אנדרואיד אוטו' ו'אפל קאר', החדשים, המאפשרים למערכת לשקף את הטלפון החכם שלכם (כאשר הוא מחובר למערכת עם כבל – ומותקנת בו האפליקציה המתאימה)"

המבחן המלא:

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-33298-%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98-%D7%A1%D7%A4%D7%90%D7%A8%D7%A7-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-1-4-%D7%9C.aspx

ניתן, אם אני זוכר נכון, להוסיף כמה אלפי שקלים ולקבל גם חלון שמש (לדעתי מיותר - הגירסה נקראת LTZ+).

עוד מבחן שכדאי לקרוא שנעשה עי כותבי הפורום המקצועיים:

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2479/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9A---%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98-%D7%A1%D7%A4%D7%90%D7%A8%D7%A7-LTZ

לגבי צורת הקנייה. בגדול יש 3 צורות קניה של רכבים חדשים: ליסיניג פרטי, יד ראשונה 0 ק"מ וקנייה מהיבואן. הפורום מלא בהשוואות של שלושת האפשרויות הנל.

הכי משתלמת, כנראה היא 0 קמ יד ראשונה שנקנה מחברות ליסיניג. ההנחה היא בין 10-20 אחוז אך אתה נרשם כיד שניה. כלומר גם במכירה בעתיד תצטרך להוריד . חסרון נוסף הוא שהרבה פעמים וגם כנראה במקרה של הספארק, מוכרים את הדגמים הפחות מאובזרים (LT). לדוגמא:

http://www.motodeal.co.il/deals/%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98_%D7%A1%D7%A4%D7%90%D7%A8%D7%A7_%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98

ההצעה הזו נופלת לך בול בתקציב.

רוב חברות ליסיניג/השכרה כמו: אוויס, שלמה סיקסט, אלבר ואחרות כמו קארקוסט ישמחו למכור לך רכב בתנאים האלה.

אם כן תעשה את זה לפני ששנת 2016 מסתיימת, תשאף לקבל רישוי של ינואר 2017 וכך תחסוך את עליית המחירים הצפויה.

מקווה שעזרתי.

שיהיה בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי doronli
פורסם

מזל טוב על השחרור.

הספארק אכן כנראה הבחירה העדיפה פה, למרות שלא הייתי אומר שהיא נראית טוב במיוחד (האמת שאולי רק הפיקנטו נראית קצת טוב מבין השלושה). ראיתי פרסומים בימים האחרונים על מבצע של היבואן...מס לתפוס את המבצע הזה או כמו שהזכירו, לקנות מליסינג 0 קילומטר אם הפער אחרי המבצע ממש גדול.

פורסם
מזל טוב על השחרור.

הספארק אכן כנראה הבחירה העדיפה פה, למרות שלא הייתי אומר שהיא נראית טוב במיוחד (האמת שאולי רק הפיקנטו נראית קצת טוב מבין השלושה). ראיתי פרסומים בימים האחרונים על מבצע של היבואן...מס לתפוס את המבצע הזה או כמו שהזכירו, לקנות מליסינג 0 קילומטר אם הפער אחרי המבצע ממש גדול.

איזה מבצע ראית אחי?

פורסם

מעניין אם ה lt+ עולה 74900.. אם כן כדאי להוסיף.

• תוכן חדש...